Lucky Posted August 13, 2005 Report Share Posted August 13, 2005 pa brate, imaces jos uvek dial-up, nece ti ga niko oteti. ADSL ce sigurno raditi ok u 90% slucajeva, bilo koji, a ako bas bude problema u onih 10% procenata, kaci se na dialup. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noodle Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 Bio danas do Beotela u Mekenzijevoj i zavrzio 256/64. Ja njima 1600 dingera, oni meni Sagem modem, kablove i filter (spliter?). Sad, ja nisam ulazio unutra jer je pljustala kisa a nisam teo da pokisnem. Kazem zato sto je riba objasnjavala kako povezati mom burazeru, a njeno objasnjenje (u njegovoj interpretaciji :) nije isto sa onim "spliter pre svega" objasnjenjem koje sad citao po netu. Valjda cu se snaci... p.s. Inace, aktiviranje se ceka u proseku 4 (cetiri) nedelje! Bokte, vec sam se smorio... Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 (edited) Ma to je lozenje, mada sve zavisi od sposobnosti likova koji ti pushtaju link. Btw. znanje tih riba shto rade u sezamu su plach majke bozije, tako da cesh sigurno naleteti na kombinaciju: kabl koji ide u adsl modem | telefonski kabl - [spliter] | kabl koji ide u telefon Realno, necesh moci drugachije da se povezesh na net, jer spliter razdvaja signal koji je jednim delom za telefon, a drugim delom za adsl modem. Edited August 17, 2005 by sTaLjin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 Ja sam danas otkazao ADSL kod sezama... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 17, 2005 Report Share Posted August 17, 2005 U fino, javi kako ti ide to otkazivanje, prebacivanje i slicno, da znamo da li i mi da krenemo istim putem, posto je ovo kod sezama uzas. Dodushe, da ne gresim dusu, mozda je moja centrala glavni problem, sto cu izvaliti ako ikada predjem kod drugog, ali pre mislim da sezam ima neku frku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2005 Report Share Posted August 29, 2005 ovi iz sezama su prave shaljivdzije.. proshlo mi je ~27 dana od isteka fleta. oni su mi dali za dz 15 dana, s tim da bih to retroaktivno platio. Poshto mi se igraju mmo-vi reshim da pljunem 2200, platim 15 dana retroaktivno i ostane mi josh 15 dana. Kad ne lezi vrazhe (kako dobar izraz ) ljubazno osoblje me obavesti da mi josh uvek nije otkazan prikljuchak, i ako brzo uplatim mocicu da uzhivam u blagodetima analognodigitalnesezampro linije josh puna TRI (da, tri) dana, i da bi bilo bolje da odmah uplatim dva meseca odjednom. Opushteno bi mi naplatili 15 dana shto su mi dali net i josh 12 dana shto nisam imao internet.. So long, sezam.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2005 Report Share Posted August 29, 2005 oni moraju da plaćaju telekomu tvoj priključak bez obzira što nemaš pretplatu, pa je i logično da ti naplate.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2005 Report Share Posted August 29, 2005 sve se to mozhe srecnije reshiti, a ne da mi uzimaju 2200 dinara za prikljuchak.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 Jucxe su instalirali i prvi adsl u Vrsxcu...nalog na sezamu mislim preko telekoma Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 jok, preko vodafona (da razjasnimo) telekom je jedini adsl provajder, odnosno jedino oni izdaju adsl priključke, a do provajdera je ono posle, link prema svetu (koji opet ide preko telekoma u većini slučajeva). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 Zapravo, telekom mrzi da se cima oko sitnih korisnika pa to prepustaju provajderima, iako bi apsolutno sve mogli da zatvore nekim svojim cenama za iznajmljivanje i ponude net uz racun za telefon i tome slicno, posto sve ide preko njih. Srecom to ne rade jer posto nismo kao zapad cene bi bile sky high ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 da, laki, ali adsl linija je i dalje vlasništvo telekoma, koji to iznajmljuje provajderu da bi provajder iznajmio tebi.. nepotrebno budženje cene dvostrukim ugrađivanjem (a doskora bi bilo i dvostrukim oporezivanjem) a opet je telekom taj koji drži konce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 Nista, idem da se zaposlim u telekomu. Menjam strategiju, ne vredi da ih rushimo :} Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suba Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 jedno pitanje...da li je neko mozda kod beocity-a ? poshto razmishljam da raskinem ugovor sa eunetom i predjem kod njih ? Quote EAT MY SHORTS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 uf, namazan je sezam: pokushao sam da otkazhem adsl ali su me ljubavno zamolili da uplatim mesechnu pretplatu za onih 15 dana inache ce mi telefon biti blokiran za ugradjivanje adsla drugog korisnika. postoji vacation mod gde ti za 1000 din chuvaju prikljuchak mesec dana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoosh Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 jok, preko vodafona (da razjasnimo) telekom je jedini adsl provajder, odnosno jedino oni izdaju adsl priključke, a do provajdera je ono posle, link prema svetu (koji opet ide preko telekoma u većini slučajeva). ← Nisam mozxda najbolje srocxio recxenicu, hteo sam da kazxem da nisam siguran za provajdera, a prikljucxili su ga baye iz telekoma...poenta je trebala da bude da su i gradovi sem Bg-a i Ns-a pocxeli da dobijaju adsl prikljucxke... Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
suba Posted September 3, 2005 Report Share Posted September 3, 2005 eunet suxx samo toliko...nikad vishe kod njih...vec sam zatrazio raskid ugovora...dl je u najboljem sluchaju 9kbp/s u najgorem 1kbp/s .... :/ Quote EAT MY SHORTS Link to comment Share on other sites More sharing options...
noodle Posted September 4, 2005 Report Share Posted September 4, 2005 (edited) Posle nedelju dana koriscenja Beotel adsl-a evo utisaka za ADSL - info tj. zvanicni topic. Odmah da kazem da je u pitanju Beotel 256/64 adsl. Bio u Mekenzijevoj. Potpisao ugovor, dao kes i preuzeo Sagem modem i filter. Devojka koja radi objasnila instalaciju, tj. "pokusala" da objasni ali mi nista nije bilo "jasnije" posle toga. Gajbi sve montirao sam. Onda cekao 2 nedelje da mi puste signal. Uz malu pomoc tehnicke podrske uspeo sve da nastelujem i pokrenem. Surf bez download-a kao sa diska. Kad ide download znacajno ga uspori. Download zna da varira izmedju 10 i 20 kbs, mada je uglavnom preko 20 kbs-a. U pocetku mi je pucala veza kad koristim fon, tj. kad me neko zove. Malo cackanja po kablovima i promena splitera (ne filtera!) i problem je resen. Jebi ga, pijacni spliteri za 20 kinti. :) Sve u svemu za sada sam prezadovoljan. Download, download i samo download! ;) Edited September 4, 2005 by noodle Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doa Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 na 256kb/s tebi download mora da je 32kb/s Nesto za USERE ovog Topica, da li zna neko kada ce ADSL u NOVOM PAZARU ? Quote HIP HOP SERBIA PORTAL www.hiphop-np.com/forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 na 256kb/s tebi download mora da je 32kb/s Nista se ne mora osim da se 'mre Teoretski bi to trebalo da je tako, u idealnim uslovim centrale i u slucaju da taj ADSL prikljucak koristis u datom momentu samo ti. Ali svi domaci provajederi u saradnji sa Telekomom daju realno gledano nesto manji protok po korisniku, a sto potpada pod termin agregacije. Naime svi racunaju da nece svi korisnici ADSL-a u isto vreme koristiti 100% kapaciteta svoje linije te zarad ustede u propusnoj moci vecem broju korisnika daju u sustini manji protok nego sto bi zbir njihovih protoka trebalo da bude. Pisali su nesto o tome u PC Pressu odakle sam uzeo i ovaj isecak: Ostaje jo Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 (edited) Neshto su pominjali ovog meseca adsl u vishe gradova srbije, ali sudeci po telekomu moze da bude teshka laz. PS: yubc za sada [kuc kuc] shljaka super, 24+ kb Edited September 5, 2005 by sTaLjin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Dakle ne mora da mu bude download 32 KB/s, a po utiscima korisnika (opet zavisno od provajdera) na 256/64 kbit ADSL-u se u proseku dobija 15-20 KB/s download brzine. ← ostatak posta mogu da potpišem, al ovde ga malo pretera.. svima koje ja znam (pa i meni) je DL između 25 i 28 KB/s. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 ostatak posta mogu da potpi Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 generalno, 25kBps je download. skoro nikad ne ide ispod 20kB i preko 30kB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
noodle Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Meni je 25 kbs+ download samo kad skidam DAP-om. Torenti opasno variraju. Najcesce izmedju 15 i 20. p2p isto. Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts