G!!! Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Isto tako se zna da igru rade potpuno drugi ljudi sa potpuno drugačijim igračkim sistemom vrednosti, te je svaki citat sa nekog sajta, čija je poenta "OH GLEDAJ BARABE KAKO NE RADE ISTO KO STO JE BILO U FO1 i 2" najobičnije sviranje kurcu i podbadanje neistomišljenika (u ovom slučaju, pravomišljenika). Mislim jebote, čak je i na benchu, gde fala Bogu vazda ima ljudi koji su spremni da se svađaju oko bilo čega, rasprava uminula i svi čekaju nešto konkretno. Samo dži ne propušta priliku da periodično izbacuje materijal "gledajte koja đubrad su kupila licencu", čisto da nam diže pritisak i nervira nas bespotrebno. Što ga automatski čini nepodesnom osobom za moderisanje jednog ovakvog foruma jer se od moderatora ne očekuje da se ponaša ko napaljeni fan-boy četrnaestogodišnjak koji je juče otkrio dotičnu igru, ali to je već druga priča. nemoj se vishe blamirati, smeshniji si sa svakim postom ako neko smara ovde to si ti sa svojom u najmanju ruku neargumentovanim stavovima "buuuu buuu chika administratori dira mi guzu zli moderator, a nece i pishu!!!" ako imash nesto protiv moje funkcije obrati se nadleznim organima, iskreno boli me dupe sta ti mislis (a i njima ako smeta nek nadju drugog moderatora, seva mi paja), ja sam svima rekao da sam pre svega fallout fan pa tek onda moderator... ne vidim da si ti igde ikakvu novost, trach ili bilo sta konkretno o igri ubacivao quotovao, paste-ova da bi potkrepio tvoje napaljenichko mishljenje... a na benchu postujem sa tri puta vishe argumenata i sa isto toliko manje napaljenichkog naboja jer me tamo ljudi ne kapiraju dobro kao ovde, i ovde ako budem nekom nejasan linkom pokazem na sta sam mislio, sto ti nikada nisi uradio niti jedan jedini put kapiram da je jedina stvar koja tebi treba samo ljubav, a ne divlji analni sex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 nemaš pojma o životu, a još manje o video igrama. idi malo na neku planinu opet, to je prava stvar za tebe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 lol aj banujte ga matere vam. smorio je i miletica Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Isto tako se zna da igru rade potpuno drugi ljudi sa potpuno drugačijim igračkim sistemom vrednosti, te je svaki citat sa nekog sajta, čija je poenta "OH GLEDAJ BARABE KAKO NE RADE ISTO KO STO JE BILO U FO1 i 2" najobičnije sviranje kurcu i podbadanje neistomišljenika (u ovom slučaju, pravomišljenika). Mislim jebote, čak je i na benchu, gde fala Bogu vazda ima ljudi koji su spremni da se svađaju oko bilo čega, rasprava uminula i svi čekaju nešto konkretno. Samo dži ne propušta priliku da periodično izbacuje materijal "gledajte koja đubrad su kupila licencu", čisto da nam diže pritisak i nervira nas bespotrebno. Što ga automatski čini nepodesnom osobom za moderisanje jednog ovakvog foruma jer se od moderatora ne očekuje da se ponaša ko napaljeni fan-boy četrnaestogodišnjak koji je juče otkrio dotičnu igru, ali to je već druga priča. Khm*yumetal*khmkhm! Khm zakljuchavanje topica zato shto ljudi nisu entuzijasti po pitanju Obliviona 2.0 - pardon Fallouta 3 kh-kh-hkhm! Realno, sa svakim novim izlazenjem u javnost sa novim detaljima u vezi igre, situacija postaje sve gora i gora. Retardiranosti se gomilaju. Znao sam da ce Bethesda pokushati da prevazidje sebe po tom pitanju, ali opet... jebote, koliko nisu normalni. Ali ti Vudi, kad krenesh da ih branish i da kobajagi nalazish opravdanja za sulude dizajnerske odluke, si najbolji od svega! :D Podsecash me na Pajtica u toku afere Bodrum. Kopash rupu, i iskopao si toliko da vishe jebeno ne mozesh da izadjesh ni da 'ocesh. Sad samo mozesh da nastavish da kopash i da se nadash da ima necheg sa druge strane... :) I ne kapiram tu prichu "bice sranje, ali igracemo svi"? Zashto bi koji kurac troshio vreme na neshto shto ga ochigledno nece biti vredno? o_O n the game it is possible to tune your Pip-Boy to the frequency of the radio station of the Enclave, which has long ago been destroyed by the hero the previous part. How is that possible? "We won't say," answer the developers. Will there be a dog in the game? A "good idea!" Is the dog a robot? "Remarkable idea. Emil, write that down!" Hm, oni su izgleda skapirali poredjenja Oblajvona sa GTA kao kompliment pa bi da proshire malo tu prichu? :facepalm: Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Khm*yumetal*khmkhm! Khm zakljuchavanje topica zato shto ljudi nisu entuzijasti po pitanju Obliviona 2.0 - pardon Fallouta 3 kh-kh-hkhm! Osim tebe koji si podbadao iz zezanja, drugu dvojicu znam od ranije. U pitanju su trolovi frustrirani jer furaju mašine iz davnina i ne mogu da prežale što im se Morrowind jedva vuče. Ali ti Vudi, kad krenesh da ih branish i da kobajagi nalazish opravdanja za sulude dizajnerske odluke, si najbolji od svega! :D Podsecash me na Pajtica u toku afere Bodrum. Kopash rupu, i iskopao si toliko da vishe jebeno ne mozesh da izadjesh ni da 'ocesh. Sad samo mozesh da nastavish da kopash i da se nadash da ima necheg sa druge strane... :) Soreh, ne znam o čemu pričaš. Ja sam u pravu, i to će vreme pokazati. I ne kapiram tu prichu "bice sranje, ali igracemo svi"? Zashto bi koji kurac troshio vreme na neshto shto ga ochigledno nece biti vredno? o_O Zato što nemaš hardver koji će to voziti kako treba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Zato što nemaš hardver koji će to voziti kako treba? Brate, ne mogu da verujem da si to ozbiljno napis'o... kako ce mi igra izgledati je bukvalno poslednja stvar na koju cu pomisliti kad pozelim da igram rpg. Stop with teh graphic whoreness! Soreh, ne znam o čemu pričaš. Ja sam u pravu, i to će vreme pokazati. Auuu, pa ja prokop'o do Japana! Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Brate, ne mogu da verujem da si to ozbiljno napis'o... kako ce mi igra izgledati je bukvalno poslednja stvar na koju cu pomisliti kad pozelim da igram rpg. Stop with teh graphic whoreness! Graphics whore si postao sam, kad si kupio grafičku sa piksel šejdorima!! A sad ozbiljno, 1. igru ako budeš pokrenuo, biće dobro 2. ja ti nudim tehničko-logističku podršku da iz svog kompa, koji poseduje nemali potencijal, izvučeš maksimum. Ali ti nećeš. Nego misliš da će sad neko da igra table-top RPG i da šatro zamišlja nekakav svet umesto da pusti da mu to sve hardver nacrta. You are living in the past man, quit living in the past! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Graphics whore si postao sam, kad si kupio grafičku sa piksel šejdorima!! Nikada mi to necesh oprostiti... A sad ozbiljno, 1. igru ako budeš pokrenuo, biće dobro 2. ja ti nudim tehničko-logističku podršku da iz svog kompa, koji poseduje nemali potencijal, izvučeš maksimum. Ali ti nećeš. Nego misliš da će sad neko da igra table-top RPG i da šatro zamišlja nekakav svet umesto da pusti da mu to sve hardver nacrta. You are living in the past man, quit living in the past! Ne! Ti mrzish Flandersa! Ti se hteo da ga mlatnesh metalnom cevkom po glavi! Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 (edited) Nikada mi to necesh oprostiti... Nikad! Mislio sam nekada "Dobri Wulfi, on zna šta je prava igra i kako treba igrati". GeForce2 for life, pederi u Hrvacku! Kad ono jednog dana "e sad imam Radeona". Nisam više znao u šta da verujem, svi principi su se srušili. Tada sam, zbunjen i izmanipulisan, uzeo GeForce 7, obrisao sve screenshotove Obliviona uhvaćene u 640x480 low i rešio da od tad igram samo pretty looking igre i zaboravim svo vreme provedeno ispred mutne katodne četrnestice i low-end hardvera. U stvari, sad vidim da si zapravo ti kriv za ceo ovaj thread od druge strane naovamo! Sram te bilo!!1!oneEvelen edit: tek sad videh ovo: We do not wish to repeat the history with Manhunt 2 Ok, jel znate vi šta se u Americi desi sa ovakvim igrama? Prodavnice tipa Wal-mart, u kojima se proda najveći deo tiraža, neće ni da stave ovakvu igru na svoje police. Kada bi ubacili masakriranje dece samo da udovolje šačici zaluđenika, mogli bi istog trenutnka po puštanju igre u štancovanje da namaknu katanac i traže drugi posao. Ovako su pametni i napraviće nešto kao BioShock (samo sa više RP elemenata) i svi srećni. Edited August 18, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 (edited) Nikad! Mislio sam nekada "Dobri Wulfi, on zna šta je prava igra i kako treba igrati". GeForce2 for life, pederi u Hrvacku! Kad ono jednog dana "e sad imam Radeona". Nisam više znao u šta da verujem, svi principi su se srušili. Tada sam, zbunjen i izmanipulisan, uzeo GeForce 7, obrisao sve screenshotove Obliviona uhvaćene u 640x480 low i rešio da od tad igram samo pretty looking igre i zaboravim svo vreme provedeno ispred mutne katodne četrnestice i low-end hardvera. U stvari, sad vidim da si zapravo ti kriv za ceo ovaj thread od druge strane naovamo! Sram te bilo!!1!oneEvelen STOP IT, PLEEEAAAASE! YOU'RE TEARING ME APAAAAAART! :((((((((((((((((( Ok, jel znate vi šta se u Americi desi sa ovakvim igrama? Prodavnice tipa Wal-mart, u kojima se proda najveći deo tiraža, neće ni da stave ovakvu igru na svoje police. Kada bi ubacili masakriranje dece samo da udovolje šačici zaluđenika, mogli bi istog trenutnka po puštanju igre u štancovanje da namaknu katanac i traže drugi posao. Ovako su pametni i napraviće nešto kao BioShock (samo sa više RP elemenata) i svi srećni. Masakriranje dece ili nisi tr00, mkay? kthxbye ;) Shala naravno. Problem je shto se tu nece stati. I shto kompromitujesh sebe kao umetnika ako dozvoljavash da to na kakvu cesh policu moci da turish igru utiche na razvoj dotichne. Edited August 18, 2007 by Wulfgar Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Zato što ovo nije renesansa nego kapitalizam? I to da li će stati još ne znamo. Oni su trenutno u takvoj poziciji da mogu da izbace bilo šta, na kutiji napišu "RPG of the year" i to većina publike da prihvati bez pogovora. E sad, kao što mogu to opasno da zloupotrebe, mogu takođe i da odrade do jaja kvestove (as seen in Shivering Isles, koji većina nije igrala ovde), naravno u duhu okruženja i slično. Kako još uvek ne znamo apsolutno ništa o tome, možemo samo da se nadamo da će se potruditi (jer nemam razloga da verujem suprotno - igrao sam Shivering Isles). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakosta Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Voodoo poceo si malo da se gubis. Apsolutno je neprimereno porediti nasilje u manhuntu 2 sa falloutom 2 recimo.Iako se ja ne slazem sa cenzurom bilo kakvog tipa, pa tako ni sa zabranom manhunta 2 u us i uk, porediti takvu igru sa falloutom je cisto ludilo. Jedno je besmisleno nasilje bez reda i smisla, nasilje radi nasilja po sebi, a sasvim nesto drugo je ono sto se desava u falloutu gde bukvalno mozes igru da zavrsis bez ispaljenog metka. Uostalom iako sam presao fallout bar desetak puta nikada nisam osetio potrebu da budem chield killer. Tvoje poredjenje mi se cini kao poredjenje izmedju fight cluba i recimo punishera. Prvi je filozofski film o modernom zapadnom potrosackom drustvu a drugi je go kurac koji ne vredi ni cene jednog diska za rezanje a kamoli 15mil koliki mu je bio budzet :D Jedno je kontraargumentacija ali cini mi se da sve vise pocinjes da se ne slazes sa ljudima ovde, cisto da se ne bi slozio i apsolutno branis bethesdu bez ikakvog opravdanja. Gledano logicki fallout 3 se bavi drustvom u bliskoj buducnosti i kako je moguce da nema nigde dece?Da se mozda ne radjaju potpuno odrasli iz tankova? Ajde jos i da im progledamo kroz prste sto se tice dece(zbog nekih retardiranih rejting zakona), ali da izbace drogu i sex pa to je totalno nerealno. Pa i sada ima brdo narkomana i kurvi, a da ne pricamo koliko bi ih bilo da se nesto kao nuklearna apokalipsa desi i da su ljudi totalno depresivni i demoralisani. Samo cekam da bethesda izbaci i oruzije pa da skocis da ih branis kako ipak treba igra i da se proda mladjoj publici nenaviknutoj na tako nesto :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 damnit, now they are one step ahead! :) skrenuo bih samo pažnju da se ne kaže nigde da neće biti dece, nego da neće biti ubijanja dece. to je bar lako uraditi, čak i u first-person igri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lurdusami Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Ubijanje dece, droga i prodavanje svog tela nisu tu da bi izazvali šok, već iz istog razloga zbog koga su tu prize fighting, ubijanje sektaša, telohranisanje, gonjenje robova, kopanje grobova, kockanje, dobročinstvo, spasavanje nemoćnih ili spasavanje sveta - da bi igrač imao izbor. Quote Whale Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 (edited) footage not ingame shot, exept background (still beta), guy on picture 1 out of 3 of our great beta testers Company: Bethesda Softworks/ ZeniMax Genre : action Fantasy SF RP Horror real life simulation MMO of new generation Features: new generation of graphics, questing and overall experience Release Date: TBA User comments about closed beta testing : Voodoo: Best game i ever played, and doesn't matter i m still one of few that playing in it! Graphix rocks! Voodooo: Best game i ever played, and doesn't matter i m still one of few that playing in it! Graphix rocks! VuDu: Best game i ever played, and doesn't matter i m still one of few that playing in it! Graphix rocks! Edited August 18, 2007 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Brue care nemoj da skidas mythos suck-uje :D a post ti je stvarno keva :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 (edited) Living in Oblivion sneak peaks: Todd Howard Junior: "We figured out by our last few products that general population of game players, those mature ones, but lot of children also, don't like to be lost in some big maps, as it was in Oblivion The Game of the Year, so we ll use a way smaller maps and "instanced" dungeons. We also maybe put way too complicated fights in Fallout 3 and Oblivion The Game of the Year, so we decided that "Living in Oblivion", or as we like to call it - LION, will have much better combat system - simple one. After long talk with fans, checking fans sites etc. our development team got great idea. I shouldn't tell this maybe, but cause our fans: it ll be system of jumping on foes heads. Ofc, we will put last generation of slow motion or bullet time jumping for unique experience, that will great work in massive multy play. LION will have wide range of mobs as orcs, aliens, werewolves, up to transformers (yes, we got licence for it also) and big dynos as bosses prolly. They ll have also unique AI to call for reinforcements, for example: they might jump on each others, so player cannot jump that high etc etc. The game will have also unique graphics that will follow latest achievements of DirectX 10.1.b.l.a and support of Vista Revamped and new graphics cards. We tested internet speed required for the LION and it shouldn't be problem to play it on standard 1Mbps connections. Our servers, both USA and EU (maybe even some for Asia, and for first time Australia, South America and Africa) will support up to 1000 people in same time! There will be ofc PvP, PvE and RP servers. We think of one more type of servers, but i think i ll keep this now as secret "winning card" for sure best MMO ever. Music will be done...should i tell or not? Ah... here you go: Mis Britney Spears and Mr Boy George!! Ah, dunno if i mentioned but, LION will have really unique gaming, graphics and overall experience, much better than any existing MMOs on market, and yes, i ll tell ya - they all sux! Stay tuned about upcoming news or get ours newslatter on your mail!" One of beta testers: "Best game i ever played, and doesn't matter i m still one of few that playing in it! Graphix rocks!" few great shots, with outstanding planned graphics (one of first low-lvl instances in the game, Mental Institution of Evil Dr. Where) : new feature for those that like to farm inside instance: yours own "bank" inside! One of little "tricks" to use environment for big jumps! easiest mobs, not hard to jump on them! "tricky" mob! Edited August 19, 2007 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 HAHAHAHAHAHAHA!!!! you made my day :) Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 rofl odlichna 2 posta brue a ne slushaj rejza po pitanju mythosa, poenta je utji u parti sa ljudima (kojih ima stotine online at all times) i uzeti neku opremu i kesh bez umiranja (kao sto je sluchaj kad igrash solo i smorish se od inicijalne tezhine trenutnog bilda igre.... edit in response to ovo dole - naravno bole da si i kriv i duzhan, as always... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted August 20, 2007 Report Share Posted August 20, 2007 Isproziva me ovaj G!!! ni krivog ni duznog. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 vudu... ti se malo vise palis nego sto bi trebalo. ti nesto kenjas o g!-u, mada koliko sam ja skontao citajuci ovaj topic, ti si JEDINI kome smeta njegovo kacenje intervjua, prikazivanje slika i stavljanje komentara, a realno gledano to je igra koju vecina nas ovde cega da vidi vec mnooooogoooo godina. i sad mi ako zelimo mozemo da budemo kriticni. jer vidis vudice, mene grafika uopste ne zanima, kao ni vecinu ljudi na ovom delu foruma, jer vidis frp se sastoji u prici ne u prebudzenoj-jebe-mame-kako-izgleda-magija-sad-cu-da-bacim-drkicu grafici. najbolje frp/rpg igre ikada, koje su dan danas neprevazidjene su : fallout, baldurs gate1 i 2, torment ostalo predjes jednom, i igru sklonis da skuplja prasinu, a ukoliko se setis to su igre koje su u fazonu "here come teh pixel people". nwn1 ima krs pricu, oblivion sam igrao punih sat vremena i izbrisao je(radi mi sjajno, bez imalo kocenja sto znaci da nije zbog toga sto nemam "teh_motjnu_mashinu"), jednostavno igra mi je sranje, ocajna nezanimljiva prica. za grafiku mi seva paja, ja hocu da se utripujem u svet igrice kad igram nesto. da ti objasnim sad ja nesto. zasto svi ljudi govore da je bolje citati knjige nego gledati filmove? ne nemoj da kazes "zato sto su frikovi koji zive u proslosti". pravi odgovor je sledeci: ti kad citas knjigu ti si u to vreme u tom svetu, zamisljas te likove, zamisljas okolinu, na osnovu opisa zamisljas kako izgleda jebeno nebo. kad ti neko to sve servira u filmu, pa lepo je to sve, fensi izgleda, ali to nije to... ako spadas u grupu ljudi kojima je vrhunska knjiga alhemicar i omiljeni lik iz knjige hari poter slobodno zaobidji prethodnu stavku. ti govoris svima na ovom topicu da odrastu. druze... odrasti ti. nemoj da skenjavas topic sa tvojim trolovanjem o nebitnim stvarima tipa "lol nemate pojma grafika is teh best, igrivost? prica? atmosfera? ma to je proslost!!!!!111 bas ste smesni rolf a svi ce te je igrati jer ste smesni hahahahahagrokhahaha", lepo otvori sebi topic koji nosi ime "ja sam grafik fan i mrzim fallout iako nikad nisam izasao iz templa na pocetku dvojke" i usreci dan i sebi i nama. ti vise neces morati da citas "nase glupe i retardirane komentare kako unistavaju igru a u stvari grafika ce biti do jaja" a mi necemo morati da slusamo tvoje inteligentne i neutralne komentare iskusnog fana koji tvrdi "lol oblivion rox!!!!111" mozda je tebi oblivion i najbolja igra svih vremena, mozda i jeste a ja sam suvise ogranicen da to shvatim, ali pazi da ti odam jednu tajnu... samo pst. nemoj nikome da kazes! OVAJ TOPIC SE JEBENO ZOVE FALLOUT! Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 (edited) "lol nemate pojma grafika is teh best, igrivost? prica? atmosfera? ma to je proslost" "ja sam grafik fan i mrzim fallout iako nikad nisam izasao iz templa na pocetku dvojke" Izvini, ali ja ovako nešto za grafiku nikad nisam rekao niti sam u fazonu gameplay=grafika. Da si nekada negde video kako izgleda kad neko kaže da je neka igra super a onda dva pasusa posveti opisivanju mapinga na teksturama i performansi u odnosu na AA/AF modove, kao recimo na Benchmarku, znao bi šta je graphics whoreness. Ja definitivno nisam u tom fazonu, jer sigurno bolje poznajem sebe nego neko odavde ko me procenjuje na osnovu loše interpretiranih postova. Drugo, to da nikad nisam izašao iz templa je dži rekao. Keca praktično nisam igrao ali dvojku jesam. Ja ne volim (ne mogu reći mrzim, mržnja je ozbiljna stvar) Fallout iz jednog jedinog razloga, a to je sklonost onih koji su ga igrali da se osećaju "elitnije" u odnosu na ostale igrače. Elitizam nema mesta u svetu video igara! To je možda normalna pojava u književnosti i muzici, ali igre su drugi svet koji su izmislili gikovi sa potpuno drugačijim i čistijim pobudama. Dakle, elitisti -> door that way. I da razjasnimo do kraja, pošto ti je post pun nekih stvari za koje se ne sećam da sam ikad rekao (a pritom je jutro pa sam još svež): Oblivion mi nije najbolji rpg. To su mi Morrowind, NWN i Kotor. A samo NWN sam prešao jedno pet puta. Za Oblivion mislim da je jedna odlična igra i sasvim solidan RPG, i da nikako ne zaslužuje onoliko blaćenje. A odlična mi je upravo iz tog razloga što mi je omogućila da se potpuno uživim u (istina previše generički) fantasy svet. I najzad, ako porediš igre sa knjigama, to znači da jednostavno ne kapiraš igre. Igre moraju da imaju sve čulne komponente, koje uključuju i vizuelnu i audijalnu (pod vizuelnom ne podrazumevam pixel shadere, nego da se vidi bilo šta smisleno, makar bilo u CGA rezoluciji), i te komponente moraju imati svoju ulogu u celoj priči. Jednostavno, takva je priroda i suština video igara. Ok, ti možda više voliš da vidiš samo tekst a ostalo da zamišljaš, ali to onda nije igra nego knjiga u elektronskoj formi. Dakle video igre po svojoj prirodi nisu elektronska zamena za knjigu ili table-top RPG, već sopstveni nezavisan svet u kome važe nekakva pravila. A da imam veliki skil zamišljanja, bavio bih se slikarstvom a ne tehnikom. Ali nemam, i kad sam čitao knjige jednostavno sam preskakao te deonice gde se opisuje pejzaž i okruženje. Jednostavno, smatram da je pogrešno kada svaki čitaoc zamisli svet na sopstveni način, jer to onda prođe ko u "Autobiografiji" kad profesor kaže đacima "zamislite more" a svaki zamisli nešto totalno levo. Jedna slika govori kao hiljadu reči, i to treba maksimalno iskoristiti. Ali to je samo moje mišljenje. Ali opet, jako polažem na spomenutu audio i video komponentu. To možda ne znači ništa nekom ko je daltonista a pored toga i antisluhista, ali ja obožavam kad dizajn krase odlično uklopljene boje i kada sve to prati epska orkestarska muzika. Što opet vodi do toga da ako ovo ne možeš da skapiraš, znači da ne kapiraš video igre i da te komotno mogu smatrati alienom u svom svetu (jer video igre smatram svojim svetom). Ali neću, jer svako na svom kompjuteru može igrati šta hoće. edit: I još nešto, nisi li ti onomad kukao za Blind Guardian kako su "smorili" jer su došli samo da pevaju umesto da su priredili neku vizuelizaciju, skakutali po sceni ko Igi Pop i slično, dok smo ti mi objašnjavali da smo tamo bili samo i isključivo zbog muzike i da nas zabole sve ostalo pa makar svirali sedeći sve vreme? Uviđaš li nešto ovde? Ti na muzičkom koncertu, koji po prirodi stvari služi da bi se ljudi okupili samo i jedino zbog slušanja muzike, tražiš neke munje koje su inače izmislili loši muzičari i zabavljači da bi popunili slab performans, a onda mi prigovaraš kako od igara tražim da ispune sve svoje elemente umesto da briljiraju na jednom polju a sve ostale zanemare? S tim što ja od igara imam puno pravo da tražim sve jer im je takva priroda, a ti si preko leba tražio pogaču koja je totalno van priče i srdio se što te ne razumemo. Edited August 21, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 jbga, igrati fo2 (koliko god to malo bilo, a mogao si spomenuti koliko si igrao) bez keca je kao jesti praznu palachinku narafski igre su interaktivna zabava, audio i video su sjajan feature, sve dok te komponente ne uzmu primat nad svim ostalim stvarcicama u razvoju igre, ali kod rpg-a ta audio vizuelna komponenta nikako ne treba da bude na prvom mestu, postoji milion drugih zanrova gde se to moze oprostiti, ali RPG kao zanr jednostavno ima prechih stvari u gejmpleju, a to danashnji trendovi polako izbacuju jer im je lakshe da su sve igre shto slichnije , troskovi sto manji... a i kad vec spominjesh audio vizuelnu komponentu, treba imati sjajne umetnike koji bi taj potencijal iskoristili, a toga i dalje ima veoma malo u game industriji ovih dana, jer je originalnih, lepih, zanimljivih dizajneraskih reshenja premalo da bi se opravdao toliki hype oko cele audio&video stvarchice edit e da tvoje kakenje o elitizmu jednostavno ne pije vodu, to sto ti primesh sve to toliko k srcu dovoljno govori o tvom problemu niko se ovde ne oseca superiornim sto voli fallout onakvim kakav jeste, ali svakako treba da se oseca inferiornim onaj koji trabunja u bilo kom kontekstu nwn the best rpg evar!!!1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 pogresno si razumeo moje gundjanje oko blind guardiana. meni je potrebna samo atmosfera. nista vise nista manje, ne mora tu biti vatroment, ne mora tu biti neko tesko kurchenje mora biti samo dobra atmosfera. to je i najbitnije i za frpove, grafika je po bitnosti realno nebitna. Morrowind, NWN i Kotor morrowind ne mogu da prigovaram jer nisam igrao duze od pola sata. jednostavno mi je repulsivno kad igram frp iz prvog lica nwn je dobra igra ako uzmes prebudzenog fajtera bacis ga u fajt i gledas kako se kurci sa pokretima, ali ako hoces pricu, amosferu, dijaloge, nelinearnost... kotor(igrao sam dvojku) ima odlicnu pricu ali je opet previse linearan, ali meni je to odlicna igra jer sam jedi frik Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 zashto se vi raspravljate sa chovekom, kom je linearna igra (nwn1) najbolji rpg ikada? chovek ne zna shta je rpg, i pustite ga nek kenja samo na ignore i to je to Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts