Jump to content

Tjuning/stajling - sve ovde

dovlagsi

Recommended Posts

21 minutes ago, dovlagsi said:

šta kažu u Mazdi, koliko se konja dobija spojlerom? :))

+ 1 cm

14 minutes ago, manson said:

Bolje samo onaj tjuning motora uradi i Bog da te vidi 🙂 

Jednom godisnje jedna glupost!

12 minutes ago, Zwerko said:

Ok, ugradnja od 90 evra deluje malo preterano. Ali s druge strane sve što si ovde naveo su baš "vanity" stavke, na tome realno i treba da deru 😄 

Pa sve za styling je svakako sve fore radi 

• 1 year later...
10 minutes ago, dovlagsi said:

Screenshot_20250523_070127_com_instagram_android_InstagramMainActivity.thumb.jpg.0f13a3e803287932a13f3f8acb3945ab.jpg

impresioniran sam činjenicom da pionir i dalje ovo uopšte izrađuje 🙂

baš sam skoro razmišljao o tome kako je ceo taj segment auto (audio) industrije prosto umro dolaskom novijih automobila sa "unikatnim" centralnim konzolama.

• Upvote (+1) 1

Ne, ja ne mogu da verujem šta ljudi pišu, je l' moguće da ne kontate da je ovo pravljeno za ljude koji se bave tipa restauracijom automobila, da ne kažem ENTUZIJASTE?

Da, NIŠA je u pitanju, ali znam da je jedan od problema koji "kvare izgled" nekog modela recimo iz osamdesetih, je kad u njega ubace nešto noviji adio koji svetli u 100 boja i odskače od ostatka enterijera. U tom smislu, ovo je vrh i verovanto nešto što ljudi iz te priče čekaju godinama.

57 minutes ago, reki said:

dobro dacija, ali recimo ima panda posle 2015 sa odvojivim radiom, sto je ekonomicno i prakticno kad ti se pokvari, samo zamenis sa drugim

Čak i najveći broj Pandi to godište ima ugrađen radio izuzetak je uglavnom samo van varijanta, tj komercijalno vozilo. I ok, verovatno ima još tih kombija u kojima možda može da se ubaci, ali čak je i to vrlo retko. 

37 minutes ago, togFU said:

Ne znam da li ste znali, ali moguće je i dalje kupiti gramofon, kao i film za analogni foto aparat, omg kakvo otkriće!

Postoji jedna bitna razlika u tome što ti daješ kao poređenje - za gramofon ti treba izlaz za zvuk, za analogni foto aparat ti ne treba ništa više. Da bi auto radio imao smisla mora da postoji auto koji ga podržava 😄 

52 minutes ago, togFU said:

Ne, ja ne mogu da verujem šta ljudi pišu, je l' moguće da ne kontate da je ovo pravljeno za ljude koji se bave tipa restauracijom automobila, da ne kažem ENTUZIJASTE?

Da, NIŠA je u pitanju, ali znam da je jedan od problema koji "kvare izgled" nekog modela recimo iz osamdesetih, je kad u njega ubace nešto noviji adio koji svetli u 100 boja i odskače od ostatka enterijera. U tom smislu, ovo je vrh i verovanto nešto što ljudi iz te priče čekaju godinama.

Ovaj konkretno model se uklapa u to što ti kažeš, ali je to izuzetno niša, pri čemu je verovatno kod takvih automobila češće bolja opcija uzeti neki originalni sa otpada ukoliko je moguće naći neki ispravan. U tom kontekstu ovaj i ne radi to što bi trebalo da radi za to godište, a to je da pušta kasete 😄 

Druga i bitnija stvar, ceo asortiman Pioneer auto radija izgleda malo drugačije, tj većinski nije napravljen za tu namenu o kojoj pričaš a i dalje postoji. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

18 minutes ago, Zwerko said:

Postoji jedna bitna razlika u tome što ti daješ kao poređenje - za gramofon ti treba izlaz za zvuk, za analogni foto aparat ti ne treba ništa više. Da bi auto radio imao smisla mora da postoji auto koji ga podržava 😄 

Poredio sam više u smislu "izumrle tehnologije", jer je to Lucy pomenuo. Ne kontam šta misliš pod "auto koji ga podržava", pa svaki auto u poslednjih 80 god. fazon ima izlaz za radio?

Ovaj konkretno model se uklapa u to što ti kažeš, ali je to izuzetno niša

Pa i napsiao sam da je NIŠA? Znači šta je fora kod ovog tvog spina, da prvo ponoviš ono što sam ja napisao, a onda skreneš priču na otpad?
Evo ti još jedan primer - u Japanu postoji određeni broj zaluđenika za MiniDisc, pa neki mali proizvođači i dalje to proizvode, iako je Sony ugasio proizvodnju.

U tom kontekstu ovaj i ne radi to što bi trebalo da radi za to godište, a to je da pušta kasete 😄 

A jesi sad upravo izmislio ovo "pravilo" ? Evo zamisli da ti imaš auto iz 1982. godine, vozaš ga vikendom, je l' bi zaista bi voleo da puštaš kaseste?
Ponavljam, poenta je u izgledu, a to što je moderni radio "ispod haube" je samo još jedan win za ljude kojima ovako nešto treba.

Druga i bitnija stvar, ceo asortiman Pioneer auto radija izgleda malo drugačije, tj većinski nije napravljen za tu namenu o kojoj pričaš a i dalje postoji. 

Šta si tačno želeo da dokažeš sa ovim? Kako tačno postojanje ovoga "anulira" namenu o kojoj ja pričam?

Edited by togFU

Nema baš svaki auto u poslednjih 80 godina izlaz za radio u tome je i bila poenta, u poslednjih 10-15 godina u najvećem broju automobila to em ne postoji u smislu instalacija (ili makar ne standardizovano jer je custom povezano za njihov infotainment), em moraš da isečeš pola instrument table ako bi tako nešto hteo da staviš, za razliku od od perioda okvirno 1980-2010 kad su takve stvari bile potpuno standardne i normalne. Drugo Pioneer nije neki "boutique" proizvođač koji traži niše u tom segmentu, već kompanija koja je za te stvari bila lider. I s obzirom da se nisu prilagodili sad su u nekoj fazi vađenja iz bankrota - kao i Blaupunkt, Kodak i slični koji nisu predvideli promene na tržištu. A ovo deluje prosto kao too little too late. 

Konkretno ako zamislim da imam auto koji je 40+ godina star poenta takvog oldtajmer automobila i jeste u njegovoj autentičnosti pre svega i u tom "vajbu" koji odaje pa je samim tim i fora najvećim delom u tome da odslikava duh vremena, čak i u ovakvim glupostima. I ok, ne možeš uvek naći originalni radio iz tog vremena i da radi, ovo je ok kao neko drugo rešenje, ali je više poenta bila u "zar Pioneer još uvek postoji i pravi auto radije?"

Edit: mala trivia, izguglao sam saopštenje za javnost da vidim šta zapravo radi ova stvarčica konkretno i sve je to manje-više kao ok dok ne pogledaš linkove na društvenim mrežama [roflmao]Bukvalno sedi neko u Amesterdamu ko ima 100 godina i dalje je neki predstavnik prodaje za Evropu i PR agencija ga pitala "jel da stavljamo linkove ka društvenim mrežama" - "da, da, imamo mi to" 😄 

Edit2: Na kraju sam kako sam pisao ovo shvatio da je potpisana osoba koja je kontakt i izguglao i njega, naravno da je neki od Igorovih ortaka koji radi u firmi već skoro 20 godina i nije mu palo na pamet da ode kad je skapirao da je propala 😄 

Heghlu'meH QaQ jajvam

21 minutes ago, Zwerko said:

Nema baš svaki auto u poslednjih 80 godina izlaz za radio u tome je i bila poenta, u poslednjih 10-15 godina u najvećem broju automobila to em ne postoji u smislu instalacija (ili makar ne standardizovano jer je custom povezano za njihov infotainment), em moraš da isečeš pola instrument table ako bi tako nešto hteo da staviš, za razliku od od perioda okvirno 1980-2010 kad su takve stvari bile potpuno standardne i normalne.

Pa bre sve vreme ti i pišem da nije to za moderne automobile, o Isuse na križu

23 minutes ago, Zwerko said:

Drugo Pioneer nije neki "boutique" proizvođač koji traži niše u tom segmentu, već kompanija koja je za te stvari bila lider. I s obzirom da se nisu prilagodili sad su u nekoj fazi vađenja iz bankrota - kao i Blaupunkt, Kodak i slični koji nisu predvideli promene na tržištu. A ovo deluje prosto kao too little too late. 

Ovo je sad već deseta tema, koju nismo pominjali. Da li je dobar potez njihov, da li umiru, da im firmu vode metuzalemi itd...

Ja sam samo pokušao da objasnim šta im je bio cilj sa tim konrektnim proizvodom, i bukvalno sam sve pogodio (što sam mislio da nije teško), jer sve što sam napisao bukvalno stoji i u tom njihovom saopštenju koje si okačio.

Pioneer Europe NV (16th May 2025), - Want to enjoy your favourite music in your classic / old timer?
Most of all, you just want something that blends in more than it stands out?
“The classic car market continues to grow, driven by nostalgia and investment opportunities. With an annual growth rate of approximately 7.5% annually, the number of historic vehicles has reached new heights. In Germany alone, around 1.5 million classic old timer and young timer vehicles are registered. As restoration trends rise and original OEM parts become harder to source, vehicle owners turn to familiar brands for solutions“
"Our studies show that owners prefer to maintain the original appearance of their vehicle dashboards, avoiding modern screens that disrupt the original look. Pioneer's solution is the new SXT-C10PS, combining 1980s retro aesthetics with twist, by including modern features like Bluetooth® and DAB+ Digital Radio.

dobro bre futože oladi čoveče, svima je sve jasno naravno, lagano samo.

evo ja sam svakako ta niša i stavljam ovo u Alpinu posve sigurno. imam zapravo 3-DIN poziciju, tako da će ispod ići neka varijanta ekrana koja će se vezati na AUX da bi gledao Lukasove spotove dok vozim i imao android auto

facebook.com/speed.rs

4 hours ago, togFU said:

Pre svega Zwerko, a malo i Lucy.

Ne znam da li ste znali, ali moguće je i dalje kupiti gramofon, kao i film za analogni foto aparat, omg kakvo otkriće!

pa moraš da mi pokažeš gde sam ja napisao ovo što ti govoriš.

ja sam konstatovao kako je umro taj segment prodaje u industriji promenom koncepta celokupnog, isto kao što su umrli i telefoni sa tastaturom ili PDA uređaji ili mnogo toga drugog da ne nabrajam sad.

Imaš period u životima kada je bilo "bitno" da li radio u kolima ima 3 boje "grafiku" koja se pomera kad upališ isti ili pak onaj pikselizovani prikaz i tako neke gluposti i onda "odjednom" - bum, nema više toga.

I svaka druga radnja imala onaj stendi veliki gde stoji 15 različitih modela pionir radija za kola, sad ih više nema ... itd.