Jump to content

Bugarska u EU

Recommended Posts

Da se razumemo, nemam ja protiv bugara nista, samo mi se i dalje cini

da su zaostaliji i od najgore chuke kod nas.

Bugarke preko leta rade u Grckoj kao cistacice za neku sica lovu, pa ajde

ako nisu zaostalije sto onda nase zene ne rade kao cistacice tamo.

Dobro, nase rade ko konobarice i profi kurve i mozda ne uzivaju reputaciju

neurohirurga, ali opet je placeniji posao od cistacica.

DAJ I MENI LEPKA MALOOOOOO

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mohi ti si odavno isprao mozak lepkom i travom, cinjenica je da Bugari dolaze ovde da rade fizikalije jer su bolje placeni i dan danas, manjina zivi bolje vecina zivi 10x gore, inace Bugarska i Rumunija su usle u EU iz politickih razloga a ne zato sto su to zasluzuju. Turska ima mnogo jaci standard i od Bugarske i od Rumunije pa im ne daju da udju u EU jer su muslimani, eto toliko o Mohijevoj EU koja ne diskriminise nikoga...

Edited by De1Rekt0n
SCJP.png

Turska ima mnogo jaci standard i od Bugarske i od Rumunije pa im ne daju da udju u EU jer su muslimani, eto toliko o Mohijevoj EU koja ne diskriminise nikoga...

slazhem se oko diskriminacije, ali da je bas zbog toga sto su muslimani ... to mi je malo "napeto" ... :)

Mohi ti si odavno isprao mozak lepkom i travom, cinjenica je da Bugari dolaze ovde da rade fizikalije jer su bolje placeni i dan danas, manjina zivi bolje vecina zivi 10x gore, inace Bugarska i Rumunija su usle u EU iz politickih razloga a ne zato sto su to zasluzuju. Turska ima mnogo jaci standard i od Bugarske i od Rumunije pa im ne daju da udju u EU jer su muslimani, eto toliko o Mohijevoj EU koja ne diskriminise nikoga...

Pa i u vasoj fantasticnoj razvijenoj i bogatoj kini ljudi grinduju gold u wowu i od toga hrane decu. Inace sama chinjenica da pregovaraju sa balkanskom bagrom oko ulazska u eu je dovoljano da negira diskriminaciju u nekoj vecoj meri. A to za tursku lol ... jest to je razlog :P Evropska unija je inache jako centralno religijski koncipovana kreacija ...

Sve u svemu mentalno si zaostao ako ne vidis zasto sam za njegov post napisao da se radi lepkom. Dodushe mozda si i ti na lepku pa se kapirate mada mi se tvoj problem chini daleko dubljim.

надувао им се џи ди пи последњих пар година јер су им скркали МИЛИЈАРДЕ у привреде. само ове године Румунија ће из предприступних фондова добити 12 милијарди евра. да су нама дали пола од тога за све ове године, ми бисмо имали станицу на Месецу до сад. да ли је теби јасно на шта личи румунска привреда?

Kapiram da bi nama bilo mnogo lose da dobijemo neki 12 milijardi da ulozimo u nasu privredu...

ни ја не волим да се поредим са регионом, али шта је ту је, шутнули су нас у другу лигу, па у трећу... и кад ми неко још каже да је цео регион испред нас онда ми дође да се замакнем од муке. не знам да ли да се замакне прем због идиота који причају тако нешто или због оних што их слушају и верују им или због себе што уопште морам да слушам такве глупости.

Nema sta ko tu da te sutne, sutnuli smo se mi sami. Samo je poenta da ne pricamo kako nam je do jaja u trecoj diviziji, vec da pokusamo da se sto pre vratimo u prvu.

зато ме је одушевила ова наша заборавихјојиме која је задужена за преговоре са ЕУ. на дан кад је постављена на то место, пре годину-две, рекла је да приоритет треба да нам буде побољшавање система нас ради, а ЕУ чланство ће доћи само по себи.

Tanja Miscevic. I da, slazem se sa njenom konstatacijom, ali to podrazumeva da smo se mi dogovorili da hocemo da sredjujemo svoju drzavu u tom pravcu, a to mi trenutno ne deluje tako.

ne mora biti ultimativno merilo kvaliteta, ali ako ne gresim svakim korakom bli

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pa i u vasoj fantasticnoj razvijenoj i bogatoj kini ljudi grinduju gold u wowu i od toga hrane decu. Inace sama chinjenica da pregovaraju sa balkanskom bagrom oko ulazska u eu je dovoljano da negira diskriminaciju u nekoj vecoj meri. A to za tursku lol ... jest to je razlog :P Evropska unija je inache jako centralno religijski koncipovana kreacija ...

Sve u svemu mentalno si zaostao ako ne vidis zasto sam za njegov post napisao da se radi lepkom. Dodushe mozda si i ti na lepku pa se kapirate mada mi se tvoj problem chini daleko dubljim.

Mohi mnogo haluciniras, to je verovatno od lepka, da ali u Kini koliko ljudi zivi, balkanska bagra, e kukala ti majka, Balkan je vekovima bio najrazvijeniji region u Evropi od 3. do 14. veka Balkan je bio najrazvijenija regija u Evropi, ta bagra o kojoj ti govoris je bila civilizacija za Engleze, Germane i tako dalje.

Ajde Mohi reci sta je razlog zasto ne pustaju Tursku u EU, da nije mozda zato sto ne ispunjavaju kriterijume, naprotiv Turska ispunjava mnogo jace kriterijume nego Bugarska i Rumunija zajedno pa na kvadrat!

Nemoj da duvas taj lepak vidis da ne valja.

SCJP.png

Mohi mnogo haluciniras, to je verovatno od lepka, da ali u Kini koliko ljudi zivi

Isto tako je kina mega razvijena i preotetje mesto americi a bugarska i rumunija su zaostale, kad pomnozis i podelis sa brojem stanovnika dodjesh da su u stvari u istom kurcu ne?

balkanska bagra, e kukala ti majka, Balkan je vekovima bio najrazvijeniji region u Evropi od 3. do 14. veka Balkan je bio najrazvijenija regija u Evropi, ta bagra o kojoj ti govoris je bila civilizacija za Engleze, Germane i tako dalje.

Jel ovo ono, MI SMO KORISTILI KONDOME DA DRKAMO DOK SU NA ENGLESKOM DVORU KAMENJEM DRKALI KURAC? Ili bese nesto sa viljuskama?

Ajde Mohi reci sta je razlog zasto ne pustaju Tursku u EU, da nije mozda zato sto ne ispunjavaju kriterijume, naprotiv Turska ispunjava mnogo jace kriterijume nego Bugarska i Rumunija zajedno pa na kvadrat!

Nemoj da duvas taj lepak vidis da ne valja.

Eu napravljen da bude pandan americi, turska najvetje americhko uporishte. Chista politika, nema diskriminacije.

Tanja Miscevic. I da, slazem se sa njenom konstatacijom, ali to podrazumeva da smo se mi dogovorili da hocemo da sredjujemo svoju drzavu u tom pravcu, a to mi trenutno ne deluje tako.

Profesorka sa mog fakulteta, sa naravno uvek fenomenalnim konstatacijama. [:D] Inače, njena uslovno rečeno, prethodnica na mestu, tada direktora Kancelarije Srbije i Crne Gore za pridruživanje Evropskoj uniji, Milica Delević Đilas, takođe profesorka sa mog faksa, i takođe jako pametna žena, napisala je pre možda godinu dana, jedan čini mi se prilično nezapažen tekst, koji pogađa samu suštinu Čede & Co. i ostalih sličnih EU mantraša. Evo teksta:

Atmosfera u kojoj i dete razume da “evropska putanja nema alternativu” pre mi, na žalost, miriše na neku novu vrstu dogme, mantre, nekog “Druže Tito mi ti se kunemo” naših dana, čijim prihvatanjem i širenjem se dalje potvrđuje politička korektnost. Zato se i nije čuditi što se danas političari u Srbiji najviše uvrede kada im se prigovori nedostatak evropske orijentacije i zato se nadmeću ko je bolji Evropljanin i ko će pre zemlju odvesti u EU.

piše: Milica Đilas

Moja osmogodišnja ćerka se strašno sekira što Srbija tako sporo napreduje ka Evropskoj uniji. U strahu da njena domovina ne bude jedina koja je izopštena iz ove oaze mira i blagostanja, stalno proverava ima li još država koje nisu članice Evropske unije i zapitkuje kakav je život u njima. Ponekad izgubi strpljenje pa pita ima li neka druga unija čiji bi Srbija mogla da bude član, ali da, ipak, Evropsku uniju vrednuje najviše uverila sam se kada je nedavno, čuvši kako izgleda život u Dubaiju, prokomentarisala da mora da je u pitanju članica EU.

Ima tu dečijeg patriotizma, želje da država u kojoj živi ne bude “najgluplja u društvu” – sećam se koliko sam se ja samo radovala, posle mnogih godina nadanja da evo, baš sad će nama neko dati 12 poena, četvrtom mestu Danijela i “Džuli” na takmičenju za pesmu Evrovizije (kada je pobedila zadarska grupa Riva, već je prestalo da me bude briga), ali je i odgovor na činjenicu da o Evropskoj uniji sluša svakodnevno i na svim medijima. Te Srbiji odložena Studija o izvodljivosti, te Srbija dobila Studiju izvodljivosti, pa Srbija započela pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i proširivanju, prva runda, druga runda, pa moramo brže u Evropsku uniju, pa ako ne učinimo to i to ugrozićemo napredovanje ka Evropskoj uniji (o Hagu bolje da i ne govorim – moja mlađa ćerka se u vrtiću igra da je Hag deo sobe od koga svi beže), pa treba da zadovoljimo evropske standarde... Sve u svemu, razume dete da naša evropska putanja nema alternativu.

Atmosfera u kojoj i dete razume da “evropska putanja nema alternativu” pre mi, na žalost, miriše na neku novu vrstu dogme, mantre, nekog “Druže Tito mi ti se kunemo” naših dana, čijim prihvatanjem i širenjem se dalje potvrđuje politička korektnost. Zato se i nije čuditi što se danas političari u Srbiji najviše uvrede kada im se prigovori nedostatak evropske orijentacije i zato se nadmeću ko je bolji Evropljanin i ko će pre zemlju odvesti u EU. Takva situacija prikriva dve veoma važne stvari.

Prva je da, i pored punih usta Evropske unije, naše putovanje u Jevropu mnogo dugo traje. Biće da je u pitanju situacija da i pored zaklinjanja “da sa pravog puta ne skrenemo”, mnogo spremnosti da se od uvreženih navika odustane zapravo i nema, nezavisno od toga da li je u pitanju ponašanje u saobraćaju, skupštini ili privredi. Ne može se pričati o Evropskoj uniji, a ne biti spreman da se razbiju monopoli, provetre univerziteti i škole i ojačaju sudovi. Često baš oni koji najviše pričaju o Evopskoj uniji čine stvari koje nas od članstva u njoj udaljavaju ili, pak, svojim ponašanjem pokazuju da ta evropska pravila o kojima govore oni još nisu usvojili. Evropska unija je, jednostavno, klub uređenih država u kojoj postoje pravila, unapred svima poznata. To ne znači da se ova pravila ne krše – i u Evropskoj uniji žive ljudi koji nekad probaju lakšim putem da dođu do novca ili položaja – ali postoji i nekakav sistem koji sprečava da taj “lakši put” postane business as usual i ostaje, ipak, samo izolovani incident. Sve dok oni koji u Srbiji pričaju o Evropskoj uniji ne budu spremni da prihvate da pravila postoje i kada njima nisu zgodna, odnosno da ona, pre svega, obavezuju upravo zagovornike evropske ideje, ništa od napretka ka EU.

Druga negativna posledica horskog pevanja o Evropskoj uniji je da nema prave debate šta ovo opredeljenje znači. A ako nema prave debate, ne može biti ni pravog, što će reći informisanog, konsensusa o tome šta podrazumeva evropska integracija i šta treba učiniti da bi se pridruživanje EU ubrzalo. Ovakav konsensus može proizaći samo iz debate u kojoj će se čuti razlozi za, ali i protiv EU, kao i troškovi i koristi koje podrazumevaju obe ove opcije. Ne sme postojati mit o Evropskoj uniji kao klubu bogatih ili obećanoj zemlji u kojoj je sve moguće ostvariti. S druge strane, ono što se najčešće čuje protiv EU – da put u EU znači odricanje od nacionalnog dostojanstva – mit je ništa manji od prethodnog. Samo argumentovan razgovor o svim alternativama može razbiti ovakve predrasude. S druge strane, u meri u kojoj nema pravog razgovora o Evropi, javni život je mnogo siromašniji. Činjenica da sam ja zagovornik evropske integracije i članstva Srbije u EU, ne znači da ne uvažavam ili čak ne prihvatam neke argumente evroskeptika – recimo, birokratizovanost u odlučivanju i delovanju EU, rigidnost viznog režima ili besmislenost Zajedničke poljoprivredne politike, od koje knez Albert od Monaka godišnje dobija 390 miliona evra. Jednostavno mi se čini da, i pored toga što se može reći “protiv”, ono što se može reći “za” daleko preteže. Sadašnja većinska podrška građana članstvu u EU će opadati kako se njihovo poimanje evropske integracije i koristi koju ona donosi bude pokazivalo netačnim. Zato je debata u kojoj će biti i informisanih evroskeptika korisna i za pristalice integracije, jer će očekivanja građana biti realnija.

Članstvo u Evropskoj uniji nije nešto što će stići preko noći niti brzo. Stići će onda kada uređenost, stabilnost i predvidivost, koje čine da sadašnje članice izgledaju tako privlačno, zavladaju i u našoj zemlji. Kada se to desi, promeniće se i način na koji o mnogim stvarima razmišljamo i vrednujemo ih. Zato je put u EU bar podjednako važan kao i samo članstvo. Ali, šta to vredi mojoj ćerki koja, kada vidi plakat “Sve smo bliže” sa zvezdicama EU, viče “Vidi, mama, Evropska unija. A kada ćemo mi postati član?” Tja, mislim se, može li neko lakše pitanje...

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

де си бре Звери, сто му громова [jupi]

заморише ме ови Мохи и Шек, таман сад имам са ким да се препуцавам.

дакле...

Kapiram da bi nama bilo mnogo lose da dobijemo neki 12 milijardi da ulozimo u nasu privredu...

не би било лоше, напротив, али даће нам кривака да чачкамо зубе, као и до сада што су нас затрпавали парама и помоћима. бацили онолико бомби '99, да нам помогну. само нек нам не помажу више овако, можемо ми и сами себи тако да помажемо.

Nema sta ko tu da te sutne, sutnuli smo se mi sami. Samo je poenta da ne pricamo kako nam je do jaja u trecoj diviziji, vec da pokusamo da se sto pre vratimo u prvu.

таман... опет она прича да смо само ми криви за све. нећу уопште да се расправљам на ту тему.

јес' Мишчевић, љуби је мајка паметну.

забринут си за евроатлантски курс, развој демократије и ирвасе у магли?

и ја сам...[;)][:D]

уосталом, ионако нећемо у ЕУ пре 2020. што се онда узбуђујеш око свега тога? знаш ли бре шта све може да се деси за 15 година?

ваљало би мало да се искулира са том хистеријом око ЕУ. радимо за себе, па полако, стићићемо и до чланства.

Tacno. Kao zemlja koja potpise Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju (ovo sto sad nemamo zbog Mladica) dobijamo jedno 4-5 puta vise bespovratnih fondova nego sto smo dobijali do sada. Kada postanemo kandidat za clanstvo (kao recimo Hrvatska) dobijamo jos jedno dva puta vise para od toga. Kada postanemo clanica EU mozemo (kao recimo Irska ili Grcka pre koju deceniju) da dobijemo jos vece pare iz fondova za manje razvijene regione. Oni ne zele da u svojoj ekipi imaju igrace koji ne mogu da igraju podjednako dobro (ili bar priblizno) kao najbolji, zato sto si blize njima te sve vise podsticu da poboljsas svoje performanse kao drzava, jer prosto racunaju da sto si blize to je manja sansa da odustanes od toga.

све је то тако, али Пољска је добила много мање од Грчке и Шпаније. Румунија, опет, много мање од Пољске. ми, док дођемо на ред, добићемо кикирики.

све чекамо да нам неко нешто да. па нико ништа никад не даје тек тако. треба да се уздамо у себе, а ако нешто улети, дивно.

све ми ово делује наопачке. развој државе и привреде се не постиже демократијом (тим дивним чаробним штапићем, том речју свих речи, тим недефинисаним апстрактним предивним милозвучном магичним даром добронамерних људи са Запада), него шљаком. а онда, развијена привреда омогуће демократију.

третирају нас бре као последњи олош и кретене. ови ваши скачу и на најмањи трептај Брисела, стално врте главама и забринути су, а Рен је лепо рекао да нема ширења до новог Устава Уније. а то може да буде никад. лупамо главом у зид, мажемо очи људима некаквим путом у ЕУ и причамо о европским снагама, а Европу заболе за нас. све смо урадили што су тражили, и више, осим Младића и они ће да нам дају 170 милиона евра за годину дана и визне олакшице за студенте. еј!!! па колико је то јадно?

па рашта трчимо око њих толико? Кина нам је отписала 300 милиона дуга тек тако, без условљавања. Русија нам је дала бесцарински режим, тек тако, без услова. Јапан и Норвешка нам стално помажу, без услова. а ови ми дају олакшице за студенте, можда, следеће године... и причају ми о томе како су уз нас, како морамо још да трпимо, како нас чекају тешка времена, али како су они свим срцем уз нас, ето не могу да нам дају ништа, али саосећају. ало бре, па нисмо ми живели под Чаушескуом 30 година, да свршимо на сваку њихову маркетиншку шарену лажу.

гомила усраних бирократа који ни сами не знају кога представљају. треба да се окренемо дипломатски владама европских држава, а ове смрадове из Брисела да отерамо у пизду материну.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

ahahahahahahahahaahahaha drashko mislim da si sad prevazishao samog sebe sa ovim tekstom. ti si treca mutacija ljudi koje je isprao Sloba i ko ima iole ochi u ovom tekstu ce videti. pokushavati da se stobom objasni je ko prichanje kukuruzu zato i necu pokushavati.

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

12 milijardi u rumunsku privredu... naravno ... posto je dotichna prethodno unistena i privatizacijom razgrabljena... ista prica kao i u bugarskoj... u bugarskoj je stabilna politicka situacija jer su se SVE politicke opcije izmenjale svi su se nakrali najgrdje i sad mogu da budu mirni... to se sve jos nije kod nas izdeshavalo a nesto se jos uvek desava...

pa pogledajte recimo drzava tj ministastvo inostranih poslova nije dozvolio izvoz oruzja namenskoj u vrednosti od 2.4 mil evra u jermeniju a vrednost celog ugovora je oko 24 milke !?! namenska koja je 70% u vlasnistvu drzave samim tim ima ogromne gubitke a drzavi ne pada na pamet da joj da ikakvo obestecenje, +nenaplacena potrazivanja od 57 milki koje drzava ne juri da naplati... pa valjda vam je jasno kakva je prica na delu.... sve rasprcati i rasprodati, privatizovati najsumnjivijim mogucim facama cije poslovanje posle toga niko nikad ne iskontrolise jer je naravno blizak vlasti...

zao mi je iskreno sto 90% vas nemoze da ima uvid u brojne malverzacije koje se desavaju kod nas i oko nas (a igrom slucaja saradjuem sa rumunskim i bugarskim firmama i ljudi iz svog iskustva kazu da je sve ovo kod njih vec proslo) , sto je najgore sve se desava transparentno,a po pravilu to srbina ni neinteresuje jer nema povoda za teoriju zavere...

jasno je svima da nas nece primiti u eu dok sa svojim kapitalom ne preuzmu sve sto vredi u ovoj drzavici...

fallout_table.gif

Ћиле, брацо, ти изгледа знаш како црно мож да бидне бело, само ако се довољно потрудимо да се убедимо да је тако.

кад ти сви говоре да те прцају, лепо чујеш како онај урла одпозади, осећаш како ти улази, видиш себе пресавијеног преко стола, можеш ипак, ако се потрудиш довољно јако, да и себе и све остале убедиш како те заправо не прцају, него ти помажу да схватиш реалност.

ово што сам написао нема везе са Слобом. то је тако. а сад, што у недостатку аргумената, повезујеш мене са Слобом, никако не значи да нисам у праву. Шопенхауерова еристичка дијалектика не ради против мене мацане, ја сам мастеровао ту вештину, и имам резистанс 123%. пре ће бити да је тебе опрао Блиц и Чедовизија. лепо сам ти рекао да је то опасно.

:*

Style over subsistence

Naravno uzece nas da nam isisaju poslednju paru koju imamo, ima jedna veoma pametna izreka koja kaze da nista na svetu nije besplatno i nista se ne daje za dzabe, EU vam daje jednom sakom a uzima sa dve, kada budete malo dublje usli u celu materiju, procitali neke knjige, procitali neke tekstove i pricali sa ljudima odatle onda cete shvatiti.

SCJP.png

ti neoliberalna mrachna silo ostavi drashka na miru da kamenom drka kurac

bobane, ajde odsviraj nam neshto :D

ahahahahahaha josh ne mogu da dodjem sebi od smejanja na drashkov tekst AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

будале, [roflmao] шта бих дао да и мени буде тако као вама, која је тајна вашег успеха, јеботе...

[:D][:D][:D][:D][:D]

Style over subsistence

drashko stalno meshash sledece pojmove:

elokventnost i lepota stilskih figura ne mozhe da od gluposti napravi realnost.

kolichina teksta koji si ti spreman da otkucash zarad rasprave ne znachi da je druga strana ostala bez argumenata nego da si zombi bez ochiju koji ulazi u raspravu da pobedi po svaku cenu, chak i da on sam zna da nije upravu.

poshto mi je sjebana tastarura jucherashnjim dogadjajem, a i nisam toliko dokon da ubedjujem se sa chovekom koji ima ovako genijalne rechenice:

бацили онолико бомби '99, да нам помогну. само нек нам не помажу више овако, можемо ми и сами себи тако да помажемо.

Кина нам је отписала 300 милиона дуга тек тако, без условљавања. Русија нам је дала бесцарински режим, тек тако, без услова. Јапан и Норвешка нам стално помажу, без услова.

реба да се уздамо у себе, а ако нешто улети, дивно.

i slichne ...

samo cu se josh jednom grohotom nasmejati i reci "zhiveli domacine" [:D]

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

a po pravilu to srbina ni neinteresuje jer nema povoda za teoriju zavere...

Gresish silno sinak ... to je isto kao i ona diskusija gde su gejevi povlashtjeni? Sve zbog dve parnice za sexualnu diskriminaciju. Isto tako je i ovde ... ti mislis da si u manjini ako verujes u sve teorije zavere koje se danas vrte naokolo ali u stvari 90% ljudi ovde zivi u balkanskom spijunu i to me opako iritira zato sto svako ali svako ima neku mega fox molder prichu. Samim tim sam nevezano za argumente prestao da verujem u bilo koju teoriju zavere zato sto ljudi imaju tendenciju da lazu da bi dokazali svoje ...

Ћиле, брацо, ти изгледа знаш како црно мож да бидне бело, само ако се довољно потрудимо да се убедимо да је тако.

кад ти сви говоре да те прцају, лепо чујеш како онај урла одпозади, осећаш како ти улази, видиш себе пресавијеног преко стола, можеш ипак, ако се потрудиш довољно јако, да и себе и све остале убедиш како те заправо не прцају, него ти помажу да схватиш реалност.

ово што сам написао нема везе са Слобом. то је тако. а сад, што у недостатку аргумената, повезујеш мене са Слобом, никако не значи да нисам у праву. Шопенхауерова еристичка дијалектика не ради против мене мацане, ја сам мастеровао ту вештину, и имам резистанс 123%. пре ће бити да је тебе опрао Блиц и Чедовизија. лепо сам ти рекао да је то опасно.

:*

To sto ti je rekao da zvucis kao sloba nema veze sa nedostatkom argumenata vec ukazuje na to da ponavljas vec ispricanu pricu samo sa veoma drugacijim motivima. To je i poenta sto je ta prica tolko isprala ljude kod nas da su nastavili da je furaju i nakon slobe posto je za njega jeli dokazano da je bio losh ali su se ljudi tolko navukli da im nema spasa. Ispiranje mozgova su odradili fantasticno svaka im cast na tome kad neko inteligentan kao ti i dalje fura njihovu prichu.

Naravno uzece nas da nam isisaju poslednju paru koju imamo, ima jedna veoma pametna izreka koja kaze da nista na svetu nije besplatno i nista se ne daje za dzabe, EU vam daje jednom sakom a uzima sa dve, kada budete malo dublje usli u celu materiju, procitali neke knjige, procitali neke tekstove i pricali sa ljudima odatle onda cete shvatiti.

Kao sto si se ti nachitao i naprichao ... jbg ja nisam drug chlan i ne viri mi chlanska dva prsta posebne boje da bismo chitali istu literaturu i prichali na istom kafe-kuvarica nivou.

12 milijardi u rumunsku privredu... naravno ... posto je dotichna prethodno unistena i privatizacijom razgrabljena... ista prica kao i u bugarskoj... u bugarskoj je stabilna politicka situacija jer su se SVE politicke opcije izmenjale svi su se nakrali najgrdje i sad mogu da budu mirni... to se sve jos nije kod nas izdeshavalo a nesto se jos uvek desava...

pa pogledajte recimo drzava tj ministastvo inostranih poslova nije dozvolio izvoz oruzja namenskoj u vrednosti od 2.4 mil evra u jermeniju a vrednost celog ugovora je oko 24 milke !?! namenska koja je 70% u vlasnistvu drzave samim tim ima ogromne gubitke a drzavi ne pada na pamet da joj da ikakvo obestecenje, +nenaplacena potrazivanja od 57 milki koje drzava ne juri da naplati... pa valjda vam je jasno kakva je prica na delu.... sve rasprcati i rasprodati, privatizovati najsumnjivijim mogucim facama cije poslovanje posle toga niko nikad ne iskontrolise jer je naravno blizak vlasti...

zao mi je iskreno sto 90% vas nemoze da ima uvid u brojne malverzacije koje se desavaju kod nas i oko nas (a igrom slucaja saradjuem sa rumunskim i bugarskim firmama i ljudi iz svog iskustva kazu da je sve ovo kod njih vec proslo) , sto je najgore sve se desava transparentno,a po pravilu to srbina ni neinteresuje jer nema povoda za teoriju zavere...

jasno je svima da nas nece primiti u eu dok sa svojim kapitalom ne preuzmu sve sto vredi u ovoj drzavici...

наменској је отказан извоз у Грузију и Јерменију због политичке ситуације са Русијом око КиМ.

Style over subsistence

drashko stalno meshash sledece pojmove:

elokventnost i lepota stilskih figura ne mozhe da od gluposti napravi realnost.

kolichina teksta koji si ti spreman da otkucash zarad rasprave ne znachi da je druga strana ostala bez argumenata nego da si zombi bez ochiju koji ulazi u raspravu da pobedi po svaku cenu, chak i da on sam zna da nije upravu.

poshto mi je sjebana tastarura jucherashnjim dogadjajem, a i nisam toliko dokon da ubedjujem se sa chovekom koji ima ovako genijalne rechenice:

i slichne ...

samo cu se josh jednom grohotom nasmejati i reci "zhiveli domacine" [:D]

To sto ti je rekao da zvucis kao sloba nema veze sa nedostatkom argumenata vec ukazuje na to da ponavljas vec ispricanu pricu samo sa veoma drugacijim motivima. To je i poenta sto je ta prica tolko isprala ljude kod nas da su nastavili da je furaju i nakon slobe posto je za njega jeli dokazano da je bio losh ali su se ljudi tolko navukli da im nema spasa. Ispiranje mozgova su odradili fantasticno svaka im cast na tome kad neko inteligentan kao ti i dalje fura njihovu prichu.

Kao sto si se ti nachitao i naprichao ... jbg ja nisam drug chlan i ne viri mi chlanska dva prsta posebne boje da bismo chitali istu literaturu i prichali na istom kafe-kuvarica nivou.

брате Ћиле, јеботе, какве јебене везе има Слоба са било чим. па ја сам Слобу толико мрзео да би му пуцао у главу само да сам могао, а камоли да ми пропира мозак. РТС тада нисам гледао, нити читао ништа осим Гласа и Блица. и шетао са студентима док се није појавио Ч.Ј. и улетао у Скупштину. а тебе је онда, као и сада, болео курац, па ми никако није јасно како можеш да причаш то што причаш. нећеш уопште да се удубиш. ако те оно што причам подсећа на Слобину причу, онда ти само могу рећи да је Слоба био у праву.

једноставно си, у свом комформизму, одлучио да ти се свиђа одређена кула од карата, јер, реално, једино тако можеш да задржиш тај став да те боли курац, а да и даље имаш неко мишљење.

генијалне реченице? и шта си ми сад рекао? и шта није у реду са тим реченицама? покушаваш да ми исмејеш ставове и даље без икаквих аргумената. шта ја то толико очогледно пропуштам да видим?

видим фразе иза којих ништа не стоји. видим 6 година после пада Слобе да неко прича како је неко за успостављање Слобине Србије. понављају се ствари као напамет научене. кад год неко није за не-знам-како-да-их-назовем решења, одмах је за Слобу, одмах је сељо и глупак балкански заостали који не разуме, о Боже, ВИСОКЕ И НЕДОКУЧИВЕ демократске вредности, доступне одабраним срећницима као што сте ти, Шек или Мохи.

не вреди за такве зомбије ни трошити речи, нема им спаса, неће да се укључе у Матрикс да буду затворене у ковчег сопствених гована док мисле да су филмске звезде и да једу говна за које им је речено да је шницла. будале, одиста... која надобудност без основа, али о томе сам већ писао ономад.

Style over subsistence

брате Ћиле, јеботе, какве јебене везе има Слоба са било чим. па ја сам Слобу толико мрзео да би му пуцао у главу само да сам могао, а камоли да ми пропира мозак. РТС тада нисам гледао, нити читао ништа осим Гласа и Блица. и шетао са студентима док се није појавио Ч.Ј. и улетао у Скупштину. а тебе је онда, као и сада, болео курац, па ми никако није јасно како можеш да причаш то што причаш. нећеш уопште да се удубиш. ако те оно што причам подсећа на Слобину причу, онда ти само могу рећи да је Слоба био у праву.

једноставно си, у свом комформизму, одлучио да ти се свиђа одређена кула од карата, јер, реално, једино тако можеш да задржиш тај став да те боли курац, а да и даље имаш неко мишљење.

генијалне реченице? и шта си ми сад рекао? и шта није у реду са тим реченицама? покушаваш да ми исмејеш ставове и даље без икаквих аргумената. шта ја то толико очогледно пропуштам да видим?

видим фразе иза којих ништа не стоји. видим 6 година после пада Слобе да неко прича како је неко за успостављање Слобине Србије. понављају се ствари као напамет научене. кад год неко није за не-знам-како-да-их-назовем решења, одмах је за Слобу, одмах је сељо и глупак балкански заостали који не разуме, о Боже, ВИСОКЕ И НЕДОКУЧИВЕ демократске вредности, доступне одабраним срећницима као што сте ти, Шек или Мохи.

не вреди за такве зомбије ни трошити речи, нема им спаса, неће да се укључе у Матрикс да буду затворене у ковчег сопствених гована док мисле да су филмске звезде и да једу говна за које им је речено да је шницла. будале, одиста... која надобудност без основа, али о томе сам већ писао ономад.

Da sloba je u pravu, svinje su dosle na vlast umesto ljudi i sve je isto ... ovo me podseca na nesto sto mi je deda non stop pricao ... ma svi su oni lopovi ali ovi su se vec nakrali pa nece vise da kradu, a ako dodju ovi novi oni su siromasni i onda ce mnogo da kradu ...

Ili si se mozda ti drasko promenio posto ono za sta si shetao, protestvovao i mozda tj verovatno dobijao batine je i dalje u sustini isto samo nije se odrzalo na vrhu zbog covecije prirode, a da ne pominjem sto smo i srbi pored toga sto smo ljudi. Sad izgledas kao da si izgubio svu nadu i upadas u onu kolotecinu na koju su pokusavali da nas naviknu tokom 90tih sa udarnim sloganima "ako istrajemo bice bolje" i sl ... Pritom jedna stvar je da nisi za necije ideje, resenja stavetj, a sasvim druga da se apsolutno uklapis u jedan namenski izgradjen sistem potiskivanja otvorenog razmisljanja.

Plus na sve to ovo sto kaze tjile. Sve je to lepo i elokventne recenice bogate pridevima i epitetima ali drvish tj grebesh po povrshini neke svoje price koju mi ne znamo i cudis se kako te ne razumemo, tj razumemo te onako kako ta prica i zvuci nekome ko je ne zna celu, tako da ili ispricaj sve ili batali ovakve literarne izlive posto ocigledno impresioniraju samo dajrektuma, a to ti verujem i nije neko zadovoljstvo. Tj shek je to lepo rekao u jednoj recenici, Mislish da smo sisali isto kandilo kao i ti.

Znate šta, ja mislim da svi vi što se pljujete, povodom EU ne pričate drastično različite stvari (kao npr. po pitanju tradicije, patriotizma itd.), samo prosto ne možete da prevaziđete te predstave jednih o drugima. To je ta veštačka i zlonamerna Čedina deoba na "dve Srbije", pa se sad tu preko plota "te dve Srbije" pičkaraju.

Ono što je poenta gornjeg teksta Milice Đilas, je i ono oko čega bi mogli uz malo više prevazilaženja "taraba sindroma" da se slože i Draško i Shekk i Zwerko i Mohi....... i ja, a to je da mi treba da radimo na tome da odistinski postanemo bolja, bogatija, i uređenija država, ne koristeći tuđe gotove modele već tuđa ISKUSTVA, a kada sve to odradimo i Srbiju popnemo na taj nivo, pitanje nominalnog članstva u EU neće biti od suštinske važnosti!

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

mohi, ja za ovih sest godina nakon petog oktobra vidim od promena vidim jedino da su najbogatiji ljudi u srbiji - Mishkovic, Beko, Mitrovic - od ekstra profitera iz redova Jula postali ugledni chlanovi, prijatelji i sponzori upravo onih partija koji najvishe trube kako nismo na brzom kursu ka Evropi, kako smo zaostalog nachina razmisljanja. I posle o kakvoj evropi da govorimo?!? Sta ta evropa onda znachi. Nije vazno koliko kradesh nego kome politicaru koliko gurash u dzep ili bulju ?!

To nije demagogija, oratorstvo ili floskula. to je realnost

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad