Jump to content

Šta upgradeovati i da li?

Lucky

Recommended Posts

to su za sada sve pretpostavke, jos treba da se vidi to u realnoj upotrebi

ali za sada rx 480 bi trebao da bude negde izmedju 970 i 980 za sasvim pristojne pare (970 su npr spustene cene na 240$)

a tu su naravno i drajveri!!1

fallout_table.gif

@digrejzo

Obavezno cekaj novu generaciju AMD karti. Donose performanse top kartica prethodne generacije za smesne pare i smesnu potrosnju. Ako oces biti miran na duze staze i neces da menjas - nereferentna rx480 od 8gb i da pevas. Komp ti je super, jedino me buni sto imas chipset za klokovanje (Z cipset) i zakljucan proc.

Pozdrav

mozgao sam izmedju H87 i Z97 i na kraju uzeo Z bas zbog overklokovanja (jer sam mislio da cu u jednom trenutku mozda menjati procesor i uzeti neki xxxx-k, ali mislim da se to nikada nece desiti). hvala na preporuci, sacekacu da izadje ovo novo cudo. o/

• 2 weeks later...

najnovija i najjaca 1080 nVidijina karta je u proseku 30% brzha od najbrzeg 980Ti modela, igrali smo se ceo protekli vikend i pustali neke benchmarke da se vrte....

Obzirom da je i 980Ti brutalno brz ukoliko usledi (ocekivani) pad cena istih razmislite o toj opciji ako idete na ozbiljan upgrade....

13558769_1555114204794406_22590240456906

Edited by fatboy

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Sta cekas konkretno od hardvera?   Znam gazdu www.monitor.rs  pa mogu da pitam...

Ja sam na Novom Zelandu, al cenim ponudu ;)

Zotac amp extreme se pokazao kao najbrži na nekokiko benchova, ali ne bih odbio ni MSI seahawk ili EVGA Hydro/Classified.

Inace, 480 Sapphire nitro izgleda prelepo, šteta sto nije jača karta.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

Amp Extreme je majka, cak i ne zaostaje mnogo za novim nasviranim 1080, uporedio sam ih, imas kod mene na kanalu test...  u proseku mozda 30% max razlika u brzini....

Interesantna situacija - Nvidia GTX 1080, 1070 Display Port Incompatible With Vive HMD nove Nvidia kartice ne rade sa Vive kada se konektuju preko Display porta. Ok, to naravno pogađa baš mali deo tržišta ljudi koji imaju Vive i hoće da ga kače preko DP a ne preko HDMI ali opet tu je veliki problem što su to oni ljudi koji imaju najviše keša i najviše ulažu u hardver, plus što Nvidia reklamira nove kartice kao do jaja za VR. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Imajući u vidu cenu i sve drugo, nije nikakvo iznenađenje.

Lično smatram da će što više ljudi bude u prilici da proba sisteme prodaja sve više opadati.

Isto tako mislim da će neka druga ili treća generacija VRa (ako preživi) doneti tek nešto što bi moglo biti zanimljivo ljudima.

Amp Extreme je majka, cak i ne zaostaje mnogo za novim nasviranim 1080, uporedio sam ih, imas kod mene na kanalu test...  u proseku mozda 30% max razlika u brzini....

Odličan review.

Ja sam u groznici pregledao modele zadnje dve nedelje, ne mogu više da čekam. Msi Gaming X isti bench ko taj Strix, al mnogo jeftiniji ovde i meni lepse izgleda.

Moram nesto kupiti, odma sada odma!

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

40 minutes ago, kruko said:

Ići će kad se bude dobijalo dž uz telefon.

Već jeste dž uz telefon :)

Mislim da je cela priča oko VR-a previše nahajpovana bez da su rešili neke bitne stvari, pre svega kretanje, odnosno mučninu koju stvara kada se ti krećeš na kontroleru a telo ne može da skapira to kao normalno. Igrao sam par FPS igara koje su bukvalno samo bačene u VR, to je pakao. Samim tim sadržaj je trenutno najveća rak rana VR-a. Cena jeste problem ali ne toliko, da ima do jaja sadržaja kupovali bi ljudi koji imaju keša ali nažalost nema. Jedine igre koje zaista dobro  funkcionišu su one gde sediš u kokpitu nečega i logično ti je da ne možeš da se pomeraš tipa Warthunder, Eve Valkyrie i slično. 

Juče sam uzeo da na Oculusu igram Project C.A.R.S. i stvarno je do jaja - sa volanom i svime zaista se baš uživiš u ulogu. U jednom momentu sam se zaleteo da kasnim kočenjem preteknem grupu vozila ispred sebe i bukvalno sam u jednom momentu bio u fazonu "jebote sudariću se s njima", da bi sekund kasnije mozak ipak skapirao da to zapravo i nije neki problem u igri :) Samo što kad uzmeš u obzir da taj volan košta 450 eur, Oculus 600 i još mašina na kojoj to radi oko 800 skapiraš da je za te pare ipak bolje da kupiš nasviranog Juga pa da se zajebavaš s njime :tf: I kažem verovatno ljudima ne bi bio problem da daju soma ipo evra kada bi imao tipa 20ak "killer" naslova koju su nešto u životu neviđeno pa da ima smisla. Ovako ima 2-3 ok igre bez neke perspektive da će se u skorijem vremenu pojaviti nešto revolucionarno, zato i pucaju s tom pričom. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

20 minutes ago, [BMF]Psycho said:

Odličan review.

Ja sam u groznici pregledao modele zadnje dve nedelje, ne mogu više da čekam. Msi Gaming X isti bench ko taj Strix, al mnogo jeftiniji ovde i meni lepse izgleda.

Moram nesto kupiti, odma sada odma!

Dajte lekove za smirenje, obuzdajte pacijenta !!!!!!

[:D] 

1 hour ago, Zwerko said:

Već jeste dž uz telefon :)

Mislim da je cela priča oko VR-a previše nahajpovana bez da su rešili neke bitne stvari, pre svega kretanje, odnosno mučninu koju stvara kada se ti krećeš na kontroleru a telo ne može da skapira to kao normalno. Igrao sam par FPS igara koje su bukvalno samo bačene u VR, to je pakao. Samim tim sadržaj je trenutno najveća rak rana VR-a. Cena jeste problem ali ne toliko, da ima do jaja sadržaja kupovali bi ljudi koji imaju keša ali nažalost nema. Jedine igre koje zaista dobro  funkcionišu su one gde sediš u kokpitu nečega i logično ti je da ne možeš da se pomeraš tipa Warthunder, Eve Valkyrie i slično. 

Juče sam uzeo da na Oculusu igram Project C.A.R.S. i stvarno je do jaja - sa volanom i svime zaista se baš uživiš u ulogu. U jednom momentu sam se zaleteo da kasnim kočenjem preteknem grupu vozila ispred sebe i bukvalno sam u jednom momentu bio u fazonu "jebote sudariću se s njima", da bi sekund kasnije mozak ipak skapirao da to zapravo i nije neki problem u igri :) Samo što kad uzmeš u obzir da taj volan košta 450 eur, Oculus 600 i još mašina na kojoj to radi oko 800 skapiraš da je za te pare ipak bolje da kupiš nasviranog Juga pa da se zajebavaš s njime :tf: I kažem verovatno ljudima ne bi bio problem da daju soma ipo evra kada bi imao tipa 20ak "killer" naslova koju su nešto u životu neviđeno pa da ima smisla. Ovako ima 2-3 ok igre bez neke perspektive da će se u skorijem vremenu pojaviti nešto revolucionarno, zato i pucaju s tom pričom. 

Nadam se da ne pricas o DK2 okulusu iz Delte... Jel ima negde CV1 da se proba u bg? (ili htc vive).

Mala rezolucija u nekim igrama je problem. Recimo u DCSu ne mozes da procitas instrumente u cockpitu

Dk2 je Oculus, samo moj :) CV1 ne znam da ima negde u BG. U teoriji bi trebalo nekad da ga dobijem jer sam bio backer na Kickstarteru ali još ne šalju u Srbiju a prave problem ako se promeni adresa na neku drugu zemlju samo zbog slanja tako da :(

Mala rezolucija je malo problem ali ne toliko koliko ovo sve ostalo, pre svega sadržaj.

Heghlu'meH QaQ jajvam

DK1 ima 60Hz, DK2 je 75Hz, svakako bi i CV1 i Vive trebalo da budu bolji od njega po tom pitanju ali prosto to nije problem. Najveći problem je zapravo da lik radi tačno ono što i ti da bi ti delovalo normalno, da ima dobar tracking. To bi trebalo da je bolje na Viveu nego na Oculusu ali opet ne dovoljno. Tipa ja sad vozim auto u Project Cars i rukom prebacim brzinu, tek pošto sam to i odradio ruka mog lika ide ka ručici menjača i to pravi konfuziju i mozgu. Zapravo bi idealno bilo kada bi on radio tracking mojih ruku i lik u igri radio isto što i ja u stvarnosti, tada se mozak ne bi tripovao. I to pričam za te "cockpit" igre koje su realno najlakše. Igrao sam onaj neki Fable na Oculusu gde imaš slobodu kretanja kao u pravom FPS. Sve je ok dok te u uvodu voze na kolicima, čak je baš predrkan osećaj. Kad sidjes s kolica i kreneš na kontroleru da se šetaš dok u isto vreme sediš u stolici oćeš da baciš peglu posle dva minuta. To prosto tako ne radi :(

No da se vratimo na originalnu temu - Nvidia najavila zvanično 1060 kartice, targetiraju performanse 980 za $250, vrlo zanimljivo!

http://www.anandtech.com/show/10474/nvidia-announces-geforce-gtx-1060-july-19

Edit: Zvanično na tržištu i referentne i 3rd party 19. Jula!

Heghlu'meH QaQ jajvam