Jump to content

voodoo_ vs MTV

Guest

Recommended Posts

...

e ako ga ti braniš onda je sigurno kul!

da se razumemo, mislim da je rockdudbg pet puta veća dileja od vudua. ovog drugog čak poprilično gotivim, koliko god zadrt i nedokazan bio, ume da ubode poneku pametnu, da napravi foru i poprilično je oštrouman. rockdud....nije

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

brate, ivan je u pravu, postovi su ti kao da imash 12 i po.

sto se tiche teme: ne znam da li postoji uopste poenta raspravljati se.... meni je nekako (sto sam mozda i rekao nekad) ... METAL = GRAND = MTV. Svaka grupa ima svoju publiku, svi su fanatichni svako za sebe, jedni su crni, drugi roze, treci shareni... i svi naravno pljuju jedni druge kako su operisani od muzike.

Sto se tiche fiftija... posto ga spomenuste... pre bih otisao na njegov koncert nego na nesto tipa Metalika ili Duran Duran, da ne pominjem metal svirke. Razlog? Pa jednostavno sad idem na svirke/zurke vishe zbog pozitivne atmosfere i provoda nego sto odem da drkam na rifove, solazhe, bubnjare, pevace itd... uostalom, na metal svirkama svi iz mase izgledaju ko da su im ubili roditelje pre 2 dana.

Get smart or die dumb!

E sad, nije baš tako. Drugo je Nirvana i RATM, a drugo su neke čamuge.

Kad ste zadnji put videli ove gornje bendove, a da nije neki "Niravana weekend" jednom u 3 godine?

vidjam skoro sve navedeno i jos po neke.cak ova adria vise pusta ziku iz 90ih.so 90s.ili to bese vh1:)dosta old skul repa,hip hopa,to mi se bas svidja(u toku bloka ili cega vec).nemo mi diras camuge.rasisto:)

ali opet,da se razumemo ja mrzim fiftija(sad vec mogu da ga pljujem nisam na njegovom topiku:)).ceo taj fazon ja zaradjujem tako sto prodam vama album koje je ono sacuvaj boze,i onda naredni

"je para sam pun

prodao sam govno,

a oda upo sam u klub

idemo drolje kes picke materine BENTLI AAA FIFTI AAAA?"

ali to ne znaci da treba da pljujem mtv i da druga ivana nazivam mtv fanbojem:D

#

VUDU PUBOVI VUDU KLUBOVI

VUDU DILERI I VUDU DRUGOVI

Edited by badnick

salt wat fish fresh wat fish?

Generalni problem kojeg ljudi imaju sa vuduom (i on sa njima) je u tome sto covek ume malo da se "zanese" u iznosenju svojih stavova :) Dok dosta toga sto on kazhe misle i drugi, on se nekako suvise lako nalozhi :)

i pored toga, prilicno sam siguran da bi svi koji kazhu mtv sux govorili mtv rox kada bi im sutra neko ponudio posao tamo.

Brate, sad ce vudu da ti kaze kako si totalno out i kako su oni komercijala (sto i jesu), ali bolje da slusham to, nego neki andergraund demo od neke CORPSEGRINDKILLMUTILATEEVIL metal grupe osnovanu od strane maloletnih kosatih narkomanskih anoreksicnih dzabalebarosha, da ne bih slusao komercijalu...

Heh samo sam cekao da se pojavi neki debil sa ovakvom izjavom.

sto se tiche teme: ne znam da li postoji uopste poenta raspravljati se.... meni je nekako (sto sam mozda i rekao nekad) ... METAL = GRAND = MTV.

Slazem se sa ovim.

Moram napomenuti da "METAL" (sto vidjate na tvu i u novinama) je isto govno koje je proteklo iz analnih otvora bagre koja sponzorise 50Cent,Britni,RHCP,Gayboystreet i sl.

Ja mislim da mogu kompetentno pricati o metal muzici jer sam ceo svoj zivot u tim vodama.Glavni problem metala koji je uvek bio je sledeci:Deca koja imaju problema u zivotu(bije ih mama/tata lopatom za sneg,ruzni su,iz nekog razloga odbaceni od drustva normalno osecaju bunt prema drustvu.Eh sad kako da oni pokazu svoj bunt?U "normalnom hriscanskom drustvu" (moram da citiram) najekstremnije je biti satanista.I tako masa ruznih,debelih,masnih i kojekakvih frikova obuce crnu majicu sa imenom benda koji ne mogu da desifruju jer nisu culi za njega,bitno je da ima mtvu bebu/isusa/grob na slici,krene da pokazuje tj POZIRA drustvu kako ga mrzi i sl.Postaju "opsani metalci" i sl.Meni je iskreno zao da me porede sa takvim osobama kojih je u svim svetskim metal krugovima oko 70%.Oni drze komercijalu tipa Metalika,Slipknot,Linkin Park,Cradle of Filth i sl.Ja o svom poimanju metala ne zelim da pricam JER JE TO JEBENO MOJA PRVATNA STVAR I NEMAM KOME JA DA SE PRAVDAM.Oni koji me znaju malo bolje znaju da imam gomilu ortaka i ortakinja koji slusaju hop,dmb,rave,tehno,narodnjake i sl.I sto se tice tih nekih "eksrtemnijih" pravaca tipa hop ima isto takvih ljudi koji drze komercijalu na sceni pozerisuci se.Tako je u celom svetu i tako ce i biti.

Ja stvarno ne vidim vudu zasto bi se raspravljao sa "covekom" kao sto je ivan.Znaci meni lik na okupu kaze "kako mozes da slusas nesto cije ime ne mozes da procitas?".Sta ja njemu da kazem?Nista.I ne zanima me.Realno.Ko je on da mu se ja pravdam?Niko i nista.Bez uvrede ali tako jeste.Nisam u tripu ti ne slusas metal ja necu da se druzim sa tobom,ali vidim da je on u tripu "ti nisi shtagod ja necu da se druzim sa tobom",ili pak ima odbojnost prema metalcima zbog gorepomenutog pozeraja.

Rezime

Kad te ljude prodje pubertet oni se vrate iz hop/metal/psy tripa u ono sto su uvek bili.Obicni smrtnici kao i svi mi,a mi koji vodimo svoj zivot po nasem tripu moramo od drustva da tripmo neke stvari za koje su odgovorni ti ljudi.

@ghost nikad nisi slusao neki ud metal bend,niti imas pojma o cemu se radi.Mogao bi npr da zavrsis jebenu drugu godinu srednje skole koju si trebao pre 2-3 god,pa da onda pocnes da kenjas o necemu.Vidi se da ti ne dostaje obrazovanja.

A sto se tice MTW da to je samo masina za pravljenje para i nista drugo,kao i mainstream metal muzika,hop i tehno.Nista se ne razlikuje od granda sve je to komercijala.

Sto se tiche fiftija... posto ga spomenuste... pre bih otisao na njegov koncert nego na nesto tipa Metalika ili Duran Duran, da ne pominjem metal svirke. Razlog?

Apsolutno.Vecina bendova ima svirke jer je to "cool".Bilo bi ok da znaju da sviraju,ali ni to ne znaju,nego se ispozerisu kako imaju BEND...Ah da vecina CORPSEGRINDKILLMUTILATEEVIL metal grupa moze da pojasni svim mainstrim metal bendovima kako se svira pravi metal,nebitno da li je speed,heavy,black,death,gore,grind i sl...

Toliko od mene...

Generalni problem kojeg ljudi imaju sa vuduom (i on sa njima) je u tome sto covek ume malo da se "zanese" u iznosenju svojih stavova :) Dok dosta toga sto on kazhe misle i drugi, on se nekako suvise lako nalozhi :)

i pored toga, prilicno sam siguran da bi svi koji kazhu mtv sux govorili mtv rox kada bi im sutra neko ponudio posao tamo.

Slazem se sa tobom,ali ovo sam morao da iskucam i to je to sto se toga tice.Btw da mi ponude da radim na mtvu bih sto da ne.Posao je posao,a licni zivot je licni zivot.

sta reci o mtvu a da me ne ispljuju

realno ga ne volim preterano kao ni muziku koju fura

iz tog razloga sto ta muzika (muzicka podloga, preciznije) nema velik kvalitet, brzo se zaboravi, lako se pravi(ajd sad lako, ne moze svako to da napravi, al nije ni uber genijalno), kao uostalom i cela pesma i uglavnom se sastoji od nekog beata i sintisajzer matrice, i kao sama melodija (muzicka podloga) ne bi nista uradila

sto se tice teksta, vrti se oko neke od standardnih tema u kojoj 90% raje moze da se pronadje (nesrecna ljubav, problemi u odrastanju i sl), ili koji isto toliko moze da razume na prvi pas, plitak je i ni malo jedinstven ni upecatljiv

dalje, vecina pesama se oslanja na spotove, gole ribe i frajere, kola, seva ovo ono, dok u spotovima 'tr00' pravaca (da ih tako nazovem) imate muzicara koji svira i to je to.

sad ja ovo govorim s moje tacke gledista, naravno da se neko drugi nece sloziti samnom jer on u takvoj muzici uziva

sad tu nastaje razlika. po mom misljenju, mozda gresim, ljudi sa prosecnim i niskim iq-om ce se pre okrenuti onim prvim temama i pesmama, dok ce ljudi sa visokim iq-om vise uzivati u specificnoj no-homer muzici, da ne navodim sada zanrove, sa jedinstvenim tekstovima i upecatljivim temama i ritmom koji nece dosaditi ni posle 5, 10, 15 godina slusanja (naravno ne mislim svakog-dana-pet-puta slusanja)

eto

necu da ulazim u ove rasprave o zanru, vidim cak i da neko dira metaliku, ostacu po strani

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

da se razumemo, mislim da je rockdudbg pet puta veća dileja od vudua.

u jbt, jel moguce?

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

Realno pesma je lepo izneo stav, muzika treba da bude nesto sto ce te opustati, sto ce te ispunjavati, a ne nesto sto ce ti trpati mozak do prekosutra dok slusas... Ono, kapiram ljude koji slusaju bilo koju muziku, ali pre ili kasnije cete doci u fazu kada cete pomisliti: ej, pa koji kurac ja slusam ovu muziku, kada mi samo ispira mozak, i uopste mi se ne dopada jer je previse, oprosticete na izrazu, 'agresivna', posto ne mogu da nadjem prigodniji izraz...

E'o uzmite mene za primer: poceo sam kao klinac (manje od 5og razreda) da slusam grupe poput dino merlina, posle sam poceo da slusam nirvanu, domaci rock i tako te, da kazem, ne bas hardcore ispiranje mozga grupe. Od 7og razreda ortak mi je pokazao par power metal stvarcica, i meni su se do jaja dopale, te sam poceo da slusam power metal. Onda sam nekako pronasao par death i black metal pesmica, i kako su mi se dopale skinuo sam sa neta dosta pesama + mi je ortak dao neke. Iste su mi brzo dosadile jer su stvarno bolesne, nerazumljive, bez poente. Mislim, ok rispekt za svakog od njih, stvarno sviraju brzo, ritmicno ponekad i u trenutku kada sam postovao takav zanr sam ih i slusao, ali sada kada pogledam, to je bilo realno gubljenje vremena, pevanje o satani, o nekoj apokaliptickoj viziji itd, je totalno retardirano i jednostavno nema poentu. Dakle, onda sam prosao kroz neku hip hop / dens / house / domaca muzika fazu, koja je doduse kratko trajala i onda mi je cale pokazao ogromnu kolekciju pesama 80ih, sve naj naj hitovi, i to i dalje slusam jer cini ono za sta je muzika i napravljena, da te opusta, a ne da ti skace po mozgu dok bubnjar lomi stapove, olupava chinele, basista menja gitaru svakih 2 minuta, dok pevac ne poludi itd...

Just my 2 cents... Sry za haoticnost ali je kasno i mrzelo me da prepravljam.

[13:00] <GM`JessicaBiel> neko drzi blokce sa pikovima i banovima a neko sa kevama

[23:11] <srs[razer]Baja> ne volim da me neko gleda

[23:11] <srs[razer]Baja> dok jebem

[01:40] <@Xeo|Baja> ko da ti ja kazem pitaj mareta kako mu cale suri odbojku

[01:40] <@Xeo|Baja> i on ti kaze moj cale nema ruke

LOL,ajde sada svi da slusamo ono sto Mare slusa i da batalimo hop/dens/domacu/metal/whatever muziku jer je to prava stvar a sve ostalo je agresivna muzika za klince.To sto si ti skontao da ti se nesto ne svidja posle 3-4-5 godina ne vidim kakve veze ima sa bilo kime osim sa tobom.I jos jedna stvar,pre bi ja rekao da je tebi i Pesmi muzika malo manje bitna stvar ako idete na koncerte da bi se zajebavali i opustali a ne da bi slusali samu muziku.Izadji u kafic ili park neki pa se zajebavaj sa drustvom.

Inace sto se tice podela i grupacija...metalci,reperi,pankeri i sl mislim da bi svet bio bolje mesto bez njih zato sto bi onda samo muzika bila bitna.I nisam verovao da ce ovaj dan doci ali satan je napisao svoj prvi ozbiljan post i moram se sloziti sa njim :))

Edited by Hell

Let me tell you the tales of your life of

your love and the cut of the knife

the tireless oppression

the wisdom instilled

the desire to kill or be killed.

definitivno je i mene satan iznenadio prijatno.

za razliku od dosadasnjih postova na koje sam naletao, covek iz pokazao neverovatnu kolicinu prisebnosti i tolerancije.

moje najdublje postovanje.

sto se tice ostalog, ne pada mi na pamet uopste da se raspisem nesto posebno.. ustvari necu uopste da se raspisem, zato sto sta god napisao, ispascu samo jos jedan koji manje vise brani stavove sebi slicnih, i koji manje vise pljuje po ostalima.

jebite se gospodo, naucite da je bitno "live and let".

ne ni let live, ni let die...

jednostavno let.

svi vole da se uskurce i da brinu tudje brige.

vi sto slusate 50

Ko je nub ne budi mu drug.

I mean you harm.