oddball Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Mogu da vam kazem samo jedno - vidim kako kukate svaki dan kako zivite u s*ebanoj drzavi, ovo ono, ali nemate bash predstavu kako se dosta toga izmenilo na bolje za poslednjih 5 godina - dolazim u BG jednom u 6 meseci i svaki put zapazam da je neshto postalo mnogo bolje nego shto je bilo. E sad shto ne moze sve odjednom da postane kako treba... ← ma vazi... ti si sa svojim vikend dolascima bas merodavan da pricas kako je do jaja ovde. onoliko koliko sam ja za kairo. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 @zerbah, ne meri sve svojim arshinom, ja kad odem u ukrajinu i rusiju odushevim se, a onda skapiram kako ja to vidim ochima osobe koje ne zhivi tamo, i koja ne vidi sva sranja koja se deshavaju kao i svuda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 2 saint napokon prizeman i normalan odgovor Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
darijan Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 u ukrajini srbiji i rusiji se zivi dobro Quote ...... f e n s i c ...... ...yes, ur unique... ...just like everyone else... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 u ukrajini srbiji i rusiji se zivi dobro ← Najbolje da se u Ukrajini zxivi dobro...koliko znam prosecxna plata im je oko 30 jura...pa ti vidi Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 ma vazi... ti si sa svojim vikend dolascima bas merodavan da pricas kako je do jaja ovde. onoliko koliko sam ja za kairo. ← Nije poenta u tome da je merodavan, ali je malo objektivniji kad nije svaki dan tu. Prvo ti nikada nisi ziveo u Kairu, ne znas kako je izgledao 2000, 1995, 1990 godine. Drugo je naravno subjektivan utisak, da li ti izgleda nesto bolje ili gore nego prosli put kad si bio. Ja sam recimo bio u Slovackoj '91, pa onda '95 i izgledala mi je poprilicno isto. Onda sam bio 2001 i izgledala je kao bilo koja Zapadna drzava, nesto se dramaticno promenilo na bolje. Mozda to ti Slovaci nisu osetili ali iz ugla nekoga ko dodje jednom u pet godina je promena bila dramaticna. Isti je fazon i sa Srbijom. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 sigurno se njegovo misljenje vrednuje iz tog razloga zwerko, ali osim kozmetickih promena i neke nove aure, koju najvise primecuju stranci, nista se bitno nije promenilo. Samo sto to on moze da primeti tek posle nekog vremena ili ako mu neko ko zivi u Srbiji svo vreme prica o njoj ili ako ga bas bas zanima pa trazi neke informacije ili snima ponasanje/stanje/itd moje misljenje naravno Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Najbolje da se u Ukrajini zxivi dobro...koliko znam prosecxna plata im je oko 30 jura...pa ti vidi ← prosechna plata fakultetski obrazovanog choveka u ukrajini je 400-500 americhkih dolara.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 generalno lep text, svidja mi se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 konacno da neko realno opise situaciju. Beograd je zaista Njujork Istoka. Ko moze da ga presisa? Budimpesta? Bukurest?!? Sofija?!?!?!?!? Tirana?!!!?!!!?!!! ili sela kao Zagreb ili Ljubljana? za samo 5-10 godina, necemo moci da ga prepoznamo na starim fotkama. nije mi jasno kako ne vidite kuda se krece ovaj grad. NBgd se za poslednje 4 godine izgradio vise nego za poslednjih 20. isto je i u centru. samo, fali nam jos mesta za zajebanciju. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 drashko brate idi radi, znash to je ono za shta si placen;) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Beograd je zaista Njujork Istoka. Ko moze da ga presisa? Budimpesta? Bukurest?!? Sofija?!?!?!?!? Tirana?!!!?!!!?!!! ili sela kao Zagreb ili Ljubljana? Pazi ja kad sam bio u Zagrebu sam se bas dobro proveo, mada to naravno zavisi i od drustva i od svega, a cinjenica je da je Beograd veci, a samim tim valjda ima i vise mesta za provod. Mada nisam siguran ni da Budimpestu treba zanemariti, pa cak ni Sofiju. Koliko sam cuo od ljudi koji su bili u Bugarskoj na moru tamo su napravili neka fenomenalna mesta za izlaske, i iako smo sada ispred svih njih po tom pitanju ne treba se uljuljkivati u tome. samo, fali nam jos mesta za zajebanciju. ← Oni bas u tome kazu da smo jaki, a nama najvise nedostaje Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Brate, ali 13 puta da pomenu Milosevica (sto je sa ovim mojim 14) je vise nego sto ga pominju na b92, nije u redu, ispade kako se vreme meri pre i posle njega. Sramota. Vrednost teksta se ogleda u tome sto je skrenuta paznja na to koliko predrasuda kruzi po zapadu u vezi sa Srbijom i Beogradom. A, inace, tekst nema nikakvu poentu, niti neku pricu, cak ne bi mogao da bude pretocen u sliku jer onaj koji je pisao nije siguran sta je zeleo da kaze. Al sto neko rece, bolje ista nego nista. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Mogu da vam kazem samo jedno - vidim kako kukate svaki dan kako zivite u s*ebanoj drzavi, ovo ono, ali nemate bash predstavu kako se dosta toga izmenilo na bolje za poslednjih 5 godina - dolazim u BG jednom u 6 meseci i svaki put zapazam da je neshto postalo mnogo bolje nego shto je bilo. E sad shto ne moze sve odjednom da postane kako treba... ← tako ce i biti i u buducnosti ... u BGu sve bolje i bolje, lepse i lepse, skuplje i skuplje dok se srbija raspada... tuzna istina... treba promoliti nos malo dalje od glavnog grada i NSa recimo i pogledati koliko je zaista lose....jos malo cemo biti kao madjarija ili bulgarija gde ce cela drzavica da radi za glavni grad.... btw izivnjavam se svim beogradjanima koji ovim mogu biti uvredjeni ali je zaista tako, a onaj ko se zapravo i stvarno uvredi nek se nosi u tri lepe :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Daj dzi ne seri, shta su to "sve najgore" prichali o nama, osim shto su spomenuli miloshevica i _njegov_ progon albanaca. meni je sve ostalo veoma pozitivno zvuchalo ← sta da ti objasnjavam oooo veliki mozgu... necu da se pretvara ovo u flejm kao sto vrlo lako moze.... eto bolkonski je rekao manje vise Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 poenta texta bole je da srbi nisu bradati koljachi koji se mogu videti u seriji JAG nego da je ovde cool mesto za provod...g. miloshevitj je pominjan toliko da se naglasi da ga kao ovde vishe nema i da nije kriv dobar srpski narod nego zli sloba bla bla..a to kako bi ti hteo da pretochish chlanak u sliku to je nesto tvoje interno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovach_ Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 (edited) Pa dobro amere ne volim ali ako ce ovaj clanak da pomogne srbiji onda za text Edited October 20, 2005 by Chodah Quote Mrzi me... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Kolence moraces da procitas ponovo sta sam napisao, a da ne govorim o citanju texta. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paja Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 sta da ti objasnjavam oooo veliki mozgu... necu da se pretvara ovo u flejm kao sto vrlo lako moze.... eto bolkonski je rekao manje vise ← nije flejm, niti isti zhelim da se desi, ali me samo nervira to shto nam neko malo posveti pazhnje, i napishe par dobrih rechi o nama, al mi cemo da se zhalimo shto pominje slobu.. ono, nije da treba da budemo presrecni kad god nam neko da mrvicu pazhnje, ali ljudi, chemu potreba za konstantnim hejtom prema svima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 svima koji se žale na preveliko ulaganje u beograd treba skrenuti pažnju na dugogodišnju gradsku taksu.. evo ja sam danas vozio do zrenjanina, i put pun rupa, krpljen, rušen, blatnjav.. pa kad pređeš na teritoriju zrenjanina, odjednom ravan ko ogledalo.. i sad odatle mogu da izvučem neke druge zaključke, al to prosto ne pije vodu, kao ni ovo g-jevo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 nije flejm, niti isti zhelim da se desi, ali me samo nervira to shto nam neko malo posveti pazhnje, i napishe par dobrih rechi o nama, al mi cemo da se zhalimo shto pominje slobu.. ono, nije da treba da budemo presrecni kad god nam neko da mrvicu pazhnje, ali ljudi, chemu potreba za konstantnim hejtom prema svima ← ne prema svima samo prema onima koji su nam ojadili zemlju :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 svima koji se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 em to traje jako dugo, em se nece skoro promeniti G... sta da se radi =( Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 nije da to mene licno dotice niti ima neki preveliki uticaj na mene i moj zivot nego eto dotakli smo se teme :) ← ma opušteno, ionako je to sve prazna priča.. što bi ono rekli, pijan dah je vetar što zmaja ne diže :) priča o beogradskom budžetu je malo složenija od uobičajenih priča tipa "zaustavio me zrenjaninski pandur samo zbog BG tablica / di su naši novci" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 tako ce i biti i u buducnosti ... u BGu sve bolje i bolje, lepse i lepse, skuplje i skuplje dok se srbija raspada... tuzna istina... treba promoliti nos malo dalje od glavnog grada i NSa recimo i pogledati koliko je zaista lose....jos malo cemo biti kao madjarija ili bulgarija gde ce cela drzavica da radi za glavni grad.... ← Ovo jeste cinjenica i tu nema spora, Beograd trenutno zivi mnogo bolje od ostatka Srbije. Ali isto tako i Vojvodina zivi bolje od ostatka Srbije... Poenta je da u BG dolaze najvise investicija pa zato on ima para da se razvija i zato u njemu ljudi bolje zive. Situacija sa Vojvodinom je slicna, samo sto oni nemaju tu prednost da dobro zive zbog toga sto su regionalni centar, vec zato sto imaju dobru osnovu za poljoprivredu i jos neke grane. U odnosu na Beograd ili Vojvodinu, kada pogledate Bor ili Vranje prosto moze samo tuga da vas uhvati. Ali to je problem koji se nece tako skoro resiti, jer prosto ljudi i ovako zive lose, nece hteti da deo njihovih para koje su zaradili u Beogradu ide za to da se popravi ulica u Majdanpeku, bar ne jos neko vreme dok se malo ne popravi situacija. svima koji se Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts