Jump to content

Song of Ice and Fire ciklus - diskusija

Kole

Recommended Posts

Odgledano!!! (((o:

Code Realms

Evo je, bice nevolje...

Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe.

One... Two... Freddy's coming for you...

Three... Four... Better lock the door...

Five... Six... Grab a crucifix...

Seven... Eight... Gonna stay up late...

Nine... Ten... Never sleep again!!!

Treba docekati sledeci ponedeljak i novu epizodu...

Izuva nacisto!!!

Code Realms

Evo je, bice nevolje...

Unutar svake normalne osobe postoji ludak koji se bori da izbije na povrsinu. Niko ne poludi brze od potpuno normalne osobe.

One... Two... Freddy's coming for you...

Three... Four... Better lock the door...

Five... Six... Grab a crucifix...

Seven... Eight... Gonna stay up late...

Nine... Ten... Never sleep again!!!

10 epizoda po knjizi, scenario za jednu epizodu po serijalu pishe sam Martin (uglavnom bira najvaznije epizode [:)]).

Moji utisci su da je ova epizoda ok, ali mi je generalni utisak "mlakost". Klasican HBO, sa vrhunskom produkcijom i puno malih detalja, odlicnim kastingom i mnogo (nepotrebnog) seksa. Ipak, neshto mi deluje kao da fali, mada i knjiga pocinje dosta mlako pa se kasnije ubrzava. Cini mi se da ipak nisu uspeli da prenesu osecaj razlicitosti izmedju Severa i ostatka kraljevstva a posebno izmedju porodica Stark i Lanister. Fali neka oshtrina iz knjige, shto je i normalno i ne zameram im previshe. Sada tek vidim zashto su izbacili pola likova iz knjige, vec sada ih ima previshe a kako ce biti kada se bude pojavilo josh dosta novih!

Neke meni svetle tacke su glumac koji glumi Dzejmija Lanistera (odlican izbor), naravno Eddard Stark (koji je bio prvi pik za glumca josh pre 10 godina kada se prvi put pominjala ekranizacija) i Rob Stark koji deluje obecavajuce.

Sve u svemu, zeljno ishcekujem sledecu epizodu i cini mi se da ce biti josh bolje.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

nabacaj sisa sto vise i ne mozes da pogresis :)

sve u svemu zaboravio sam da serija ima ikakve veze sa knjigom i gledam je onako solo i super mi je ... takodje sada kada slusam engleski moram da kazem da su nasi odradili prevod vrhunski ( za knjigu ) zimovrel > winterfel ...

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Tek posle petog gledanja mi se iole svidela uvodna špica (ili da kažem prestala je da mi se ne sviđa). Nemam pojma zašto.

Krenem da gledam 1. epizodu i istripuje me onaj idiot što je pobegao... jel to ona majmunčina Majkl Cera ili ne. U svakom slučaju ta sličnost mi je odmah pokvarila užitak.

Pa onda scena kad onaj klincu naglašava da mu majka stoji pored oca, čisto da bi američki idioti to skontali (da, da, treba u stvari tražiti dublje objašnjenje, u fazonu da to NIJE njegova majka ili šta već, mda)....

Potom, kroz celu epizodu sve mi je izgledalo nekako sporo, nekako bla bla. Aj opisuju prošle događaje, koji su bili epski, pa da makar stave mali neki CGI, neke bitke od pre itd... svakog trenutka kad pominju nešto tako, bio sam ubeđenjen e sad će neki Cross disolve na to, krenuće epski fajt... kad svaki put tuki.

Cela epizoda:

akcija - smešna atmosfera izvan zida (daj bre, scena sa mrtvima koji obrazuju znak i neprijatelji su MEEEEEH, moglo je, ne, TREBALO je mnogo bolje i jezivije), seča glave (ako se može nazvati akcijom) i prosečna srpska svadba sa fatalnim telesnim povredama 1 od učesnika.

zaplet - nadam se da će ovo unaprediti, pošto je otvaranje više nego naiva

sex, ljubav, prevare - pušenje midžinu, jebanje na svadbi i sl.. potpuno nepotrebno. Bolje da su ubacili pomenute scene borbi (bilo bi ok da ima milion epizoda ili da svaka traje po 3 sata, pa da to bude kao mali predah od dešavanja ili akcije, ovako: pljuc)

Nadam se da je ovo samo prva epizoda i da će malo da se rasplamsa serija. Ne bih voleo da ispadne kao BSG, samo umesto u svemiru da imamo Kasandru u fantazi okruženju...

Ebo vas hajp, razočarao sam se.

Nije bilo :). Prvih 50 strana su uzasno smorne. Licno kada sam poceo da citam knjigu batalio sam 2 puta u prvih 50 strana. Tek posle par meseci sam se naterao da pocnem opet jer mi je bilo uzasno dosadno, i nisam imao shta da radim (kako je zapravo lepo kad ti se to desi =P). Posle toga sam se nalozio [:D].

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Nije bilo :). Prvih 50 strana su uzasno smorne. Licno kada sam poceo da citam knjigu batalio sam 2 puta u prvih 50 strana.

Isto. Samo što sad ne uspevam da odradim taj drugi deo, iako znam da bi mi se svidelo i verujem da je extra čitav serijal.

Ovaj Brue je postao hejter par ekselans.

Pa što hejter? :)

Prva epizoda, s obzirom da bi trebalo da se radi o fantazi/kvazi medieval seriji, je skoro pa smeće (shodno napržavanju i očekivanjima). Kažem, nadam se da će biti bolje. Zadnja scena mi uliva nadu :)

Meni prva epizoda uopšte nije bila loša, naročito što meni scene akcije nisu bitne jer jedine scene akcije koje su dobre mogu da se vide u filmovima visoke produkcije. Tempo mi je odličan naročito meni koji nemam pojma šta je šta jer nisam čitao knjigu i dok pohvatam trebaće mi vremena, a ova epizoda se trudila da poveže gledaoca sa glavnim likovima i da kaže tri proste stvari - počela su da se dešavaju sranja u zemlji i spolja i iznutra i nezavisno od volje učesnika u vlasti. Drago mi je da Šon Bin jednom igra pozitivca (koliko je to moguće).

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

oni koji nisu citali knjige ce na seriju gledati potpuno drugacije nego oni koji jesu, sto je i normalno jelte...ja se samo nadam da ce zadrzati one dobre i lozacke detalje iz knjige kad vec moraju toliko toga da izbace...u ovoj prvoj epizodi ih je bilo samo par, ali ima vremena

srpskivojnik-3.jpg