Lucky Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Рибз и Бургер лепо изгледају, кажете да је и укусно. И то је добро.Али, радозналости ради, зашто тај амерички изглед и јеловник? Испада да само Амери знају да направе роштиљ. Наше пљеке и наш роштиљ не могу да се сервирају довољно лепо, не могу да буду полусирове или има нешто треће?To je koncept burgera, na kraju krajeva i meso je nešto drugačije. Isto kao što ljudi idu u McDonalds iako imaju da kupe pljeskavicu gde se okrenu, tako idu i ovde na nešto slično ali ipak drugačije. Plus imaš kolutove luka, malo neke drugačije prelive i soseve, tako to.Naravno da niko i dalje nema ništa protiv da ode i odvali se od pljeskavice na kajmaku sa lukom :)btw, ja nisam imao pojma da:1. Hotel Jugoslavija radi (i to sad gledam, od 2013!)2. U hotelu izdaju prostor i za kancelarije (nemam pojma gde su ih zbudžili, ali ih kao ima preko 100). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Ја сам помислио да би било занимљиво да се пљека са кајмаком служи у финој варијанти, ала приказаној. Фина пљека од меса, наравно, па нек кошта.Нисам против, само радознао. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hijavata Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Tanker blizu Merkatora ima fina rebarca, posto vidim da su i ona ubacena u pricu. Quote Ako je Dre pravi doktor sto ne seta klompe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 Када смо код америчке хране, хусао данас lemon pie у Intergalacticu, изува Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted March 29, 2016 Report Share Posted March 29, 2016 ribz grill&booze sad ima jače burgere od burger house-a. uz to imaju i jako dobra rebarca i ooooooooooooooodličan pulled pork (tj. drpano prase).Probao sam rebra nisu losa uopste. Inace gde su najbolja rebra u BGu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Ja bih se usudio reci kod jage i gice, na cosku bulevara nikole tesle i dzona kenedija, mislim da nigde nisam jeo gotivnija nego tamo, doduse marinirana su, a bas volim rebra i husam ih gde god stignem. Jebo mater, bale mi krenule, ko puding su kasikom da ih jedes Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Ја сам помислио да би било занимљиво да се пљека са кајмаком служи у финој варијанти, ала приказаној. Фина пљека од меса, наравно, па нек кошта.Нисам против, само радознао.za to npr imaš Malu Fabriku, Ambar i sl 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 aj pa javi da imamo jedno jos iskustvo. Ja tamo ne mogu da pridjem od kada je tamo radio leskovacko mesko i neki pre njega sa pljeskavicama koje su se zvale "f117a (nema mesa unutra samo prilozi izmedju lepinja lol), "zorana", "pica pljeskavica", i jedan i drugi su nesto najogavnije ikad Je l' moram da naručim medium rare ili mogu i na srpskom? Kako se na srpskom kaže medium rare, nauči me pošto ne znamSrednje retko, prosto je! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Lex Posted March 30, 2016 Popular Post Report Share Posted March 30, 2016 Je l' moram da naručim medium rare ili mogu i na srpskom? Kako se na srpskom kaže medium rare, nauči me pošto ne znamPošto je izvor kvalitetnog foruma, razmena pravih informacija - ja mislim da je ovo neka uobičajena gradacija kod nas: sirov/krvav, slabo pečen, srednje pečen, jače pečen, dobro pečen... Medium rare bi trebalo da je slabo pečen. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post f4ts0 Posted March 30, 2016 Popular Post Report Share Posted March 30, 2016 ja ovde kad porucujem burger kazem المتوسطة نادرة 10 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 semi skimmed Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Igor naučio jezik Mordora... 2 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 dragi svi,zalepili ste se za moj post kao da ga je ostavila medolinka ili marinica, ne znam da li sam glup ili biste me jebali...pitao sam tri konobara i dva šefa kuhinje danas, niko nije znao kako se na srpskom kaže medium rare. poenta nije da ja ne znam da se izrazim na srpskom nego da ljudi koji to treba da spreme ne znaju (jer ih je 90% učilo zanat po brodovima i inostranstvu), a pritom uvek naginju ka reš jer generalna populacija nije još evoluirala do krvavog mesa. naručivanjem na engleskom eliminišeš zabunu i to je cela poenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 postoje bolji načini za čuvanje jezika od toga da jedeš ugljenisan biftek, složićeš se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 da budem iskren onih par puta sto sam narucio biftek u par restorana bilo je "krvav, srednje pecen i dobro pecen". Nije bilo ni potrebe ni poente za dodatnim gradacijama, razumeli smo se u principu :) Ne znam kakav bi efekat imalo medium rare, verovatno bi dobio zaušku Ali sad ozbiljno, zar nije dovoljno reci "krvav, srednje pecen i dobro pecen"? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 da budem iskren onih par puta sto sam narucio biftek u par restorana bilo je "krvav, srednje pecen i dobro pecen". Nije bilo ni potrebe ni poente za dodatnim gradacijama, razumeli smo se u principu :) Ne znam kakav bi efekat imalo medium rare, verovatno bi dobio zauškuAli sad ozbiljno, zar nije dovoljno reci "krvav, srednje pecen i dobro pecen"?Iz mog iskustva u Srbiji gradacija krvav je u stvari medium rare, srednje pecen je medium well a dobro pecen je well done.Naravno zavisi od restorana do restorana ali uglavnom kad kazete krvav dobijete medium rare.Evo i kako izgleda ta gradacija na 6 nivoa preterivanje realno: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Zanimljivo ja sam eto svih 5 puta trazio srednje pecen, misleci bas na ovaj meduim rare, a dobijao medium. Danas sam sebi napravio jedan bas rare :) A nekako me uvek bilo blam da kazem krvav. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 sledeci put trazi "toliko krvav da je krava jos uvek pokusavala da pobegne iz kuhinje" =o)ili ko normalan covek uzmi sa rostilja meso koje ima samo 1 stepen - svinjski vrat \o/ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 ima nesto i u dobrom bifteku i burgerusvinjski vrat je ipak specijlitet Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 ah kako se primecuje ta tranizicija iz rejvera u mladog oca, muža i working drona :)Proći će oko 37me, ne daj se 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Ja ću tad već preći na mocchu i garlico blanche 2 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 medium rear jerl to osrednje otpozadi Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 olizete mi svi vi medium rare opran rch!esmo se razumeli?! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 Na srpskom se kaže blago krvav 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted March 30, 2016 Report Share Posted March 30, 2016 ahahaha za manje od 1 strane od lingvisticko-gastrosnobovske diskusije do analne fisure!guarana i jafa za sve! \o/ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts