Jump to content

Njuz (nije njuz)

Recommended Posts

1 hour ago, Zwerko said:

Samo treba imati u vidu da je Zaha Hadid projektovao i K-Distrikt

image.png

A dobili smo:

image.png

Svaka čast našim neimarima kako su ispratili viziju!

Sigurno su neimare pitali za nešto! 

• Like +1 1

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

1 hour ago, daniiL said:

Snovi arhitekte, nocna mora inzenjera. Na papiru je sve lako, sa betonom ide malo teze.

pa da, isto kao kola, ali me iznenađuje da i u gradnji taj "koncept" ide sve do kraja, zna se za kola šta je dizajnerska želja a šta im posle bude dizajn koji ide u proizvodnju.

za gradnju bi bilo dobro da lik koji pobedi na konkursu ponudi izvodljivo rešenje 🙂 onda koja je poenta konkursa? 🙂

Pa nekad se tako i radilo, odnosno projektovalo se 2-3 godine, izvodilo godinu dana. To je normalan sled događaja. Sad se krene sa gradnjom na osnovu koncepta, pa se onda u toku izvođenja projektuje, tako da krajnji Projekat za izvođenje bude nešto treće, a neretko i sam projekat izvedenog objekta.

Jbg, surova realnost.

• Like +1 1

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

14 hours ago, Lucky said:

za gradnju bi bilo dobro da lik koji pobedi na konkursu ponudi izvodljivo rešenje 🙂 onda koja je poenta konkursa? 🙂

Kog konkursa? 😄 Nema ovde nikakvog konkursa - suština je da oni angažuju neki fensi šmensi arhitektonski studio da napravi neki koncept pa ljudi kad to vide u vestima budu "a jbg biće ogromna zgrada ovde pored mene ali makar izgleda lepo", a onda kada batko investitor shvati da će to da košta Boga oca i da će da mu to skine marginu za stanove prosto napravi najobičniji stambeni blok. Ok, ovo sa Alta bankom možda bude malo drugačije jer se kao ne pravi za dalju prodaju, ali sam 99% siguran da neće izgledati baš tako kao na renderima. I da se razumemo, ova slika izvedenog stanja za K-Distrikt koju sam okačio je isto render, samo kasniji koji je tipa sa Halo oglasa za prodaju stanova - čak ni to nisu izveli tako, nema recimo zelenih krovova (jer koštaju), što se može videti na satelitskom snimku. To je nešto što su realno verovatno promenili tek u izvođenju. 

Heghlu'meH QaQ jajvam