Jump to content

Tajne kuhinje


Recommended Posts

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

kapiram te ja, i mene gadi taj femsi tip muzeva, odmah se setim milice milse i onog njenog lika ex politichara - " mi nismo muz i zena, mi smo dobri prijatelji", ali fakat je, ja nisam upoznao dobru ribu, koju bi razvalio od jebanja, a da joj ne pada mrak na ochi na sam pomen usisavacha i varjache.... NEMA TAKVIH VISE. sve sanjaju o tome ili da budu zene od karijere, da imaju akten tashnu i da vide svet, ili da se udaju bogato pa ce da imaju neku ubogu zenu kao kucnu pomocnicu, dok one ceo dan budu samo citale cosmo, elle i gledale sapunice i snezanu dakic. nijedna mi ne bi prala gace, ribala wc ili peglala tri sata kosulje i pantalone.

bojim se da klasichna podela rada na muske i zenske, i kod nas takodje, pocinje da pripada proslosti.

znam da je off topic, ali ja sam sokiran o_O

iguana da kaze nesto ovakvo.. pa to nisam doziveo za sve godine (skoro 3 [:p] ) kako sam na RUR-u..

inace jaja rulaju... sve kombinacije jaja/sunke/sira i ostalih stuffs-a... jos ako se ubace i neki makaroni. jaooj. al nemam nijedan recept.. sta prvo u'vatim iz frizidera, leti u tiganj..

Ko je nub ne budi mu drug.

I mean you harm.

Link to comment
Share on other sites

nadam se da cu ja nac nekog kuvara za muzapuza

jer mrzim kuvanje,

pre svega jer ne umem a & ne volim da se mucim...

al zato volim da krrrrrkam.  [:0]

kakva sam ja zena... ccc :(

[b)]

licno mislim da mi malo ljudi moze napraviti bolji obrok od mene i moje mame i moje sestre.. tak da kad one nisu u okolini sam sebi spremam bas zato da bi uzivao u dobroj hrani :)

btw podravka supe ^^

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

evo jedne dobre klope sto sam zamutio juce

rucak, tri porcije

Potrebno

3 snicle od belog mesa (odete u mesaru i kazete da vam treba snicla za rolanje, iseku posebno)

pakovanje sampinjona

beli luk

crni luk

persun

kackavalj

belo vino

kari

vegeta

Na crnom luku dinstajte pecurke i na pola procesa dodajte iseckani persun i 4-5 cesnjica iseckanog belog luka, te zacinite vegetom i karijem. Zavrsite dinstanje.

premazite unutrasnju stranu snicle belim vinom i pospite karijem, i nafilujte sampinjonima i kackavaljem isecenim na kockice. trebalo bi da bude taman dosta nadeva da se premazu tri snicle (zavisi naravno od velicine snicli).

zarolajte snicle i spojite krajeve cackalicama da se ne raspadnu. premazite tepsiju (pleh) uljem i poredjajte zarolane snicle. pecite na 200-250 stepeni oko 45 minuta. voila

ako imate para, mozete istim filom napuniti veliku lignju. uz ovo sam napravio supu od prokelja i kupus salatu, a nije na odmet smuckati i minut pire.

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

jebao bi svakako, al inace sam valjda gurman , pa volim da spremam dobre klope :) al naravno da je malo proradio i alfa muzjak sindrom :)

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

#1

ko voli piletje belo meso.. recept je xtra i jako se brzo pravi.. ima u maxiju da se qpe ti fileti.. prvo se uvaljaju u jaja pa u brashno i iZprzhe.. za par sec..

#2

u sosove.. shpagete.. gulashe.. pasulj.. stavite bosiljak.. mirodjiju.. nanu.. origano.. za piletinu ide kari..

#3

spagete sa pavlakom/kachkavaljem/shunkom i malko majoneza.. i to se zapeche u rerni..

#4

proja : 3sholje pshenichnog&3sholje qqruznog brashna, oko 1l kisele vode.. 2/3sholje ulja.. malko soli i sode bikerbone.. da bude retko skoro kao za palachinke.. mozhe da se dodaje i mleko.. ondak se smanjuje kolichina kisele.. mogu i jaja.. sir.. zelje.. po zhelji..

#5

pire kromir i supice.. hzm.. mogu i gotove.. ak ne.. ondak ima 4a sam se ne setjam da li je bash vegeta ili kako vetj.. na 1l vode par kashika vegete.. i fide.. a kromir.. sqvate krompir pod ljuskom.. oljushtite ga nakon qvanja.. i dodate malko margarina i mleka.. i soli.. i eto..

pisala bih i recept za pitu.. koja je gotova za pola sata zajedno za pechenjem.. al ajd.. netjem da preterujem..

u poslednje vreme ne prijazim qhinji.. ne setjam se kad sam sqvala neshto za ruchak.. zhiveli mladi peMzioneriiii *tata*

;]

٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶.٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶star3.pngladysw9.gif

Link to comment
Share on other sites

#1

ko voli piletje belo meso.. recept je xtra i jako se brzo pravi.. ima u maxiju da se qpe ti fileti.. prvo se uvaljaju u jaja pa u brashno i iZprzhe.. za par sec..

Izvini ovo nije recept

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

pa shta?

e da.. u svaq supicu stavite malko crnog i belog luka..

Edited by lazy*

٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶.٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶star3.pngladysw9.gif

Link to comment
Share on other sites

evo dva jako jednostavna recepta koja ne oduzimaju vishe od 15 minuta, a obroci su jako ukusni

- papardele sa prazilukom i maskarpone sirom

pakovanje papardela (400g)

pakovanje maskarpone sira (100g)

tri ili chetiri praziluka

dva chena belog luka

maslinovo ulje

parmezan (po zhelji)

praziluk se ochisti, iseche na sitne komade (otprilike cm x cm) i izdinsta se na zagrejanom maslinovom ulju. potom se doda celo pakovanje maskarpone sira kao i sitno nasechen beli luk. sve se to lepo promesha, dodaju se skuvane papardele i opet promesha. servira se toplo i dodaje se parmezan po zhelji. sveukupan troshak je negde oko 800-1000 din, dovoljno za tri bash gladne osobe.

- shpagete sa tunjevinom

dve konezerve sitno seckane tunjevine

pakovanje shpageta

sos za shpagete, centropromov

kachkavalj (po zhelji)

kechap (po zhelji)

origano (po zhelji)

uzme se 2dl vode i sipa u sherpu, doda se sos iz kesice, promesha se i ostavi da se kuva dok ne pusti kljuch. potom se u sos dodaje tunjevina (al je obavezno iscedite od ulja kolko je moguce), ostavi na ringli minut i opet promesha. sos se dodaje na skuvane shpagete i u tom trenutku se mozhe narendati kachkavalj. opet se to lepo promesha i prilikom serviranja se mozhe dodati kechap (ja gotivim sa ljutim) i origano. sveukupan troshak 500 din, dovoljno za tri bash gladne osobe.

Edited by darko
Link to comment
Share on other sites

Dobro, hajde mali tip u slucaju kada se pece neko suvo meso, tipa pilece. Da bi bilo socno:

vrelo ulje ->

proprziti dobro sa obe strane (cca 2-4 min) ->

skinuti tiganj/lonac sa ringle, oprezno doliti jako malo vode (pola prsta vode [:D]) (bitno je da je mala kolicina vode jer u suprotnom cete zavrsiti sa kuvanim mesom) ->

zatvoriti posudu tako da sto manje pare izlazi (u suprotnom cesce proveravati stanje mesa da nebi zagorelo).

Neka varijacija jeste da se na meso, koje se tako kuva/bari/pece moze dodati crni luk, mrkva, lovorov list, bosiljak i sl. u cilju dodavanja arome.

Link to comment
Share on other sites

jebesh mi sve, ali se ja josh tripujem u toj kuhinji, spremam kad stignem i imam, i za sebe i drushtvo, gledam ove kuvarske emisije kad stignem, volim da proshetam nekim marketom i pogledam sve oko hrane kad se nadjem u istom... i pvi put chujem za papardele :o

Link to comment
Share on other sites

mislim da je poenta topica "sacuvati se od umiranja od gladi" a ne "francusko italijanska kuhinja za pocetnike" :)

dakle, ukoliko u dzepu imas nesto malo para:

1. kupis najgore moguce jabuke, ima ih stalno za 40-50 din kila i napravis sebi lepo kompot

ili recimo, nije bas najukusnije ali je kul ako ti je frizider prazan.

kupis recimo 100g salame + casu jogurta + kacamak, napravis kacamak i kad se skoro vec stvrdnuo ubacis unutra salamu jos malo promesas i imas kul obrok za preziveti

naravno pecenice su uvek kul opcija, ili recimo uzmes starog hleba od par dana stavis ga u kljucalu vodu, tu neka bude minut dva, izvadis ga, procedis, sacekas da se malo ohladi i serviraj sa pekmezom koji imas u kuhinji i dobijas poparu njam njam :)

takodje mozes da uzmes hleba + margarina + aleva paprika, to je bogata verzija popularne hrane "leba masti aleve" odnosno "leba masti secera"

takodje krompir corbu je krajnje jednostavno napraviti i racun ti nece izaci vise od stotinak dinara

naseces luk i proprzis ga malo samog pa dodas malo aleve i opet malo pustis da dobije onaj "kristalni" izgled, potom dodas vodu, par kasika vagete, par isecenih krompira, par isecenih sargarepa i nesto mirodjije. sasvim kul(jestiv) has

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...