Klinac Balavac Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 (edited) @Starbak Baratamo potpuno različitm pojmovima vernika, tako da batali, ionako nije bitno za ovu raspravu... A što se tiče svetova: Sa jedne strane imamo veliku većinu muslimana koji žive loše, što zbog takvih uslova sredine, što zbog sebe, što zbog Amerike. Žive loše, životne perspektive su im nikakve, jedina svetla tačka im je vera koja im jedina pruža neku nadu (bilo 40 devica u raju, bilo pravi duševni mir). Dolazi do stvaranja islamskog fundamentalizma, koji da stvar bude gora, uzima maha i širi se kao ideologija i prema manje siromašnim muslimanima. Najbitnije od svega, oni objektivno osećaju ugnjetavanje, pre svega od strane Amerike, i oni su spremni da umru kako bi se oslobodili ugnjetavača. Sa druge strane imamo veliku većinu stanovnika Zapada koji žive jako dobro, što zbog takvih uslova sredine, što zbog sebe, što zbog Amerike. Žive dobro, životne perspektive su im odlične (posao, kuća, kola, putovanja). Jedina tamna tačka im je vera koja ih jedina smara i pruža neki osećaj krivice, zato je odbacuju (te je najveći procenta Zapadne civilizacije praktično ateistiki orjetnisan). Dolazi do stvaranja materijalističkog fundamentalizma, koji da stvar bude gora, ima gadne reperkusije na muslimanski svet (jer halapljivo žele da kontrolišu sve izvore nafte). Najbitnije od svega, oni nisu spremni ni na kakvu žrtvu, ni za šta osim za još, još, još, još loooove, a dati svoju život (u kome treba da troše svu to lovu) za bilo šta, po njima može samo ludak. Ako dođe do konačnog obračuna, mislim da je izlišno reći ko bi pobedio. Edited February 4, 2006 by Klinac Balavac Quote This post has been edited by Klinac Balavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 Vi izgleda ne kapirate da je rat uveliko poceo :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 ja se bojim :( Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 ja bih da mogu pobio sve muslimane. Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 idi im reci u lice... postaces tv zvezda... jer ce da te seckaju pred kamerama :DDDDDD Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 ja se bojim :( /me hugz you Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Realno, ko ih jebe. Sloboda govora i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 [quote name='Ivan Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Chitao sam Nostradamusa nedavno i chovek je napisao da ce III svetski rat da bude verski rat... Chini mi se da idemo ka tome ;) Realno gledano, ne bi mi bilo svejedno da jedna Sirija, Palestina ili Iran imaju a-bomb. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Problem je u tome sto se teroristi predstavljaju kao islamisti, ali je isto tako jos veci problem sto neko u "civilizovanoj" Danskoj sve vernike islama poistovecuje sa teroristima. To nije nista bolje nego kad neko u sa tog istog Zapada kaze "Svi srbi su koljaci i klali su muslimane u Srebrenici". Tacno je da je bilo bolida koji su to radili, ali kao sto vecina to tada ne bi podrzavala da je znala sta se desava i da nije bila zaslepljena propagandom, takav je isti slucaj i sa muslimanima i 11. septembrom ili nekim drugim teroristickim napadom. ← brate, pogledaj ovako... imash te "pasivne" muslimane koji izlaze na tv i prichaju kako je islam religija koja propoveda shirenje ljubavi i mira ovoono... a onda imash "aktivne" muslimane koji se treniraju po kampovima da idu i seku glave nevernicima gde im alah (ili jednostavnije njihov verski vodja) naredi. ja imam prijatelje muslimane... mada kapiram da bih slichno razmishljao i da ih nemam, elem, znam da nije problem u samoj veri (islamu) ali ti pasivni prstom ne michu da obuzdaju aktivne. ima josh jedna stvar koja je meni zanimljiva... tachno je to shto je klinac rekao kako je nastao islamski fundamentalizam, ali meni bode ochi to shto on nije nastao iz bede i sirotinje koja je htela da se pobuni pa je svrhu nashla u veri(islamu), vetj iz vila i kula raznih sheika koji su iskoristili tu bedu. Chitao sam Nostradamusa nedavno i chovek je napisao da ce III svetski rat da bude verski rat... Chini mi se da idemo ka tome ;) Realno gledano, ne bi mi bilo svejedno da jedna Sirija, Palestina ili Iran imaju a-bomb. ← meni iskreno ne bi smetalo da imaju nuklearnu bombu... makar ne vishe od toga shto mi smeta shto je imaju USA i Rusija recimo. da je ima neka teroristichka organizacija onda je to druga pricha.. mada i tada mi ne bi smetalo jer sam u tripu da nam samo "nuclear cleansing" mozhe pomotji :] Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Chitao sam Nostradamusa nedavno i chovek je napisao da ce III svetski rat da bude verski rat... ← Koliko je meni poznato ni jedan rat u istoriji covecanstva nije bio verski, to su samo izgovori za masu, ratuje se zbog straha/moci/zemlje/para. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Koliko je meni poznato ni jedan rat u istoriji covecanstva nije bio verski, to su samo izgovori za masu, ratuje se zbog straha/moci/zemlje/para. ← Pa i strah je izgovor za masu. I zemlja i moc i shta god ti padne na pamet. A vera je samo josh jedan u nizu. Izgovor? Pre bih rekao povod. Ni jedan rat nije bio verski? Hmm, shta bi sa svim tim "sveto mesto/zemlju oslobodimo od nevernika"? Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 statore, strah ti je suvišna reč tamo.. Realno gledano, ne bi mi bilo svejedno da jedna Sirija, Palestina ili Iran imaju a-bomb. ← ima pakistan. tiruliru rata sa arapima će biti kad njima nestane nafte, jer će (osim ogromne manjine koja sada nešto ostavlja po strani da bi kad nestane nafte imala od čega da živi, npr. dubai) tada imati izbor da se pomere na sever ili vrate u pesak iz kog su i izašli.. mišljenja sam da taj rat nemaju šanse da dobiju, ako zapad ili rusija ne budu glupi da im prodaju oružje u narednih ~30 godina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 ima pakistan. tiruliru rata sa arapima će biti kad njima nestane nafte, jer će (osim ogromne manjine koja sada ne Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Ni jedan rat nije bio verski? Hmm, shta bi sa svim tim "sveto mesto/zemlju oslobodimo od nevernika"? Ko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Rat dodje i prodje a mutacije ostaju :P Zakopajte po sleper pijace vode, hrane i lekova + nesto oruzija na strateski nevaznoj lokaciji koja ce najverovatnije da bude postedjena bombardovanja i cekajte fallout pa da pocnete da se bogatite na nesreci pripadnika vase (bivse) rase... po kajla od pola kila na svakom od vasa tri vrata delovace vrlo impresivno :P Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 5, 2006 Report Share Posted February 5, 2006 nisam siguran, mozhda si pogreshno video... nije napisao Pakistan nego Palestina :p pakistanci su muslimani, zato je napisao.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 pakistanci su muslimani, zato je napisao.. ← a u penis ako je spomenuo Pakistan samo zbog toga shto su muslimani. em su "saveznici" amerima, em nisu muslimani labilan neki faktor da im se ne treba nishta dati u ruke :] Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 pa na čijoj strani misliš da će biti ako dođe do opšteg arapi vs. zapad rata? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 pa na čijoj strani misli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Vi izgleda ne kapirate da je rat uveliko poceo :( ← и увелико се захуктава... из овог круга неће бити лаког изласка. Крулетов одговор се мени врзма по глави већ годинама... језиво је што се надуване приче које смо причали (Ћилееее ) сурово обистињују. само сада је 4 real... и нема назад. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 Ne znam sto ste takvi fatalisti? Mislim cak iako ima neke logike u tome sto pricate, taj sukob je daleko od neizbeznog. Samo treba naci pametne ljude na obe strane, jedini je problem sto je uvek nekako bilo ustaljeno misljenje da su pametniji evropljani, ali su danci sad vrlo lepo to demantovali. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 (edited) 1990. крај Хладног рата 1991. први напад на Ирак 1992. рат у Босни 1995. први рат у Чеченији 1999. рат на КиМ 2000. други рат у Чеченији 2001. напад на Њујорк и Вашингтон 2002. напад на Афганистан 2003. други напад на Ирак 2004. напад на Мадрид 2005. напад на Лондон, дивљање у Француској 2006. спремање за напад на Иран, срање око карикатура цео период: све веће и веће срање на Блиском Истоку (интифада), верски мини ратови по Африци и на Далеком Истоку, тихи ратови у Ираку и Афганистану... уз све то: раст цена нафте и посустајање Западних економија и експлозија Кине и Индије, уз стидљиви повратак Русије. 3 нове нуклеарне силе (С. Кореја, Индија и Пакистан), питање имају ли и Иранци бомбу већ у овом тренутку. и још много других ствари које су кренуле лоше... паметни људи, кажеш... јесте, има их, али раде на томе да направе још веће срање уместо да га смире. Edited February 6, 2006 by Ignis Dei Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted February 6, 2006 Report Share Posted February 6, 2006 A muslimani koji bilo propagiraju bilo sprovode obezglavljivanja se mole sto puta dnevno, imaju svoj custom ćilim za molitvu, i redovni su u d Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts