Jump to content

karikature muhameda

Recommended Posts

Neka budala hotje da ide da chuchi u zhbunu i ubije 1-2 nemca i posle zbog toga streljaju 100-200 srpske dece u nekom selu... i sve to zbog toga shto se on bori za proleterijat. mislim stvarno...

hmm.. okej, niko se ne suprotstavi. sve sjajno-bajno, ali posle dva meseca izadje proglas kojim ce za svaku antifashistichku parolu ispisanu na zidu biti ubijeno 100 ljudi. okej, nema vishe parola. zatim izadje naredjenje da se sve mushke osobe prijave u radne logore, inache ce na svakog ko se ne pojavi biti ubijeno 100 ljudi. niko nece beskonachno trpeti zlostavljanje, kad tad ce mu puci film i uzvratice.

ono shto mi je tuzhno u celoj nashoj ww2 prichi je shto su chetnici bili spremni da se bore da ostanemo pod zhabarima i nemcima (istim onim koji zhivot nemachkog vojnika izjednachavaju sa 100 srba) nego da komunisti pobede..

btw apdejt trenutne situacije, reuters

KABUL, Afghanistan (AP) -- Police shot four protesters to death Wednesday to stop hundreds from marching on a southern U.S. military base, and Islamic organizations called for an end to deadly rioting across the Muslim world over drawings of the Prophet Muhammad.

''Islam says it's all right to demonstrate but not to resort to violence. This must stop,'' said senior cleric Mohammed Usman, a member of the Ulama Council -- Afghanistan's top Islamic organization. ''We condemn the cartoons but this does not justify violence. These rioters are defaming the name of Islam.''

Other members of the council went on radio and television Wednesday to appeal for calm. It followed a statement released Tuesday by the United Nations, European Union and the world's largest Islamic group urging an end to violence.

''Aggression against life and property can only damage the image of a peaceful Islam,'' said the statement released by Ekmeleddin Ihsanoglu of the Organization of the Islamic Conference, U.N. Secretary-General Kofi Annan and the EU chief Javier Solana.

President Bush called upon governments Wednesday to stop the violence and protect the lives of diplomats overseas.

''We reject violence as a way to express discontent with what may be printed in a free press,'' Bush said after meeting with King Abdullah II of Jordan, who asked demonstrators to ''express their views peacefully.''

In Baghdad, Iraq's top Shiite political leader criticized attacks on foreign embassies by Muslims.

''We value and appreciate peaceful Islamic protests,'' said Abdul Aziz al-Hakim. ''But we are against the idea of attacking embassies and other official sites.''

Meanwhile, a U.S. military spokesman said the United States and other countries were examining whether extremist groups may be inciting protesters to riot around the world over the cartoons that have been printed in numerous European papers.

''The United States and other countries are providing assistance in any manner that they can ... to see if this is something larger than just a small demonstration,'' Col. James Yonts told reporters when asked whether al-Qaida and the Taliban may have been involved in the violent Afghan demonstrations.

The Afghan protests have involved armed men and have been directed at foreign and Afghan government targets -- fueling suspicions there is more behind the unrest than religious sensitivities. But Yonts stressed they had no evidence to support suggestions of al-Qaida or Taliban links.

Hundreds rioted outside the U.S. military base in the southern city of Qalat on Wednesday, throwing rocks at Afghan police. Police tried to clear the crowd by firing into the air, then were forced to fire into the crowd, provincial police chief Ghulam Nabi Malakhail said.

Four people were killed and at least 20 were wounded, he said.

The protesters then set fire to three fuel tankers waiting to deliver gas to the base, Malakhail said. He said U.S. troops fired warning shots into the air.

A U.S. military spokesman, Lt. Mike Cody, said he had no details on the incident.

Eleven people have been killed in the past week as thousands have protested in a dozen Afghan cities and towns to march against the cartoons, which have been reprinted in various European media after first appearing in a Danish newspaper in September.

The drawings -- including one depicting the prophet wearing a turban shaped as a bomb -- have touched a raw nerve among Muslims. Islam is interpreted to forbid any illustrations of Muhammad for fear they could lead to idolatry.

The caricatures were first published in the Danish newspaper Jyllands-Posten. Culture editor Flemming Rose told CNN on Wednesday he came up with the idea after several local cases of self-censorship involving people fearing reprisals from Muslims.

''There was a story out there and we had to cover it,'' Rose said. ''We just chose to cover it in a different way, according to the principle: Don't tell it, show it.''

Rose also said his paper was trying to contact a prominent Iranian newspaper that said it would hold a competition for cartoons on the Holocaust to test whether the West extends the principle of freedom of expression to the Nazi genocide as it did to the Muhammad caricatures.

Rose said Jyllands-Posten wants to publish those cartoons on the same day the Iranian paper Hamshahri does.

The editor of the paper said he had no plans to resign over the drawings after former Foreign Minister Uffe Ellemann-Jensen said that ''when an editor-in-chief admits he made an erroneous judgment ... he should quit.''

Elsewhere, about 300 Palestinians attacked an international observer mission in the West Bank city of Hebron and tried to burn one building.

Sixty members of the mission were inside, said Gunhild Forselv, spokeswoman for the Temporary International Presence in Hebron, or TIPH, which serves as a buffer between Israeli settlers and Palestinians in the volatile city.

The protesters chased away outnumbered Palestinian police stationed outside the mission, Forselv said. Reinforcements were called in to quell the disturbance.

In France, President Jacques Chirac asked media to avoid offending religious beliefs as another French newspaper reprinted the caricatures. Chirac said during a Cabinet meeting that he condemned ''all obvious provocations likely to dangerously kindle passions.''

Besides reprinting the drawings, the satirical French weekly Charlie-Hebdo also printed new caricatures of its own, including one under the headline ''Muhammad Overwhelmed by the Fundamentalists'' that showed the prophet with his head in his hands, remarking, ''It's hard to be loved by idiots.''

Two newspapers and two television stations in New Zealand that carried the prophet drawings apologized for causing offense during a meeting with a national Islamic federation.

There were several other small protests across Afghanistan on Wednesday, including one in Kabul. Hundreds of university students, including women, marched peacefully through the capital, chanting ''Death to the Danish! Death to Americans!''

More than 1,000 people also rallied Wednesday in Muslim-majority Bangladesh's capital, burning Danish and Italian flags. There were no immediate reports of violence.

Muslims also demonstrated for the third straight day in Indian-controlled Kashmir. In Turkey, police using armored vehicles blocked some 500 ultranationalist Turks from reaching the Danish Embassy and the demonstrators dispersed peacefully.

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Prvo za ovu dvojcu seronja :)

pomoz bog charsijo na obadve strane

vi ste u pravu i vi ste u pravu

samo treniraj, trebace ti takve high volume low resolution spike ako oces da se bajas politikom...

@Starbak

Hvala matori, hvala puno.

Dakle situacija je potpuno obrnuta, ni za jedne nisam rekao da su u pravu, cak sam rekao da ni jedni ni drugi nisu u pravu.

Danci su napravli sranje i zato ih treba penaliti, ne kazem ja sad da da cu ja da odem i da pobijem 20 danaca zbog toga i da zapalim njihovu amabasadu, ali ceo svet treba da im kaze da su debili, a ne da ih pravdaju.

Sa druge strane arapi su debili zato sto pale zastave i ambasade. Njima ceo svet treba da kaze "dok se ponasate k'o divljaci, tretiracemo vas k'o divljake".

Naravno to sto ja pricam je idealna situacija, i znam da je to daleko od realnog, zbog ovih ili onih interesa, ali to je nesto cemu treba teziti. Ne treba teziti tome da se napravi treci svetski rat sa arapima, niti podrzavati dance u otvorenom sirenju mrznje, jer ta mrznja nije nista bolja nego ona kad kazu "svi srbi su divljaci zbog Srebrenice".

aha, znachi to shto su brodovi krcati zlatom dolazili iz juzhne/centralne amerike nema veze sa izgledom shpanskih gradova?

a to za Franka... pa logichno je da nema bogatstva kad je gradjanski rat u drzhavi (pogotovo sa umeshanim stranim faktorima). Mogao si i da spomenesh silne ratove koji su se u Evropi vodili u 17.-18. veku i koji su se mahom finansirali od para koje je Shpanija (i malim delom Francuska) pokrala.

Mi smo pricali o Spaniji u kontekstu 20. veka. Ni jedan rat nisu vodili u 20. veku, ni jedan nisu podsticali u 20. veku, gradovi izgledaju kako izgledaju jer su gradjeni mahom u 20. veku posle raznoraznih rusenja. Najlepse arhitektonske gradjevine u Barseloni su gradjene u periodu od pocetka 20. veka do gradjanskog rata, i od pocetka 80ih do danas. Ni u jednom ni u drugom periodu nije ucestvovalo kolonijalno bogatstvo.

I i dalje mi niko ne odgovara na tezu da je ekstremizam u Spaniji rodio najveci do sada zabelezeni verski ekstremi medju hriscanskim narodima?

Heghlu'meH QaQ jajvam

hmm.. okej, niko se ne suprotstavi. sve sjajno-bajno, ali posle dva meseca izadje proglas kojim ce za svaku antifashistichku parolu ispisanu na zidu biti ubijeno 100 ljudi. okej, nema vishe parola. zatim izadje naredjenje da se sve mushke osobe prijave u radne logore, inache ce na svakog ko se ne pojavi biti ubijeno 100 ljudi. niko nece beskonachno trpeti zlostavljanje, kad tad ce mu puci film i uzvratice.

ono shto mi je tuzhno u celoj nashoj ww2 prichi je shto su chetnici bili spremni da se bore da ostanemo pod zhabarima i nemcima (istim onim koji zhivot nemachkog vojnika izjednachavaju sa 100 srba) nego da komunisti pobede..

daj choveche, pa da je tako bilo odmah bi sve pozvali u logore i komotno poubijali. mislish da su se stideli ili chekali povod? bolela ih patka, 100 za 1 je bila samo mera zastrashivanja.

pa nije bash najtachnije to shto si rekao za borbu chetnika u ww2 ali CHAK i da je tako bilo opet manji problem imam sa tim nego sa komunistima (pogotovo domatjim) i njihovim idejama. Zashto bi se mi koji 'rac cimali da ginemo ko budale u svakom ratu dok francuze bole patka, chekaju okupirani dok Saveznici guraju rat na svojim pletjima? ionako smo zadnja rupa na svirali, nikakve beneficije nemamo ma shta uradili u ratu, zashto uludo glavu gubiti?

Mi smo pricali o Spaniji u kontekstu 20. veka. Ni jedan rat nisu vodili u 20. veku, ni jedan nisu podsticali u 20. veku, gradovi izgledaju kako izgledaju jer su gradjeni mahom u 20. veku posle raznoraznih rusenja. Najlepse arhitektonske gradjevine u Barseloni su gradjene u periodu od pocetka 20. veka do gradjanskog rata, i od pocetka 80ih do danas. Ni u jednom ni u drugom periodu nije ucestvovalo kolonijalno bogatstvo.

I i dalje mi niko ne odgovara na tezu da je ekstremizam u Spaniji rodio najveci do sada zabelezeni verski ekstremi medju hriscanskim narodima?

pa ti si prichao o Shpaniji u tom kontextu, ja imam shiru sliku u glavi (spominjao sam i rimsko/vizantijsko carstvo).

i ja sam na nekoj strani napisao da su mi shpanci upravo mrski zbog tog katolichkog zilotizma... ne kapiram shta dalje hotjesh? i ne vidim da je ovde neko trazhio da se pokolju svi muslimani...

da, mislim da je to problem, sto ti mislis da je to moguce/ostvarivo/da se za to valja boriti

Nije bas da cu ja svako jutro kad ustanem prvo za to da lobiram, ali mi deluje logicnije da se zalazem za to, nego da kukam nad tuznom sudbinom covecanstva koja ce ga zadesiti kada naidje neizbezni III svetski rat, kao neki ovde :)

nego da zaebemo ove priche, planiraj neko pivo uskoro [:)]

To moze, samo da ne bude Drale sa Japanom :)

pa ti si prichao o Shpaniji u tom kontextu, ja imam shiru sliku u glavi (spominjao sam i rimsko/vizantijsko carstvo).

Problem je sto je on posle definisao te sile kao sile koje su najvise sranja napravile u 20. veku, a Spanija tu nikako ne potpada. U sirem kontekstu se slazem.

i ja sam na nekoj strani napisao da su mi shpanci upravo mrski zbog tog katolichkog zilotizma... ne kapiram shta dalje hotjesh? i ne vidim da je ovde neko trazhio da se pokolju svi muslimani...

Ne vidis dobro :) Neki od citata sa ovog topica, a bilo je slicnih i ranije:

Ma nek se govna pobiju medjusobno. Ne volim ni jedne ni druge, a narochito jebene mudze, pogotovo one pakije

ja bih da mogu pobio sve muslimane.

Moja teza je da bi surovi obracun sa verskim fanatizmom na jednoj strani rodio isti takav na drugoj strani, kao sto je bio slucaj u Spaniji pre Inkvizicije.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Obracun mora da usledi, takav je mentalni sklop ljudske rase. Razlicito nema pravo da postoji. Nije bitno da li je to vera, nacija, rasa, seksualna ili politicka orijentacija, neobrazovan, glup, bolestan, zatucan, indoktriniran covek sve dozivljava kao pretnju. Njegov evolutivni imperativ je da unisti razlicito, da osvoji/sacuva prostor i resurse za sledecu generaciju debila. A posto inteligencija koja dozvoljava neki uvid u posledice svojih dela nije bas rasprostranjena medju takvim nesrecnim slucajevima niko od njih ne kapira da te sledece generacije nece biti ako se svi poubijaju. A poubijace se. Groteskno je lako ubiti nekoga, 5, 10, 50, 1000 ljudi... oni su "neprijatelji" vere, nacije, drzave... na par hiljada takvih dosta je jedan sa liderskim ambicijama pa se ta nekoherentna glupost organizuje u silu sa kojom ce neko morati da se sukobi jer joj je to svrha...

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

To moze, samo da ne bude Drale sa Japanom :)

оооооо, имамо нешто против Земље Излазећег Сунца, хммммм? [:)]

ова браћа Х. ме непрекидно гађају у слабе тачке... [;)][:D]

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

daj choveche, pa da je tako bilo odmah bi sve pozvali u logore i komotno poubijali. mislish da su se stideli ili chekali povod? bolela ih patka, 100 za 1 je bila samo mera zastrashivanja.
govorimo o istim nemcima ko ji su bili uspeshno napredovali ka 'konachnom reshenju'? onim istim nemcima koji su planirali da od slovenskih naroda naprave bukvalno robove? gasne komore, masovna pogubljenja, da li ti ishta od ovog zvuchi poznato?

pa nije bash najtachnije to shto si rekao za borbu chetnika u ww2 ali CHAK i da je tako bilo opet manji problem imam sa tim nego sa komunistima (pogotovo domatjim) i njihovim idejama. Zashto bi se mi koji 'rac cimali da ginemo ko budale u svakom ratu dok francuze bole patka, chekaju okupirani dok Saveznici guraju rat na svojim pletjima? ionako smo zadnja rupa na svirali, nikakve beneficije nemamo ma shta uradili u ratu, zashto uludo glavu gubiti?

znam da si pametan dechkonja, tako da je jedino objashnjenje da si neobaveshten.

recimo da si pod 'svakim ratom' podrazumevao dva svetska rata.

u prvom su posle rusa imali najvishe poginulih vojnika. u drugom su se posle sloma vojske predali i osnovali kvinslinshku vladu (bash kao i mi). elementi vojske su nastavili borbu, kao i partizanski pokret (bash kao i mi). elemnti francuske mornarice su prebegli britancima (~50 brodova, 3-5 hiljada ljudi). u severnoj africi su se istakli u borbi protiv romela. krajem 1944. de golove trupe su brojale preko 400 hiljada vojnika.

naravno, mislim da smo mi ulozhili veci napor u borbi protiv fashizma, ali to nam ne daje pravo da potcenjujemo nashe saveznike.

shto se tiche aktivnosti pokreta otpora, teshko da se moglo ochekivati vishe. partizani su u direktnom sukobu apsurdno inferiorni u odnosu na regularnu armiju, pogotovu nemachku (sremski front). jedini uspeh se mozhe postici dobrim poznavanjem terena, i operisanjem na teritoriji i u uslovima gde regularna armija ne mozhe upotrebiti avijaciju, kao ni bilo kakve vidove mehanizacije, motorizacije i teshkog naoruzhanja. na francuskom terenu sa onakvom infrastrukturom bilo je ekstremno teshko tako neshto postici. josh svemu tome dodaj i kolichinu trupa koje su branile atlantski zid, u poredjenju sa srbijom koja je bila daleko od bilo kakvih frontova i stvara se realnija slika.

(preporuchujem da probash da nadjesh 'Partisan Warfare in the Balkans', studiju jednog nemachkog generala koju je americhka vojska iskoristila za razvijanje antipartizanskih taktika koje se koriste danas u iraku)

edit: zar nismo za ucheshce u WW1 dobili kraljevinu SHiS? to mu dodje 3x veca teritorija od one sa kojom smo pocheli rat.

Edited by cali

u prvom ratu su imali ogroman broj poginulih vojnika iskljuchivo zbog toga shto je zapadni front celom duzhinom bio na njihovoj teritoriji, a to se desilo iskljuchivo zbog Velike Britanije. u suprotnom bi ih nemci samleli kao i ranije i bili bi okupirani i chekali kraj rata tako.

u drugom ratu su bili pobedjeni posle mesec dana (i ovde sam velikodushan) borbi, iako su pred rat vazhili za najjachu kontinentalnu vojnu silu, iako su ih nemci u ranijim ratovima, ne jednom... nego 2 puta, iznenadili sa prodorom preko beneluksa i ardena. posle osnivanja vlade u Vishiju cela francuska vojska (osim nekih 150.000 ljudi i delova mornarice koji su pobegli preko Dankirka) je stavljena pod komandu Rajha (preko Vishija naravno). U okupiranoj Francuskoj josh se ne formiraju jedinice pokreta otpora (one dolaze neshto kasnije, komunistichki kao i kod nas, tek od objave rata Rusiji, a drugi-nacionalistichki tek kad su se saveznici konsolidovali od pochetnog iznenadjenja i oporavka od teshkog poraza u Francuskoj). Francuske kolonije u sev. Africi i lokalne francuske trupe i garnizoni tamo su takodje pod komandom Osovine. One ulaze u sukob sa kombinovanim americhko-britanskim ekspedicionim snagama koje vrshe invaziju novembra 42'. U okupiranoj Francuskoj pochinju "akcije" pokreta otpora koje se svode na izvidjanje i spashavanje Saveznichkih pilota koji su oboreni tokom bombardovanja kontinenta ili odbrane Britanije. Doprinos francuskog pokreta otpora Saveznichkom ratnom naporu je najbolje prikazan u seriji "Alo, alo". Ta serija je britansko podjebavanje francuza zbog koje je De Gol pizdeo i zbog kojih su odnosi dve zemlje bili hladni duzhe vremena. Vishe je Italija doprinela Osovini nego Francuska Saveznicima, a svi znamo kako su motjni italijani xD

A shto se tiche efikasnosti partizana kod nas... ja i nisam rekao da su oni neefikasni bili vetj da su usput indirektno ili direktno odgovorni za smrt desetine hiljada civila.

govorimo o istim nemcima ko ji su bili uspeshno napredovali ka 'konachnom reshenju'? onim istim nemcima koji su planirali da od slovenskih naroda naprave bukvalno robove? gasne komore, masovna pogubljenja, da li ti ishta od ovog zvuchi poznato?

pa "konachno reshenje" je imalo za cilj istrebiti jevreje i rome (shto se tiche "rasa" ili nacija, a pored njih i sve mongoloide i genetski "neprihvatljive"), sloveni su bii nizha rasa koja je imala pravo na teritoriju i porodicu (jedino srbi nisu imali prava do dushe kao "remetilachki faktor").

i ovo je dugorochan plan bio, nikako se nije mogao ostvariti u toku rata (ni pocheti u stvari). a poshto je vetj proshao jedan svestki rat, koji je imao, manje-vishe, identichan tok, zar se nije mogao pretpostaviti ishod? Ja kapiram da bi se i chetnichke jedinice aktivno ukljuchile u otpor okupatoru (ne samo odbranu zhivlja od ustasha, bugara, albanaca...) od druge polovine 43', to jest Staljingrada , Midveja i El Alamejna, kada je bilo jasno da inicijativu preuzimaju Saveznici. 44' posle Normandije verovatno bi krenuli u josh intenzivnije akcije.

hmmm, Muhamed, je nesto najsvetije sto muslimani imaju. I svako likovno predstavljanje istog je ogromna uvreda. A pogotovo ako ga predstavljas u crtanom. I to je uradio jedan covek... I ti muslimani koji su na ulici koji drze te parole i vicu kako ce pobiti evropu i sl su takodje manjina. Njih 100, 200, 1000 od vise od 2.000.000.000 muslimana na svetu. ne mozes tako gledati. Sigurno ima Srba koji bi hteli da pobiju ceo islamski svet... zar ne? sigurno... to ti je isto...

mislim, muslimani prete, dizu u vazduh objekte tamo vamo, samoubilacki bombaski napadi i sl. a sta rade ovi konji ameri, udju u irak i ubijaju sve redom... ok u redu je to...

...... f e n s i c ......

...yes, ur unique...

...just like everyone else...

drale, vrati se u ormar

[:D]

PMIPS

idi bre leci se [:D]

vidim aj da ce ovde morati da radi krastavac:))

Krastavac vs. Japan, pa da vidimo [;)]

[?]  Drale has come out of closet  [?]  [?]  [;)]

you can sure wish that I'm even IN the closet... [;)]

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Jeste videli nove snimke kako britanski vojnici krvnički tuku iračke tinejdžere? Evo sad je bilo na B92.

Idioti ih tuku onako sa perverzinim uživanjem, a maloumnik koji to snima kamerom, navija...

Pa, pa.... e ja sam besan! Mogu da zamislim one fundamentaliste, ma treba da im jebu mater bolesnu, nije za njih ništa drugo nego da im razvale onaj London i Vašington! Stoke jedne bolesne, šipkama tuku decu po glavi, šutiraju ih u jaja, a posle odu na čaj i kolačiće u pet, diskutuju o vremenu, i napišu koji članak na temu ljudskih prava koji onda kod nas napamet uče one spodobe. Ma mrš bre u p......... da vam j...... onako .......

Edited by Klinac Balavac

This post has been edited by Klinac Balavac