Jump to content

Niko

The X
  • Posts

    1,169
  • Joined

  • Last visited

Reputation

0 Neutral

1 Follower

About Niko

  • Birthday 06/03/1981

Retained

  • Member Title
    Of All The Things I've Lost I Miss My Mind The Most

Profile

  • Gender
    Male
  • Omiljene igre:
    id / blizzard games

Recent Profile Visitors

5,946 profile views
  1. mozes da pogledash ovde, u bgd-u sigurno ne, osim ako znash nekoga ko se bavi pravljenjem akcionih figurica da ti napravi po porudzbini ( ima takvih likova, neam pojma gde bi ih nashao, ali vidjao sam ih po izlozbama i prichao sa njima, pravili su nekakve zamkove i chuda i prodavali... npr. figurice srpskih vojnika iz prvog svetskog rata.. )
  2. CFG http://www.fojji.se QL+HUD ftp://sbbquake:sbbquake@82.117.194.235/ko...0Live/qlfox.zip Q3A ftp://sbbquake:sbbquake@82.117.194.235/ko...Arena/q3fox.zip Q4 ftp://sbbquake:sbbquake@82.117.194.235/ko...204/q4fojji.zip
  3. Ne, tj. nemam pojma, nalog sa beta testa mi sistem nije hteo da prihvati na novom sajtu pa sam otvorio novi. :/
  4. nema na chemu dajte naloge da se nalazimo ponekad.. moj je ganrju .
  5. Ima sve, "use your brain" pa guglaj. Hint za konzolu, ctrl + alt + ~. Mogli bi da postujete username-ove, da se povezemo preko liste.
  6. Uputi: http://www.serbiangamers.com/forum/quake . Sada postoje 3xOSP i 2xCPMA serveri.
  7. Nema na chemu, i drugi put. Dogovor je: 1. Chixus je postao admin servera. U sluchaju da je neki server down mozete se obratiti i njemu koliko i meni. Tako ce server krace biti down u sluchaju da neshto krene naopako. 2. U sluchaju otkaza skupljamo kesh za novo shtagod/napajanje.. ( u prostoru sada nema 20-30 mashina podrshke vec samo serveri za game, a quake server je nakachen na potpuno odvojen shteker - shto ce imati smisla u sluchaju da prostorija ima vishe strujnih chvorishta, tako da smo, nadam se, mirniji sada.. ) Delovi za ovu mashinu su jeftini jer nije "bog-zna-shta".. 3. Ako se desi da nabasam na vishak delova hardver ce biti zamenjen, a softver reinstaliran ( nije neophodno ali bi bilo pozeljno ). To je, ustvari, bio plan, ali sam odustao od toga zbog situacije sa strujom - ne vredi uzimati bolji hardver ako je visoka verovatnoca da ce neshto da otkaze zbog struje. Uz to vishe nisam bio siguran koliko vredi imati quake server jer je sve manji broj ljudi koji ga igra, pored toga pojavio se QuakeLive -> Mitke i Chix proved me wrong. :) Mashina je vishe nego dovoljna za q1, q2, par q3 servera i ftp.
  8. Vec sam poslao na pm, a da nisam ovo video. Radi ostalih da ponovim, pazite na spam foldere i anti-viruse, meni se desilo da mi je mejl stajao 2 meseca u spam folderu. :P
  9. Poslao sam 2 invajta: Name E-mail Address Date Invited Date Accepted Milos Milunov daytoend@gmail.com 07-DEC-08 PENDING Marko Petrovic make.sat@gmail.com 07-DEC-08 PENDING Deshava se da nam daju invajte i za dan-ili-dva oduzmu, dok se skontamo da upishemo mejlove sa foruma isl. Mozete da mi poshaljete na pm, pa kad se sledeci put kada opet otvore da vas dodam odmah ( moze da se desi da bude tek za mesec dana ).
  10. Jedina zamerka za Quake-ove na linuxu, i igre uopshte, su drajveri za misheve koji chudno rade poreko xservera. E sad,.. ko se navikne ili od pochetka krene na linuxu da igra nece imati problema, inache ako se menjash stalno sa windows-om moze da smori. Dodushe, poslednji put sam probao na nekoj Fedori pre 2 godine, mozda sada stvari stoje bolje, a mozda i drugachije na ubuntu.
  11. Moguce je da ce biti server vracen, a chak i pojachan. Obratili su mi se Chixus i Mitke, zele da pomognu ili chak podignu novu mashinu. Dogovoricemo se u narednih dve nedelje shta cemo, u zavisnosti kakve su nam mogucnosti. Trenutno stanje je da sadashnja mashina ne radi iz nepoznatog razloga ( nisam imao vremena ni da utvrdim zashto, sudeci po opisu sbb-ovaca najverovatnije je otkazalo napajanje ). Postoji rezervna plocha za C2D procesor, postoji nova memorija za tu plochu i napajanje ( koje mozda nece biti dovoljno jako za ovu mashinu ). Shto se nabavke tiche trebace nam nov procesor i novo napajanje ( jache od rezervnog ). Chixus ce da pogleda da li postoje uslovi da se server bolje obezbedi ( da ne bi morali da bacamo po jedno napajanje i ups na svakih 2-3 meseca ). Smatram da sam dao dosta novca i vremena na ovo do sad, i previshe. Tako da server moze da opstane samo uz jos nechiju podrshku ( 1. finanskijksu - nova napajanja, 2. u ljudstvu - jer nemam vremena da po ceo dan zivkam sbb-ovce da kliknu na power on dugme kad im vrisne struja u zgradi, i vremena da instaliram novo napajanje, isto da resetujem server - tachnije nisam uvek tu ). Shto se tiche instalacije mashine, igara, podeshavanja i delova ( koliko mogu ) dacu. U novonastaloj situaciji: - moracete da se udruzujete za kesh za napajanje ( obracacete se Mitketu ), - Chixus ce se baviti proverom rada mashine i resetovanjem aplikacija ako je potrebno ( zamenom napajanja ako ja ne stignem ).
×
×
  • Create New...