Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

Otkad sam saznao da je Kostić pretvorio Alfa banku u Kralja Milana u svoju zadužbinu, nešto mi to bilo čudno da to neko radi za života što se kaže (mada možda nije neobično, pojma nemam). I po tim nekim informacijama trebalo je da se otvori (ili i dalje se otvara, ne znam) negde tokom novembra tj. sad ovih dana. Doduše nisam video zvaničnu najavu ali to je neki datum koji je cirkulisao.

Kad ono, danas stiže vest: 

Оснивач и председник МК Гроуп Миодраг Костић (1959-2024.), преминуо данас, 13. новембра, саопштила је МК Груп.

"Обавештавамо вас са великом жалошћу да је преминуо Миодраг Костић, оснивач и председник МК Груп", наводи се у саопштењу. Током 40 година активне професионалне каријере, Костић је створио један од највећих пословних система у региону, што му је донело интернационални статус једног од најутицајнијих лидера и најуспешнијих привредника у Југоисточној Европи, наводи се у саопштењу МК Груп.

2 hours ago, absolute said:

Pa da, on je već duže bio jako bolestan. Imao je neku od onih degenerativnih mišićnih oboljenja od kojih nema spasa.

da, ja sam isto čuo da je već 4-5 godina u nekoj komi, ali sam razumeo da je doživeo šlog a ne da ima neki takav vid bolesti.

u svakom slučaju odavno je prebacio na ovog sina i nije bio aktivan u javnosti, iako se to kao nešto sve krilo da je bolestan ali je bilo prilično očigledno.

inače ta palata nauke možda ne bude loš projekat, zavisi naravno kako će ga voditi, na papiru je makar koristan.

On 11/13/2024 at 7:35 AM, Lucky said:

pa da, da, tako bi trebalo u teoriji da bude, ali najčešće samo ostane to vozilo i ta ista cedulja onako pohabana od kiše i drugih vremenskih uslova.

kapiram da ako ne mogu da baš lako uđu u trag vlasniku tj. znaju da ne mogu da naplate za to odnošenje neće da se cimaju jer im je svakako trošak da šalju pauka i da ga nose plus bi im tamo negde opet zauzimao mesto na parkingu ko zna koliko dugo a ovako mogu da imaju "bržu rotaciju" tog istog parking mesta kada samo prosto nose nepropisno parkirane i uzimaju im onih 100 evra za to ili koliko je već sad. Zamisli napune napuštenim kolima parking i sami sebi blokiraju zaradu 🙂

Sve si ovo napisao iz perspektive privatnika preduzetnika, koji razmišlja o profitu, kapacitetima itd... što je u suprotnosti sa prosečnim mozgom državnog službenika. Zabole njih da li će im biti prazan ili pun parking, da li će da naplate 10 ili 2.000 kazni, njima plata ide kako god se okrene, tako da je njima cilj samo da rade što manje za tu fiksnu platu i to je to.

Mislim, preterao sam i ja malo sad i otišao u drugi ekstrem, ali manje-više tako je...

25 minutes ago, togFU said:

Sve si ovo napisao iz perspektive privatnika preduzetnika, koji razmišlja o profitu, kapacitetima itd... što je u suprotnosti sa prosečnim mozgom državnog službenika. Zabole njih da li će im biti prazan ili pun parking, da li će da naplate 10 ili 2.000 kazni, njima plata ide kako god se okrene, tako da je njima cilj samo da rade što manje za tu fiksnu platu i to je to.

Mislim, preterao sam i ja malo sad i otišao u drugi ekstrem, ali manje-više tako je...

mislim da si totalno u pravu za sve službenike, samim tim je to jedan od odgovora zašto neće da ga nose, prosto ne moraju jer ih ne pritiska neko da su se parkirali na garažu pa moraju da ih odnesu ili na mesto za invalide itd.

međutim mislim da u tim gradskim firmama koje su "profitni centri", kao što je sigurno parking servis jer je to jedan od finansijera grada, verovatno ih ipak neko sa vrha (Šapić ili ko god u ovom slučaju) ipak gleda malo detaljnije pa možda tog nekog glavnog direktora i pomalo "proziva" ako mu je opao promet u nekom mesecu. Pa ovaj opet malo više baci pogled na to kakvo mu je stanje "na parkingu".

Sad ovo su više neke moje predpostavke, moguće da imamo i neke malo iskusnije ljude iz gradskih vlasti da nam kažu ponešto više na tu temu!

E ali ima dodatna fora u tome što su napuštena vozila u nadležnosti komunalne policije, ne parking servisa. Znači ja sam pisao prijavu na mail komunalna.policija@inspekcija.novisad.rs, pa verovatno onda oni moraju da iscimaju parking servis, što dodatno komplikuje situaciju.

U svakom slučaju, čekamo i nadamo se najboljem!

26 minutes ago, togFU said:

E ali ima dodatna fora u tome što su napuštena vozila u nadležnosti komunalne policije, ne parking servisa. Znači ja sam pisao prijavu na mail komunalna.policija@inspekcija.novisad.rs, pa verovatno onda oni moraju da iscimaju parking servis, što dodatno komplikuje situaciju.

U svakom slučaju, čekamo i nadamo se najboljem!

tako je, komunalci pišu tu prijavu/kaznu, pa onda taj neko ako se ogluši zovu parking servis. mislim da ta "spojka" ne radi najbolje tj. zabole ih ako ih neko dobrano ne iscima 🙂

jer teorijski parking servis se onda naplaćuje tek kad se završi nekakav sudski proces jer ko je ostavio napušteno vozilo evidentno ga zabole da se bavi njime.

Da li je registrovan može da se pogleda na registracionoj nalepnici. U praksi je jedina opcija ili auto odvesti ako je u voznom stanju i imate ključeve na neki privatni parking (tipa kod nekoga u dvorište/njivu/privatnu zemlju ili tako nešto) ili organizovati šlep. I da stoji tamo do okončanja ostavinske rasprave tj dok ne bude mogao da se registruje. Jer u suprotnom komunalci mogu da pišu kaznu (koja će preći na naslednike) a mogu i da ga odnesu pa onda naslednik tek kada se završi ostavinska rasprava može da ga podigne sa verovatno povećim računom za ležarinu. 

• Downvote (-1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Znači jeste bio vaš Renol kod starog hotela!

https://maps.app.goo.gl/x2vo3VqkU1CXfRTCA

Inače mi krenuli tuda (kolima) nekom nasutom stazom pa udarili u ćorsokak, ali u sred šume naletimo na neke Ukrajince (sa sve autom sa UA tablicama) koji su tu kupili ili iznajmili kuću, ne znaju da beknu srpski ofc, svuda ih ima

• Like +1 1

2 minutes ago, voodoo_ said:

Inače mi krenuli tuda (fiatom) nekom nasutom stazom pa udarili u ćorsokak, ali u sred šume naletimo na neke Ukrajince (sa sve autom sa UA tablicama) koji su tu kupili ili iznajmili kuću, ne znaju da beknu srpski ofc, svuda ih ima

fixed

• Haha (+1) 3
  • Downvote (-1) 1

12 minutes ago, voodoo_ said:

Inače mi krenuli tuda (kolima) nekom nasutom stazom pa udarili u ćorsokak, ali u sred šume naletimo na neke Ukrajince (sa sve autom sa UA tablicama) koji su tu kupili ili iznajmili kuću, ne znaju da beknu srpski ofc, svuda ih ima

Da, tu smo parkirali. Odatle ima staza do jezera Jarevac pa odatle do vidikovca Crnjeskovo

• Like +1 1

Um caruje, Dundo Maroje!

21 minutes ago, absolute said:

Kad niste vozili opela

:tf:

zapravo jesam! corsa c, to je autic koji mi je ostao u lepom secanju, mali okretan startan, top za grad (iako je imao 1.0 motor i plin)
a za pezo mogu da kazem da je udoban, i da je hdi motor elastican i dobar za voznju ako si baba ili dedica, ali i da se serem tamo u fabrici svima u usta glibava ko god je radio na elektronici :tf:

• Downvote (-1) 1