Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

Bravo proto, tj to što je od tebe ostalo!

Drugari, opet ja sa mučenim tabletom, zamenio sam mu panel, nisam ni morao da ga rasklapam skroz ali ipak jesam (inb4 zašto, debil sam) , u procesu sam morao da otkačim sve one flet konektore i naravno otišao mi je pin na jednom i to baš na konektoru od hardverskih tastera i sad mi ne radi power dugme  [boom2]  toliko sam ćorav da sam morao sam da radim macro foto aparatom da bih zapravo video šta se desilo, razmak između pinova daj bože da je 0.3mm, jel to uopšte postoji neki servis koji hoće da radi, ono, tablet je ispravan, digitizer je preživeo ono što stari panel nije, sve radi normalno samo što ne mogu da ga probudim kad mu se ugasi ekran jer ujedno ugasi i gravity sensor i onda sam popušio, ne pomažu one applikacije koje pale ekran kad pomeriš uređaj, moram da mu shortujem prva dva pina na konektoru da se probudi [zvajz]

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Pitanje za putovanje u inostranstvo (Grčka preko Makedonije), pošto nisam do sada išao kolima:
Da li je dovoljan samo zeleni karton za Makedoniju ili je preporučljivo vaditi i međunarodnu dozvolu (svuda se spominje da nju uopšte i ne traže, osim za usluge rent-a-kara u Grčkoj, koje ne bih koristio)? Da li je preporučljivo uzimati opciju Pomoći na putu (da li to u stvarnosti funkcioniše onako kako je reklamiraju)?

Šta je od opreme potrebno nositi osim trougla, prve pomoći, rezervnih sijalica, rezervnog točka i PP aparata? Da li se negde kontroliše rok trajanja prve pomoći, s obzirom da mi ističe u julu a ne bih ga baš menjao osim ako nije apsolutno neophodno.

Kakva je dinamika sipanja goriva (tj gasa) preporučljiva, da napunim rezervoar ovde, ili su bolje neke sipanja u  Makedoniji i Grčkoj?

Fala unapred.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Nosi međunarodnu, sipaj van Srbije, Makedonija je svakako jeftinija, u Grčkoj zavisi.

Edited by shw.

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

U Makedoniji na autoputu primaju evre za putarinu ali vraćaju kusur u denarima, tako da ako možeš da plaćaš karticom, plaćaj karticom.

Promenili su ove godine, prosao sam pre dva dana, tj pisem iz Grcke :) dakle prosle godine nisu primali metalne evre, sada primaju, ali samo kovanice od 50centi, 1 i 2 evra (dakle ne manje, ali je i to bolje nego prosle godine kada su primali samo papirne). Ne znam sta ti vrate kad im das vecu novcanicu za evre, ali im je kurs evro-denar katastrofa - na prvoj putarini je 60 denara ili 1.5 evra, a svuda na pumpama racunaju 1 evro 60 denara. Tako da ces i karticom suštinski vise platiti putarine oko 30-50% (posle su malo manje razlike). Ja sam zaključio da se najviše isplati da razmenis 10 eur na pumpi ili tako negde, putarine izadju oko 7,za ostalo cu da kupim cokoladicu u povratku, bolje nego da ostavim makedonskim putarima :)

Sto se opreme tipa prva pomoc i sl ja tu nis ne bih dirao, evo vec 5-6 godina svaki put idem u Grcku kolima i u proseku predjem bar po 2-3k km za letovanje po Grckoj, nijednom me nijedan pandur nije startovao. Video sam da startuju ljude koji bas divljaju ali se onda ne gleda prva pomoć :)

Na kraju nemam pojma da li treba medjunarodna dozvola, niko mi je nikada nije trazio ali je ja uredno vadim... Zeleni karton makedonci traze pod obavezno.

Edit: Za gorivo obavezno Makedonija, dizel je ispod evro za litar, u Grckoj na kontinentu je oko 1.2, kod mene na ostrvu je 1.4. Nisam gledao benzin u MK, u Grckoj je oko 30 centi skuplji po litru. Gas obavezno uzmi u MK, u Grckoj ga dosta retko ima, to bolje da konsultujes one vodice Mirka Alvirovica da vidis gde ga ima.

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Drugari imam problem. Koleginica mi je uplacivala nesto u posti na opstoj uplatnici i umesto da uplati 928 din uplatila je 915 , i kako jedna muka ne ide sama dodala jednu nulu vise na pozivu na br.ziro racun je ok , jel mogu oni to ujutru da mi isprave , jel nije mng cimanje :/ ??

Edited by m4rcko

Lična karta? Poziv na broj ne mož da prođe ako nije ispravan, ako se koristi 97 kontrolni broj, što verovatno jeste. Tako da si tu kul, pa samo uplati iznos razliku

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

protip: otvori besplatni račun u telenor banci, ne košta te bukvalno ništa koristio ga ili ne, a ovakva plaćanja odradiš preko kompa ili mobilnog za 5 minuta bez mogućnosti da pogrešiš i za manju proviziju nego u pošti.

npr. sad ne bi morao da ideš u trezor nego bi ti vratili pare direktno na račun, sve i da ti banking aplikacija nije odbila inicijalni nalog zbog ovoga što nickwood kaže