Jump to content

Slobodan Milosevic

Recommended Posts

Naravno , naravno da je to tako ... tako je uvek bilo i tako ce uvek i biti ... svako ce da koristi svakakva sredstva da ostane na vlasti . Po tome kakava sredstva koristi i u kolikoj meri se definishe da li je politichar ili diktator ...

e sada uporedivati staljina hitlera i milosevica je malo smeshno ... ako je i bio diktator sto je diskutabilno onda je bio vrlo blag ili jednostavno nesposoban ...

слажем се донекле са тобом, да је свачија жеља за опстанком на власти огромна покретачка снага и да се не бирају средства. исто тако, додао бих, не бирају се средства да се неко сруши са власти.

ипак, не бих ишао тако далеко у ревизионизму Слобиног периода да га назовем благим.

ово чиме нам данас испирају мозак да смо живели у 10 година у најцрњој диктатури је такође пропаганда, као да се не сећам каква је опуштенција умела да буде у одређеним периодима (нпр. 1995.-1998.), јесте да су биле демонстрације, али су тада плате биле по 200 до 500 марака, све је било џабалеску, у Београду је била зајебанција само таква (и на самим демонстрацијама - пандури су током 3 месеца тукли 3-4 пута, а представља се као да је био мали рат). сад се представља да је овде било као у Афганистану и Белорусији. то просто није тачно. и то смрадови који шире лажи врло добро знају.

ипак, остаје чињеница да је многе људе појео мрак током његове владавине, да су милиони људи упропаштени, осиромашени, избегли, расељени, да су десетине хиљеда страдали. да је, како је губио власт, стезао омчу, гасио медије, прибегавао убиствима противника, итд. ја само хоћу да кажем да су му ратове наметнули, а да се он није снашао да их избегне или добије, док је на унутрашњем плану био обичан мали црвени властодржац.

претражите по нету, скините и погледајте филм "Рат који се могао избећи", или "Avoidable war - Yugoslavia", све што нисте знали о истини о рату у екс Ју током 1990-тих, а нисте имали кога да питате... филм је снимљен у независној америчкој продукцији, средином 1990-тих. аргументовано, са актерима и аналитичарима, чињеница за чињеницом, како се уништавала СФРЈ корак по корак од стране Немачке и, касније САД, и како је одлучено да Срби испадну рогати и уништени и медијски и на терену...

славље и ликовање одређених јавних личности и медија над Слобином смрћу подсећа ме на шенлук ових других кад је Ђинђић убијен. само је тад било уведено ванредно стање. недостатак достојанства је очигледан и ја сам разочаран због тога.

опструкција сахране коју спроводи ДС и њему гравитирајући медији и организације, је непримерена и дегутантна и показује да су заборавили са каквим је достојанством и поштовањем целе нације испраћен њихов убијени Председник. да, поредим једног са другим, јер и један и други су обележили Србију, били на власти, можда су обојица убијени, и обојица представљају лидере два екстрема, који деле Србију на пола својом фанатичном оставштином која их прати и после смрти. и обојица су били легални и легитимни владари за свог времена. и обојица заслужују достојанство при последњем испраћају.

морамо бити људи иако смо Срби, на овакве прилике је мислио Павле.

о овима из Владе који све чине да одрже неку врсту мира у кући (на тој намери им искрено честитам) нећу ни да говорим, јер на опструкцију ДС-а одговарју изругивањем закону зарад Оног створења, а све у циљу компромиса и, у крајњој линији, останка на власти.

гледаћемо колико ће људи да се скупи Слоби у поворци, то би требало да нам покаже шта је и колико урађено за 5 година у Србији... па ком опанци ком обојци.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

• Replies 776
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

и обојица су били легални и легитимни владари за свог времена. и обојица заслужују достојанство при последњем испраћају.

I Hitler i Gandi su bili legalni i legitimni vladari svog vremena sto nikako ne znaci da obojca trebala da budu sahranjena sa drzavnim pocastima.

Heghlu'meH QaQ jajvam

shto se mene tiche aleju velikana su zagovnali kada su prvog politichara stavili tamo, da ne ulazimo u to ko je to bio, jer je nebitno.shto se ovog pacera tiche, neka ga sahranjuju gde hoce, nije da cu da mu obilazim grob.chinjenica je da svakom treba da se organizuje dostojanstvena sahrana, a pravljenje heroja od preminulog mi je uvek bila degutantna pricha, jel svi znamo ko je kakvo govno bio.

lepo reche brana crncevic pre neki dan: 'svako po svom nahodjenju treba da proglasi dan, dva, tri zalosti ili radosti"

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Ne znam, mozda sam ogorcen i izujedan od svega toga. Nikad nisam bio politicki nastrojen, niti se razumem u politiku kao vecina vas ali ipak znam sta sam izgubio tamo dole: najboljeg prijatelja, brata, ostali deo familije se razbezao po KG, VA itd... , stan u PR, kucu i zemlju na selu........... --> i zbog toga ovakav moj stav.

Banalizujem ali SRY ne mogu da gledam i zalazim u ovaj topik dublje od ovoga.

Emocije brate - ja za druge ne znam.

/edit: jedina uteha za mene je da nas ima mnogo koji smo bar neshto izgubili u svemu tome.

Edited by TrickStyle

||If this be error and upon me proved, I never writ, nor no man ever loved. .:: Sonnet 116 ::. ||

predlazem automacki warn svakome ko predlozi da se bilo koji topic zatvori. smorili ste vishe. sve shto otvorim neko predlaze da se zatvori.kome se ne svidja nek ne chita.

I Hitler i Gandi su bili legalni i legitimni vladari svog vremena sto nikako ne znaci da obojca trebala da budu sahranjena sa drzavnim pocastima.

нити је Слоба био био ни приближно Хитлер, нити је Ђинђић био ни близу Гандија, тако да...

...се и ја...

дивно правило, подржавам га у потпуности! [^]

огорчене разумем, и ја сам огорчен, али хистеричне и на једној и на другој страни не.

немојмо људи да се брукамо пред светом и нама самима...

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

нити је Ђинђић био ни близу Гандија
po zivkovicu , tadicu i ostalima davno ga je pretekao na svakom polju. to me oduvek nerviralo, ostavite mrtve na miru.

Kolika je samo sramna i bljutava sva ova politizacija i brutalna politička otimačina o poene nad Miloševićevim lešom! Ne zna se da li su jadniji SPS i SRS sa svojim paradama u cilju okupljanja svih krezubih birača, ili DS, 5. okt., SPO i ostali sa svojim surovim i hladnim izjavama u cilju prikupljanja ono malo bede čedocentričnih birača na svoju stranu.

To su isto radili i posle ubistva Đinđića, ali tada zbog opšte medijske cenzure bosa Bebe nije postojala druga strana...

JEBENI LEŠINARI, to su svi oni!

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

A evo i zašto se buni direktorka muzeja:

Kako bi opravdala svoje političko nameštenje, na koje je 2001. godine presudno uticala reč Dragoljuba Mićunovića, nova direktorka muzeja Ljiljana Cetinić drži zaključana sakupljena umetnička dela, jer su, prema njenim rečima, njihovi autori "simpatizeri bivšeg režima"
Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac

najbolja je bila karla, kada je, pre nekoliko dana, izjavila da je tajno uzimao previshe lekova, mada kuchka lepo zna da se snima 24h njegova celija i da je sve lekove slobi donosio chuvar, da je te lekove morao da popije pred cuvarom i da je svaka tableta ishla u zapisnik....

nemam ja nikakve simpatije prema slobislavu, ali ipak necu da me neko pravi majmunom

Edited by iguana

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

I ovako Mrtav nam i dalje pravi probleme lepa vest bi bila i da umre Sheshelj

Ti si sigurno zaboravio na sta lici seselj ... jeste da sam radikalan po svim pitanjima jer mi doqurcilo da se borim za osnovnu egzistenciju ali onog ni puska za slonove ne moze da ubije.

Plus posto znamo da je 100% zdrav ako on sada umre, to vec znaci da ih lekvidiraju.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.