dvnityCker Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 daj ne seri?? jel probao neko da zahteva ?? Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted November 1, 2007 Report Share Posted November 1, 2007 (edited) probao je, i odjebali su ga, mislim shta ti tu mozesh. buhu raskinucesh ugovor sa nekim kome se jebe za tvojih 1000dinara. Edited November 1, 2007 by Urgh Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Elem ipak sam morao forwardovati portove, po vec poznatom uputstvu sa portforward.com - sto svima preporucujem, stabilnije rade torrenti i p2p, a i brze. E sad imao sam carlamu da provalim da moj huawei smartAX MT882 nije taj vec taj+v2 :) To zna dosta zbuniti jer su na sajtu slike vezane za verziju rutera (ako ovo mozemo tako zvati). Da se ljudi ne bi patili da nabodu koju verziju imaju, da kucaju admin/admin na 192.168.1.1, evo male cake : kucate u cmd-u "ipconfig /all", pa te sve podatke (sa dns serverima) uneste u tcp/ip properties lan karte. E tada ce vam se na vase zaprepascenje :) pojaviti u Network connections odeljku control panela jos jedna stavka-podstavka pod imenom "internet gateway" a ikona ce se zvati "internet connection" E sad vi lepo dupliklik na njojzi, pa properties pa settings. E tu imate services, i vi kliknite add, unesite opis, vas staticki IP (onaj koji ste uneli na properties vase LAN karte), i port koji ste zadali da aplikacije koriste. i to vam je isto kao da ste "pristupili modemu preko web interfejsa". Meni je ovo nekako less stator, more human nacin :) Naravno vazi za one koji idu preko mrezne karte. Za one koji kace ruter na usb modem, pu ludaci, zasto? Gurnite bre u lan kartu. BRATE, daj jebem se sa ovim telekomovim ADSL 512k, p2p mi radi ko kita a da ne govorim o tome da mi uvece vazda trokira sama konekcija... Nego posto vidim da imamo ISTI modem, taj kineski kurac Huawei, reci kako da forwardujem portove i da li za tu operaciju moram da furam net preko LAN kartice ili moze i preko USBa kao sto to sad radim? Probao sam ono sto si gore opisao sa unosom onih adresa u lan properties ali mi se nije pojavila stavka internet gateway...? Aj pojasni mi ovo da probam da malo pimpujem konekciju ovo ono.... 10X! Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Ma huawei je kul http://portforward.com/english/routers/por...routerindex.htm nadji tacnu verziju huaweija koji imas i pici uputstvo je super generaalna ideja je da na huaweiju imas 2 adrese: 1 javna (provajderova) i jedna iz privatnog opsega ka tebi (192.168.1.1 recimo). Taj 192.168.1.1 ce ti biti i default gateway, a takodje ce sluziti i za konfiguraciju "huawei rutera" (otkucas u adress baru IE ili mozille 192.168.1.1 i ulogujes se kao admin:admin). Iskljuci DHCP samo Svvom kompu dodeli recimo 192.168.3 (rucno u properties mrezne kartice) Ti ides preko usb konekcije,za to ne znam mislim da ima caka neka, ali stvarno ne znam sad. I akcija je da torrent programu dodelis neki port (iz samog programa imas ocije obicno, lako ih je naci), iskljucis upnp, i kazes da aplikacija ide preko tog porta. Onda na konfiguraciji modema iz NAT-> redirecting samo kazes da za ip 192.168.1.3 taj port forwarduje. Kazem, pogledaj uputstvo super je i jasno. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 ako se ne varam, preko usb-a modem ne radi nat-ovanje, tako da nema potrebe za forwardovanjem portova, treba ih samo otvoriti na softverskom firewall-u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 (edited) ha fakin-ha! sve odradim po uputstvu i onda kazu da prostupim adsl modemu i da u advanced opcijama u delu za podesavanje VIRTUAL SERVERa podesim kao na slici sve.... samo sto u meniju UOPSTE NEAM EBENI VIRTUAL SERVER PS: Fatso baci mi mob br, lakse mi da te cimnem nego ovde da se penpaliramo... Edited December 19, 2007 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Tamo na portforward.com imash nekoliko verzija podeshavanja za taj ruter... Pogledaj sledece: # SmartAX-MT882 # SmartAX-MT882v2 # SmartAX-MT882v3 Meni je pomogla ova druga varijanta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 ta druga pomaze svima, jer je to model koji se daje kod nas, samo v2 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Tamo na portforward.com imash nekoliko verzija podeshavanja za taj ruter... Pogledaj sledece: # SmartAX-MT882 # SmartAX-MT882v2 # SmartAX-MT882v3 Meni je pomogla ova druga varijanta... A bogami je i meni reshila problem !!! Neka ti boginje lepote celu vechnost prelivaju karu medom i slurpaju je pohotno... nego, ako forwardujem ovo za npr neki drugi p2p program to znachi da ce mi se ovo setovanje ponistiti za soulseek? Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Za Soulseek Za sve programe radish valjda posebno...or maybe i am wrong! Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Kao sto rekoh crnjo :) nadji tacnu verziju huaweija koji imas i pici uputstvo je super Srecan DL :) A bogami je i meni reshila problem !!! Neka ti boginje lepote celu vechnost prelivaju karu medom i slurpaju je pohotno... nego, ako forwardujem ovo za npr neki drugi p2p program to znachi da ce mi se ovo setovanje ponistiti za soulseek? Nece. Mozes za n programa da otvoris n portova. Svejedno. U principu ne treba ti vise uputstvo, samo u aplikaciji "x" otvoris port "y" iskljucis upnp i port "y" redirektujes u podesavanjima. Videces nekoliko redova , imaju malu lupicu na kraju kliknes na nju pa pogledas detalje :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 (edited) ... Edited December 22, 2007 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Jel se dešava još nekom da mu se veza zabode posle nekoliko dana intenzivnog rada, gde je jedino rešenje gašenje huawei modema i razlađivanje istog? Držim ga uspravno, btw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Naravno Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 I kakve dalekosežne mere preduzimate po tom pitanju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 ovaj moj je prestao da zabada kada sam prestao da koristim torente :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Har-har-har! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Ne znam kako ja nemam te probleme... Imam isti modem, deshavalo se da i po 17 dana nisam restartovao komp uz konstantan DL/UL i nikad mi nishta nije zaqcalo...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Oce nekad, pregreje se. Dalekodometno resenje ne postoji, nije mi problem jednom u 20 dana da ga ukljucim iskljucim Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 ja "hladim huaweia" u neregularnim intervalima jer ne punke veza (torrent i dalje fercera bez ikakvih problema) nego rikne surf...tachnije svi sajtovi sem nadlanu.com mi vracaju eror...i onda ne pomazhe da samo ugasim modem na 4-5 min nego je potrebno da ga ugasim, resetujem mashinu, upalim i onda sve opet radi (znachi bez reseta ako je ugashen i 30 min nece da se uspostavi normalan surf)...sto kazhe igor, nije mi cim da to radim svake 2-4 nedelje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Jel se dešava još nekom da mu se veza zabode posle nekoliko dana intenzivnog rada, gde je jedino rešenje gašenje huawei modema i razlađivanje istog? Držim ga uspravno, btw. NAJCESCI uzrocnik ovoga je believe it or not SOULSEEK !!! Upravo citam nesto na netu vezano za tu pojavu! Ono u fazonu, sto duzhe radi komp sa SLSK, ovaj sve vise jede resurse (mada ne znam kako to?) i kao na kraju se komp skroz usere i treba ga rebutovati... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 24, 2008 Report Share Posted January 24, 2008 Ma nema veze s Windowsom, ovo sam rešio tako što sam disejblovo konekciju, ugasio modem na dva minuta i posle enejblovao opet. A slsk ne koristim :) Nego vidi se da je bulja izrada i da se pregreva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 25, 2008 Report Share Posted January 25, 2008 Pa raazladi ga :) Ja sam bas prijatno iznenadjen huaweijem, radi ko sat :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
headcutter[LR] Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 jedno kratko pitanje: pre godinu dana dobio sam retardirani spliter koji ima kratak kabl fabricki zalepljen za cetvrtastu kutijicu... nadam se da ste razumeli. Do sada je sve dobro funkcionisalo ali sada bih hteo da promenim konfiguraciju kablova po stanu pa bih voleo da spliter bude blizi modemu/telefonu a ne uticnici u zidu gde da kupim spliter koji ima 3 ulaza umesto 2+fabricki kabl. Quote Za hiljadu evra cu sam da naucim da dizajniram ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted January 26, 2008 Report Share Posted January 26, 2008 zar ne mozseh da uzmesh dodatni spliter od provajdera uz doplatu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts