Lucky Posted July 30, 2021 Report Share Posted July 30, 2021 22 minutes ago, togFU said: Random pitanje: gde odneti prazne staklene boce? imam 20+ komada, a nešto mi glupo da to samo tako bacim u kontejner Pa imaš ovu grupu koja zapravo radi, i unatoč (!) imenu može i boca - https://www.facebook.com/groups/756815858428205/ Alternativno možeš da ubaciš u one globaltel reciklažne kontejnere i dobiješ popust na busplus! a mislim i da možeš na pijacu da odeš i daš prvoj babi koja prodaje rakiju ili uskoro paradajz sok i to 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted July 30, 2021 Report Share Posted July 30, 2021 40 minutes ago, togFU said: Random pitanje: gde odneti prazne staklene boce? imam 20+ komada, a nešto mi glupo da to samo tako bacim u kontejner znao sam da skupljas sekundarne sirovine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted July 30, 2021 Report Share Posted July 30, 2021 20 minutes ago, Zwerko said: http://reciklomat.rs/ Nema u Rakovici 😕 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted July 30, 2021 Report Share Posted July 30, 2021 21 minutes ago, Zwerko said: http://reciklomat.rs/ 20 minutes ago, Lucky said: Alternativno možeš da ubaciš u one globaltel reciklažne kontejnere i dobiješ popust na busplus! Duvajte ga beograđani!! : ) Aj videću tu FB grupu, hvala... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 30, 2021 Report Share Posted July 30, 2021 52 minutes ago, absolute said: Nema u Rakovici 😕 Imaš recimo kod Garden Centra. Odvoeni kontejneri za papir, metal, plastiku i staklo. https://www.google.com/maps/place/Reciklažno+ostrvo/@44.75563,20.4163553,13.17z/data=!4m9!1m2!2m1!1sreciklažno+ostrvo!3m5!1s0x0:0xf8043b7bd8ca3de5!8m2!3d44.7449706!4d20.4269361!15sChJyZWNpa2xhxb5ubyBvc3Rydm-SAQtqdW5rX2RlYWxlcg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted July 30, 2021 Report Share Posted July 30, 2021 Hvala... preko puta Linde...taman kad idem tamo ponesem ovu gomilu flaša i tegli Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dende Posted July 30, 2021 Popular Post Report Share Posted July 30, 2021 Jedna od najtuznijih stvari u Srbiji mi je bacanje smeca. Istini za volju, ne postujem bas ni nemacke/holandske reciklazne zahteve pa odvajam organsko, plastiku i papir (samo). Najvise me boli kad u Srbiji po navici odvajam plasticne flase i limenke (u nemackoj/holandiji dobijes 25 centi za njih) i onda ih na kraju bacim sve u isti kontejner. Bas smo dno dna sto se tice reciklaze. Gradovi su nam prljavi i skoro svako mesto za odlaganje smeca je usrano i upisano. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 30, 2021 Report Share Posted July 30, 2021 Rur is stronkhttps://www.facebook.com/717485268307882/posts/4307555745967465/?app=fbl 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted July 30, 2021 Report Share Posted July 30, 2021 (edited) hahahah cringe Edited July 30, 2021 by beba isus 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 31, 2021 Report Share Posted July 31, 2021 8 hours ago, Dule_smor said: Rur is stronk https://www.facebook.com/717485268307882/posts/4307555745967465/?app=fbl ajao šta je bre ovo :))) pa šta bi čoveku :)) 12 hours ago, Dende said: Jedna od najtuznijih stvari u Srbiji mi je bacanje smeca. Istini za volju, ne postujem bas ni nemacke/holandske reciklazne zahteve pa odvajam organsko, plastiku i papir (samo). Najvise me boli kad u Srbiji po navici odvajam plasticne flase i limenke (u nemackoj/holandiji dobijes 25 centi za njih) i onda ih na kraju bacim sve u isti kontejner. Bas smo dno dna sto se tice reciklaze. Gradovi su nam prljavi i skoro svako mesto za odlaganje smeca je usrano i upisano. dobiješ 25 centi jer ti naplate 25 centi. kad bi kod nas tako jasno napisali na cenama da ćeš sok da platiš 1eur + 25 za limenku, sigurno bi znatno više njih recikliralo limenke 🙂 16 hours ago, absolute said: Hvala... preko puta Linde...taman kad idem tamo ponesem ovu gomilu flaša i tegli mislim da je i gradska čistoća imala neku svoju akciju za reciklažu, donesu ti neke kese pa ti ubacuješ i onda pokupe to od tebe i čak dobiješ popust na infostan ili tako nešto :)) ako te ne mrzi guglaj malo 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 On 7/30/2021 at 6:27 PM, Dende said: Jedna od najtuznijih stvari u Srbiji mi je bacanje smeca. Istini za volju, ne postujem bas ni nemacke/holandske reciklazne zahteve pa odvajam organsko, plastiku i papir (samo). Najvise me boli kad u Srbiji po navici odvajam plasticne flase i limenke (u nemackoj/holandiji dobijes 25 centi za njih) i onda ih na kraju bacim sve u isti kontejner. Bas smo dno dna sto se tice reciklaze. Gradovi su nam prljavi i skoro svako mesto za odlaganje smeca je usrano i upisano. U pravi si...juce gledam koliko plastike za jedan obrok...meso u plasticnoj kutiji, pecurke u plasticnoj kutiji, salata u jebenoj plasticnoj kutiji :c Zato i pitam jel mi stvarno nije tesko da odvajam i da jednom nedeljno skoknem da to ubacim gde ce da se opet upotrebi...Evo i Laki ima konstruktivne predloge... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 To sa reciklažnim kontejnerima za generalno plastiku je već aj da kažemo malo logistika. Problem je što mi ne uvodimo ni ovo što je jednostavno rešenje - kad kupuješ plastičnu flašu plaćaš "kauciju" u iznosu lupam 20 dinara, u prodavnici se postave automati za prihvat tih flaša nazad i vraća ti pare kad vraćaš, bukvalno ne bi bilo jedne plastične flaše na ulicama u roku od par meseci (jer šta i baci neko koga zabole dupe će pokupiti random sakupljač sekundarnih sirovina). Slična priča i sa limenkama. Pritom to tipa Hrvatska ima od 2015. godine, dakle nije da može samo u naprednih zemljama EU, plus je klasifikovano mislim i po veličini ambalaže, tipa manja je kaucija za flašu od 0.2l nego od 1.5l. A ima i u zemljama van EU, tipa Rusiji i Belorusiji, nikakav komplikovan sistem samo treba neko da se pozabavi. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 6 hours ago, absolute said: U pravi si...juce gledam koliko plastike za jedan obrok...meso u plasticnoj kutiji, pecurke u plasticnoj kutiji, salata u jebenoj plasticnoj kutiji :c Zato i pitam jel mi stvarno nije tesko da odvajam i da jednom nedeljno skoknem da to ubacim gde ce da se opet upotrebi...Evo i Laki ima konstruktivne predloge... U Srbiji je upitno koliko se sve to reciklira. Pomešani tipovi plastike, prljavi komadi (pogotovu masni), neobeleženi komadi, itd. Npr. PP se uopšte ne reciklira u Srbiji. Retke organizacije poput Čep za Hendikep izvoze PP u Mađarsku gde se reciklira. Zato smo se u mom domaćinstvu postarali da što manje plastike unosimo u kuću - bez ambalaže ako je moguće; staklo, papir i višekratna plastika ako nije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 10 hours ago, absolute said: U pravi si...juce gledam koliko plastike za jedan obrok...meso u plasticnoj kutiji, pecurke u plasticnoj kutiji, salata u jebenoj plasticnoj kutiji :c Zato i pitam jel mi stvarno nije tesko da odvajam i da jednom nedeljno skoknem da to ubacim gde ce da se opet upotrebi...Evo i Laki ima konstruktivne predloge... nevezano za separaciju više povezano generalno sa đubretom, ja ne znam odakle ono stiže ali nama se ona ogromna kanta napuni za jedan dan otprilike, a ja nemam pojma kako kad je dominantni izvor proizvoda pijaca pa u kesama itd, nema čak ni toliko tetrapaka i ostalo, slabo šta od toga pijemo, ali prosto samo se napuni odjednom. 3 hours ago, Jose Jimenez said: Retke organizacije poput Čep za Hendikep izvoze PP u Mađarsku gde se reciklira. mi uzeli ovde u redakciji čep za hendikep kutiju da ubacujemo i skapirali bolje da stavimo u hodnik zgrade, valjda neće niko da ukrade. i ono primile se komšije, bukvalno smo skoro do vrha napunili a nije toliko velika zgrada. što je skroz kul, čak od komšije jednog ćerka i deca donose od kuće čepove pa ubacuju. baš mi nešto bilo drago, posebno što bi 99% svi oni iz zgrade bacili to u kontejner da nema ovoga. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fuse.buca Posted August 3, 2021 Report Share Posted August 3, 2021 Meni je kod teme reciklaze najtuznije to da tamo gde imas odvajanje otpada (metal, plastika, organski otpad, papir...), ljudi se iscimaju, odvajaju i onda dodje kamionce i ubaci sve to u jednu veliku crnu kesu... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 3, 2021 Report Share Posted August 3, 2021 24 minutes ago, fuse.buca said: Meni je kod teme reciklaze najtuznije to da tamo gde imas odvajanje otpada (metal, plastika, organski otpad, papir...), ljudi se iscimaju, odvajaju i onda dodje kamionce i ubaci sve to u jednu veliku crnu kesu... hahah, realno ima i toga 🙂 ili pokupi neko to đubre pa odnese dalje da prebira pa onda opet sve pomeša. uvek me interesuje i da li oni kontenjeri za garderobu itd zapravo rade, dal' tu neko ostavlja stare stvari, dal' tu ljudi ubacuju i standardno đubre iz neznanja ili jer ih nije briga... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted August 3, 2021 Report Share Posted August 3, 2021 Ja vec par godina imam sledeci princip, za koji verujem da je najbolji u Srbiji, bar trenutno. Odvajam na gajbi plastiku, staklo i konzerve, cepovi idu u ono cep za hendikep. Kad nakupim neku kolicinu ostavim pored konta i cigani to pokupe, kontam da oni to razdvajaju kako treba radi prodaje. Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted August 3, 2021 Report Share Posted August 3, 2021 sad vidim ovu burger čupri moja dva centa: bg - bitni špirs na vračaru ns - acabns, ne znam gde je tačno, al tu negde u selu! 1 Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 3, 2021 Report Share Posted August 3, 2021 2 minutes ago, alfa said: sad vidim ovu burger čupri moja dva centa: bg - bitni špirs na vračaru ns - acabns, ne znam gde je tačno, al tu negde u selu! čuo sam za ovo na vračaru i nikako da vidim gde je a sve kao hoću. sad gledam, katanićeva, to je tamo na stanici trole jelde? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted August 3, 2021 Report Share Posted August 3, 2021 Odmah do sobekcis i timor grafita! Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 4, 2021 Report Share Posted August 4, 2021 9 hours ago, alfa said: Odmah do sobekcis i timor grafita! haha sad si me zezn'o ko da ja znam koji su to grafiti! al' ima danas da odem nevrdles. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted August 5, 2021 Report Share Posted August 5, 2021 On 8/3/2021 at 5:06 PM, alfa said: ns - acabns, ne znam gde je tačno, al tu negde u selu! lol, video sam kad se to otvorilo, ultra-cringe što bi rekli mladi... apsolutno nemam želju da uđem u objekat koji se zove ACAB, a još bolje je kao značenje toga - American Comfort Appetite Bistro - lol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted August 7, 2021 Report Share Posted August 7, 2021 Jbt, koji horor https://interestingengineering.com/kuwaits-tire-graveyard-with-over-7-million-dead-tires-poses-a-fire-hazard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 7, 2021 Report Share Posted August 7, 2021 2 hours ago, manson said: Jbt, koji horor https://interestingengineering.com/kuwaits-tire-graveyard-with-over-7-million-dead-tires-poses-a-fire-hazard kako ne, stara ona priča ne palite gume ne mogu da se ugase nikad, a ovo bukvalno groblje guma 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted August 7, 2021 Report Share Posted August 7, 2021 (edited) Lego could be considered the world's number one tyre manufacturer; the factory produces about 306 million small rubber tyres a year. The claim was reiterated in 2012. - https://en.wikipedia.org/wiki/Lego#Manufacturing Ne znam kakva je situacija sada, al' pre 10 godina su bili pobednici. Jedino sto se lego bas i ne "trosi" pa ne moramo da kopamo rupe u pustinjama. Edited August 7, 2021 by jasamnepismen Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts