sttevann Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago On 5/15/2025 at 10:57 AM, sttevann said: Ima li kakvih (negativnih) komentara na Volvo V ili XC modele, od 2020 pa na kasnije? Planiram polako sta da uskoro uzimam, nesto me vuce Volvo, svidjaju mi se i V i XC. Konkretno, gledao sam nesto malo V60, i XC60, XC 70. S model je takodje lep, ali za familiju je bolje nesto sa vecim gepekom 😄 Ipak sam suzio izbor ili na V60, ili na Skodu Superb (isto karavan). V60, dvoumim se izmedju dizel i mild hibrid motora. Mozda vise naginjem obicnom dizelu, cisto zbog nepoznanice oko hibrida, sta tu moze da se pokvari kasnije, itd. Skoda, Dizel varijanta, nesto ovako npr - https://www.autoscout24.ch/de/d/skoda-superb-combi-20-tdi-ambition-4x4-dsg-12384503 Uzeo bih polovan, u slucaju v60 do 100k km predjeno, 2019,2020+, a u slucaju skode nesto noviji 2021,2022+. Po ceni su slicni, u CH su ovakvi izmedju 22 i 27k CHF, zavisi od opreme i kilometraze. Da li ima nekih last minute saveta ili predloga? 1 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post absolute Posted 3 hours ago Popular Post Report Share Posted 3 hours ago Ja sa mojim iskustvima sa polovnjacima (znači od 1996.) samo jedno - kupi novo! 1 1 1 1 Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago 1 hour ago, absolute said: Ja sa mojim iskustvima sa polovnjacima (znači od 1996.) samo jedno - kupi novo! A jbg, ovde u CH su polovnjaci skoro kao novi! 😄 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago Mislim da je Škoda u tom rangu solidno prostranija, pre svega u domenu gepeka. A pošto kupuješ karavan deluje da bi to moglo biti bitno 🙂 Kolega u kancelariji vozi tog Superba doduše sa manuelnim menjačem i limuzinu, ali je generalno baš zadovoljan. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post reki Posted 2 hours ago Popular Post Report Share Posted 2 hours ago znaci volvo, neces valjda slusati savet coveka koji ima -2000 reputaciju 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago 2 hours ago, sttevann said: V60, dvoumim se izmedju dizel i mild hibrid motora. Mozda vise naginjem obicnom dizelu, cisto zbog nepoznanice oko hibrida, sta tu moze da se pokvari kasnije, itd. ja ni ne vidim poentu oko mild hibrida iskreno, to je ono što postoji samo da bi mogli da ispoštuju zakonske odredbe co2 itd, tako da ne znam ni dal' zapravo tu ima šta spec da se pokvari pa da ti zasmeta ali svakako nema razloga da imaš još jedan akumulator u kolima koji ne služi ničemu :)) da je plug-in pa da kao ima neke poente diskutovati dal' je bolje jedno ili drugo. e sad, volvo vs skoda, pa nećeš valjda da voziš škodu! sorry @absolute šalim se, ali nekako meni je volvo i dalje više "kul" iako je kinez već jako dugo, šta ga znam. opet verovatno ćeš lakše kasnije taj superb prodati, ako ne u švici ono u srbiji milion posto :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago Mislim da za kasniju prodaju i Volvo i Skoda imaju sigurnu prodju, ali iskreno ne razmisljam o tome koliko mogu da zaradim posle, kupujem auto da ga vozim sto duze 🙂 Plug in me iz nekog razloga odbija, ne znam sto, tako da bih radije cistog dizelasa. 1 hour ago, Zwerko said: A pošto kupuješ karavan deluje da bi to moglo biti bitno Nije iskreno to glavni razlog, vec mi se oba ova modela zaista svidjaju onako estetski, ali ne moze da skodi da ima veliki prostor. Ali nece da presudi to sto ima vise mesta u skodi, zaista me vise zanima neki generalni stav po pitanju kvaliteta motora, koliko se sta kvari kod njih (ako uopste ima nekih informacija), i tome slicno. Ali naginjem vise ka volvou, nekako mi je (kao totalnom laiku) volvo sinonim za ono sto meni treba - pouzdan auto da ga vozim sto duze. Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 1 hour ago Report Share Posted 1 hour ago 6 minutes ago, sttevann said: Plug in me iz nekog razloga odbija, ne znam sto, tako da bih radije cistog dizelasa. 1 hour ago, Zwerko said: to je ok, tj. potpuno druga diskusija, više sam se osvrnuo na mild-hybrid kao koncept. plug-in šta ga znam, ja i dalje ne mogu da se opredelim, više i ja naginjem ka ne. ali evo ortak kupio X1 plug-in on trenutno presrećan jer je u fazonu da po gradu ni ne troši benzin nikad jer se vozi na autonomiju tih 50ak km koliko ima, uveče ga puni kod kuće i naravno pošto je bmw "da viš' kako ubrzava kad kombinovano radi!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sttevann Posted 57 minutes ago Report Share Posted 57 minutes ago 1 minute ago, Lucky said: uveče ga puni kod kuće E pa ustvari mene to odbija, jer u zgradi u kojoj zivim nemaju punjace, niti opcije da ugradim svoj, a nekako mi je to onda dodatni teret da moram da mislim i na to. Da imam kuci opciju, bez razmisljanja bih uzeo ili plug in ili full elektro. Ali da, to je velika prednost, za kratke relacije, gorivo ne trosis uopste, jer ti tih 40-50km zadovoljava svakodnevne potrebe po gradu/okolini. Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted 55 minutes ago Report Share Posted 55 minutes ago 14 minutes ago, sttevann said: Mislim da za kasniju prodaju i Volvo i Skoda imaju sigurnu prodju, ali iskreno ne razmisljam o tome koliko mogu da zaradim posle, kupujem auto da ga vozim sto duze 🙂 Plug in me iz nekog razloga odbija, ne znam sto, tako da bih radije cistog dizelasa. Nije iskreno to glavni razlog, vec mi se oba ova modela zaista svidjaju onako estetski, ali ne moze da skodi da ima veliki prostor. Ali nece da presudi to sto ima vise mesta u skodi, zaista me vise zanima neki generalni stav po pitanju kvaliteta motora, koliko se sta kvari kod njih (ako uopste ima nekih informacija), i tome slicno. Ali naginjem vise ka volvou, nekako mi je (kao totalnom laiku) volvo sinonim za ono sto meni treba - pouzdan auto da ga vozim sto duze. I ja sam se razmisljao da prodam A7 i uzmem neki Volvo XC90 i postanem gazda Zoki:DDD Salu na stranu, nikad nisam vozio SUV, sto da ne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted 14 minutes ago Report Share Posted 14 minutes ago 39 minutes ago, Dule_smor said: I ja sam se razmisljao da prodam A7 i uzmem neki Volvo XC90 i postanem gazda Zoki:DDD Salu na stranu, nikad nisam vozio SUV, sto da ne! da Dule, ali ko je sad pomenuo bilo kakav SUV? :)) Svakako tebi savet da probaš par dana neki SUV, mislim da ćeš se smoriti jako, jer ćeš imati osećaj da ćeš se prevrnuti svaki čas 😄 što se ove dileme tiče, i meni se ta dva vozila baš sviđaju kada je izgled u pitanju, taj volvo mi je možda i najlepši volvo trenutno, a ta sada stara generacija super BE mi je lepša od nove. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts