Jump to content

pričajte


Guest

Recommended Posts

Рибз и Бургер лепо изгледају, кажете да је и укусно. И то је добро.
Али, радозналости ради, зашто тај амерички изглед и јеловник? Испада да само Амери знају да направе роштиљ. Наше пљеке и наш роштиљ не могу да се сервирају довољно лепо, не могу да буду полусирове или има нешто треће?

To je koncept burgera, na kraju krajeva i meso je nešto drugačije. Isto kao što ljudi idu u McDonalds iako imaju da kupe pljeskavicu gde se okrenu, tako idu i ovde na nešto slično ali ipak drugačije. Plus imaš kolutove luka, malo neke drugačije prelive i soseve, tako to.

Naravno da niko i dalje nema ništa protiv da ode i odvali se od pljeskavice na kajmaku sa lukom :)

btw, ja nisam imao pojma da:

1. Hotel Jugoslavija radi (i to sad gledam, od 2013!)

2. U hotelu izdaju prostor i za kancelarije (nemam pojma gde su ih zbudžili, ali ih kao ima preko 100).

Link to comment
Share on other sites

Ја сам помислио да би било занимљиво да се пљека са кајмаком служи у финој варијанти, ала приказаној. Фина пљека од меса, наравно, па нек кошта.
Нисам против, само радознао.

...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака,
Да однесе све што имам у дубину у дубоку.

 

Link to comment
Share on other sites

Ja bih se usudio reci kod jage i gice, na cosku bulevara nikole tesle i dzona kenedija, mislim da nigde nisam jeo gotivnija nego tamo, doduse marinirana su, a bas volim rebra i husam ih gde god stignem. Jebo mater, bale mi krenule, ko puding su kasikom da ih jedes

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

Ја сам помислио да би било занимљиво да се пљека са кајмаком служи у финој варијанти, ала приказаној. Фина пљека од меса, наравно, па нек кошта.
Нисам против, само радознао.

za to npr imaš Malu Fabriku, Ambar i sl

  • Upvote (+1) 1

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

aj pa javi da imamo jedno jos iskustvo. Ja tamo ne mogu da pridjem od kada je tamo radio leskovacko mesko i neki pre njega sa pljeskavicama koje su se zvale "f117a (nema mesa unutra samo prilozi izmedju lepinja lol), "zorana", "pica pljeskavica", i jedan i drugi su nesto najogavnije ikad

Je l' moram da naručim medium rare ili mogu i na srpskom?

 

Kako se na srpskom kaže medium rare, nauči me pošto ne znam

Srednje retko, prosto je!

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

dragi svi,

zalepili ste se za moj post kao da ga je ostavila medolinka ili marinica, ne znam da li sam glup ili biste me jebali...

pitao sam tri konobara i dva šefa kuhinje danas, niko nije znao kako se na srpskom kaže medium rare. poenta nije da ja ne znam da se izrazim na srpskom nego da ljudi koji to treba da spreme ne znaju (jer ih je 90% učilo zanat po brodovima i inostranstvu), a pritom uvek naginju ka reš jer generalna populacija nije još evoluirala do krvavog mesa. naručivanjem na engleskom eliminišeš zabunu i to je cela poenta.

Link to comment
Share on other sites

da budem iskren onih par puta sto sam narucio biftek u par restorana bilo je "krvav, srednje pecen i dobro pecen". Nije bilo ni potrebe ni poente za dodatnim gradacijama, razumeli smo se u principu :) Ne znam kakav bi efekat imalo medium rare, verovatno bi dobio zaušku

Ali sad ozbiljno, zar nije dovoljno reci "krvav, srednje pecen i dobro pecen"?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

da budem iskren onih par puta sto sam narucio biftek u par restorana bilo je "krvav, srednje pecen i dobro pecen". Nije bilo ni potrebe ni poente za dodatnim gradacijama, razumeli smo se u principu :) Ne znam kakav bi efekat imalo medium rare, verovatno bi dobio zaušku

Ali sad ozbiljno, zar nije dovoljno reci "krvav, srednje pecen i dobro pecen"?

Iz mog iskustva u Srbiji gradacija krvav je u stvari medium rare, srednje pecen je medium well a dobro pecen je well done.
Naravno zavisi od restorana do restorana ali uglavnom kad kazete krvav dobijete medium rare.

Evo i kako izgleda ta gradacija na 6 nivoa preterivanje realno:

cook-a-steak-blue-rare-medium-welldone.j

Link to comment
Share on other sites

Zanimljivo ja sam eto svih 5 puta trazio srednje pecen, misleci bas na ovaj meduim rare, a dobijao medium. Danas sam sebi napravio jedan bas rare :)

A nekako me uvek bilo blam da kazem krvav.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...