Jump to content

Koju tastaturu


primo

Recommended Posts

Ja sigurno znam jedino za COOLER MASTER Storm QuickFire TK Mechanical MX Blue (US) - SGK-4020-GKCL1-UI

E sad i Razer Black Widow Ultimate X isto moze da se nadje sa Chery MX blue tasterima, ali ja to nisam nasao ovde kod nas. A to Das Keyboard i to jedino da porucis od nekoga preko, kod nas to niko ne radi. Ili da vidis da porucis preko ovih sa Kupujem prodajem koji donose. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

@primo, jesi uzeo nesto na kraju?

ja sam se bas nalozio, pa stalno gledam rivjuove i pokusavam da se informisem malo pre nego sto narucim nesto preko "madjara", posto ovi nasi bar deru, a i imaju nula modela u ponudi. uzeo bih plave switcheve, ali mislim da bi i braon bili okej. za sada mi je favorit Corsair K70 zbog kvaliteta izrade (i prihvatljive cene), a Coolermaster Masterkeys Pro L bi mi bio drugi izbor, mada je osetno skuplja.

svakako planiram da pre kupovine prvo obidjem par radnji kako bih isprobao braon/plave switcheve i video sta mi vise lezi. Baito nema Corsair (kazu ne uvozi niko u Srbiji), a decko koji radi tamo mi je preporucio braon, jer su plavi bas osetno glasniji. rekao je da imaju switch testere i neku Coolermaster tastaturu (ako se dobro secam) sa braon switchevima, pa moze da se proba, ako nekoga zanima.

Link to comment
Share on other sites

Meni je drugar doneo na kraju iz usa Das keyboard pro sa mx blue tasterima i to sam naisao na neku akciju od 125$. K70 je slicnog oblika/izgleda al gledaj da uzmes RGB varijantu jer sam citao da obicna K70 crkava.

Plavi su glasni i jako prijatni za kucanje, dok braon nemaju nikakav feedback... Razlika izmedju braon i red sto se feedbacka tice je jako mala, pa ako ti je glasnoca problem uzmi red.

Takodje plavi tasteri imaju visok 'release point' pa razmisli i o tome ako igras neke igrice gde stiskas jedan taster brzo.

Edited by primo
Link to comment
Share on other sites

Ja sam uzeo sa plavim i ako nisi sam gajbi sam ili u sobi, moze da bude ljudima oko tebe preglasno.

Ne bih je menjao sad za bilo šta ali kad god me iscimaju noću sa posla da nešto radim, probudim sve u kući.

Najbolje bi ti bilo da obiđeš koju prodavnicu i uporediš odmah.

Red ti nikako ne bih preporučio, radije bih kucao na nekoj kineskoj tastaturi od 500kinti.

.

Link to comment
Share on other sites

jos malo informacija o dostupnosti - u Gigatronu u Uscu imaju CM Storm QuickFire TK (plavi) i QuickFire XT (braon), pa kao mogu da se probaju.

necu tamo kupovati, idem samo da osetim razliku i vidim sta mi vise prija, ali mislim da sam se odlucio za Corsair Strafe RGB sa plavim switchevima. nagledao/naslusao sam se testova tastatura sa plavim switchevima i bas sam se zaljubio u onaj zvuk. ne secam se kad sam bio toliko uzbudjen zbog kupovine novog hardvera, jedva cekam \o/

Link to comment
Share on other sites

Ako mislis na mehanicku tastaturu jedina koju ja znam da odgovara tvom opisu je Steelseries Apex M800. Meni ona bas i prija posto prosto nema tog utiska klika mehanicke tastature tako izrazenog koji ja recimo ne volim. Problem je sto je skupa kao djavo. S druge strane koliko se ja secam Tarantula nije mehanicka tastatura, ako trazis neku membransku tu ima dosta vise izbora po povoljnijim cenama.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Probaj ovo ako imaš gde uživo - http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=bsd&cs=04&sku=331-9653

Sabijaju sve te Dell kancelarijske, imaju tišnoću i za nijansu su plići - ne baš kao na Tarantuli, ali jesu u odnosu na ostale..

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

konacno sam se iscimao i otisao do Gigatrona da probam switcheve. plavi su mi definitivno favoriti, za onih 30ak sekundi koliko sam kuckao, odusevio sam se i skoro pozeleo da odmah pazarim tu tastaturu (CM Quickfire TK), iako je milion maraka skuplja nego kod Madjara. probao sam plave, braon i crvene switcheve. crveni su mi bili mozda najdosadniji, braon malo bolji, ali je meni licno onaj klik koji imaju plavi bas prijao, prejaki su.

izbor sam suzio na Corsair Strafe RGB, K70 Lux RGB ili CM Masterkeys Pro L, pa sta nadjem. pokusavam da provalim da li bi mi taj wrist rest koji dolazi uz Corsair znacio ili ne. pretpostavljam da je lepo imati, ali ne znam koliko bih ga koristio, s obzirom da sam na ovoj tastaturi koju trenutno imam to cudo koristio ukupno nedelju dana. Pro L mi je zlatna sredina - ima belu plocu kao Strafe, pa su boje svetlije; kvalitet izrade je na visokom nivou, kao K70; cenovno je izmedju ova dva Corsaira.

pitao sam fantasterrific-a i trenutno kod dobavljaca nema nijedne tastature sa plavim switchevima. poslao sam poruke jos dvojici sa KP, pa ce valjda neko nesto iskopati. je l' postoji jos neko proveren koga bih mogao da kontaktiram?

Edited by digrejzo
Link to comment
Share on other sites

Ono sto fantasterrific ne moze da nabavi verovatno ne moze niko od tih madjara. Ne znam kakva je sad situacija ali ja sam cekao 3 meseca Das i k70 da se pojave i odustao na kraju. Onaj "PC Gaming Shop" je imao Strafe sa mx blue 25. maja i bila je 154e, a silent i brown oko 135.

 

Edited by primo
Link to comment
Share on other sites

smor =(

pitao sam  i PC komponente (verovatno je to taj PC Gaming Shop) , cena za Strafe je ista:

"Pozdrav,
trenutno imamo problema sa nabavkom robe, dosta su veliki rokovi isporuke, pa ne bismo da primamo porudžbine, kad ne možemo da Vam kažemo kad bi moglo da se isporuči. Interesujte se naredne nedelje, valjda će nešto krenuti u pozitivu."

nadam se da će se nešto uskoro promeniti, valjda neću izretardirati i kupiti onaj Quickfire u Gigatronu. 

Edited by digrejzo
Link to comment
Share on other sites

On 9/26/2016 at 0:21 PM, Junkie said:

nisam mislio kao tarantulu, to je nebitno, isto je nebitno da je mehanicka, samo da je tiha i plitka kao na laptopovima.

sto se mene tice idealno bi bilo kad bi nasao neku koja je kao touchscreen, samo da prst stavis :)

Ja na jednom kompu koristim Logitech K740, zadovoljan sam, možda je to to što tražiš.

Link to comment
Share on other sites

niko sa KP ne moze trenutno da nabavi tastaturu sa plavim switcheivma, pa sam odustao od toga i odlucio se za Qisan Magicforce (ufff) sa Cherry MX Blue switchevima.

mnogima su plavi Gateron switchevi cak i bolji od Cherryja, ali sam tu i tamo mogao da naletim na postove da su nekim ljudima isporucene tastature sa par cudnih/nekonzistentnih tastera, pa sam se na kraju ipak odlucio za Cherry jer imaju bizarnu kontrolu kvaliteta i konkurencija/kopije jos uvek nisu na tom nivou (ali su tu negde). Kailh/Outemu switchevi isto mogu da ispadnu bas dobri i sa njima ova tastatura moze da se kupi za ~$60, dok je Cherry varijanta oko $90-100 (Aliexpress). na Amazonu je jos bolja situacija - $40 Outemu, $60 Kailh, $63 Gateron, $70 Cherry. kompanija koja salje sa Aliexpressa ce staviti $45 kao vrednost moje posiljke, pa ce valjda lesinari na carini da iskuliraju.

jedino sto me malo smara su tasteri jer mi je taj "gejmerski font" bas gadan i njih cu verovatno menjati u nekom trenutku (ovako nekako), ali tek kada naucim layout i Fn + <taster> kombinacije. layout mi je jako zanimljiv, numericku tastaturu koristim jako retko, a F red mi nije bitan. najvise me raduju clicky switchevi i jako fin kvalitet izrade, jedva cekam da stigne \o/

evo par slika:

maxresdefault.jpg

maxresdefault.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja baš ne volem te tastature bez numeričkog dela... 

Inače imao sam priliku da prethodna dva dana na kratko probam HyperX tastaturu i onako sam baš bio prijatno iznenađen - minimalistička, nema preterano gluposti, sve kako treba. Ova koju sam probao je imala baš Blue tastere ali će moći da se bira i Red i Brown. Koliko sam skapirao kod nas ce biti da se kupi negde početkom godine, a trenutno je u Evropi po ovim većim tržištima tipa UK, Nemačka i sl, kapiram da i kod Madjara stiže kao i kod nas što je malo smor. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

stigla danas tastatura i bas sam prezadovoljan switchevima, kvalitetom izrade, izgledom i generalno velicinom tastature. bice potrebno malo navici se na pojedine kombinacije, ali verujem da nece biti nikakvih problema. kad naucim layout i krene da me golica novcanik, prelazim na blank keycaps ili nesto drugo, pod uslovom da ubodem pristojnu cenu.

vreme dostave je (cini mi se) bas dobro - narucio sam 10. oktobra, 20. bilo na carini, danas je pokupio. inace, zanimljiva stvar, rekao sam kinezu da stavi value na $50, danas na kutiji vidim da je value $9.5, a da su na carini procenili da je ipak vise od toga - $20. na kraju sam u posti platio 597din kad sam podizao paket, sto mislim da je super iznos u odnosu na to koliko su mogli da traze.

daleko od toga da se zalim, ali carski mi je da u obzir nisu uzeli cenu na kutiji (to razumem, nisam prvi koji je stavio cenu ispod realne, a i gift fora se odavno koristi), ali onda ni na netu nisu hteli da bace pogled i vide kako se krecu cene, nego eto, neka bude <carinik-baca-pikado-strelicu> eura. na kraju ispade da je svejedno sta se narucuje, sto ume da bude i dobro i lose, pa sta se zalomi.

Link to comment
Share on other sites

Dal ti misliš da zaista postoji carinik koji uzme i na netu pogleda koliko šta košta? Pa to je ona stara dobra o'šac metoda - "mmmmm.... tastatura, to je dvaes' evra". Međutim kao što je tebi sad radilo u korist tako isto imaš situaciju gde nešto košta manje ali on proceni da košta više pa ti zalepi carinu pa se ti žali pa ovo pa ono... 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...