Lucky Posted July 5, 2005 Report Share Posted July 5, 2005 Mislim da je onda pravo vreme da se otvori i drugi topic posvecen "pravim" receptima, a ovaj da zadrzhi osnovne predloge kao umutiti sest jaja i pola kile secera ;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted July 5, 2005 Report Share Posted July 5, 2005 kapiram te ja, i mene gadi taj femsi tip muzeva, odmah se setim milice milse i onog njenog lika ex politichara - " mi nismo muz i zena, mi smo dobri prijatelji", ali fakat je, ja nisam upoznao dobru ribu, koju bi razvalio od jebanja, a da joj ne pada mrak na ochi na sam pomen usisavacha i varjache.... NEMA TAKVIH VISE. sve sanjaju o tome ili da budu zene od karijere, da imaju akten tashnu i da vide svet, ili da se udaju bogato pa ce da imaju neku ubogu zenu kao kucnu pomocnicu, dok one ceo dan budu samo citale cosmo, elle i gledale sapunice i snezanu dakic. nijedna mi ne bi prala gace, ribala wc ili peglala tri sata kosulje i pantalone. bojim se da klasichna podela rada na muske i zenske, i kod nas takodje, pocinje da pripada proslosti. ← znam da je off topic, ali ja sam sokiran o_O iguana da kaze nesto ovakvo.. pa to nisam doziveo za sve godine (skoro 3 ) kako sam na RUR-u.. inace jaja rulaju... sve kombinacije jaja/sunke/sira i ostalih stuffs-a... jos ako se ubace i neki makaroni. jaooj. al nemam nijedan recept.. sta prvo u'vatim iz frizidera, leti u tiganj.. Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted July 5, 2005 Author Report Share Posted July 5, 2005 nadam se da cu ja nac nekog kuvara za muzapuza jer mrzim kuvanje, pre svega jer ne umem a & ne volim da se mucim... al zato volim da krrrrrkam. kakva sam ja zena... ccc :( ← licno mislim da mi malo ljudi moze napraviti bolji obrok od mene i moje mame i moje sestre.. tak da kad one nisu u okolini sam sebi spremam bas zato da bi uzivao u dobroj hrani :) btw podravka supe ^^ Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted November 26, 2007 Author Report Share Posted November 26, 2007 evo jedne dobre klope sto sam zamutio juce rucak, tri porcije Potrebno 3 snicle od belog mesa (odete u mesaru i kazete da vam treba snicla za rolanje, iseku posebno) pakovanje sampinjona beli luk crni luk persun kackavalj belo vino kari vegeta Na crnom luku dinstajte pecurke i na pola procesa dodajte iseckani persun i 4-5 cesnjica iseckanog belog luka, te zacinite vegetom i karijem. Zavrsite dinstanje. premazite unutrasnju stranu snicle belim vinom i pospite karijem, i nafilujte sampinjonima i kackavaljem isecenim na kockice. trebalo bi da bude taman dosta nadeva da se premazu tri snicle (zavisi naravno od velicine snicli). zarolajte snicle i spojite krajeve cackalicama da se ne raspadnu. premazite tepsiju (pleh) uljem i poredjajte zarolane snicle. pecite na 200-250 stepeni oko 45 minuta. voila ako imate para, mozete istim filom napuniti veliku lignju. uz ovo sam napravio supu od prokelja i kupus salatu, a nije na odmet smuckati i minut pire. Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 jel si ovo smutio da bi jebao ili za svoju dushu?:) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Mozda je smutio da bi jebao za svoju dusu? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted November 26, 2007 Author Report Share Posted November 26, 2007 jebao bi svakako, al inace sam valjda gurman , pa volim da spremam dobre klope :) al naravno da je malo proradio i alfa muzjak sindrom :) Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maraaram Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 #1 ko voli piletje belo meso.. recept je xtra i jako se brzo pravi.. ima u maxiju da se qpe ti fileti.. prvo se uvaljaju u jaja pa u brashno i iZprzhe.. za par sec.. #2 u sosove.. shpagete.. gulashe.. pasulj.. stavite bosiljak.. mirodjiju.. nanu.. origano.. za piletinu ide kari.. #3 spagete sa pavlakom/kachkavaljem/shunkom i malko majoneza.. i to se zapeche u rerni.. #4 proja : 3sholje pshenichnog&3sholje qqruznog brashna, oko 1l kisele vode.. 2/3sholje ulja.. malko soli i sode bikerbone.. da bude retko skoro kao za palachinke.. mozhe da se dodaje i mleko.. ondak se smanjuje kolichina kisele.. mogu i jaja.. sir.. zelje.. po zhelji.. #5 pire kromir i supice.. hzm.. mogu i gotove.. ak ne.. ondak ima 4a sam se ne setjam da li je bash vegeta ili kako vetj.. na 1l vode par kashika vegete.. i fide.. a kromir.. sqvate krompir pod ljuskom.. oljushtite ga nakon qvanja.. i dodate malko margarina i mleka.. i soli.. i eto.. pisala bih i recept za pitu.. koja je gotova za pola sata zajedno za pechenjem.. al ajd.. netjem da preterujem.. u poslednje vreme ne prijazim qhinji.. ne setjam se kad sam sqvala neshto za ruchak.. zhiveli mladi peMzioneriiii *tata* ;] Quote ٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶.٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 #1 ko voli piletje belo meso.. recept je xtra i jako se brzo pravi.. ima u maxiju da se qpe ti fileti.. prvo se uvaljaju u jaja pa u brashno i iZprzhe.. za par sec.. Izvini ovo nije recept Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
maraaram Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 (edited) pa shta? e da.. u svaq supicu stavite malko crnog i belog luka.. Edited November 26, 2007 by lazy* Quote ٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶.٩(●̮̮̃●̃)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(-̮̮̃-̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 (edited) evo dva jako jednostavna recepta koja ne oduzimaju vishe od 15 minuta, a obroci su jako ukusni - papardele sa prazilukom i maskarpone sirom pakovanje papardela (400g) pakovanje maskarpone sira (100g) tri ili chetiri praziluka dva chena belog luka maslinovo ulje parmezan (po zhelji) praziluk se ochisti, iseche na sitne komade (otprilike cm x cm) i izdinsta se na zagrejanom maslinovom ulju. potom se doda celo pakovanje maskarpone sira kao i sitno nasechen beli luk. sve se to lepo promesha, dodaju se skuvane papardele i opet promesha. servira se toplo i dodaje se parmezan po zhelji. sveukupan troshak je negde oko 800-1000 din, dovoljno za tri bash gladne osobe. - shpagete sa tunjevinom dve konezerve sitno seckane tunjevine pakovanje shpageta sos za shpagete, centropromov kachkavalj (po zhelji) kechap (po zhelji) origano (po zhelji) uzme se 2dl vode i sipa u sherpu, doda se sos iz kesice, promesha se i ostavi da se kuva dok ne pusti kljuch. potom se u sos dodaje tunjevina (al je obavezno iscedite od ulja kolko je moguce), ostavi na ringli minut i opet promesha. sos se dodaje na skuvane shpagete i u tom trenutku se mozhe narendati kachkavalj. opet se to lepo promesha i prilikom serviranja se mozhe dodati kechap (ja gotivim sa ljutim) i origano. sveukupan troshak 500 din, dovoljno za tri bash gladne osobe. Edited November 26, 2007 by darko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Dobro, hajde mali tip u slucaju kada se pece neko suvo meso, tipa pilece. Da bi bilo socno: vrelo ulje -> proprziti dobro sa obe strane (cca 2-4 min) -> skinuti tiganj/lonac sa ringle, oprezno doliti jako malo vode (pola prsta vode ) (bitno je da je mala kolicina vode jer u suprotnom cete zavrsiti sa kuvanim mesom) -> zatvoriti posudu tako da sto manje pare izlazi (u suprotnom cesce proveravati stanje mesa da nebi zagorelo). Neka varijacija jeste da se na meso, koje se tako kuva/bari/pece moze dodati crni luk, mrkva, lovorov list, bosiljak i sl. u cilju dodavanja arome. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 jebesh mi sve, ali se ja josh tripujem u toj kuhinji, spremam kad stignem i imam, i za sebe i drushtvo, gledam ove kuvarske emisije kad stignem, volim da proshetam nekim marketom i pogledam sve oko hrane kad se nadjem u istom... i pvi put chujem za papardele :o Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 vrsta testenine, kod nas ih pakuju u neke plave kutije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 to se u italiju zove valjda tagliatele. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Ma samo reci makarone :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rev Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 to se u italiju zove valjda tagliatele. one su uzhe i duzhe, dok su papardele shire i dosta krace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
coll Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 Ko da je neka kriticna razlika ... :) Italijanski-Kulino-gay-Perfekcionizam. Quote sex, drugs and bio food! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 mislim da je poenta topica "sacuvati se od umiranja od gladi" a ne "francusko italijanska kuhinja za pocetnike" :) dakle, ukoliko u dzepu imas nesto malo para: 1. kupis najgore moguce jabuke, ima ih stalno za 40-50 din kila i napravis sebi lepo kompot ili recimo, nije bas najukusnije ali je kul ako ti je frizider prazan. kupis recimo 100g salame + casu jogurta + kacamak, napravis kacamak i kad se skoro vec stvrdnuo ubacis unutra salamu jos malo promesas i imas kul obrok za preziveti naravno pecenice su uvek kul opcija, ili recimo uzmes starog hleba od par dana stavis ga u kljucalu vodu, tu neka bude minut dva, izvadis ga, procedis, sacekas da se malo ohladi i serviraj sa pekmezom koji imas u kuhinji i dobijas poparu njam njam :) takodje mozes da uzmes hleba + margarina + aleva paprika, to je bogata verzija popularne hrane "leba masti aleve" odnosno "leba masti secera" takodje krompir corbu je krajnje jednostavno napraviti i racun ti nece izaci vise od stotinak dinara naseces luk i proprzis ga malo samog pa dodas malo aleve i opet malo pustis da dobije onaj "kristalni" izgled, potom dodas vodu, par kasika vagete, par isecenih krompira, par isecenih sargarepa i nesto mirodjije. sasvim kul(jestiv) has Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted November 26, 2007 Report Share Posted November 26, 2007 od svih "vegeta like" zachina najbolji je kulinat, upravo sam zavrshio testiranje svih shto imaju kod nas na trzhishtu. Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.