Jump to content

Saobraćajci i selektivna primena zakona

ПУТИН

Recommended Posts

Prokleti Stija pravdač.

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

(doduše možda ne tebi, očigledno je tvoj nivo poznavanja materije nešto viši xD)

Problem je sto sam ja to shvatio kao nesto previse ocigledno - tipa kad sudija na fudbalskoj utakmici dosudi ocigledno nepostojeci penal ne moram da budem fudbalski strucnjak da bih shvatio da je prica namestena, niti da mi neko objasni kako se zapravo dosudjuje penal. Ali ocigledno sam ja jedini pogresno protumacio, te se izvinjavam. 

Mozda imaju diplomatski pasos? :tf:

Ne, nemaju pasos, tj dokumenta nisu imali :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

• 2 weeks later...

Stija se zalaže za eufemizme i nerad, pa je ljut što časna novinarska profesija institut oportuniteta naziva pravim imenom - PRANJE DOSIJEA PARAMA!!!

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Paja je meni dao posao, a nisam lupao space posle zareza, toliko o njemu!

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

klasičan rtd,bmk,igraona

• 9 months later...

Jel zna neko nešto o obaveznom atestu za refleksiju folija? Jutros su me vratili sa tehničkog, jer nemam atest za refleksiju folija na zadnjem staklu...Procenat zatamnjenja nije bitan, ali je bitno da refleksija ne prelazi 15% i dopis o tome su dobili pre ne znam koliko dana. Folije imam nekih 8-9 godina na kolima i ne bih ih skidao i skrnavio auto, osim ako baš ne moram.

P.S. Očigledno sam izbaksuzirao, kad sam ih (AMK Novi Beograd) nahvalio prošle godine kako sve ide brzo i efikasno

Znaš me, znam te

P.S. Očigledno sam izbaksuzirao, kad sam ih (AMK Novi Beograd) nahvalio prošle godine kako sve ide brzo i efikasno

Imaj u vidu da oni rade ok, ali rade sve po pravilima i proveravaju mnoge stvari za koje druge tehnicke preglede prosto zabole. Tipa meni su nasli da je razlika u dozvoljenoj nosivosti kola u izmedju onoga sto pise na nalepnici i sto mi pise u saobracajnoj, nesto tipa 50kg, i ovaj mi se izvinjavajuci rekao da on to mora da stavi u zapisnik i da cu morati zbog toga da vadim novu saobracajnu (tipa 1.200 dinara). Sticajem okolnosti sam svakako te godine menjao saobracajnu posto je dokument u kome je odstampana adresa umesto da je na cipu kao na LK, pa mi bilo svejedno, ali bih u suprotnom bas popizdeo na taj dodatni trosak.

Ili prve godine kad sam isao kod njih su mi prokomentarisali kako su na mojim kolima duga svetla sa spoljne strane u odnosu na kratka svetla, a po tadasnjem zakonu to nije smelo (i dalje se moze naci po nekim prirucnicima). I ja kao pa dajte ljudi nemojte me jebati, ako nije po zakonu kako je takav automobil uvezen i ja ga kupio (novog)? I oni kao aj iskuliracemo sada... 

Tako da mozes ili da se bakces s tim folijama ili da nadjes neki tehnicki koji ce ti to zavrsiti bez pitanja (videti temu o RURomobilu kako se registruje auto 40 godina star bez da vidi tehnicki pregled ikada, sasvim regularno u Srbiji). Jedini problem moze biti ako posle neki pandur krene da te smara, ali ne verujem da on na licu mesta moze da proveri tu refleksiju a i ti imas potvrdu s tehnickog, eventualno moze da te salje na neki vanredni tehnicki. Mada kad mogu da ti pisu kaznu za isteklu prvu pomoc verovatno mogu i za to... 

Heghlu'meH QaQ jajvam

nope.. moras da imas atest, cak iako je dozvoljeno koliko hoces, tako da mogu da smaraju.

mada ako sredis tehnicki, 300e je ~50x"jel mozemo da dogovorimo nesto" .. tako da je verovatno tako i isplativije, sem ako si bas baksuz.

jel ovo dobar trenutak da kazem da sam ja sredio za 20e i 5 minuta posla? folije na auto, lik spremi papire, papire na bilo koji veci tehnicki, lik izmeri, upise u karton i gotovo.