shw. Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 Oko broda: 1) deluje mi da je početno ubrzanje, posebno vertikalno, previše tromo. znači ne sam odziv, nego mi smeta period dok ne stigne do 100% 2) onaj "glide" kad pustiš kontrole mi skroz razbija osećaj i daje +10 na floaty 3) negde u mozgu očekujem da je taj slowdown lažan, tj. da bi sprajt trebalo da stoji u mestu, a da mi zaustavljanje "odglumi" par frejmova neke animacije 4) sve ovo u kombinaciji me baca malo u trip da vozim teretnjak 5) mnogo bolji osećaj mi je levo-desno, ne znam da li je objektivno, možda zato što je sprajt duži po toj osi? U svakom slučaju, deluje mi da bi mali tweak skroz promenio osećaj na bolje. Ostalo, posle još malo igranja: 1) svetlo mi je baš baš odlično u kombi sa grafikom 2) Dva puta mi se desilo da mi "prokliza" brod unapred, ne preskoči nego baš ubrza nenormalno i pomeri se udesno za recimo dve dužine 3) ostao mi sprajt lasera od onih što nišane po sred ekrana u poslednjoj partiji 4) I meni bi više legao auto weapon pickup (možda da bude toggle) 5) Ovo što sam video od protivnika, vejvova, paterna i pucanja mi je skroz kul 6) svakako najveći plus ovog malog parčeta je što ne smara, a nije ni prenapadno - gotivan euroshmup :) Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 (edited) Upravo igram, i nestalo je protivnika, a tek sam poceo. spawnuju se samo asteroidi... Edit: lepo je sto komanda za pauzu radi ("P") Edit2: ukoliko brzo menjas oruzja, nema cooldowna za rakete. Edited April 9, 2018 by Santa Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 3 minutes ago, kruko said: A da, zaboravio sam, brzo kliktanje dvaput na strelicu desno je kao barrel roll, samo što možeš da popiješ damaž. Zašto samo desno? Bilo bi praktičnije da dodgeuješ u sva 4 (ili 8?) smera. Dopala mi se igra. Zapažanja na prvu loptu: Nedostaje loading ekran. Resetovao sam igru 2 puta dok nisam skapirao da treba da sačekam 10-15s na zamrznutom uvodnom ekranu dok ne učita prvi nivo Baguju me asteroidi, jer ne vidim razliku između neuništivih koji me ne diraju i uništivih koji mi skidaju HP Dosta se tromo kreće brod, što može biti jako negativna stavka kod ljudi poput mene koji su igrali 50 sličnih igara, i neminovno će RH upoređiati sa njima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 10, 2018 Report Share Posted April 10, 2018 Jos jedan glas da se ubrza kretanje brodica bar za 30% Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 10, 2018 Report Share Posted April 10, 2018 E da, ne znam kad je vreme za optimizaciju, ali mi deluje da srče dosta GPU, jer mi se upalio vent. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 10, 2018 Report Share Posted April 10, 2018 A posle toga early aseks na Steamu gogogogog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 (edited) Daj i neku nadrkanu verziju, jedva 14% mi je GPU usage... Edited April 11, 2018 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Kako radi taj sjaj, je l to neki šejder? Daj kod, možda može da se optimizuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 E da prijavim još nešto: 1. Default key za promenu oružja bi trebalo da bude neko veće dugme a ne "C" :D Možda da koristiš Ctrl, Alt, Space i Shift kao glavni preset, s tim obično nema greške. 2. Isto tako bilo bi super ako bi postojala neka bolja vizuelna indikacija da sam prebacio oružje, naročito kad je veća šorka u toku. Desilo mi se da nisam lepo pritisnuo a mislio sam da jesam, i onda pucam, vidim da nije to što treba, gledam gore levo u ćošak šta se dešava, a oko mene smao zviždi. Ne mora ništa spektakularno nego nešto da flešne negde. Mada ako imaš zvučnu indikaciju za ovo, onda možda ni ne treba. S tim što sam igrao kasno sinoć pa sam bio sav usporen, možda ovo nisu realne primedbe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Ma bukvalno nek pozadina iza displeja s oružjem u roku od pola sekunde uradi fejd in i fejd out u nekoj drečavijoj boji i puna kapa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 1) Ne znam kako bolje da objasnim ovo prvo, nemam nikakav IDE kući a komp na poslu nije upaljen Dakle zamisli da iza weapon box-a stoji providni pravougaonik, i kad pritisnem "C", pokreneš sledeći thread SolidBrush farba = new SolidBrush(Color.Cyan) for (int i = 0; i < 9; ++i) { switch (i) { case 0: farba.Opacity = 0; break; case 1: farba.Opacity = 0.25; break; case 2: farba.Opacity = 0.5; break; case 3: farba.Opacity = 0.75; break; case 4: farba.Opacity = 1.0; break; case 5: farba.Opacity = 0.75; break; case 6: farba.Opacity = 0.5; break; case 7: farba.Opacity = 0.25; break; case 8: farba.Opacity = 0; break; } box.fill(farba); Thread.Sleep(60); } I onda ovo sevne na pola sekunde iza boxa a meni periferni vid kaže da se nešto svičovalo i onda znam da sam pritisnuo dobro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Odigrao partiju, umro na wave-u 3, poceo novu, oept se spawnuju samo asteroidi.. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Au koje je loženje ovako s muzikom :D 1) Možda je volumen muzike previše visok, ne čuje se ČK ČK dovoljno glasno kad menjam oružje, izvini :DDD 2) Kod mene je u jednom trenutku samo sve prestalo da se spavnuje, ide pozadina, na dnu stoje dve crvene strelice koje pokazuju na dole, ništa se ne dešava. Mislim da je poslednji talas pre toga bio oni kurčići što idu sinusoidalno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Mnogo mi je bolji handling broda sad, samo mora neka animacija za ovaj jebeni barell roll. Neki debris mi je izgledao kao disketa, odnosno neki pickup. Autoswitch oružja stoput bolji. Mislim da bi trebalo da skejluješ explozije u odnosu na veličinu protivnika, možda čak i skrinšejk. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 (edited) I meni. Mislim na rascvetale expl. Kucam iz igraone bmk za debris sad lol Ipak me ne mrzi, ovaj što u stvari lici na sim karticu, treći drugi. Edited April 15, 2018 by shw. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 1 hour ago, kruko said: Jesi restartovao (posle ginjenja, kao Sontiju što se dešava) ili prvi put kad si igrao? Mislim da znam šta je, videću u toku dana da sredim to i da se sklanjaju strelice. Prvi put kad sam igrao, nisam ginuo pošto sam skill0r Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 1) Kakvo je planirano ponašanje Metal Storma? Ovo "držim dugo pa mi spread ode baš u kurac" mi nešto sumnjivo. 2) Raketa je malo besmislena kao weapon swap ako možeš da pucaš sa w1 i onda radiš cycle samo na trenutak u momentu kada je cooldown završen. Hoću da kažem da bi više smisla imalo da je kao neki secondary weapon koji opali raketu s vremena na vreme, pošto će svako raditi upravo ovaj cycle. 3) I dalje me malo smaraju čaure O:P Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 (edited) malo sam piknuo, ali mi deluje da mi nije podešena igra na veličinu ekrana, a opcije ne rade. vidim po tome kako mi je pregolem brod i kako na uvodnom ekranu naslov beži van ivica ekrana. inače je dobro ponašanje brodića, mada malo krto, ne znam kako da se izrazim, da li prejako reaguje na komandu, nema doziranja, tipa da ubrzava kako duže držiš dugme, ne mnogo, ali da mu početno kretanje ne bude tako brzo, teško je upravljati fino odmeravanjem pipkanja na strelice. mada je to možda zbog moje rezolucije, pa sve izgleda brže... talasi mi se sviđaju, sve je okej... pusa Kruko braćala! Edited April 15, 2018 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Drale kontraš. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 16, 2018 Report Share Posted April 16, 2018 21 hours ago, voodoo_ said: Au koje je loženje ovako s muzikom :D 1) Možda je volumen muzike previše visok, ne čuje se ČK ČK dovoljno glasno kad menjam oružje, izvini :DDD El samo meni muzika ne radi ? Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted April 16, 2018 Report Share Posted April 16, 2018 a rezolucija? ili sam ja sa statusom tolikog nuba da me ne udostojavate ni odgovora? Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 16, 2018 Report Share Posted April 16, 2018 mene vise zanima kako pored zene i dece i privatne firme naci vremena za javu/igre. Al ozbiljno, ja sam krenuo da mimo kuca/posao/povremeni sport (mora) probam da nadje vreme za jos nesto ali ja jednostavno ne mogu da iscupam ta dva sata 5 X nedeljno. Tako da ti se divim. Osim ako nisi prodao firmu i pobegao od zene/dece i sad zivis na salasu ili historical dorcolu i zivis zivot :D Sto se same igre tice, nisam kompetentan, svaki r-type/zynaps/ ima mesto u mome srcu :D Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted April 16, 2018 Report Share Posted April 16, 2018 no sleep Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 16, 2018 Report Share Posted April 16, 2018 1 hour ago, Debeli said: a rezolucija? ili sam ja sa statusom tolikog nuba da me ne udostojavate ni odgovora? Pa kad pokreneš .EXE izađe neki launcher gde biraš rezoluciju i detalje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted April 16, 2018 Report Share Posted April 16, 2018 3 hours ago, voodoo_ said: Pa kad pokreneš .EXE izađe neki launcher gde biraš rezoluciju i detalje ne kod mene. odmah me baci na glavni meni. ovaj poslednji 0.131. ranije ovde kačene verzije nisam ni skidao ni učitavao. možda je do podešavanja mog kompa? Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts