Popular Post FATA Posted Friday at 02:15 PM Popular Post Report Share Posted Friday at 02:15 PM Razumem ja to Dule medjutim to je povijanje repa pred idiotima zbog cega? Decu na boks, dzudo, bjj i resen problem. Kad ih iznabadaju par puta tesko da ce biti maltretirana. Naucis dete da ih iznabada na prvu, ako iskrsne problem zbog otvorenih preloma promenis odeljenje, skolu ili sta vec i idemo dalje. 5 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted Friday at 02:31 PM Report Share Posted Friday at 02:31 PM GAS poruka rur redakciji 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Friday at 02:33 PM Report Share Posted Friday at 02:33 PM 13 minutes ago, FATA said: Razumem ja to Dule medjutim to je povijanje repa pred idiotima zbog cega? Decu na boks, dzudo, bjj i resen problem. Kad ih iznabadaju par puta tesko da ce biti maltretirana. Naucis dete da ih iznabada na prvu, ako iskrsne problem zbog otvorenih preloma promenis odeljenje, skolu ili sta vec i idemo dalje. ma fato kartelski su se podelili među školama koja agencija radi ekskurzije gde i to je to. čak i da hoćeš da uletiš kao neka nova agencija (a ne možeš) verovatno je "skup ufur" kod direktora pa bi opet i ti morao da poskupiš ekskurziju a ako zameniš agenciju onda ti dođe druga koja nudi isto. mislim da su neki roditelji kroz ono roditeljsko veće itd uspeli da zamene agenciju i bukvalno dobili iste ponude od druge 🙂 inače, čuo sam da se sad prebacuje sva ta nabavka sa nivoa škole na nivo opštine, tj da sve mora da ide kroz opštinske račune. ne znam da li je 100% tačno ali i to je još jedan dokaz u prilog ovoj priči 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted Friday at 03:07 PM Report Share Posted Friday at 03:07 PM 24 minutes ago, Lucky said: ma fato kartelski su se podelili među školama koja agencija radi ekskurzije gde i to je to. Sve je to jasno don lakindo nego mene zanima sto roditelji ne reaguju, ili su svi u igijevom fazonu da nece da ispadnu jad i sirotilja? Druga stvar, sta zakon kaze u vezi tih agencija? Cisto sumnjam da postoje neki zakoni i sertifikati za rad sa decom i slicno, pre ce biti da je to neki booking koji se samo ugradi, a onda i moje pitanje. Prof na rod: Guca 3 dana 1.12.-3.12 - 350€+ dzeparac Rod: poy, ima guca 4 dana za 100€ 1.12. - 4.12. bez dzeparac + 50€ za autobus za prevoz dece i smestaj/naknadu za ucitelje. Prof na rod: Ali ali ali mora ova agencija da se ugradi disa i ekipica. Rod: Poyyy vidimo se 4.12. Da se iznajmi autobus i profesionalni vozac za povratno putovanje kapiram da je 400 dovoljno ali neka bude i 600€. I 900€ za smetaj i naknadu za 2-3 osobe koje ce da paze na 30 dece? Mozda zivim u paralelnom univerzumu sto Igy rece, ali sta sprecava odeljenje da se izorganizuje samostalno i izbegne skolski kartel? 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted Friday at 03:15 PM Report Share Posted Friday at 03:15 PM (edited) 8 minutes ago, FATA said: Mozda zivim u paralelnom univerzumu sto Igy rece, ali sta sprecava odeljenje da se izorganizuje samostalno i izbegne skolski kartel? Nece ucitelj/nastavnik/prof da pristane, jer nece da se zamera ostatku skole i svako dete koje ne ode na skolsku ekskurziju, a ne pojavljuje se u skoli, dobija neopravdane. Nego, udaljili smo se malo od pocetne teme, a to je klasicna prevara sa putovanjem i nema veze sto je skola u pitanju. Uzeli pare za aranzman i nestali. Edited Friday at 03:15 PM by Dick Warlock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted Friday at 03:21 PM Report Share Posted Friday at 03:21 PM 13 minutes ago, FATA said: tekst ja ne bih pustio dete, odma da kazem, i pokusao bih da mu objsnim zasto. a ako bih bas popizdeo, otisao bih u odmaraliste i driftovao bembarom oko odmaralista tako da fato, svaka ti je zlatna, samo moras shvatiti da postoji pritisak dece koja nisu kriva vec nedorasli roditelji. 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted Friday at 03:49 PM Report Share Posted Friday at 03:49 PM Питање дечјих екскурзија је криминал последњих 30 година. Дечја одмаралишта у власништву државе су расходована распродата и приватизована или пропала, приватни предузетници, којима се све власти у последњих 25 година диве и улизују су зацепили 5 пута више цене на 2 пута лошију услугу, намирују се сви, од министра до директора школе... Једино решење је да министарство нешто уради, али пошто ни једно министарство не ради што му је посао, треба нам нова држава. Не реформисана ова држава, јер овде нема шта да се реформише, него потпуно нова држава, заснована пре свега на правди. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted Friday at 04:11 PM Author Report Share Posted Friday at 04:11 PM 2 hours ago, f4ts0 said: ti fato zivis u paralelnom univerzumu. ja da mi dete ide u skolu u srb i da bude ponuda 350 eura za 3 dana guce+ dzeparac, na roditeljskom bih digao dreku, i naravno da bih bio okarakterisan kao sirotinja i bednik. To sto si ti navikao na Staru Grcku i Rim i na glasanje aklamacijom i ostrakizam, ne znaci da stvari tako funkcionisu. Dobijes papir i zaokruzis da ili ne. Ne vidi niko za sta si optirao. 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted Friday at 04:44 PM Report Share Posted Friday at 04:44 PM 53 minutes ago, Debeli said: Једино решење је да министарство нешто уради, али пошто ни једно министарство не ради што му је посао, треба нам нова држава. Не реформисана ова држава, јер овде нема шта да се реформише, него потпуно нова држава, заснована пре свега на правди. 1 hour ago, FATA said: Sve je to jasno don lakindo nego mene zanima sto roditelji ne reaguju to je ono, drzava nesto duradi, gradjani da reaguju...znate i sami da od toga nema nista nazalost, sto kaze Drale, bukvalno noa drzava nam treba:c...inb4, pa sta ti oces, ti vec imas novu drzavu heee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted Friday at 04:45 PM Report Share Posted Friday at 04:45 PM Nama slali bezobrazno skupu ponudu (samo Lui travel se javio na tender). Dogovorili se da kao odeljenje odbijemo; sa učiteljem napravili dil da ih za 20% manje para vodi u Super Kamp na početku raspusta. Deca presrećna i svi su zajedno, cena normalna, a sadržaj vrh. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post absolute Posted Friday at 04:52 PM Author Popular Post Report Share Posted Friday at 04:52 PM 5 minutes ago, cali said: Nama slali bezobrazno skupu ponudu (samo Lui travel se javio na tender). Dogovorili se da kao odeljenje odbijemo; sa učiteljem napravili dil da ih za 20% manje para vodi u Super Kamp na početku raspusta. Deca presrećna i svi su zajedno, cena normalna, a sadržaj vrh. E da i moji su isli na Super raspust i prosle i pretprosle godine i to na Ohrid u julu. Kupali se, uzivali, program svaki dan drugaciji, hotel sa bazenom.... A jeftinije nego Ivanjica 3 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Friday at 05:35 PM Report Share Posted Friday at 05:35 PM 2 hours ago, FATA said: Mozda zivim u paralelnom univerzumu sto Igy rece, ali sta sprecava odeljenje da se izorganizuje samostalno i izbegne skolski kartel? Teorijski ništa. Može da se uradi ovo što je uradio cali. Onda je to izlet u organizaciji roditelja, nema veze sa školom (što nije problem ofc). Onda mora ili da se pravi kad je raspust (kao cali) il da se škola saglasi da im opravda te izostanke (što možda neće ako diša nije dobio svoj deo kolača). A mora i učitelj da bude ok sa tim da to radi kad krene raspust, ako mu nije već dece preko glave :)) naravno, potpuno si u pravu za ovaj deo oko organizacije roditelja, jer onda tu neko treba da "povuče" pa da se to zapravo organizuje, svi bi u najboljem slučaju samo da daju pare a da neko drugi organizuje. Zato i ova priča sa ekskurzijama i može da prođe negde po tim višim cenama. 2 hours ago, Dick Warlock said: Nego, udaljili smo se malo od pocetne teme, a to je klasicna prevara sa putovanjem i nema veze sto je skola u pitanju. Uzeli pare za aranzman i nestali. i to više puta! 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted Friday at 05:56 PM Report Share Posted Friday at 05:56 PM 1 hour ago, cali said: Dogovorili se da kao odeljenje odbijemo; sa učiteljem napravili dil da ih za 20% manje para vodi u Super Kamp na početku raspusta. Deca presrećna i svi su zajedno, cena normalna, a sadržaj vrh. 2 hours ago, Dick Warlock said: Nece ucitelj/nastavnik/prof da pristane, jer nece da se zamera ostatku skole i svako dete koje ne ode na skolsku ekskurziju, a ne pojavljuje se u skoli, dobija neopravdane. Who was phone? Vidis da moze samo se treba malo iscimati... 1 hour ago, Dule_smor said: to je ono, drzava nesto duradi, gradjani da reaguju... Nema sta da ocekujemo od drzave da uradi... Dok vecina ne shvati da treba da podjemo od nas samih bolje nam nece biti. 16 minutes ago, Lucky said: Teorijski ništa. Može da se uradi ovo što je uradio cali. Upravo na to sam i mislio. Ako je preskup reket a jeste, ponuditi opciju u samostalnoj organizaciji na roditeljskom pa ako se slozi vecina. Ako ne onda kupiti bmw pa driftovati u znak protesta kad dovoze decu! Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted Friday at 06:48 PM Report Share Posted Friday at 06:48 PM 43 minutes ago, FATA said: Who was phone? Vidis da moze samo se treba malo iscimati... You was fone. Pitao si za paralelni odlazak u reziji roditelja tokom skolski organizovane ekskurzije i tu skola ugl ne pristaje (sto bi onda organizovala tu ekskurziju?). Ovo sto "moze" je u vreme raspusta i disha tu moze samo da sisa pishu. Kad vec nije ocigledno. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted Friday at 07:12 PM Report Share Posted Friday at 07:12 PM Izvinjavam se centrala, prevideo sam da je napisao da je bilo na pocetku raspusta! 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted Friday at 08:16 PM Report Share Posted Friday at 08:16 PM Sve kul, pusa, bizu-bizu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts