Jump to content

General Movie News Thread #3

Recommended Posts

8 hours ago, manson said:

šta je bre ovo 🙂 možda i izašlo do sada, trejler je iz juna 🙂

ima često takvih filmova koji isplivaju 🙂

sudeći po imdb - https://www.imdb.com/title/tt11905698/?ref_=nm_knf_i1 21. oktobra izlazi kod nas tj. za koji dan, ne znam doduše gde.

a ima i neke ocene već, 7.2 na imdb, znači suv kvalitet!

plot podseća na te tipične došao zbunjeni žitelj u neko polusektaško selo, ali ajd sad!

12 hours ago, Dule_smor said:

Jebena Njemacka i selo od Trira, samo sinhronizovana verija ima u bioskopima, a necu iz principa da gledam Dinu na nemackom. Mozda odem neki vikend do Frankfurta ili na kraju skinem sa neta ako me bude mrzelo 😄

Das Gewürz muss fließen!

• Haha (+1) 1

31 minutes ago, G!!! said:

@lotr serija - procitao sam u medjuvremenu sta spremaju 😞 

@Dune - prosto mi glupo da ne dam pare Vilnevu, njegovi filmovi na velikom platnu su vrhunski dozivljaj

Da, ali ovde osim tog nekog audi vizuelnog doživljaja, a i on je upitan, i nema nešto više... dodje mu kao neka Vilnevova onanija... ili samo nije za mene film, očekivao sam nešto ne znam ni ja šta 😞 

12 hours ago, manson said:

valjda će, počinje sa Dune, part one 🙂 a i ostalo nezavršeno, kapiram da mora da bude drugi deo. Možda već i snimili, pa ga podeliše u post produkciji? 🙂

Vilnev je izjavio kako je zbog finansijskog neuspeha Blade Runner 2049 pravo čudo što ga nisu izbacili iz Holivuda. Zbog toga mu ni nisu dali da snima oba dela paralelno, dok ne vide kako će da prvi deo Dine prođe.

nisu valjda oni ocekivali od blade runner naslova da im popunjava dzepove debelo, kada prvi film nije ni isplatio sebe i postao kultni film godinama nakon izlaska

BR2049 kostao 150  a zaradio 242 milke - i to je u holivudu debeli fejl... koliko su oni prsli sa mozgom 😄 pa nisu valjda ocekivali da ce 5-6 puta vise novca da vrate na toliki budzet

fallout_table.gif

2 hours ago, G!!! said:

@lotr serija - procitao sam u medjuvremenu sta spremaju 😞 

soriška! 😞 🙂

1 hour ago, G!!! said:

nisu valjda oni ocekivali od blade runner naslova da im popunjava dzepove debelo, kada prvi film nije ni isplatio sebe i postao kultni film godinama nakon izlaska

BR2049 kostao 150  a zaradio 242 milke - i to je u holivudu debeli fejl... koliko su oni prsli sa mozgom 😄 pa nisu valjda ocekivali da ce 5-6 puta vise novca da vrate na toliki budzet

možda se izvukao kasnije, zavisi kad su radili presek, plus ima tu troškova koji ne ulaze u total budžet posebno kad je velika produkcija u pitanju.

1 hour ago, G!!! said:

Generalno pravilo za Holivud je da je svaki film koji ne vrati duplo uloženog neuspeh.

To je čisto investiciona odluka. Ako tvoj film ne može prema projekcijama da vrati duplo posle X godina, uložiće u film koji će moći.

A koliko god originalni Blade Runner bio neuspeh u bioskopima, on je danas jak IP. Zato će pre uložiti u novi Blade Runner nego u neki IP koji je potpuno nepoznat.

aha znaci duplo je target. ali onda ne shvatam kako je 242 mil tezak fejl ako su gadjali 300. Mislim kucam ovo ovako iz cistog nagadjanja,  ocekivao sam da 2049 bude daleko losiji komercijalno nego sto je bio

generalno su tek posle nastavka shvatili da nije jak IP koliko su oni mislili , sto uopste nije lose u smislu nece ga izmuzati u beskraj

21 hours ago, Lucky said:

soriška! 😞 🙂

možda se izvukao kasnije, zavisi kad su radili presek, plus ima tu troškova koji ne ulaze u total budžet posebno kad je velika produkcija u pitanju.

@lotr meh, nisam se smorio skoro ovako za neki tv sadrzaj

ih pa koji djavo se gadjaju onda ciframa koje nisu tacne... 

fallout_table.gif

46 minutes ago, G!!! said:

aha znaci duplo je target. ali onda ne shvatam kako je 242 mil tezak fejl ako su gadjali 300. Mislim kucam ovo ovako iz cistog nagadjanja,  ocekivao sam da 2049 bude daleko losiji komercijalno nego sto je bio

nisu oni gađali 300, gađali su verovatno 500, nego je 300 apsolutni minimum da "ne radiš na nuli" 🙂 da tako kažemo. U tom smislu je fejl jer nije doneo očekivanu dobit baziranu na brendu tj. IP-ju, priči, hajpu, bla bla. Znači sve "cimanje" da se snimi film, vreme, etc nije vredno zarade od samo 90 milki kad su računali na zaradu od 350 milki - npr.

5 minutes ago, G!!! said:

aha minimum im je duplo, i treba da propadnu 🙂🙂 

ako je prvi vratio 40 milki od ulozenih 30, ovih 240 od ulozenih 150 je zapravo pravi komercijalni napredak 😄

drugo je to vreme bilo! a i niko nije rekao da je prvi uspešan film bio 🙂 posle je postao klasik 🙂

14 hours ago, manson said:

nije loš on ovako, nije baš Nejtan ali može da prođe 🙂

a uzeli su bukvalno sve što su mogli iz igre da valja i ubacili u trejler (nadamo se i film :))

inače, sad kad sam gledao Dinu videh dva trejlera za ova dva "vrh"filma:

Mislim, ovaj prvi moram pogledati pošto je verovatno toliko glup da je zabavan, ali za ovaj drugi nemam komentar :))

a ima i ovo

Holivudski glumac Alek Boldvin ubio je direktorku fotografije Halinu Hačins na snimanju vesterna u Novom Meksiku u SAD kada je pucao iz pištolja, piše "Njujork tajms". Reditelj tog filma Džoel Souza ranjen je u ovom bizarnom incidentu.

Ne znam šta je tačno pošlo naopako, ali ćorci su jako opasna stvar u nestručnim rukama; gasovi i kućište kertridža su dovoljno jaki da nanesu povrede, pa čak i ubiju ako prisloniš oružje na glavu i okineš. Zato se sve manje koriste na snimanjima - umesto njih se koriste airsoft replike i digitalni efekti.

Ovaj klip daje dobru predstavu koja je sila u pitanju

41 minutes ago, Jose Jimenez said:

Ne znam šta je tačno pošlo naopako, ali ćorci su jako opasna stvar u nestručnim rukama; gasovi i kućište kertridža su dovoljno jaki da nanesu povrede, pa čak i ubiju ako prisloniš oružje na glavu i okineš. Zato se sve manje koriste na snimanjima - umesto njih se koriste airsoft replike i digitalni efekti.

nema još detalja ali ne deluje da je bilo nešto iz blizine, na kraju krajeva posebno što je jednu ubio a ovu drugu osobu ranio... ali sam se odmah setio ovoga:

Године 1993. Брендон Ли (28), син покојне звезде борилачких вештина Бруса Лија, умро је након што га је погодио метак калибра 44 док је снимао сцену у филму Врана. Пиштољ је требало да испали ћорак, али је обдукција открила метак, који се забио близу његове кичме.

On 10/22/2021 at 12:49 PM, Jose Jimenez said:

Ovaj klip daje dobru predstavu koja je sila u pitanju

Ovo bukvalno deluje kao scenario za film koji se događa na snimanju filma:

Pištolj je dva puta zatajio, i onda je samo opalio; oružarka je bila početnica; nekolicina zaposlenih napustila je snimanje filma "Rust" samo nekoliko sati pre tragedije; a rekvizit-oružje kojim je Alek Boldvin usmrtio snimateljku i ranio reditelja bio je napunjen jednim pravim metkom - najnovija su saznanja svetskih medija o incidentu koji se juče desio na setu u Santa Feu.

Sve vreme snimanje vesterna „Rust“ prate problemi. I dok je navodno Aleku Boldvinu rečeno da je pištolj, koji je koristio juče na snimanju, bezbedan ispostavlja se da mu je to rekla praktično početnica u poslu.

Kobnog jučerašnjeg dana, kada je stradala snimateljka Halina Hačins i povređen reditelj Džoel Souza, na setu se od filmske ekipe pojavio glavni oružar. U pitanju je, kako otkriva BBC, žena u dvadesetim godinama života kojoj je ovo jedan od prvih filmskih poslova.

Nekoliko članova filmske ekipe napustilo je snimanje vesterna „Rust“ samo koji sat pre nego što se desila tragedija, protestujući na taj način zbog loših uslova za rad na setu u Santa Feu, javio je „Los Anđeles tajms“.

Zaposleni na setu žalili su i na to što, umesto da budu smešteni u hotelu u Santa Feu, svakog jutra su bili prinuđeni da se voze oko 80 kilometara od Albukerkija do filmske lokacije.

Angažovani na snimanju, njih sedmoro spakovali su se i napustili set, uz pismenu ostavku.

„U pismu ostavke naveli smo razloge za taj potez, od toga što nam je kasnila plata tri nedelje, smeštaja daleko od seta, nepridržavanje epidemioloških mera protiv koronavirusa, a povrh svega nebezbedne oružane procedure. Nisu se poštovale bezbednosne procedure na setu i tačka“, naveli su članovi ekipe koji su napustili snimanje samo koji sat pre tragedije, prenosi američki sajt „Dedlajn“ i otkriva da je pištolj pre nego što ga je uzeo u ruke Alek Boldvin „zakazao“.

Aj samo da se nadovežem, pošto su svi mediji preneli termin "live round". Taj termin ne znači da je pravi metak - u terminologiji ljudi koji su dali izjave to znači da će pištolj da opali kada se povuče okidač. To može biti ćorak, može biti metak kome je izvađeno zrno, ili nešto treće.

Tako je Brendon Li postao žrtva:

1. Film su snimali u nekoj vukojebini, kako ne bi morali da unajme holivudske filmadžije, i da poštuju njihove propise. Kao rezultat, glavni oružar je otišao sa seta, a asistent je preuzeo oružje.
  2. Ranije u toku dana snimali su pucnjavu, gde su koristili prave metke, sa malim procentom baruta. Takav metak jeva izleti iz cevi, ali se i dalje dobije prasak i dim. U jednom pištolju je metak ostao zaglavljen u cevi.
  3. Kasnije u toku dana asistent uzima pištolj, puni ga ćorcima - kućište koje ima barut, ali nema zrno. Ne proverava da li je cev čista. Glumac puca u Brendon Lija. Barut iz ćorka i zaglavljeno zrno efektivno postaju bojeva municija, i metak ubija Brendon Lija