Jump to content

U koju banku preći?

Recommended Posts

• 2 weeks later...
On 6/4/2025 at 2:41 PM, cali said:

Mogu da potvrdim, ja sam jedna gospođa.

znači dve gospođe!

inače kaže mi jedan forumaš zapravo je količina korisnika dine znatno veća jer je gura najviše poštanska a 'fala bogu gomila matorih + penzioneri itd su u poštanskoj i onda se dosta koristi na taj način!

Cuo sam od kolege da je Postanska medju najjeftinijim bankama sto se paketa i naknade za transakcije tice.

Ja skoro presao u Yettel, danas bi trebalo da mi stignu kartice pa cemo da vidimo kako to sve funkcionise. 

Ono sto mi jos stoji je racun u Intezi gde imam kredit, a ne bih dusmanima placao vise nego sto moram jer fakticki necu koristiti taj racun vise..

1 hour ago, fuse.buca said:

Cuo sam od kolege da je Postanska medju najjeftinijim bankama sto se paketa i naknade za transakcije tice.

pa to mu dođe i logično imajući u vidu da su banka za svako selo u Srbiji a i sa veoma malim zahtevima korisnika.

1 hour ago, fuse.buca said:

Ja skoro presao u Yettel, danas bi trebalo da mi stignu kartice pa cemo da vidimo kako to sve funkcionise. 

ja imam u jetelu onaj "sve džabe" račun gde kao ne plaćaš ništa i stvarno je tako (za sada).

druga dobra stvar kod jetela je što su zaista online banka koliko god je to moguće, aplikacija je solidna i skoro sve možeš u njoj uraditi.

inteza sa druge strane ima gomilu onih stavki gde ti kao nešto hoćeš da uradiš i onda klikneš tu i iskoči ti "ako želite da vas pozove agent, klinite na nastavi" situacija.

a nije samo to nego ima i određenu dodatnu "intuitivnost" tipa prepozna da je račun od poreske pa odmah odabere pravi poziv na broj itd, inteza te tu samo otkači kao "lol ne može taj poziv na broj za ovaj račun" i onda moraš sve od nule da popunjavaš.

21 hours ago, Lucky said:

druga dobra stvar kod jetela je što su zaista online banka koliko god je to moguće, aplikacija je solidna i skoro sve možeš u njoj uraditi.

Definisi skoro sve? Sta npr ne moze? 

23 hours ago, fuse.buca said:

Ono sto mi jos stoji je racun u Intezi gde imam kredit, a ne bih dusmanima placao vise nego sto moram jer fakticki necu koristiti taj racun vise..

Raiffeisen je jos jeftiniji - 0 din za skoro sve operacije (placanje, prebacivanje na tudji racun/drugu banku, trajni nalozi, provera stanja na bankomatu, koriscenje e/mBankastva...)

Nagovaram zenu da ode odatle, ali inercija cini svoje.

Edited by Dick Warlock

43 minutes ago, fuse.buca said:

Definisi skoro sve? Sta npr ne moze? 

kad sam poslednji put proveravao nisi mogao da uplatiš za inostranstvo, to je moralo nešto kod njih da se ide ili beše nešto da te zovu telefonom da verifikuju da bi se realizovalo. nije neki preveliki hustle, zato i rekoh skoro sve može, da je nešto značajno odvojeno bih ga naveo!

9 minutes ago, Dick Warlock said:

Raiffeisen je jos jeftiniji - 0 din za skoro sve operacije (placanje, prebacivanje na tudji racun/drugu banku, trajni nalozi, provera stanja na bankomatu, koriscenje e/mBankastva...)

Nagovaram zenu da ode odatle, ali inercija cini svoje.

ali ovo je onaj nekih njihov "digital" račun ili kako se zove, mislim da on nema ceo set proizvoda za tih nula dinara i čim ti zatreba nešto dodatno klepe te, možda su menjali u poslednje vreme, ne znam.

kod jebtela za sada stvarno imaš sve za nula osim što mora zarada da ti bude kod njih prebačena.

1 minute ago, Lucky said:

kad sam poslednji put proveravao nisi mogao da uplatiš za inostranstvo, to je moralo nešto kod njih da se ide ili beše nešto da te zovu telefonom da verifikuju da bi se realizovalo. nije neki preveliki hustle, zato i rekoh skoro sve može, da je nešto značajno odvojeno bih ga naveo!

ali ovo je onaj nekih njihov "digital" račun ili kako se zove, mislim da on nema ceo set proizvoda za tih nula dinara i čim ti zatreba nešto dodatno klepe te, možda su menjali u poslednje vreme, ne znam.

kod jebtela za sada stvarno imaš sve za nula osim što mora zarada da ti bude kod njih prebačena.

Mislis na iRacun, ali ne, ovaj o kojem ja pricam je klasican racun za stanovnistvo

Ja bih radi presao na iRacun, jer je potpuno isti, a nema nikakvo mesecno odrzavanje, medjutim, moram 6 meseci da odsustvujem iz R banke da bih ga otvorio

4 minutes ago, Lucky said:

Sticajem okolnosti sam ovo radio i ne moraš da ideš. Samo traže neki dokument tipa šta je razlog transfera, ja slao pare burazeru, tipa napisao neku izjavu "pomoć porodici", skenirao, priložio, sve prošlo ok i kroz aplikaciju, nisam morao da idem kod njih. 

S tim da sam našao jedan drugi bag - u aplikaciji imaju adresa stanovanja i kontakt adresa i sad ja prodao stan i promenio kontakt adresu jer adresu stanovanja i ne možeš ti da menjaš. I sad mi nešto ističe kartica, to je isto kul što ti stigne poštom pa je aktiviraš iz aplikacije, međutim prva kartica (Dina!) stigne na staru adresu, tj onu koja stoji kao adresa stanovanja, sreća pa mi ova žena što je kupila stan javila da pokupim. I onda odem kod ovih u Yettel poslovnicu gde je lik krenuo da mi objašnjava kako se to sve menja u aplikaciji, našta je moj komentar bio da se zaista menja u aplikaciji ne bih ja dolazio 😄 i onda je očitao ličnu kartu i promenio adresu stanovanja i sad mi pre neki dan Master kartica normalno stigla na novu adresu. Eto to je jedino što sam skontao da ne radi kako valja iz aplikacije, mada bi bilo logično da kad promeniš kontakt adresu ti oni kartice pošalju na tu, ali možda nešto ne može zakonski ili kako već pa moraju da ti ažuriraju ličnu kartu... 

Heghlu'meH QaQ jajvam

1 hour ago, Dick Warlock said:

Ja bih radi presao na iRacun, jer je potpuno isti, a nema nikakvo mesecno odrzavanje, medjutim, moram 6 meseci da odsustvujem iz R banke da bih ga otvorio

ah ja sam te pogrešno razumeo ti si napisao da rajfazen ima sve 0 ali ipak plaćaš mesečno održavanje?

to onda nije da je sve džabe 🙂

Posto je ovaj topic nastao kao tema "kako iskoristiti promocije banke koje zvuce neverovatno", evo da okacim sta mi je juce stiglo na mail od Erste Bank

Screenshot_20250619_123633_Gmail.thumb.jpg.f9cddf0492a4ce47f6c2b8fec690cbcf.jpg

Posto cu za nekoliko dana imati priliku ovo da isprobam, javim rezultate! mada mislim da cu da dobijem kurcinu :DDD 

Jer lepo su se ogradili sa ovom poslednjom recenicom ofc.

59 minutes ago, Lucky said:

ah ja sam te pogrešno razumeo ti si napisao da rajfazen ima sve 0 ali ipak plaćaš mesečno održavanje?

to onda nije da je sve džabe 🙂

Ima sve 0 na sve tipove usluga. Recimo, Postanka ima i odrzavanje racuna, ali ti naplacuje svako placanje i prenos na tudji racun, od skoro se placa mobilna aplikacija, 15 din je provera stanja na bankomatu itd. itd. Da ne budu samo ovi da su jedini losi, Banka Friteza tek kida sa pomenutim nametima, a odrzavanje je, mislim, 600 za osnovni racun.

Ako uzmes iRacun, onda jeste sve to dzabe i nema troska odrzavanja. U odnosu na moj tip racuna, nista ne nedostaje od usluga.

Ostalo je bas malo banaka koje ne naplacuju ove "svakodnevne" bankarske poslove.

28 minutes ago, baltam0s said:

iRačun jeste besplatan, nema mesečnog održavanja. Jedina stvar koja me izluđuje kod Raiffa je što uzimaju proviziju za plaćanja preko bilo kog stranog/deviznog pejment procesora.

Otvoris racun u drugoj banci samo za to. Pomenuta Postanska nema proviziju, ali zahteva da je na racunu u svakom trenutku ne manje od 20 evra

Edited by Dick Warlock

Ja gledam full da pobegnem iz Inteze, samo da rascivijam kako kredit da resim. Kao magnifica klijent, 800 kinti mesecno odrzavanje i nemam naknadu za transakcije. A ovde u Yettelu prebacio platu (uskoro leze prva plata na novom racunu) i kao sve besplatno. Mada ima i druga opcija, da prebacis valjda 35k dinara plate ili da mesecno napravis transakcije u iznosu od 30k dinara. Kontam da su svi isti manje-vise, ali su ovi u Yettelu povoljniji. I plus imaju onu foru sa stednjom po vidjenju sto ne zvuci nimalo lose..