Jump to content

Koji auto da kupim

Neptune

Recommended Posts

8 minutes ago, absolute said:

Ja na sve to gledam sumnjičavo, kao nešto što će perspektivno da rikne pa moraš da popravljaš.

Realno, sve ti to ne treba, ali jbg, tako se prodaje.

Ali navikneš brzo na neke te sitnice.

Tipa, ja se slažem za prvi auto neko ko uzima, početnik, treba ti samo klima, muzika i servo volan 🙂

Ali sledeći auto koji budem uzima neću ni da gledam one koji nemaju hud, senzore mrtvog ugla i tako neke gluposti 🙂 

• Like +1 1

14 minutes ago, absolute said:

Ja na sve to gledam sumnjičavo, kao nešto što će perspektivno da rikne pa moraš da popravljaš.

Realno, sve ti to ne treba, ali jbg, tako se prodaje.

Tempomat je super na otvorenom putu. Bukvalno ne moras da pritiskas papucicu gasa, a cesto ni kocnicu, samo kontrolises brzinu dugmicima. Adaptivni bi bilo jos bolji, ali shushke, shushke...

Parking senzori i kamera, sto kaze @Lucky - moranje na tolikom automobilu.

Mreza na zadnjim staklima (sunscreen) je dobra stvar. Nije folija, ali pomaze dosta.

Sklapanje retrovizora neretko dolazi do izrazaja kod tesnog parkiranja, a i smanjuje sansu da neko ne okrene/otkine isti. Oktavij.a nije uzak automobil.

Kessy Go je prilicno zgodna fora, mada i dalje imas klasicnu kljucaonicu i kljuc 😉

• Like +1 2

31 minutes ago, Dick Warlock said:

Tempomat je super na otvorenom putu. Bukvalno ne moras da pritiskas papucicu gasa, a cesto ni kocnicu, samo kontrolises brzinu dugmicima. Adaptivni bi bilo jos bolji, ali shushke, shushke...

meni je ovo potencijalno i najveći plus kad sam prvi put isprobao na hondi, najviše iz ugla odmaranja nogu pa i samim tim vozača tokom vožnje. i onda nekad kad uzmem kevin grande punto smorim se jer nema to :)) mnogo zgodna stvar za duža putovanja.

• Like +1 1

19 hours ago, absolute said:

Kocka je bacena, Rubikon je predjen.

SKODA OCTAVIA A8 SELECTION 1,5TSI 85Kw/115KS 6B

Odlična kupovina za te pare, čak je i oprema vrlo korektna, ima sve najbitnije. Lepo da te služi. 

2 hours ago, Dick Warlock said:

Ja kad sam uzimao Focusa još 2009. sam bio u fazonu "ok, ima tempomat, štagod", dok ne probaš, navikneš se i onda ne možeš da živiš bez istog 😄 A sad kad sam prešao na adaptivni računam da je to najbolji izum u auto-industriji ikada, s puta se vratim kao da sam se u kolima vozio a ne da sam ja vozio 😄 Još samo da doživim self driving i da budem miran 😄 

11 minutes ago, Diego said:

Sto vise ljudi ima senzore za parking ili kamere, to ce mi manje ljudi grebati auto. Tako da veliki plus od mene za te stvari! 😄

Ja ne bih rekao da to baš ide tako, da ne kažem da ide i suprotno 😄 

• Like +1 1
  • Upvote (+1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

meni bi recimo bilo baš bitno da infotejnment ima podršku za android auto/carplay, nisam skontao da li to ovde kao ima po difoltu?

a nova kola treba prodavati na max 5 godina, to obično bude taj neki standardni lizing period, da imaju neku solidnu vrednost za učešće pri kupovini sledećeg novog

• Like +1 1

facebook.com/speed.rs

18 minutes ago, dovlagsi said:

meni bi recimo bilo baš bitno da infotejnment ima podršku za android auto/carplay, nisam skontao da li to ovde kao ima po difoltu?

a nova kola treba prodavati na max 5 godina, to obično bude taj neki standardni lizing period, da imaju neku solidnu vrednost za učešće pri kupovini sledećeg novog

•Infotainment sistem radio

meni ovo nešto malo sumnjivo tu zvuči, jel ima varijanta da zapravo dođe bez glavnog infotainmenta nego da ima samo standardni radio? 🙂

1 hour ago, dovlagsi said:

Ima i wired i wifi i BT AA/ACP.

18 minutes ago, manson said:

Jesi video sa onim ODBeleven da otključaš te neke funkcije koje su softverski zaključane? ako je to medju njima.

Pravice frku s garancijom na redovnim servisima, bar sam takva citao iskustva drugih vlasnika. Bar dok je u garanciji.

46 minutes ago, Lucky said:

•Infotainment sistem radio

meni ovo nešto malo sumnjivo tu zvuči, jel ima varijanta da zapravo dođe bez glavnog infotainmenta nego da ima samo standardni radio? 🙂

Nema mogucnosti da dodje bez, to je i u najnizoj opremi. Pre fejslifta, bile su valjda dve varijante infotejmenta, Amundsen i Columbus, a sada je jedan isti za sve.

Edited by Dick Warlock
  • Like +1 2

17 minutes ago, manson said:

Jesi video sa onim ODBeleven da otključaš te neke funkcije koje su softverski zaključane? ako je to medju njima.

Vrlo verovatno jeste, ali me mrzi, zato što od Android auto funkcionalnosti koristim samo mape i muziku (samo kad putujem) i onda mi ne treba toliko često da bih se cimao 😄 Mada ću baš da skinem sad neki noviji software update za auto, ima neku glupu foru da kad prekoračiš brzinu pet puta blipće, a postoji fora da to mjutuješ kroz meni ali samo za tu vožnju plus je dva-tri klika da dođeš dotle, u novijoj verziji softvera postoji shorcut na volanu za to, to je jedino što me smara 😄 i što mi da notifikaciju u vidu pijukanja kada mi je window washer fluid low, jebala ga tečnost za pranje stakala, ali to nema workaround osim da dospeš tečnost 😄 

• Like +1 2

Heghlu'meH QaQ jajvam

On 7/23/2025 at 7:09 PM, absolute said:

Kocka je bacena, Rubikon je predjen.

SKODA OCTAVIA A8 SELECTION 1,5TSI 85Kw/115KS 6B

Grafit siva metalik.

Stize do 10.08.

23.000 €

Jbm li ga, mozda je moglo nesto i bolje, al ovo je najbolje sto smo nasli. Nova kola, kredit na pola sume, isplaticemo mi to za 2-3 godine, boze zdravlja.

Hvala svima na pomoci, savetima...

Evo sta mozes da ocekujes. Resetovano na pocerku, od BG do HalkiDickeya:

IMG_20250728_135639.thumb.jpg.0dd282dbbb533ecd22ee6a084c82dc2f.jpg

Dosuh pola rezervoara u Makedoniji, mada nije ni moralo, stigao bih do pred rezervu. I, da, polazuje pun rezevoar, iako je  proslo tri sata voznje od dosipanja.

• Haha (+1) 1

1 hour ago, absolute said:

Čekaj, sad ne znam da li da plačem ili da se smejem

Jel loše indikuje potrošnju goriva ili tako malo troši 😄

why-not-bo.jpg

Nisu medjusobno iskljucivi 🙂

Prosecna potrosnja je dobro pokazana, a broj km koji ceni da moze da predje, pa... To je procena, na osnovu dotadasnjeg stila voznje i potrosnje. Tempomat je zakon, bar 70% puta nisam dirao pedale, ssmo kroz onaj raspali deo u Makedo i malo kroz Grcku

S obzirom da sam od pumpe presao jos 190 km, a na njoj je pokazivao jos pola rezerovara i dosuo sam oko 30l, racunica je prilicno jasna. Ali da, ne bi trebalo da pokazuje pun rezervoar.

Videces vec i sam

58 minutes ago, Lucky said:

ma pusti to do Halikidikija tu se sve ide nizbrdo, daj potrošnju kad se vraćaš!

Dogovoreno. Samo da ne zaboravim na to pri polasku.

55 minutes ago, manson said:

To preko 1k obrtaja u leru? 🙂

A gde je temperatura levo, na koliko je? Ili je još ladan, pa zato svi oni podeoci ugašeni, ili samo loš ugao kamere? 🙂 

Uglavnom oko 2k u 6.

Voznja je bila juce, ali nisam imao prilike da slikam na kraju.

Edited by Dick Warlock

6 minutes ago, Dule_smor said:

ovo se vrlo cesto desava, nije uvek precizan taj senzor i nekad laguje, nista strasno...kao i za procenjeni broj preostalih km, to varira od stila voznje...tako da Nemke nemoj da se tripujes, super si auto kupio bre 🙂

kod mene u kolima senzor prikazuje da je pun sigurno dok ne dođe do jedno 2/3 i onda odjednom prikaže da je na 2/3 :)) 

• Like +1 1