Jump to content

Koji auto da kupim

Neptune

Recommended Posts

3 hours ago, manson said:

Neka nam je Bog u pomoći kada Reki uzme novog Japanca 🙂

Inače, vozio Dačiju, kao Tojota, samo sipaš benzin i voziš 🙂 

Ja sam kao rent a car vozio neko vreme Dustera, odličan auto! full oprema, ono, otključava se kad mu priđeš i ti fazoni, naravno nivo kvaliteta Dacia, ali ide!

• 2 weeks later...

Evo ako je neko čekao da kupi auto, sjajne prilike!

Iskoristite ponudu i postanite vlasnik Chery FX modela po specijalnoj ceni - 22.900 evra.

Akcija traje do 31.08.2024. ili do isteka zaliha.

image.png

Što je najcrnje od svega, pod uslovom da sve radi kako treba, oprema uopšte nije loša:

Panoramski stakleni krov Sistem HD kamera za prikaz 360 stepeni oko vozila Električno preklapanje spoljnih ogledala Elektrohomatsko unutrašnje ogledalo LED pokazivači pravca - tekući Prednja svetla za maglu Dvo-zonski klima uređaj Sedišta obložena veštačkom kožom Grejanje sedišta vozača Elektropodesivo vozačevo sedište u 6 pravaca Ventilacija sedišta vozača Grejanje sedišta suvozača Elektropodesivo suvozačevo sedište u 4 pravca Ventilacija sedišta suvozača Centralni vazdušni jastuk napred Glasovne komande (panoramski krov, klima uređaj, audio sistem i drugo) 8 SONY zvučnika Električno otvaranje prtljažnika Ambijentalno osvetljenje u više boja DMS (Driving Monitor System)Detekcija umora ili opasne vožnje Svetlo u dnu vrata za osvetljenje prilaza vozilu Vizuelni efekti svetlosnih grupa Alu naplatci 18" sa pneumaticima 215/55R18 Naplatci u dve boje

Doduše to je NOBLE nivo opreme 🙂

1 hour ago, fuse.buca said:

Za 26300 ova oprema - tesko da ima konkurenciju...

Tu je samo pitanje ovo što smo već ovde raspredali u više navrata, da li je kinesko vozilo sada na nivou nekih drugih, pa da se ta kupovina isplati. Jaz je svakako sve manji otkad i "zapadnjaci" i poznatiji azijati koriste jeftine delove plus imaju fabrike po Turskoj i gde sve ne, tako da ostaje to kao upitnik, mimo naravno "statusnog simbola" gde ne mogu još da ni privire. Makar u Evropi.

Ja se još nisam vozio u kineskom vozilu a da nisam imao utisak kao da se vozim Teslom - tj. kao da se vozim u kanti. Doduše, moje iskustvo je vezano za taksiste, ali ne verujem da je mnogo bolje sa više opreme.

Um caruje, Dundo Maroje!

1 hour ago, manson said:

Ljudi voze Volvo kao džabe da ga dele, a isti je Kinez kao i ovi Geely, Cherry i ostali 🙂 

eh, pitanje je to sve. oni jesu vlasnici, ali vlasništvo ne znači nužno "kinezaciju" vozila.

Volvo se i dalje pravi u švedskoj, uz njihovu radnu snagu itd. Geely verovatno u tom smislu je odradio obrnuto, da je stvari iz Volvoa ubacio kod sebe a ne da su krenuli da furaju jeftine delove u Volvo.  Nemam sad neke spec dokaze, osim da je Volvo i dalje nagrađivan u onim testovima bezbednosti etc.

Doduše, primećuje se i kod njega generalno opadanje kvaliteta u fazonu "EKO KOŽA RECIKLIRAMO ČUVAMO PLANETU" a ono najlon neki glupi, ali to je trend kod svih.

3 hours ago, Lucky said:

tako da ostaje to kao upitnik, mimo naravno "statusnog simbola" gde ne mogu još da ni privire.

pa sta ostaje osim statusnog simbola, ionako je pola te opreme koje si naveo gore obicna estetska proseravanja - tako i samo glupi domaci retard da kupi kinesko govno jer ce da mu auto svetli u bojama jer je kinez stavio led trake sa alija expresa za 0.05$

vise me zanima da li je tacno da je volvo sada recimo postao isto kinesko gomno kao sto manson tvrdi!

Kontrola kvaliteta je i dalje na strani firmi sa sedištem na zapadu (što se kaže, "civilizovanih"), ne zato što su mnogo brižni po pitanju bezbednosti putnika, nego što se i dalje koliko-toliko zentaju tužbi i EU i federalnih regulativa.

• Like +1 2

58 minutes ago, manson said:

Ali tehnologija je ista valjda? A elektro delovi (baterije, motori..) su kineski ionako? Da li je stvarno bitno da li nešto zašrafi Lars ili Ming? 🙂

Pa iskren da ti budem, mislim da je bitno. Sećam se kad je Vlajko imao Verso svojevremeno, kao Tojota, ali krenuli tad da prave u Turskoj, odmah vidiš da Ming (tj. Mustafa u tom slučaju) nije baš bio najbolje obučen kao što je bio Hiri u japanskoj fabrici 🙂 Drugo, različite su regulative i direktive koje moraju da zadovoljavaju fabrike, ne samo za proizvod već i njihove proizvodne i kvalitativne itd. Dal' je tehnologija ista ne znam, jer ne mora biti. Ne znam ugovor Geelya i Volvoa ali mogao je da bude

• a. Kupili smo vas, nastavljate svoj R&D i razvoj etc, mi ubiramo profit i čekiramo cifre.
  • b. Kupili smo vas, evo vam sad sve naše da bi sve bilo što jeftinije.

Zavisi šta su hteli da postignu. Iz mog ugla, ne vidim logiku za b) jer već imaju Geely i logično je da zadrže premium za premium a Geely sa "istom tehnologijom" guraju za manje para.

35 minutes ago, reki said:

pa sta ostaje osim statusnog simbola, ionako je pola te opreme koje si naveo gore obicna estetska proseravanja - tako i samo glupi domaci retard da kupi kinesko govno jer ce da mu auto svetli u bojama jer je kinez stavio led trake sa alija expresa za 0.05$

pa ne znam dal' si video neke luksuzne kineske automobile koje za sada prodaju samo u Kini? Nisam seo u njih doduše pa je na bazi internet videa, ali ono ide ka tome da bude dosta premium. Dal' će kroz vreme da se ispostavi da je krš, to sad ne znamo, ali ne može da se poredi sa recimo ovim Chery FX koji ima LED sijalice sa aliexpressa.

ma relax, ja bi ga prvi kupio jer je jeftin, jos ako može za 12000 bez opreme, to bi bilo top, ionako su CarPlay, prednja i zadnja kamera 50-100 eura na temu/aliju

Edited by f4ts0
  • Like +1 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

niko nije pomenuo što je ovaj konkretan Šeri brate ružan ko kurac? to bi mi bio prvi no-no pa posle sve drugo.. 

naravno da je bolje kupiti polovnog espejsa za iste pare, koji je tu (i bolju!) opremu imao pre 5 godina! 🤷 

facebook.com/speed.rs

8 hours ago, dovlagsi said:

niko nije pomenuo što je ovaj konkretan Šeri brate ružan ko kurac? to bi mi bio prvi no-no pa posle sve drugo.. 

naravno da je bolje kupiti polovnog espejsa za iste pare, koji je tu (i bolju!) opremu imao pre 5 godina! 🤷 

Ružnoća na stranu, probali su kinezi da idu na varijantu "daj da eksperimentišemo kao sa EV vozilima". Ipak imaju one Tengo ili kako se zovu Tiggo da, Tengo je bilo ono pre 10 godina 🙂 koji su "pravi" automobili.

Evo ga Swift, pohvalili smo ga tamo negde za nešto :)) a evo ga u prodaji:

Uvoznik Suzukija za Srbiju je objavio cenovnik za novu generaciju Swifta, koji na našem tržištu startuje po ceni od 17.200 evra.

Toliko košta osnovni Swift sa Comfort opremom, 61 kW/84 KS i 5-stepenim manuelnim menjačem.

image.png