Dule_smor Posted October 17, 2023 Report Share Posted October 17, 2023 Kali sisica malena! Elem, kako vam se svideo kraj Expanse serijala knjiga? Procitah jos letos, nego zaboravih da napisem ovde. Pomalo ocekivano, ali ipak su ok zavrsili po meni i sto je zanimljivo mozda i ostavili otvoreno za neki nastavak:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted October 22, 2023 Report Share Posted October 22, 2023 Konacno na odmoru nasao nekoliko sati vremena i procitao 1984. Orvel prorok. Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 22, 2023 Report Share Posted October 22, 2023 Procitaj i Vrli Novi Svet od Hakslija, on je jos bolje ubo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted October 23, 2023 Report Share Posted October 23, 2023 On 10/22/2023 at 11:53 AM, Dule_smor said: Procitaj i Vrli Novi Svet od Hakslija, on je jos bolje ubo. Jesam vec, i Orvelovu Farmu, nego mi se 1984 vukla po rancu mesecima, i nikako da je zavrsim. Jeste mi Vrli novi svet bio bas dobar, stvarno toliko paralela moze da se povuce, ali ipak mi je 1984 nekako ostavila jaci utisak. 1 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted October 24, 2023 Report Share Posted October 24, 2023 mene je 1984 solidno osakatio par dana, skroz mi ubio raspolozenje za citanje ostalih slicnih radova =c svakako predobro stivo. pa sam morao da isperem mozak Prechetovom Bojom magije u nadi da cu hronoloski procitati ceo Disksvet (procitao sam samo Morta i Neverovatnog Morisa), bas mi prija humor i stil pisanja, cesto se kezim kao moron kad naleti salvo jakih fora koje nisu usiljene. procitah i Kraj detinjstva Artura Klarka i opet je bio prisutan taj osecaj neceg misterioznog i neshvatljivog kao u Rami, odusevljen sam knjigom. kraj je tek tema za sebe, onakvu kombinaciju samoce i depre nisam skoro osetio. u planu su Rat svetova (Wells), Snow Crash (Stephenson), Cyberiad (Lem) i jos svasta nesto! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 24, 2023 Report Share Posted October 24, 2023 Ciberijada je istipovana zbirka sf pripovedaka u nekom cudnom Lemovom fazonu, nije mi nesto legla iskreno. Ali zato Fijasko i Nepobedivi ufff Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 19, 2023 Report Share Posted November 19, 2023 On 10/17/2023 at 9:09 PM, Dule_smor said: Kali sisica malena! Samo da javim da sam stigao do pola. Nije tralala štivo, plus je malo lošiji prevod, pa sporije napredujem. Dopada mi se što je neke momente u napretku prikazao u drugom svetlu - npr. bankarski sistem koji je finansirao tolike pohode, novac i slobodno tržište koji su finansirani željom da se poveća moć vladajuće klase. Javljam kad završim! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 19, 2023 Report Share Posted November 19, 2023 Bravo Cali, samo napred! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 Bio na poslovnom putu u Beogradu prosle nedelje na dva dana, i kupio "Solaris" i "Covek po imenu Uve" (hteo da pogledam film, pa resio da prvo procitam knjigu). Krenuo sinoc da citam Uve-a, bas se nekako lako cita i drzi paznju. Cim zavrsim krecem na Solaris, pa je u planu Pekicevo Besnilo Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 BTW u međuvremenu sam dohvatio i poslednju Witcher knjigu, Sezona Oluja. Dešava se pre glavnog književnog serijala, a pošto su se Geralt i Jenefer spetljali pa raskantali. Knjiga je jedan story arc koji u suštini ne donosi ništa novo, ali stavlja Geralta u neke nove situacije kao što su gubitak njegovih mačeva i rad za Konklavu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 20, 2023 Report Share Posted November 20, 2023 2 hours ago, sttevann said: Bio na poslovnom putu u Beogradu prosle nedelje na dva dana, i kupio "Solaris" i "Covek po imenu Uve" (hteo da pogledam film, pa resio da prvo procitam knjigu). Krenuo sinoc da citam Uve-a, bas se nekako lako cita i drzi paznju. Cim zavrsim krecem na Solaris, pa je u planu Pekicevo Besnilo Besnilo čitao ja početkom godine. Odličan roman, drži pažnju sve vreme. Što se kaže, čita se u dahu 😄 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted November 23, 2023 Report Share Posted November 23, 2023 On 11/20/2023 at 1:09 PM, absolute said: Besnilo čitao ja početkom godine. Odličan roman, drži pažnju sve vreme. Što se kaže, čita se u dahu 😄 Ja razvlačim nekoliko meseci, nikako da se sastavim i da je dovršim.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 Deca Vremena - https://www.laguna.rs/n4038_knjiga_deca_vremena_laguna.html Zanimljivo, na trenutke predvidivo ali opet kul napisano čak je i naš prevod rekao bih krajnje korektan. Dopadaju mi se ti romani gde se paralelno odvija više priča pa se skače sa jedne na drugu, održava neki ok tempo. I tačno se vidi kad autor zapravo zavši neku nauku koju onda može da primeni na svoje delo koje je napisao 🙂 Konkretno ovaj nikad u životu ne bi znao toliko o svetu paukova da se nije time bavio :)) U svakom slučaju pitko, ko nije čitao, eto šta može da čita sad za praznike. Možda se oko nove godine bacim na onaj nastavak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 Opa, bravo Laki, citas sf! Citah je prosle god mislim, zanimljiv koncept svakako. Preporuka za nesto slicno, samo sa inteligentnim biljkama, Semiosis od Sue Burke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 Thx laki i Dule. Skinuh Deca vremena da i ja pročitam (kad završim Abadonovu kapiju koju sam sad počeo). Baš sam kilav sa tim čitanjem, pre je to nekako brže išlo. Počeo sam i Atlantidu od Pekića pre jedno dve nedelje, al mi nešto nije zadržala pažnju (kao recimo Besnilo). Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 20 hours ago, Dule_smor said: Opa, bravo Laki, citas sf! Citah je prosle god mislim, zanimljiv koncept svakako. Preporuka za nesto slicno, samo sa inteligentnim biljkama, Semiosis od Sue Burke. fala dule! za Semiosis, vidim da i to ima neki nastavak, moguće da ću da pročitam ali kad uzmem drugi deo dece vremena nekako dok je još "sveže". 20 hours ago, absolute said: Počeo sam i Atlantidu od Pekića pre jedno dve nedelje, al mi nešto nije zadržala pažnju (kao recimo Besnilo). imho Besnilo je jedino od Pekića što tako može da se čita "u dahu" i dovoljno je drugačije od ostalih dela. Ovo drugo je više zahtevnije za čitanje pa ne ide tako lagano 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 On 11/27/2023 at 10:02 AM, Lucky said: čak je i naš prevod rekao bih krajnje korektan. Prevodilac: Goran Skrobonja Sta god da sam citao a da je on prevodio je bilo odlicno. Jel neko citao neke njegove romane mozda? Tek posle sam video da i on pise 😄 Bio mi je poznat samo kao prevodilac (skoro) svih Kingovih romana koje imam Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 28, 2023 Report Share Posted November 28, 2023 Da, on prevodi Sf, fantasy itd. Citao sam par njegovih romana, nisu losi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 On 11/27/2023 at 10:02 AM, Lucky said: Možda se oko nove godine bacim na onaj nastavak. bacio sam se na nastavak! kad čovek putuje negde avionom najlakše da čita knjigu tako da to ubrzava tempo 🙂 nisam stigao predaleko, možda četvrtinu i ne mogu za sada da se odlučim da li mi je bolje ili gore nego prva knjiga, ima svoje uspone i padove. videćemo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 Zavrsio Covek po imenu Uve pre par nedelja, bas je dobr. Pogledacu sada i film(ove), samo da vidim da li prvo original ili remake. Znam da je original dobar, ali kontam da ni Hanks nije los u njegovoj ulozi. Mada ionako znam sta se desava, tako da nista ne moze da se spojluje, trebalo bi da je cista zabava. Sledeca na listi ili Besnilo ili Solaris, videcu koja me vise povuce ovih dana. Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 Samo napred momci, posle Nepobedivi i Fijasko od Lema kad si vec u tom fazonu!Ja citao neki olskul sf iz 50ih, bas cudno deluje, ali ima dobrih tripova. Alfred Bester- The stars, my destination. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 ovaj laki baca lagani flex, ne samo sto cita knjige, nego se najlakse cita kad leti avionom, ergo, mnogo cesto leti avionom jer je neki jak entrepreneur! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 Dada, to je to suptilno pisanje po sirotilji, a ne kao Kili kad se razbacuje :DDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 22, 2023 Report Share Posted December 22, 2023 On 12/19/2023 at 11:14 AM, Dule_smor said: Dada, to je to suptilno pisanje po sirotilji, a ne kao Kili kad se razbacuje :DDD pa kili je oduvek bio dosta direktniji u pristupu od mene! On 12/19/2023 at 11:11 AM, evgeniy said: ovaj laki baca lagani flex, ne samo sto cita knjige, nego se najlakse cita kad leti avionom, ergo, mnogo cesto leti avionom jer je neki jak entrepreneur! mrzitelji će da mrze! šalu na stranu, ponuda onog in-flight entertainmenta je sve gora i gora, a plus te samo nešto prekidaju sa onim objavama pri poletanju i sletanju, tako da je knjiga najbolja opcija jer i ako hoćeš da gledaš sa kompa nešto ne može jer moraš da sačekaš dok se ne poleti, a gledanje na telefonu je naravno mučenje, tako da - Kindle! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 18 Report Share Posted January 18 On 4/5/2023 at 8:44 AM, Dule_smor said: Tako je to kad svet ide u kurac vec vekovima. U to ime, a i on topic, evo i ovde preporuka za knjigu. Znam da rurovci koje zanima istorija i geopolitika, a ima ih dosta, dobar deo ovoga znaju, ali ima toliko detalja koji mi recimo nisu bili poznati da se coveku smuci zivot i stvarno pozeli tu kometu. Najzad pročitao. Prijatno me iznenadila - postavio si mi očekivanje da je doomsday knjiga, a u stvari je izbalansiran pregled istorije, trenutnog stanja, i šta možemo uraditi (i šta već radimo) da se razmontira megamašina. Hvala na preporuci, i javi kad da častim pivo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts