FATA Posted March 14, 2023 Report Share Posted March 14, 2023 On 3/12/2023 at 10:37 AM, Lucky said: to je samo bila diskusija na tu temu! a što se lokacije tiče, pa kakve veze ima gde si ti, treba da gledaš gde ti je garaža koju rentiraš. a idealno je da nabodeš neki deo grada gde se prosto sad više gradi itd. kao što smo pričali onomad o mirijevu i stubićima na javnom parkingu itd, evidentno nema mesta za parking, pa tu nađeš neku, sigurno ne košta 20.000e kao na vračaru. Pusti pricu! Svaka diskusija je pola realnosti 😄 Jok, nije moj trip garaza. Od decembra razmisljam da otvorim neki pasta bar koji bi kasnije prerastao u italijanski restoran ako bih bio zadovoljan kako sve to ide... Medjutim nisam pametan sto se tice svega jer su po amerikama vec krenule da padaju neke banke pa bi mi samo falilo da bacim kintu i zatvorim lokal nakon 6 meseci On 3/12/2023 at 10:27 AM, Dule_smor said: Wat, nema Dule nijednu garazu, pomesao si me sa nekim beogradskim burzujem! Nemas jos!!! Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted March 15, 2023 Report Share Posted March 15, 2023 Mislim da sa hranom ne možeš imati taj problem(valjda?).. ali bih rekao da je veći problem tu konkurencija praktično gde god da otvoriš (a da je prometno mesto). I što su već ljudi navikli da idu na druga mesta. Sem ako ne planiras nešto fensi i skupo - tu ćeš možda lakše doći do mušterija ali je rizik višestruko veći kao i ulaganje 🙂 On 3/13/2023 at 7:06 AM, Jose Jimenez said: Bilo bi mi žao da neko ovde uleti u sranje, jer priču o majnovanju i dalje forsiraju likovi koji bi rigove da utrape onima koji nisu radili domaći. Ovo je po meni tačno. Sad je bolje kupiti kripto nego ikakvu mining opremu - po meni. Naravno rizik je sve to. I ja lično nikad ne bih mnogo ulagao u kripto (mislim na procenat ustedjevine koju neko ima)... Kripto, investiciono zlato , zemlja, nekretnine, štednja u banci(u više valuta).. sve po malo 😄 Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 15, 2023 Report Share Posted March 15, 2023 20 hours ago, FATA said: Jok, nije moj trip garaza. Od decembra razmisljam da otvorim neki pasta bar koji bi kasnije prerastao u italijanski restoran ako bih bio zadovoljan kako sve to ide... Medjutim nisam pametan sto se tice svega jer su po amerikama vec krenule da padaju neke banke pa bi mi samo falilo da bacim kintu i zatvorim lokal nakon 6 meseci On 3/12/2023 at 10:27 AM, Dule_smor said: uh pa tek je to rizik 🙂 ima pasta barova milion, neki kao onaj agi pasta su se već pozicionirali na tržištu, a i previše sam ih video da propadaju po kraju kako se otvore ne izdrže 6 meseci. mislim da bi morao da nađeš neku baš specifičnu stvar kod svog pasta bara pa da prođe - ili da si baš car pravljenja paste, ili da imaš specifičnu uslugu (na primer donosiš ljudima pastu i iznabadaš ih u glavu :)) ili nešto tako. Ovo drugo čak nije ni loša ideja, kao onaj "Karen restoran" što je neko otvorio negde preko, sad se setih. Šalu na stranu, ja bih pre ako si već u tom fazonu horeca gledao nešto od azijskih stvari kad si već proputovao dosta pa nešto tog tipa smisliš - koliko sam primetio kod nas, ne mislim na čist kineski restoran koji sad ima svako nego ono, otkud znam, indonežanski fast food 🙂 pa praviš ono Jamu, Nasi Goreng i to, služiš samo Sumatra i Java kafu i naravno Luwak ko ima da plati 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post cali Posted March 15, 2023 Popular Post Report Share Posted March 15, 2023 Boli glava pasta 2 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted March 15, 2023 Author Report Share Posted March 15, 2023 1 hour ago, Lucky said: uh pa tek je to rizik 🙂 ima pasta barova milion, neki kao onaj agi pasta su se već pozicionirali na tržištu, a i previše sam ih video da propadaju po kraju kako se otvore ne izdrže 6 meseci. mislim da bi morao da nađeš neku baš specifičnu stvar kod svog pasta bara pa da prođe - ili da si baš car pravljenja paste, ili da imaš specifičnu uslugu (na primer donosiš ljudima pastu i iznabadaš ih u glavu :)) ili nešto tako. Ovo drugo čak nije ni loša ideja, kao onaj "Karen restoran" što je neko otvorio negde preko, sad se setih. Šalu na stranu, ja bih pre ako si već u tom fazonu horeca gledao nešto od azijskih stvari kad si već proputovao dosta pa nešto tog tipa smisliš - koliko sam primetio kod nas, ne mislim na čist kineski restoran koji sad ima svako nego ono, otkud znam, indonežanski fast food 🙂 pa praviš ono Jamu, Nasi Goreng i to, služiš samo Sumatra i Java kafu i naravno Luwak ko ima da plati 🙂 Slazem sa da je rizik sigurno veci sada nego prosle godine i jos veci nego li 2021, ali jbg nekad mora da se krene! Pasta mi je prvobitna ideja jer bas kidam kako spremam, barem po recima onih koji su ih probali. Drugo, pasta mi deluje kao jeftina investicija... Nekoliko tiganja i indukcionih resoao pa i da propadne necu da zalim previse, plus sto pasta i namirnice koje se koriste tipa beli luk, m.ulje, ljute papricice, pelat, panceta i ostali imaju neogranicen vek trajanja pa se nece topiti pare na bacene namirnice. Agi pasta i pasta bar su mi uzasni na primer... a sto se restorana tice jos nisam probao pastu da kazem da je dobra i da vredi novce koje kosta. Amici, botako i ostali su precenjeni gde je prvi dno dna a opet oba su puni ko oko. Zato bih hteo da ponudim neku kvalitetnu pastu sto bi kasnije preraslo u restoran ili piceriju ako bi islo kako treba. Za azijske stvari nisam bas siguran koliku bi prodju imale kod nas jer ljudi jedu ili picu ili mesiste. A i ko za baksuz obisao sam aziju uzduz i popreko a zaobisao indoneziju i filipine! 1 hour ago, Lucky said: mislim da bi morao da nađeš neku baš specifičnu stvar kod svog pasta bara pa da prođe - ili da si baš car pravljenja paste, ili da imaš specifičnu uslugu (na primer donosiš ljudima pastu i iznabadaš ih u glavu :)) ili nešto tako. Ovo drugo čak nije ni loša ideja, kao onaj "Karen restoran" što je neko otvorio negde preko, sad se setih. "U slucaju da ti pasta nije po volji, sef je tu da ti udovolji. Nabosce te pesnajom u glavu i sa cvorougom i kintom u dzepu ti si u pravu! Dodji i drugi put i uzivaj u pasti, jer sef u svakom trenutku moze da te casti!" 1 hour ago, Jose Jimenez said: Boli glava pasta :DDDD Imas 30% popusta na pastu kod mene ako uzmem ime! 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted March 19, 2023 Report Share Posted March 19, 2023 (edited) ako uzmes to ime i trebace ti 30% popusta da privuces musterije! nego, daj slike karbonare da vidimo kakva ti je krema! Edited March 19, 2023 by evgeniy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 19, 2023 Report Share Posted March 19, 2023 1 hour ago, evgeniy said: nego, daj slike karbonare da vidimo kakva ti je krema! uuuu, rukavica je bačena ... u vugla ofc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted March 20, 2023 Author Report Share Posted March 20, 2023 20 hours ago, evgeniy said: ako uzmes to ime i trebace ti 30% popusta da privuces musterije! nego, daj slike karbonare da vidimo kakva ti je krema! Zena spremila cufte sa pirom i pilav tako da je to sada na meniju, cim omazem sve ide karbonara slika za tebe mozda i video ako me ne bude mrzelo! 1 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted March 21, 2023 Report Share Posted March 21, 2023 @FATA mozda da krenes od keteringa, ili ketering paralelno ako bas zelis da otvoris restoran. ne pricam o narucivanju preko neta to je danas must do, ali bas ketering je druga prica. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post FATA Posted April 6, 2023 Author Popular Post Report Share Posted April 6, 2023 (edited) On 3/19/2023 at 5:11 PM, evgeniy said: nego, daj slike karbonare da vidimo kakva ti je krema! Za Lakija ide sakriveno da se ne sokira! ide karbonara bez neutralne On 3/21/2023 at 6:37 AM, oddball said: mozda da krenes od keteringa, ili ketering paralelno ako bas zelis da otvoris restoran. ne pricam o narucivanju preko neta to je danas must do, ali bas ketering je druga prica. Zaboravih da overim topik od onda. Nisam razmisljao puno o tome bas me ne privlaci... Pastu i pizzu uzivam da spremam pa mi ne bi bilo mrsko da se drndam oko toga citav dan. Ostale gluposti volim da spremam samo drustvu i gostima. Edited April 6, 2023 by FATA 3 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 6, 2023 Report Share Posted April 6, 2023 Nisi loš Fatone! Ali pravi poznavalac bi imao gvančale! šalim se, nemam pojma ni dal' ima to neko kod nas da prodaje, možda one neke fensi radnje poput one u svetozara markovića. Jel si ceo ovaj parmezan met'o u jaja što je na slici? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted April 6, 2023 Report Share Posted April 6, 2023 (edited) + za prave (kolko je to moguce) karbonare! mozes i sa neutralnom i ovim levim sastojcima da napravis karboranu, ali da ljudi kupuju vaucerima i da budes najpovoljniji u gradu! a topolinu pancetu treba izbegavati, jednom sam se zeznuo i bila je puna hrskavica Edited April 6, 2023 by reki 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 6, 2023 Author Report Share Posted April 6, 2023 (edited) Gvancale kod nas teze naci nego gram koke! Inace ta radnja u svetozara markovica nema gvancale. Nekako mi je siromasna sa proizvodima, ali eto ima par dobrih proizvoda pa se tamo snadbevam za neke specificne stvari. Uvek jurim buratu kad je na popustu pred istek roka 🙂 a ako nisi probao odlican im je polususeni paradajz (doduse 1kg je tegla ili tako nesto, mada moze da stoji boga oca ogrezlo u ulju). Tratoria pepe navodno ima gvancale u karbonari, medjutim kad sam pitao vlasnika (pretpostavljam da je vlasnik) iskulirao me. Probao sam jedno 2-3 slanine i 5-6 panceta sto komercijalnih sto manje komercijalnih da ne kazem domacih i karneksova mi deluje da je najboljeg ukusa. Jok, gde ceo ima 190g komad parmezana 😄 krivo mi sto nisam skuvao 200g paste ali rekoh necu da se prezderavam... ovako ostao gladan! 100g paste (80g je obicno porcija) 50g pancete 40-60g parmezana pecorino romano (50 uglavnom stavljam) 1 jaje + 1 zumance 1 kasicica soli za vodu sto vise bibera i parmezana kao suplement posle! 🙂 Edited April 6, 2023 by FATA Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted April 6, 2023 Report Share Posted April 6, 2023 vidi ga laki connoisseur sto zna za gvancale! super karbonara fato, imas barem jednu musteriju u Boli glava Pasta cim otvoris! o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 6, 2023 Author Report Share Posted April 6, 2023 4 minutes ago, reki said: + za prave (kolko je to moguce) karbonare! mozes i sa ovim levim sastojcima da napravis karboranu, ali da ljudi kupuju vaucerima i da budes najpovoljniji u gradu! To bre reki! Cekam jos evgenija da odobri pa da se bacim u organizaciju! Inace da, to mi je reklo jos par ljud da ne bacam bisere pred svinje. Imacu 2 ponude, za sirotilju i za elitu! 3 minutes ago, evgeniy said: vidi ga laki connoisseur sto zna za gvancale! super karbonara fato, imas barem jednu musteriju u Boli glava Pasta cim otvoris! o/ Idemooooo vec 2 sigurne musterije! o/ Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted April 6, 2023 Report Share Posted April 6, 2023 rekoh cisto da te proverimo da vidimo da li si neutralna pavlaka lik ili si pravi muskarac! jos savetujes i rokanje biberom preko, osecam tu povezanost (no homo, barem kad je testenina u pitanju)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 6, 2023 Author Report Share Posted April 6, 2023 Toto idemo nohomo samo! Pre par godina kad sam ulozio vreme da naucim da spremam paste batalio sam skroz narucivanje istih po restoranima... Smucilo mi se da jedem ona sranja i da ih placam 600-1200 dingera. Bukvalno kad vidis neutralnu pavlaku znas da je krs mesto i da trebas da jedes negde drudge, a najgore je sto istu koriste i za jela sa piletinom/junetinom za raznorazne soseve. Greota je sto jedna karbonara sa sastojcima i gramazama iz prethodnog posta kosta 325din (250 kad se odbije PDV) i onda bi ti i reki mozda dali 750 za nju, a 90% sirotilje bi trcalo u agi pastu da jede istu za 650 sa neutralonom i parmezanom (ispravio sam gore u postu, ide pekorino ne parmezan). Jbg ne zna svinja sta je dinja! Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 6, 2023 Report Share Posted April 6, 2023 Just now, FATA said: To bre reki! Cekam jos evgenija da odobri pa da se bacim u organizaciju! Inace da, to mi je reklo jos par ljud da ne bacam bisere pred svinje. Imacu 2 ponude, za sirotilju i za elitu! iskreno mislim da bi našao ciljnu grupu i za nešto skuplje a kvalitetnije proizvode a opet da imaš taj "fast food" fazon a ne fensi italijanski restoran. došlo je kod nas društvo do tog stadijuma rekao bih da ne zafejluješ tu. 5 minutes ago, FATA said: Gvancale kod nas teze naci nego gram koke! Inace ta radnja u svetozara markovica nema gvancale. Nekako mi je siromasna sa proizvodima, ali eto ima par dobrih proizvoda pa se tamo snadbevam za neke specificne stvari. Uvek jurim buratu kad je na popustu pred istek roka a oni eataly ili kako se beše zvahu što su dole u Jovanovoj/Jevremovoj? Nisam bio skoro tamo - kad kažem skoro ima već jedno godinu dana, pa se ne sećam šta imaju u ponudi. 5 minutes ago, evgeniy said: vidi ga laki connoisseur sto zna za gvancale! super karbonara fato, imas barem jednu musteriju u Boli glava Pasta cim otvoris! o/ haha, imao sam nekog dedu što je pravio domaći "gvančale" pa sam od njega uzimao, ali jbg to ono jednom godišnje kad zakolje pa dok se osuši i to je to, pa ne potraje baš predugo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 6, 2023 Author Report Share Posted April 6, 2023 (edited) 13 minutes ago, Lucky said: iskreno mislim da bi našao ciljnu grupu i za nešto skuplje a kvalitetnije proizvode a opet da imaš taj "fast food" fazon a ne fensi italijanski restoran. došlo je kod nas društvo do tog stadijuma rekao bih da ne zafejluješ tu. Verujem da ima, ali nisam bas siguran.. Ono sto sam snimio za agi pastu i pasta bar je da uglavnom narucuju osobe ispod nekih 30ak godina a u dosta slucajeva i omladina. Kako ta grupa nema nesto puno para niti preterano ideje sta je kvalitetna klopa pitanje je koju grupu bih onda ciljao. 30-50 godina kod nas je uglavnom okrenuta mesistu i picama, a nesto mi ne deluje da bi bili u fazonu e idem na fast food karbonaru! Na sta mislis kod ovog podebljanog? Mislis da je fensi restoran fejl ili si gadjao na nesto drugo? 13 minutes ago, Lucky said: a oni eataly ili kako se beše zvahu što su dole u Jovanovoj/Jevremovoj? Nisam bio skoro tamo - kad kažem skoro ima već jedno godinu dana, pa se ne sećam šta imaju u ponudi. Vidis, prosao sam pored njih jedno 10x u 2022 i uvek u zurbi da se ne setim da proverim. Bukvalno sam ih trazio jutros i nisam mogao da se setim imena i sad proverim na mapama... Tako da cu ostati u neznanju da li su imali ili ne! Edited April 6, 2023 by FATA Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 6, 2023 Report Share Posted April 6, 2023 9 minutes ago, FATA said: Vidis, prosao sam pored njih jedno 10x u 2022 i uvek u zurbi da se ne setim da proverim. Bukvalno sam ih trazio jutros i nisam mogao da se setim imena i sad proverim na mapama... Tako da cu ostati u neznanju da li su imali ili ne! taj vračarski ne radi već jedno 3-4 meseca, ali stoji na njemu natpis da i dalje rade dole u centru grada, pa pogledaj tamo! 10 minutes ago, FATA said: Na sta mislis kod ovog podebljanog? Mislis da je fensi restoran fejl ili si gadjao na nesto drugo? 22 minutes ago, Lucky said: hteo sam dakažem, nevešto doduše rečenica mi je horor, da mislim da je društvo došlo do tog statusa da može da prođe koncept "kvalitetnog fest fuda". Prosto, bila je radnja kod mene u kraju sa italijanskim fensi proizvodima itd, tamo negde početkom 2000. možda čak i krajem devedesetih. Super prodavnica ali prosto nije mogla da opstane u tom trenutku jer narod nije imao para za to (ajde da kažem i svest). isto tako se recimo oko 2010 otvorila neka grčka pekara na crvenom krstu, bukvalno tipični svi oni grčki pekarski proizvodi sa onim specifičnim grčkim testom, ali brate cene kao da si otišao u grčku, kupio i vratio se nazad. Opet, prerano da bi to prošlo u narodu. Mislim da je sad trenutak da tako nešto može da prođe. Ne bih rekao da je ciljna grupa 30-50 baš isključivo meso i pica, mislim da i pasta tu dobro stoji, a ako mene pitaš deluje mi da fali nešto što bi bio ... recimo Pizzagram ali u smislu testenine, hajde da tako kažemo. To nije Agi pasta definitivno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted April 6, 2023 Report Share Posted April 6, 2023 Picagram je tesko djubre, onog pavijana isto ne mogu da smislim =c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted April 6, 2023 Author Report Share Posted April 6, 2023 13 minutes ago, Lucky said: taj vračarski ne radi već jedno 3-4 meseca, ali stoji na njemu natpis da i dalje rade dole u centru grada, pa pogledaj tamo! Aham, na taj drugi u centru sam i mislio samo sam okacio pogresnu sliku/adresu. Videcu da ga obidjem cim skocim do grada pa proverim! 16 minutes ago, Lucky said: hteo sam dakažem, nevešto doduše rečenica mi je horor, da mislim da je društvo došlo do tog statusa da može da prođe koncept "kvalitetnog fest fuda". Prosto, bila je radnja kod mene u kraju sa italijanskim fensi proizvodima itd, tamo negde početkom 2000. možda čak i krajem devedesetih. Super prodavnica ali prosto nije mogla da opstane u tom trenutku jer narod nije imao para za to (ajde da kažem i svest). isto tako se recimo oko 2010 otvorila neka grčka pekara na crvenom krstu, bukvalno tipični svi oni grčki pekarski proizvodi sa onim specifičnim grčkim testom, ali brate cene kao da si otišao u grčku, kupio i vratio se nazad. Opet, prerano da bi to prošlo u narodu. Mislim da je sad trenutak da tako nešto može da prođe. Ne bih rekao da je ciljna grupa 30-50 baš isključivo meso i pica, mislim da i pasta tu dobro stoji, a ako mene pitaš deluje mi da fali nešto što bi bio ... recimo Pizzagram ali u smislu testenine, hajde da tako kažemo. To nije Agi pasta definitivno. Jes vala iskasapio si je ko sto iskasape crnju u nekom od tvojih <90m horora! 🙂 Generalno se slazem sa tvojom tvrdnjom, ali nisam siguran sta nas tek ceka sa ratom u ukrajini i krizom koju ocekujem da grune do 2025. Mislim da je 2018-2020 bio savrsen period za pocetak, ali avaj. Nesto razmisljam da mi je mozda bolja opcija ako mogu da uletim da spremam negde paste par meseci cisto da se navezbam. Drugo je spremati za drustvo a drugo guliti ceo dan na ringli 🙂 Moracu da razmotrim opcije! edit: e da i meni je picagram djubre, ali nije losa zamisao. razmisljao sam i o pasta kamionu, ali ne moze da se uklopi u glupe zakone koje imamo jer jelte mora da bude ogranicen adresom 🙂 Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 6, 2023 Report Share Posted April 6, 2023 4 hours ago, evgeniy said: Picagram je tesko djubre, onog pavijana isto ne mogu da smislim =c Hvala bogu da neko jos misli isto ovako. Em je pica arealno skupo smece em je lik pavke Sto se tice najjace paste meni je Di Napoli broj 1 godinama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted April 6, 2023 Report Share Posted April 6, 2023 7 hours ago, evgeniy said: Picagram je tesko djubre, onog pavijana isto ne mogu da smislim =c ja nisam ni znao da ima taj neki lik što kao ide isprobava restorane, saznao sam pre tipa dve nedelje i samo sam mu čuo glas i jako je iritantan. a za picu nesam školovao jer ne jedem pice baš dugo, meni ide kategorizacija ono - pica trg - bucko - kli kli (ne moramo sada o kvalitetu njih pojedinačno, znamo da su loše sve 🙂 - pizzagram - pa onda kao ove majstor i margarita, pietra i tako to. ali ako ima neka bolja fest fud pica od picagrama javite da čisto imam info! 6 hours ago, FATA said: edit: e da i meni je picagram djubre, ali nije losa zamisao. razmisljao sam i o pasta kamionu, ali ne moze da se uklopi u glupe zakone koje imamo jer jelte mora da bude ogranicen adresom 🙂 hm, a kako postavljaju kamione po onim festivalima i to? koji to zakon reguliše? 6 hours ago, FATA said: Nesto razmisljam da mi je mozda bolja opcija ako mogu da uletim da spremam negde paste par meseci cisto da se navezbam. Drugo je spremati za drustvo a drugo guliti ceo dan na ringli 🙂 Moracu da razmotrim opcije! znajući kakva je nestašica sa radnicima a posebno kuvarima a posebno sad kad krene letnja sezona, mislim da možeš da zakucaš na vrata bukvalno bilo kog restorana i da kažeš ja hoću da pravim pastu ovde i oni bi ti dali 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted April 7, 2023 Report Share Posted April 7, 2023 citam poslednje postove i dolazim do zakljucka da minarenje nije toliko profitabilno koliko italijanska kuhinja sa muskim proizvodima 🙂 1 1 Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.