Dule_smor Posted June 9, 2014 Author Report Share Posted June 9, 2014 Lepo pitam Vitjo, sto me jebes:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOOM_ Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Fazon je da proveris kod proizvodjaca kakvu garanciju daje. Onda lepo kontaktiras proizvodjaca prilikom reklamacije. To treba da vazi za svu tehniku ako se neko plasi zajebavanja od domacih distributera. Uopste nije problem reklamirati putem maila direkt kod proizvodjaca, cak ti brze rese problem nego domaci distributeri (koji su u stanju da te zajebu i da bude tvojom greskom kvar). Ja bar nikada nisam imao problema, a imao sam brdo reklamacija. U vecini slucajeva ti je dovoljan samo fiskalni racun (nekad traze i garantni list koji slikas pored reklamiranog predmeta) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Ali ja sam mislio da garancija ne zavisi od prodavca vec od proizvodjaca? Oni ioanko ne servisiraju kod sebe, vec salju u isti ovlasceni servis, tako da bi logicno bilo da svugde bude ista garancija? I Winwin je u jednom momentu davao garanciju na mrtve piksele pa su odustali. To sto su i oni radili i sto Gigatron i dalje radi jeste njihova fora radi privlacenja kupaca, oni ti zamene monitor o svom trosku jer se ti slucajevi ionako javljaju jednom u nikad. Uostalom pise ti tamo: Garancija na 0 mrtvih piksela se ne može ostvariti kod ovlašćenog servisa distributera, ovo je specijalna garancija koju daje Gigatron d.o.o i kao takva se može ostvariti samo u servisu Gigatron d.o.o. Sve ostale kvarove na monitoru koje pokriva garancija distributera možete ostvariti u ovlašćenim servisima. Ima u vidu da njihova garancija na 0 mrtvih piksela traje prva tri meseca od kupovine, realno ako se bas nesto ostetio u transportu i sl. Ako hoces proizvodjacku garanciju ona ti izgleda po ovim pravilima za taj monitor http://www.dell.com/support/troubleshooting/us/en/19/KCS/KcsArticles/ArticleView?c=&l=&s=&docid=414288 Dakle za monitor iz tvoje serije ako imas jedan svetao piksel ga menjaju, dok tamnih mozes da imas do 6 pre nego ga zamene, nije bitno grupisanje. U svakom slucaju moze uvek da te usere baksuz i da ti uleti mrtav piksel, kao sto moze da ti uleti felericna maticna ploca ili graficka kartica koja rikne posle 6 meseci. Garancija je sasvim solidna, kad bi razmisljao samo o tome nikada nista ne bi kupio. Ovaj moj Dell U2312 da kucnem u drvce bez ikakvih problema radi sad ce skoro druga godina. U prevodu idi kupi taj monitor i ne smaraj vise :) 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdinho Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Zanima me vase misljenje: IPS vs 120/144 Hz. Posto ja vec neko vreme planiram da uzmem asus-ov vg248qe, a opet i IPS monitori su mi privlacni, pa nisam pametan oko toga :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 (edited) kakva ti je to dilema :D ips ako ti treba kvalitet slike, herci ako igras fps igre na takmicarskom nivou i treba ti svaki frejm i milisekund Edited June 9, 2014 by rjvn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 9, 2014 Author Report Share Posted June 9, 2014 oket, tnx...nista onda, ionako idem u subotu do bg-a, pa cu uzeti tamo u gigatronu, da se narucujem preko neta...a ovi cigani iz winwina nek se jebu btw vitjo, sto si tako prek:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blejdinho Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Jasna mi je ta podela :) Vise sam mislio u smislu, kolike su realne razlike da se oseti razlika (ako je neko imao iskustva sa obe vrste monitora). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 (edited) pa ja nisam imao iskustva sa 120/144hz monitorima, ali razlika izmedju IPS i TN panela je vidljiva, boje su prirodnije i tacnije, bolji su uglovi gledanja stvarno bi pomoglo da kazes za sta ces najvise koristiti monitor :D Edited June 9, 2014 by rjvn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 oket, tnx...nista onda, ionako idem u subotu do bg-a, pa cu uzeti tamo u gigatronu, da se narucujem preko neta...a ovi cigani iz winwina nek se jebu Pre nego dodjes poruci preko sajta, a jos bolje proveri telefonom da li ti je monitor stigao u tu radnju gde si hteo, svasta oni imaju na sajtu pa se ne desi u realnosti, a da ne dolazis za dzaba. Jasna mi je ta podela :) Vise sam mislio u smislu, kolike su realne razlike da se oseti razlika (ako je neko imao iskustva sa obe vrste monitora). Razlika u boji je vrlo primetna, mnogo su zivlje i zasicenije boje na IPS-u u odnosu na cak i najbolje TN panele. Sad sto se vremena odziva tice to je individualno, svojevremeno sam se lozio da imam monitor od 2ms odziva i kao to mi bilo kul. Onda sam uzeo ovaj Dell U2312HM zbog boja i tu sam se odusevio, a on je s vremenom odziva od 8ms. Iako sada uglavnom igram samo WoT i neke strategije, niti sto se pustanja videa tice, niti sto se igrica tice nisam primetio neku razliku. 1 2 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzilinjo Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Da ne otvaram novi topic, treba mi IPS monitor do 150 evra. Ovo sam nasao za sad: http://www.itsvet.com/proizvod/dell-s2340l/comp_comp_monitor/177/3740 jel ima nesto bolje? Quote How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas? It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Ovaj HP 23xi mi je delovao vishe nego ok, samo je malkice skuplji. Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzilinjo Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Ako smo vec tu oko 160 evra, da nije bolji ovaj: http://www.itsvet.com/proizvod/dell-ultrasharp-u2312hm/comp_comp_monitor/177/2927 Ne pise na it svetu, ali mislim da je i on IPS... Quote How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas? It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 13, 2014 Report Share Posted June 13, 2014 Ja imam DELL U2312HM, jeste IPS, odlican po mom misljenju. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzilinjo Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Da, cuo sam dosta dobrih stvari o tom 2312, naginjem ka njemu za sad. Razmisljam se jos izmedju hp 23xi i lg 23EA63V , svaka sugestija je dobrodosla... Quote How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas? It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 14, 2014 Author Report Share Posted June 14, 2014 btw, uzeh konacno ovaj dell u2412m, izuva slika...btw, u gigatronu je garancija na 0 mrtvih piksela samo prva 3 meseca posle je standardno na 3 grupisana...al nebitno, nisam valjda toliki baksuz:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 Sto bi verovatno znao da si procitao postove na topicu koji si zapoceo :) Nek samo on tebe lepo sluzi! Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 14, 2014 Report Share Posted June 14, 2014 predviđam da će dule kupiti monitor kad ovaj topic stigne do pete strane, sad smo tek na drugoj, opušteno zamalo da pogodim! BRAVO DULE, želim dug život svim tvojim pixelima! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 fala drugari! :* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 fejl u startu , uzeo si u gigatronu par hiljada vise po default placas a ne dobijas nista za to no nebitno :) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 zar nije 200 din :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 samo da ubode dobru seriju :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Ima večeras "Šešir profesora Koste Vujića", to je korektna serija! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 15, 2014 Author Report Share Posted June 15, 2014 heh, gde su mladi tu je i shega...jos jednom da pohvalim monitor, boje su fenomenalne, progledao sam:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted June 15, 2014 Report Share Posted June 15, 2014 Dule smiri se, to sto vidis duplo sve te boje , ne znaci da je monitor duplo bolji od svega. 1 Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted June 17, 2014 Report Share Posted June 17, 2014 Zamisli kako bi proslusao i jizznuo da si nas poslusao za zvucnike i misa! Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts