Kole Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 nenene specificiraj dimenzije pakovanja, znamo mi da si ti extra speshl baya i da pazarish parmalat i druga uvozna mlektza koja nisu ko good ole kravaja nego su ona uzha pa visha itd itd....ili's mozda nashao jedno od onih stari mleka u tetraedrima ;oP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Dimenzije pakovanja su 9.3x5.4x19.9cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Meni stoji nekih 5-6 dana, ako ga koristim svaki dan. Ima mnogo ljudi koji se strecaju na pokvareno mleko jer imaju losa iskustva. Inace, ako ga ne koristim, stavim u frizider, a onda opet izvadim ukoliko mi treba. Mleko na sobnoj temperaturi ima najbolji ukus. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Mleko na sobnoj temperaturi ima najbolji ukus. Pa to ... zato i pitam. Ja licno ne volim mleko iz frizidera u bilo kom obliku, a posebno ne u kornfleksu/cerealijama, stoga ga drzhim van frizidera i obicno taj litar potraje max dva dana, ali cisto me zanima u teoriji. Kapiram da leti ne moz' da predje jedan dan da se ne pokvari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 bratjo junaci to za temperaturu je individualno, lichno preferiram kad je skoro ledeno...takodje veliki chinilac je kako ga otvorite i konzumirate, tj, to mleko je "chisto" dok je unutra, u trenutku kad ga otvorite imate zapravo samo 4 stvari koje ga kontaminiraju i zapochinju kvarenje. 1. spore budi koje su svuda u vazduhu pa i u frizu i od njih ne mozhesh da pobegnesh 2. razne infekcije koje se shire vazduhom, ali to je u principu jako retko 3. sa prstiju prilikom otvaranja 4. sa usana/iz usne duplje kad se cevchi iz tetrapaka direktno i u principu bakterije noshene pljuvachkom su #1 razlog kvarenja mleka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Niko nije se nije zapitao išta na moje pitanje :(( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 bratjo junaci to za temperaturu je individualno, lichno preferiram kad je skoro ledeno...takodje veliki chinilac je kako ga otvorite i konzumirate, tj, to mleko je "chisto" dok je unutra, u trenutku kad ga otvorite imate zapravo samo 4 stvari koje ga kontaminiraju i zapochinju kvarenje. 1. spore budi koje su svuda u vazduhu pa i u frizu i od njih ne mozhesh da pobegnesh 2. razne infekcije koje se shire vazduhom, ali to je u principu jako retko 3. sa prstiju prilikom otvaranja 4. sa usana/iz usne duplje kad se cevchi iz tetrapaka direktno i u principu bakterije noshene pljuvachkom su #1 razlog kvarenja mleka dobro je da sam ziv osto do sad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruko Posted October 30, 2006 Author Report Share Posted October 30, 2006 OMG imam jos jedno fantasticno pitanje kupio sam pre neki dan semenke suncokreta koje su bile oljustene, omg! nije to nista cudno, samo je cudno sto nikako ne mogu da zamislim fabriku malih cigancica koji po ceo dan sede sa dzakom sulje pored sebe, izgrickaju ljusku, i pljunu celu semenku u dzakce "oljusteno", te molim nekoga da mi objasni koji se tehnoloski proces koristi za ciscenje tih malih pizdopalja :) Quote Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 ahahaha ali reci kako bi bilo dobro da ima natpis "svaka semenka izpljutzhkana by highly proffesional tjigani" =oD sigurno ih sortiraju po velichini i onda im crackuju ljusku ispod nekih valjkova pa malo treshenja za razdvajanje...naravno ovo je nagadjanje, taj proizvodni proces josh nisam video u "abenteuer lebenu" ;o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Kolko ja znam samo ih valjda duze prze ili tako neshto i same se otrvore nema shanse da ih ljushte drugachije. A bdw kole odgovorio si lepo ljudima 42!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruko Posted November 2, 2006 Author Report Share Posted November 2, 2006 ma ne prze se, tako da pitanje i dalje ostaje otvoreno. jos jedan omg fenomen. zasto pri jpg kompresiji slike najvidljiviji gubitak u kvalitetu ima crvena boja? Quote Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on". Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 2, 2006 Report Share Posted November 2, 2006 Zato sto radis na PC-ju a ne na Mecu! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 Zasto je miris vazniji za dojam o hrani? Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 jos jedan omg fenomen. zasto pri jpg kompresiji slike najvidljiviji gubitak u kvalitetu ima crvena boja? Moguće da sve boje isto stradaju (s obzorom da je algoritam sve boje tretira podjednako kao gomilu bajtova), ali se crvenu oko naročito primeti jer vi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Koliko keksića dimenzija 4 x 5 x 0.3 cm treba da se upije ceo čaj gustine vode iz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruko Posted November 6, 2006 Author Report Share Posted November 6, 2006 nisi skapirao poentu topika izgleda. to pitaj nekog profesora "fizike keksa i chaja" na faksu. Quote Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on". Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Daj ne zezaj me, sva pitanja posle prve strane su glupa ili gluplja od ovog. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kruko Posted November 6, 2006 Author Report Share Posted November 6, 2006 a ne mozes da izdrzis da ne doprineses? btw thanks za odgovor za crvenu boju, ali mislim da nije to to, doduse, crvena ima najvecu talasnu duzinu, pa mozda ima veze sa tim. Quote Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 (edited) 0 i 1 ne znaju za talasnu duzinu... xD mada je to mozda do nasih ociju.... mada sigurno je resenje zapisano negde u bosanskim piramidama. Edited November 6, 2006 by ShinedowN Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 6, 2006 Report Share Posted November 6, 2006 Al moguće i da nije tako, već da oko ne prima isto sve boje. Po Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.