Jump to content

Najnoviji Overwatch strip je zabranjen u Rusiji


SolidChief

Recommended Posts

overwatch-reflections.png?fit=450%2C281

Zimski praznici su stigli u Overwatch a šarenolika ekipa ih uveliko slavi i u igri, ali i najnovijem stripu Reflections.

Međutim, Overwatch igrače u Rusiji je jutros dočekala poruka sa slike i bilo im je onemogućeno da čitaju ovaj strip. Prevod ove poruke glasi:

”Po ruskom zakonu, ne možemo da podelimo ovaj strip sa našim igračima na teritoriji Ruske Federacije.”

Naime, u stripu u kome glavnu ulogu ima Tracer, otkriveno je da je dotična gay i da ima devojku po imenu Emili. S obzirom da je prikazivanje istopolnih odnosa zabranjeno u Rusiji, strip je morao da bude blokiran u toj državi inače bi Blizzard imao ozbiljnih pravnih problema.

Ovo nije prvi put da se u Rusiji brani igra ili deo nje. Nedavno, ubacivanje dresa duginih boja u FIFA 17 Ultimate Team je napravilo burnu reakciju ruske javnosti i poziv da se igra zabrani, rebrendira ili posebno izmeni za ovo tržište. Za razliku od te situacije, Overwatchu ne prete slični problemi, ali je ipak ovo neka vrsta cenzure.

Pročitajte vest na PLAY! sajtu

Link to comment
Share on other sites

Kako prejadno i na silu guraju te teme u sve pore modernog drustva.... a onda kukaju kad im neko cenzurise sadrzaje.... Lepo sam rekao, Overwatch = Q3A za GTA/Minecraft populaciju.  xD

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

Ljudi pa to vam je sad trend u celoj industriji zabave, zato u novom Star warsu imaš devojku, crnca, azijata, samo čekam da ubace nekog geja. 

Da se ja tu nešto pitam ja bih ubacio jednog arapina da se recimo zakuca u Zvezdu smrti dok viče Alah Akbar, to bi bio dobar trol a i dobro za raznolikost likova :)

Edit: A kad se setim kako je bila frka što se Tracer naguzi, sad verujem da nije problem ako je gej... Inače sad se setih ja sam dao ženi da nosi majicu sa Tracer, sad kad krenu lezbače da se startuju po gradu :)))

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...