Lucky Posted December 20, 2025 Report Share Posted December 20, 2025 znao sam da radiš za viber, a ovamo antisemita! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 12 Report Share Posted February 12 Banke su sad krenule da šalju ove neke upitnike "KYC" (aka know your client) i onda očigledno niko ne pogleda šta šalje i sad kao polje svrhe i namene poslovnog odnosa imamo: i onda štikliraš iiozutiuziuziz čisto zezanja radi 🙂 i posle kako da imaš poverenja da neće da kliknu slučajno još jednu nulu kad puštaju nalog :)) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Friday at 12:43 PM Report Share Posted Friday at 12:43 PM Sredinom januara vidim ne radi mi kartica za plaćanje na NLB banci, odbijena transakcija, ima para. Zovem call centar, kao poslali mi na mail neki upitnik za klijente, nisam odgovorio pa su mi privremeno blokirali. Popunim ja taj upitnik, vratim im nazad mailom, dobijem potvrdu da su primili mail. Fast forward na danas - i dalje mi je blokiran račun :))) Uredno ih zovem dva put nedeljno, svaki put "vide oni moj slučaj, sad će da pošalju urgenciju" i "javiće se do kraja dana". naravno ne jave se i naravno ništa ne urade :)) Danas sam ih zvao jubilarni deseti put 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post manson Posted Friday at 12:45 PM Popular Post Report Share Posted Friday at 12:45 PM Nova Ljubljanska banka... zašto nisam iznenadjen? 🙂 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltam0s Posted Friday at 01:26 PM Report Share Posted Friday at 01:26 PM 42 minutes ago, Lucky said: Sredinom januara vidim ne radi mi kartica za plaćanje na NLB banci, odbijena transakcija, ima para. Zovem call centar, kao poslali mi na mail neki upitnik za klijente, nisam odgovorio pa su mi privremeno blokirali. Popunim ja taj upitnik, vratim im nazad mailom, dobijem potvrdu da su primili mail. Fast forward na danas - i dalje mi je blokiran račun :))) Uredno ih zovem dva put nedeljno, svaki put "vide oni moj slučaj, sad će da pošalju urgenciju" i "javiće se do kraja dana". naravno ne jave se i naravno ništa ne urade :)) Danas sam ih zvao jubilarni deseti put 🙂 Uputi prigovor NBSu i biće rešeno brže nego kad skidaju kredit 😄 https://www.nbs.rs/sr/ciljevi-i-funkcije/zastita-korisnika/prigovor/ Quote Forum neprikladan za signaturu! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Friday at 02:19 PM Report Share Posted Friday at 02:19 PM 1 hour ago, manson said: Nova Ljubljanska banka... zašto nisam iznenadjen? 🙂 prateći narativ, ne misliš da bi onda trebalo da mi bude rešeno odmah? :)) 52 minutes ago, baltam0s said: Uputi prigovor NBSu i biće rešeno brže nego kad skidaju kredit 😄 https://www.nbs.rs/sr/ciljevi-i-funkcije/zastita-korisnika/prigovor/ ovoga se nisam setio ali jesi u pravu, osim što prvo moram da pišem NLB-u jer je to uslov da posle pišem NBS-u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted 22 hours ago Report Share Posted 22 hours ago https://www.021.rs/info/srbija/437965/gradjani-tuzili-banke-zbog-troskova-obrade-kredita-i-dobili-novac-sada-moraju-da-ga-vrate-i-to-sa-kamatom Quote Vrhovni sud je 2018. godine odlučio da banka nema pravo da naplaćuje usluge obrade kredita. Do kraja 2021. više od 200.000 građana podnelo je tužbe protiv banaka potražujući novac nazad. Dobijali su presude, sve dok Vrhovni kasacioni sud nije preinačio svoj stav. Banke sada traže da građani vrate novac, piše RTS. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted 20 hours ago Report Share Posted 20 hours ago (edited) Taj Vrhovni Kasacioni Sud je bukvalno kuga ovog naroda i države. 100 članova nam kroji sudbinu i SVAKI jedan slučaj dosuđuje u korist banke, korporacije, ili trenutne vlasti. Disclaimer: nisam tužio banke, nemam kredit i nisam uzimao kredit u švajcarcima, moj stav je nastao čistim posmatranjem situacija Edited 20 hours ago by Sting 2 Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago 17 hours ago, manson said: https://www.021.rs/info/srbija/437965/gradjani-tuzili-banke-zbog-troskova-obrade-kredita-i-dobili-novac-sada-moraju-da-ga-vrate-i-to-sa-kamatom Ispratio sam ovo, baš moram da pitam ortaka koji je bio jedan od ovih advokata što su radili ovo kakva je sad situacija. Znam da je ovo zakon i u tom smislu mora da se poštuje, sećam se kad je Stija svojevremeno "penio" oko toga šta je zakonski a šta "moralno" ali ovo lagano može da deluje kao još jedna šema za uzimanje para ljudima. U fazonu jedan sud dosudi da narod ima pravo, banke im to vrate nazad što je za njih ništa, i onda sačekaju koju godinu da drugi sud to opovrgne i onda narod mora da vrati pare i to sa kamatom. Ja sad nemam pojma koja je to kamata i koji su iznosi, ali bilo bi zanimljivo videti, jer su procesi vođeni od 2018, znači neko je 2019 dobio presudu i nazad te pare i sad 2026 treba da vrati sa celom tom kamatom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Zatezna kamata se uvek primenjuje na ovakve slučajeve. Kalkulator kaže ako si dobio 100 000 rsd 30 juna 2019, treba da vratiš 179.299,57rsd na današnji datum, plus troškovi procesa. Zatezna kamata za 7 godina u proseku je oko 70% 1 Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Zategnem im tkivo maminih genitalija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago Najveći problem u celoj toj priči jeste nesigurnost u pravni sistem zemlje. Jer kao gomila ljudi je i podnela te tužbe baš zato što su sudovi presuđivali u njihovu korist. I onda kao "e banke su se ipak dosetile da izlobiraju Vrhovni sud i sad ide sve retroaktivno". Jer kao kod nas koliko ja znam ne postoji praksa da sudovi moraju da koriste druge presude kao izvor prava, ali se to generalno poštuje. I onda kada su krenuli da presuđuju u korist korisnika je logično bilo da ljudi hoće da tuže da dobiju neke pare, a onda je ovo sad potpuna glupost. Ja sam imao tu varijantu da sam mogao da tužim i ortak koji jeste tužio me nagovarao, dobiješ 2000 evra fazon, šta ima veze, ništa te ne košta i slično. Ja iskreno nisam tužio jer smatram da sam u momentu uzimanja kredita bio adekvatno informisan šta su mi troškovi i samim tim sam prihvatio te uslove, to što je po nekom zakonu neki član toga bio neregularan mi nije delovalo relevantno da bih ja sad nekoga tužio. I onda se ispostavlja da sam "bolje prošao" jer nisam tužio zato što živimo u retardiranoj zemlji koja ne može da se dogovori sama sa sobom šta joj je pravni sistem. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago Sve je to "u redu", ali neko je morao prvi da tuzi banku po ovom osnovu. Ako je sve vec u zakonim ai ugovoima jasno, kako se doslo do toga da ima osnova, ne za presudu u korist gradjana, nego samog osnova za pokretanje parnice? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago Parnicu ti možeš da pokreneš za bilo šta, ne moraš da imaš neki specijalni osnov, ako ga nemaš sud će presuditi protiv tebe, ti ćeš platiti trošak, to je relativno jednostavno. Ovde je problem što fakat postoji ta neka nejasnoća u zakonu, zato se neko i odlučio da tuži prvi i Vrhovni sud je presudio 2018. da je to tako i onda su njih 200.000 podneli tužbe protiv banaka do 2021. E onda je Vrhovni Kasacioni sud preinačio stav 🙂 Mislim ja kažem meni je ovako kao laiku a korisniku kredita bilo jasno predočeno da to moram da platim, zato sam ja mislio da mi je bezveze da tužim za nešto u šta sam svesno ušao (bez obzira da li je to bilo u skladu sa zakonom ili ne). A i ovaj Vrhovni Kasacioni sud je doneo takvu odluku da ukoliko sam bio informisan nemam pravo da potražujem taj iznos, što je meni na laičkom nivou logično. Problem je samo što je pravni osnov pre toga bio drugačiji i ljudi su hteli da uzmu lovu na tome, a onda ih posle sud zajebao promenom odluke. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted 59 minutes ago Report Share Posted 59 minutes ago Aj da ne ulazim u to da li je ispravna presuda ili ne, ali generalno ako su banke uložile žalbu, sigurno nisu platile prethodno ljudima pare, nego su sačekali ishod presude i VKS. Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted 25 minutes ago Report Share Posted 25 minutes ago Nije jedna presuda ljudi. HILJADE I HILJADE presuda tokom 5 godina su niži sudovi doneli i SADA je to sve poništeno. Šta su čekali 5 godina, nije moglo ranije? Možda je bolje da su šačekala 20 godina. Rak rana ovog društva. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts