Kole Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 I POSLE TOGA NIKAD VISHE U DOMACIM BIOSKOPIMA! Do mene je doshla informacija da Serenity nakon Cinemanie ne ide u bioskopsku distribuciju tako da ako ste za nastho organizovano, organizujte to brzo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 count me in Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 i mene Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 čujte, ako ćete mi donositi pare jedan po jedan, meni nije frka da odem u sc i kupim karte.. za kreditiranje nemam dovoljno keša. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 Ako se ide choporativno, ja sam zainteresovan da idem. Kesh mogu da ti uruchim svechano u petak na RHHu (valjda ces doci ako igi dolazi sa kolachima i to) ili mogu da ti dam u nekom prolazu pored tvoje zgrade, na fazon "aj' sidji do stanice" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 jes vala, dodji u petak po kesh, donesi mi futuramu, ja cu tebi babylon 5 i to je to. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 idem ja sutra do sc ionako pa mogu da vam uzmem karte za serenity... vi skupite kesh u petak i date nekom a taj neko se nadje samnom (centar, vrachar, lion, novi beograd.. ili zemun ) u subotu i dadne mi pare za karte :D ako vam je komlikovano onda nish' a ako nije dogovorite se za broj karata i ko tje biti deliveri boj i pm me rachunam da ste odgovorni =) Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 ajde pre tog planiranja pogledajte u kalendar, ima jedan zgodan kad kliknete dvaput na sat.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 26, 2005 Author Report Share Posted October 26, 2005 u cemu je problem? 28 je petak, vidimo se na ruru, ko je don'o lovu don'o je i tamo se razbrojimo i to postujemo ovde...a film je 30og tako da imamo 2 dana fore...a i beograd pun luzera koji ne znaju sta valja bitje 1/3 sale prazno = sreca rados' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 27, 2005 Report Share Posted October 27, 2005 problem je u tome što u subotu blagajna radi do malo a mene mrzi da ustajem tako rano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted October 27, 2005 Report Share Posted October 27, 2005 Odgledao sam film u ponedeljak. Bash me zanima shta cete reci posle premijere?!? ;) » Click to show Spoiler - click again to hide... « p.s. hate u najavi Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 30, 2005 Author Report Share Posted October 30, 2005 OK, u petak je par ljudi dalo lovu Ivanu tako da se ide u nekom broju... pitanje := G-DE! se nalazimo u SC? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 30, 2005 Report Share Posted October 30, 2005 kod pošte u 22:30 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Odmah da kazem: Zadovoljan sam. Vidim da nisu svi bili bas "odsevljeni" filmom, ali meni se dopao. Serija je nesto bolja, a jedina zamerka filmu je sto traje 10 minuta duze i sto su bez razloga ubili "shofera", ostalo je bilo odlicno. Pravi film za opustanje. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 31, 2005 Author Report Share Posted October 31, 2005 aj ubacim ovde...da ne otvaramo novi topic... Serenity, (2005) Runtime - 119 min Rezhija & Scenario - Joss Whedon Uloge - Nathan Fillion, Gina Torres, Adam Baldwin, Summer Glau, Chiwetel Ejiofor Kao neko ko (josh) nije gledao seriju Firefly ne znam koliko sam komententan da pricham o ovom filmu ali, i bez da sam gledao seriju, ovo je samostalno superishka film. Jes' da sam ochekivao nesto tamnije i manje moralnih postupaka od generalno outlaw ekipe scenario je cool, ko kapira Whedona osetjatje se ko kod kutje... Scenario je totalno na mestu, glumachka ekipa je veoma dobra (pogotovo kada se uzme da je ovo TV/B-movie postava) i sve se uklapa u kedan solidan film koji sad kad sam odgledao zhao mi je: a) sto ovaj film nije pokupljen za redovnu bioskopsku distribuciju jer je bolji od 80% filmova koje dobijamo b) sto serija po kojoj je radjen nije zazhivela duzhe od pola prve sezone u svakom sluchaju postoje divxi, a i whedon njie mator i izlapeo, bitje josh ovako dobrih stvari =o) film za preporuku definitli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raider Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Ja sam odusevljen filmom i sto se mene tice defintivno opravdava visoku ocenu(8.6) na IMDB- u.U pitanju je uspesan mix Farscape-a,Buffy,Angel-a,Matrixa,pa i Star Treka,koji opet ima svoj jedinstveni svet i pricu i nevidjeni sarm.Dijalozi,humor i rezija su u prepoznatljivom stilu Josha Whedona.Najvecu harizmu naravno ima lik kapetana Mel- a,po meni je skoro dostigao harizmu jednog Johna Chrichtona.Adam Baldwin je takodje lik za sebe,a devojcica River Tam predstavlja zenskog Nea,samo malo poremecenog.Svi ostali likovi su takodje dobri.Mojoj sestri(ne i meni) je zasmetalo sto malo nedostaje taj background story iz serije Firefly koji je samo dotaknut u filmu,pa neke stvari,odnosno motivacije likova ne razumes u potpunosti.Meni to nije smetalo.Posle ovoga bih definitivno zeleo da pogledam tih 15 epizoda serije snimljenih pre ukidanja(nisam ih pogledao do sada),ali i nastavak serije,koji sam cuo da ce se snimati,sto je omogucio veliki uspeh ovog filma.Sve u svemu fantasticno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 meni je film super - radnja je ok, posebno ako se zna da se film dosta naslanja na seriju. A pri tome ima i dosta kadrova one crnkinje. Jedina zamerka je sto nije dovoljno razradjena ideja o tome da je neka vrsta nemira i sukoba neophodna za normalno postojanje civilizacije i sto je lik onog crnca nekako i suvishe bio sveden za jednog glavnog negativca Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 generalni utisak mi je da su istripovali da za dugometražni film moraju da imaju neku Poentu koja za seriju nije bila preterano bitna.. onda su ubacili Poentu da mora da bude jing-jang, ali nekako do pola, mogli su mnogo bolje da je razrade, al tu se postavlja pitanje svrhe u jednom ha-ha zabavnom filmu. - odlično su pomirili dva dela publike, tako da jednima 99% stvari bude jasno a drugima ne bude dosadno dok se prvima objašnjava :) - fin humor - moreena nekako nije bila u elementu, mnogo je jebozovnija u seriji dve stvari mi smetaju: - bilo je zvuka u svemirskoj bici (mada su nešto spominjali ulazak u atnosveru, tako da je možda u tome fazon) - jurnjava/tuča na kraju predugo traje, da sam gledao na dvdu/divxu, premotao bih i da, odgovorili su na neke zagonetke iz serije, ali su ostavili jako lepu mogućnost nastavka, ili na filmu, ili (po mogućstvu) na televiziji.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Generalno sam izaso sa pozitivnim utiskom u filmu mada i dalje smatram da onaj ko nije gledao seriju ne moze bas sve konce da povata... Ne znam sto ste svi izhejtovali akciju na kraju, ono "hack & slash" deo u svakom filmu dobro dodje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 mene je odusevila Crnkinja... inace film je prosek, ima par gegova, malo kurcenja, napucavanja, i to je to. ako budem imao vremena, pogledascu koju epizodu Firefly, pa cu imati bolji utisak. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Prvo da ja napisem svoje, posle mogu da citiram. Ovako, moj odnos prema filmu zasniva se na dve recenice opisa koje sam saznao pre nego sto sam krenuo u bioskop i homepage-u sa kojeg sam probao da skinem trejler, neuspesno. Nisam bas drastican primer kao Drale koji je odlucio da gleda film samo zbog plakata (a na kraju istog pitao "I cekaj, ko je sad ovo na plakatu?" ;)) ali isto tako nisam in odgledao seriju, nemam pojma ko su likovi itd. Imajuci to u vidu, mogu reci da mi film uopste nije bio zbunjujuc, da nisam imao sta tu dodatno da "hvatam" i da je kao takav, bez serije, mogao opusteno da ide u distribuciju i siguran sam da niko ne bi postavljao pitanja oko toga "kako ovo, kako ono", osim SF frikova, naravno. Meni je film skroz kul ... ima tu finu kombinaciju SF akcije, humora, napetih scena (ono zabadanje olovke na pocetku je krajnje zanimljivo) i nekih finih poteza i zevzeta koji su upotrebljeni u filmu. Nisam se nesto valjao od smeha na dobacivanja i dijaloge u filmu, kao odredjeni deo publike, ali je humor na prilicno visokom nivou (za ovakav film naravno) i treba ga pohvaliti. Ono sto mi se isto dopalo, a vidim da niko nije spomenuo, pa sam mozda usamljen u tome, jeste sto su apsolutno sve do jedne zenske glumice potpuno ok. Mozda se ne moze reci da je ijedna od njih ne znam kakva lepotica, ali su sve krajnje simpaticne, pa pocevsi preko Igijeve crnice (glumila je inace u 24ci, 3. sezoni), preko clanova posade i Inare, pa sve do doktorke na snimku koja se pojavljuje u tih 20 sekundi u vidu holograma. Klap klap za to ... Ostavimo naravno Reku po strani, ona je svakako specijalna, ali sam sad bacio pogled na neke slike na netu, i kada je ne postave u ulogu bolesne devojcice masne kose, nije toliko ruzna. Na par mesta sam primetio neke rupe u filmu, koje bih voleo da su zapusili, ali eto, to su mozhda oni delovi koje nisam skapirao jer nisam gledao film, mada ko bi ga znao. Slazhem se sa boletom, da je "sofer" zginuo bez ikakvog razloga (inache nenade, jel ga se secas iz Dodgeballa?) kao i sa Igijem kada kazhe da je onaj Crnac iz Senata (ili cega vec) malo nekako nedoradjen. Ne smeta mi to sto film nije tamniji (iako zapravo tako pocinje sve dok Mal ne kazhe baji u sefu da se zakljucaju unutra dok ne prodje opasnost) a ono sto mi se dopalo jeste to sto nisu River iskoristili toliko da se bije i ne prestaje ... ima onaj jedan fajt "bez razloga" u kafitju i na kraju naravno onaj kljucni, sto je meni sasvim dovoljno (svidja mi se kadar kada se sa one sekire sliva krv). Ah da, nije mi predugacak niti bih ga premotavao :) Ono sto je posebno zanimljivo (a mozhe kole, posto gleda cetiri filma na dan da baci statisticke podatke) jeste da publika nije aplaudirala ni u jednom delu filma. Neki baja je zapoceo aplauz pred kraj pa su ga iskulirali, pa je i on batalio. Sad ne znam dal' iz toga da izvucem da je publika koja je otisla da gleda Serenity zrelija i na visem stupnju razvoja od onih koji obicno lupaju dlanom o dlan, ali je prijatno iznenadjenje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dandy Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Meni je film potpuno ispunio ocekivanja i sasvim je u skladu sa serijom. Svi glumci su sjajno odglumili svoje likove, a dijalozi nisu nimalo banalni ni nategnuti, sve ima svoju funkciju. Nema ni nekih Deus ex machina momenata, ako ne racunamo River. Efekti su sjajni. Moram da nabavim neki dobar snimak da ga pogledam jos par puta. Samo jos jednom da dodam, kao sto sam vec i znao od ranije, Sava Centar je BOOLJA za gledanje filmova [:(!] Znaci zvuk je uzasan, a slika tamna... ma katastrofa! E da, da zahvalim Ivanu sto je uzeo karte, mesta su bila odlicna Quote Dandy [RUR] Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Znam Lucky, onog gusara. Mlad je on glumac. A ti Starbache, jebga, ja sam mislio da si zeljan krvi pre filma, a posle nisam smeo da te pogledam u oci. Ne znam sta si ocekivao. @Kruko To je uvod u seriju. Posle toga ima jos 15 epizoda. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Ja ne znam sta sam gledao. Dao mi ortak cd na kome pise serenity. Pocinje sa nekom kopnenom borbom gde duvaju karu, pa onda ide - 6 years later. Ispada da je neka epizoda fireflyja. Koliko toga ima uopste? To definitivno nije ovaj film, dobro si zakljucio. E sad dalje oko epizoda serije ce vec znati vise oni koji su je gledali. E da, da zahvalim Ivanu sto je uzeo karte, mesta su bila odlicna E jeste! Iako su karte mogle da se kupe malo pred film, moramo da pohvalimo Ivana sto ih je kupio ranije, i uzeo nam super mesta i to sve! Jedino bolje od ovoga je mogao da uzme onaj sedmi ili osmi red gde je prolaz pa moze covek da se ispruzhi, ali stvarno ne treba traziti 'leba preko pogache :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Lucky, mislis tamo gde smo sedeli Kole, Drale, moj ortak i ja? Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts