Muerte Posted July 31, 2007 Report Share Posted July 31, 2007 (edited) bilo mi bezveze da te pitam u startu kad si vec sklopio ugovor sa PTT koji ti je q. to trebalo telekom ionako povecava brzine a PTT ce da kasni par meseci po obicaju ja jos ne razmisljam o prelasku na telekom (iako me ptt ADSL smorio sa menjanjem IP adresa(217.x.x.x, 213.x.x.x, 212.x.x.x, 89.x.x.x, 82.x.x.x) - nemaju jos duplo od mojih 768/192 - skuplji su (kao 'stari' korisnik placam kod PTT 2200 768/192) cim ispune uslove duple brzine (3mbita/512kbita) eto i mene na lelekomu za tebe kao prevarenog korisnika (potvrdi na 011/3641-999) vidim sledece resenje - idi raskini ADSL ugovor sa PTT - idi sklopi ADSL ugovor sa Telekomom - ne raskidaj kable ugovor sa PTT dok ne dobijes ADSL od Telekoma - nemoj da placas racune PTT kable kao ostetu za pretrpljeni stres i maltretiranje - za par godina plati racun PTT kabl (cifra ce biti ko jedna kokishka danas) btw pre 2 godine cisto radi testa nisam placao kabel 12 meseci i oni me nisu iskljucili sad je politika 'ostrija' jer su razdvojili TV i kable racun al i dalje kasne 2-3 meseca Edited July 31, 2007 by Muerte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 - ne raskidaj kable ugovor sa PTT dok ne dobijes ADSL od Telekoma To mi je i Igor rekao, a ja budala samo teram kontru :) Ništa, sklopio sam opet flat kabl sa PTT-om, podneo zahtev za ADSL Telekomu, a to ko zna kad će biti, pre polovine avgusta izgleda slabo. U svakom slučaju prepaid kabl mi ne radi posao jer mi se jednostavno ne isplati (treba mi net). Ostalo mi deset sati na prepaid kablu, a to valjda može da se troši i na dial upu, pa ako nekom treba deset sati džabe, nek traži. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Ja PTT kabl placam na 6-7 meseci. Bez kamate :) Ne znam sad otkad su rasdvojili, al evo nisam vec 4 meseca platio i radi Vudu, pobogu nikad ali nikad se ne raskida sa ribom dok ne nadjes sledecu. To primeni i na net. Ops pardon. :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 brzo nađi analogiju sa metal bendovima ili oet-om! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 erm... nikad ne počinji da učiš oet2 dok ne položiš oet1? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 ipak je shvatio :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Evo uzeo juce telekom adsl 1024/768 Radi lepo Sa rapida skida 105 kb/sec, rade torenti, raddi p2p, onaj huawei "uredjaj" moze lepo da se prcka, cujem da zna da crkne i tako. Jedino me nerviralo sto iako nemam telefon u sobi, mora da se radi prikljucenje spiltera u 0-ti steker :) Jel moze neko da mi da malo detaljnije objasnjenje sta radi "spliter"? Ja sam mislio da samo sluzi kao "racva" ali ocigledno ima i neku filter/stavec ulogu? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Možda pušta telefonski opseg frekvencija ka telefonu, a ka modemu filtrira samo visok opseg gde je interweb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 what voodoo said...nego kako to mislish 1024/768?!?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 To i ja gledam koji su to Telekomovi paketi sa 4:3 odnosom? Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 (edited) Specijalni gej paket - pa kole mi ga je preporucio :) naravno 1024/128, typo error Elem ipak sam morao forwardovati portove, po vec poznatom uputstvu sa portforward.com - sto svima preporucujem, stabilnije rade torrenti i p2p, a i brze. E sad imao sam carlamu da provalim da moj huawei smartAX MT882 nije taj vec taj+v2 :) To zna dosta zbuniti jer su na sajtu slike vezane za verziju rutera (ako ovo mozemo tako zvati). Da se ljudi ne bi patili da nabodu koju verziju imaju, da kucaju admin/admin na 192.168.1.1, evo male cake : kucate u cmd-u "ipconfig /all", pa te sve podatke (sa dns serverima) uneste u tcp/ip properties lan karte. E tada ce vam se na vase zaprepascenje :) pojaviti u Network connections odeljku control panela jos jedna stavka-podstavka pod imenom "internet gateway" a ikona ce se zvati "internet connection" E sad vi lepo dupliklik na njojzi, pa properties pa settings. E tu imate services, i vi kliknite add, unesite opis, vas staticki IP (onaj koji ste uneli na properties vase LAN karte), i port koji ste zadali da aplikacije koriste. i to vam je isto kao da ste "pristupili modemu preko web interfejsa". Meni je ovo nekako less stator, more human nacin :) Naravno vazi za one koji idu preko mrezne karte. Za one koji kace ruter na usb modem, pu ludaci, zasto? Gurnite bre u lan kartu. I eto. Sve u svemu, kablovski internet>>>ADSL kad bi bila ista cena za isti protok :) Edit - potpuno prvobitno haotican post Edited October 5, 2007 by f4ts0 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Koliko si čekao? Meni evo već druga nedelja i ne javljaju ništa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Jel moze neko da mi da malo detaljnije objasnjenje sta radi "spliter"? Ja sam mislio da samo sluzi kao "racva" ali ocigledno ima i neku filter/stavec ulogu? Pa sama rec kaze odvaja DSL signal i telefonski signal, spliter u sebi ima DSL jack i phone jack, on u sebi razgranicava "zvucni" signal i DSL signal i to je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 (edited) ... Edited October 5, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Vudi, tacno 1 mesec Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muerte Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Jedino me nerviralo sto iako nemam telefon u sobi, mora da se radi prikljucenje spiltera u 0-ti steker :) sa bencha gde je to odavno "prezvakano" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Hvala Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Koliko si čekao? Meni evo već druga nedelja i ne javljaju ništa... Ja sam cekao 6 meseci pa sam potegao neke veze i onda su mi zavrsili "tehnicke mogucnosti" za jedan dan i kada sam pozvao tu upravnicu za Pancevo dobio sam u roku od 3 dana sve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Treba razlikovati adsl spliter i adsl filter. adsl spliter se stavlja direktno na kabl koji dolazi sa "bandere" i onda se odatle vuce adsl na jednu i telefon na drugu stranu. adsl filter se stavlja ispred telefonskog aparata i u tom slucaju u adsl modem ide obicna parica bez tog filtera ili splitera. Filter ima jedan ulazni i jedan izlazni jack Spliter ima jedan ulazni i dva izlazna jacka Tako ih mozete i prepoznati na slikama gore Sustinska razlika je sto spliter kao sto rekose ranije odvaja telefonski signal od adsl signala dok filter samo blokira adsl signal da isti ne pravi smetnje telefonskom aparatu. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 A onda u ovom sokocalu koje zovu spliter ima i split i filter deo :) Jer ja sam adsl ruter nabo direktno u zid, a spliter/filter je u 0-toj i to izmedju uticnice i telefona. Kako god sad radi superiska :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Pa spliter je praktično račva gde je na jednom izlazu VF filter a na drugom NF. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 KRV I SMRT TELEKOMU! znachi prsne mi veza dok nisam bio gajbi, okrenem drugare iz tehnichke da ih pitam za zdralvje, 30 min se jebavam onako kao sto mi je on rekao da bi na kraju zakljuchak bio "e dechko tebi je rekinuo mrezhni kontroler na plochi reinstaliraj usb drajvere za modem i prikachi ga preko USB-a" probam - netje sistem da instalira zakljuchak "reinstaliraj windows, dovidjenja" smoren popijem sokitj da se smirim...posle opet ukljuchim ethernet kabil i sve radi ok...zasto, kako, niko ne zna... no opet KRV I SMRT TELEKOMU! chak i da mi nije riknula veza, valja se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted October 18, 2007 Report Share Posted October 18, 2007 (edited) Ja sam ovde sa ekipom sa gajbe uzeo Neobee,i veza kad radi je odlichna,e sad shto puca na svakih 4-5 sati to je vec druga pricha... Edited October 18, 2007 by Savkeeeeeee...e! Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 e cuo sam neku pricu da se podesavanja na modemu kupljenom posle 1. septembra ne mogu promeniti, jel to istina? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 istina, ne dobijas user i pass, idioti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts