shw. Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Evo infa za prikupljanje/slanje pomoći. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Ajd stvarno split topik za poplave, kad vec splitujete sve i svasta. Onaj jedan topik je samo za pomoc i info, treba nam jos jedan za diskusiju. Btw, evo podsecanja na situaciju pre 8 godina kad se izlio Dunav kod Smedereva u samom centru grada koji delom nije ni branjen, tj. nema normalan nasip. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted May 17, 2014 Popular Post Report Share Posted May 17, 2014 Top komentari sa B92: "Ljudi nemojte nasedati na propagandu, pa nismo mi u Sapcu idioti da ne cuvamo svoje domove. Znam bar 30-tak ljudi zajedno samnom koji smo se prijavili kriznom stabu koji nam se zahvalio uzeo brojeve telefona i rekao zvacemo ako zatreba. Zvali smo mi njih i jos im ne treba. Sve mi ovo lici na licnu promociju vladajuce "elite" na zataskavanje neuspeha u odbrani Valjeva, Obrenovca, Cacka...., "odbranom" Sapca koji u stvari i nije trebalo vanredno braniti. Kao da gledam za 4-5 dana udarnu vest "odbranili smo Sabac" a ovi jadni ljudi iz Obrenovca i neuspeh odbrane se nece ni spominjati. Pecaros sam i na Savi sam 40 godina, danas sam tri puta obilazio camac, obisao 3-4 km nasipa i strasno jeste ali ni blizu kako je to predstavljeno. Nasip sa sremske strane je dosta nizi od nasipa Sapca tako da se Sava uvek razliva na tu stranu. Apolitican sam koliko kod je to moguce ali ovo mi lici na rusenje vlasti (koja i jeste za rusenje ali ne na ovakav nacin) u Sapcu. Hvala svim ljudima dobre volje koji zele da pomognu ali Ja bih pre polaska nazvao stab u Sapcu i pitao ima li potrebe. Svako dobro vam zelim. I tacno je bilo kao sto su ljudi iz Sapca juce i pisali i javljali preko radioamatera sa terena. Apsolutno nije bilo potrebe za ovolikom masom ljudi koje je Vodja mobilisao da bi "branili" grad. Ispostabilo se da se Sava kod Sapca, KAO I UVEK prelije na sremsku stranu koja je niza i gradu nista ne fali. Sram vas bilo sta radite ne bi li se oprali za Valjevo, Obrenovac, Paracin... I vec vidim za par sati slabodobitnicku konferenciju za novinare gde Vodja zahvaljuje ovcama koje je maltretirao. "...više nema straha od plavljenja okolnih sela, jer je trenutni nivo Save 631 santimetar, a bedemi su izgradjeni, kada je nivo je bio na 730 santimetara, što znači da bezbednost neće biti ugrožena." Unapred ste znali da su bedemi pravljeni za nivo od 730sm a dizete paniku i tako vladate zemljom... Sada smo se vratili iz Sapca. U par reci, totalna dezorganizacija, manjak lopata i dzakova, PREVISE LJUDI apsolutno nepotrebno dovedenih. I najvaznije, osecaj da apsolutno nije bilo potrebno da se pravi ovoliki cirkus oko grada, po recima lokalnih mestana Sapca, nije bilo potrebe za tim. Opsti utisak medju ljudima koji su dosli je da smo svi namagarceni zarad necijih visih ciljeva i populizma. General Diković pod hitno da preuzme kompletnu komandu nad situacijom u Srbiji! Ne može predsednik vlade preko televizije da pozove hiljade ljudi, da ih potrpa u autobuse i pošalje u Šabac, potpuno nepripremljene, neobučene, u patikama, bez vode i hrane. Neko je morao da komanduje situacijom ispred Sava centra. Ne može premijer da ide okolo i da se slika sa decom i bebama, već mora da bude u komandnom centru i upravlja akcijom, ako ume, ako ne ume, onda neka posao prepusti profesionalcima. Sada se pokazuje koliko je važno imati rezervni sastav vojske i policije, planove evakuacije i ostale planove, koje su ''pametni i mudri'' ministri odbrane, uključujući i sadašnjeg premijera, uništili u poslednjih 14 godina. 1. Glasovi 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Sve ostalo 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 naređena celokupna evakuacija Bariča. izgleda da je pucanje brane kod TENTa nepopravljivo i da je trka s vremenom da se još uvek živi ljudi izvuku iz Obrenovca i Bariča. Vučić je patetičan. ono njegovo brecanje na Vladi, ućutkivanje ministara pred kamerama, pretnje "tamo nekima" i samosažaljevanje ("neka sam ja kriv za ovu kišu"), a direktno njegovim izhavama se pokazuje dezorganizacija. načelnik generalštaba nije funkcija za lokalnog šefa kriznog štaba. to bi mogao u vrh glave da vodi major neki, iskusan i proveren. niko nikom ne veruje, opšte rasulo u liniji komandovanja, bojim se, bez organizacije i plana se stihijski borimo, na mišiće. NEMAŠ S KIM VUČIĆU!! eto kako rade partijski kadrovi. nemaš profiće, pa da se osloniš na SISTEM, imaš samo dupeuvlake i folere, nesposobne skorovečernjake koji ti vire iz dupeta, VUČIĆU... ne treba premijer i ministar da nose vodu i ćebiće, nego da sede i komanduju u komandnim centrima. ali, NISU sposobni za bilo kakvu organizaciju, sem za davanje izjava, pa rade ono što bi trebalo podrđeni da rade - posao na terenu. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Pa ti prizivaj vanredno stanje gde je legitimizivano da baš sve bude u njegovim rukama. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
djolodjolo Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Nema on sta da priziva ili n ako ova situacija sad nije vanredno stanje onda ne znam sta jeste... Jedino da vodostaj dodje do pola Beogradjanke pa tek onda da ga proglase. Quote Nigde je nema glasine su tačne, snaš'o sam se najzad, džaba ni da čačne Meni želja, ortak hvali svoje seno A šta ću, volim zeleno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 meni se duša kida kad vidim patnju ljudi. cenim da bi u vanrednom stanju do izražaja došao sistem, tj. šta je od njega ostalo. nije da nema profesionalaca, nego su zatrpani pod slojevima partijskih poslušnika u sistemu. vanredno stanje bi profiće izbacilo u prvi plan, jer partijska govnarija bi se izmakla pred za njih nerešivim problemom. ovako sve izgleda loše. kaže Vučić "da se moli Bogu". za to ima patrijarha i monahe i monahinje. on treba da komanduje, a ne da glumata. 2 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 NEMAŠ S KIM VUČIĆU!! eto kako rade partijski kadrovi. nemaš profiće, pa da se osloniš na SISTEM, imaš samo dupeuvlake i folere, nesposobne skorovečernjake koji ti vire iz dupeta, VUČIĆU... ne treba premijer i ministar da nose vodu i ćebiće, nego da sede i komanduju u komandnim centrima. ali, NISU sposobni za bilo kakvu organizaciju, sem za davanje izjava, pa rade ono što bi trebalo podrđeni da rade - posao na terenu. Upravo je to i bila moja poenta kad sam kacio serijal slika ministara na poplavama - njima nije mesto tamo, njima je mesto u stabu gde se rade "sta-ako" simulacije i kako na njih odgovoriti, gde ministarka gradjevine iscima 200 kamiona gradjevinskih firmi, a ne da obidje neku lokaciju gde ce preneti 20kg peska. Ipak, stava sam da dok ovo ne prodje treba maksimalno podrzati kakvi god da su im napori jer u ovom momentu nemamo bolje koji se za kratko vreme mogu ukljuciti i resavati probleme. Sto se Sapca tice oni jesu bili u panici jos u cetvrtak, taj deo nije sporan, a taj marketinski deo "pobede" jbg nek istrpimo ako to znaci da ce u narednom periodu bar biti ok. Pa ti prizivaj vanredno stanje gde je legitimizivano da baš sve bude u njegovim rukama. Sve vec i jeste u njegovim rukama, tu se nista ne menja. Drale je ovde u pravu u vanrednom stanju, kakvo ovo sigurno jeste, je bitno da se zna ko komanduje i da lanac komande ide kao u vojsci jer je ovo vid rata, u ovom slucaju s prirodom. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Kolege iz Sremske Mitrovice koje su kod nas na seminaru upravo prekidaju sa svime i kreću kući, kažu da se Sava izlila po prigradskim delovima grada, njihov Dom učenika dobio obavezu da zbrinjava evakuisane. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobayagi Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 (edited) Gledam ovog Vucica i njegovu transformaciju licnosti u poslednjih godinu dana... Tempo njegovog govora, pokreti, pogled, drzanje, ophodjenje prema drugima... Prosto neverovatno za tako kratko vreme takva transformacija (ili sam ja utropovao). Prisustvujemo radjanju diktatora :-) A ovu farsu oko Sapca tj "borbe za odbranu Sapca" mislim da je suvisno i komentarisati (mislio sam da od "hvatanja zavejanog deteta" necu videti gore ali sam ocigledno podcenio "Velikog"). Apsolutno se slazem sa prethodnim postovima i toliko je ocigledno da je "borba za Sabac" ustvari borba za politicke poene i pranje ruku od obrenovacke katastrofe i izbegavanje odgovornosti. Edited May 17, 2014 by Voo Kanigia Quote ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 stava sam da dok ovo ne prodje treba maksimalno podrzati kakvi god da su im napori jer u ovom momentu nemamo bolje koji se za kratko vreme mogu ukljuciti i resavati probleme. saglasan 100% . kad sam mogao da stanem uz Slobu 1999te, iako sam demonstrirao protiv njega i pre i posle te godine, nego šta je nego ću stati uz Vučića! samo, neka vidi kime je okružen, ovo će mu obeležiti ceo mandat. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Cek bre, zar vec i u bgu ovakva situacija, drugari iz blokova, kakvo je stanje? http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/465795/Sava-nadomak-beogradskih-setalista Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post towerrr Posted May 17, 2014 Author Popular Post Report Share Posted May 17, 2014 Sutra kod nas u 12 popodne skupljamo sve moguce kako bi pomogli Srbiju i Bosnu. Obleku, postelnine, hranu, vodu, itn itn. Moram da kazem ali jezivo je da mora da se desi nesto od ovaj tip kako bi videli nasu covecnost. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Cek bre, zar vec i u bgu ovakva situacija, drugari iz blokova, kakvo je stanje? http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/465795/Sava-nadomak-beogradskih-setalista sve je gore, nadolazi voda brzo prvi deo setalista je totalno pod vodom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 (edited) ljudi, bojim se da sami treba da budemo u pripravnosti u narednih nekoliko dana, da imamo svoj lični vanredni plan za evakuaciju ili delimičnu evakuaciju, ako smo nastanjeni na sledećim potezima: - obe obale Save do Beograda (od SM, Šapca, svih sela između) - u Beogradu desna obala Save do beogradskih brda, "Treći Beograd" ceo, obe obale Dunava od Ušća uz reku do brda (Višnjica i Umka, Ostružnica) - Smederevo - NBgd i Zemun će biti branjeni ali i mi treba da se spremimo za evakuaciju spremite najvrednije stvari, najvredniju i najpotrebniju garderobu, dokumenta, i čekajte uz tv, radio poziv za evakuaciju i na prvi poziv mirno i dostojanstveno izađite, upalite kola ili koristite prevoz ili idite peške, sa kolicima ili kako god i idite ko gde ima nekog blizu na uzvišici, a ko ne zna neka ide sa organizovanom kolonom. ne ostajte pogotovo ako ste na višim spratovima, voda će nadirati brzo i mnogo. SLUŠAJTE NAREĐENJA NADLEŽNIH!!! Edited May 17, 2014 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Sreca pa je i Smederevo brdovito, odoh ja na Carinu kod drugara, ovde mi je Dunav mnogo blizu:) Evo slika iz Kuceva od juce, Pek se potpuno izlio na levoj obali, sreca pa je moja baba sa desne strane gde je visi nasip http://www.ebranicevo.com/kucevo/dogadjaji/vest/3211/izlio-se-i-pek-60-porodica-evakuisano.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajro Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Sreca pa je i Smederevo brdovito, odoh ja na Carinu kod drugara, ovde mi je Dunav mnogo blizu:) Evo slika iz Kuceva od juce, Pek se potpuno izlio na levoj obali, sreca pa je moja baba sa desne strane gde je visi nasip http://www.ebranicevo.com/kucevo/dogadjaji/vest/3211/izlio-se-i-pek-60-porodica-evakuisano.html Drz' se Dule! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Btw, jeste da je pescanik, ali realan tekst. http://pescanik.net/2014/05/drustvena-nepogoda/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Биће времена за ове ствари :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Pojasnjenje oko racuna za pomoc. http://www.kurir-info.rs/srbi-za-srbe-nismo-crveni-krst-ali-jesmo-dobrotvori-i-skupljamo-pare-za-pomoc-ugrozenima-clanak-1372235 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 brod na savi se otkačio i udario u stub novog železničkog mosta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Катастрофа Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Cek bre, zar vec i u bgu ovakva situacija, drugari iz blokova, kakvo je stanje? http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/465795/Sava-nadomak-beogradskih-setalista Ovo na slikama nije nista strasno, mnogo manje nego sto je bilo 2006. godine. Problem je sto voda bas bas brzo nadolazi, ovo je u 13:30 Ovo je malopre: Razlika u visini je 30-40 cm bukvalno. Jedino sto je pozitivno je sunce koje se vidi i na slici, ali nisam siguran koliko to sad spasava. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Btw, jeste da je pescanik, ali realan tekst.http://pescanik.net/2014/05/drustvena-nepogoda/ +1000 Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts