prota_ Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 koliko su čvrste beogradske obradne od poplava? koje su uopšte? znam da postoji nasip na nbg strani, ali to mi deluje da će biti pregaženo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 (edited) .насип на НБгд страни никад није био пробијен до сада. вода ће да стигне до Немањине и Калемегдана, Земун ће бити угрожен, цела лева обала Дунава, и десна обала Саве и цео Дунав после ушћа ће да буде плавно. мада, не бих се кладио ни на НБгд. извесно је да ће да буду поплављени подруми, али ако се негде пробије насип на левој обали Саве, све ово што смо гледали до сад ће да буде боза лимунада, јер ћемо имати 300к поплављених у року од сат времена. Edited May 16, 2014 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Koliko ja čujem, situacija u Mitrovici je hevi, ali je organizacija od jutros kako treba, Obrenovac je totalni pakao u svakom smislu, nažalost i biće mrtvih, Šabac je trenutno potpuno rasulo, a štab "zaseda". Pozvali su 5k ljudi da dođu, a onda seli da vide šta će sa njima. Ne čitajte previše Tvitera i kuraca, ljudi lupetaju, a jedan od razloga za to što je država kurac i ne feeduje informacije. Mediji su im 100% na raspolaganju, pa opet ne mogu da plasiraju pravi info za ovakve situacije. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 koliko su čvrste beogradske obradne od poplava? koje su uopšte? znam da postoji nasip na nbg strani, ali to mi deluje da će biti pregaženo. Сазнаћемо ускоро :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 (edited) Nasipi su mislim 8.5m na Savi od ušća prema Obrenovcu (ne računam gradski deo, tu su samo kosi ili ravni kejski zidovi). Uglavnom, ako dođe do povećanja nivoa Dunava, što se prognozira, Zemun će sigurno džakovima braniti sve. Kao pre par godina (sećam se da je tada isto dostignut istorijski vodostaj). Bio sam i danas na savskom nasipu. Voda je već poplavila sve placeve (kućice su još uvek kul zato što su izdignute na stubovima). Edited May 16, 2014 by lawl_ Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Ne čitajte previše Tvitera i kuraca, ljudi lupetaju, a jedan od razloga za to što je država kurac i ne feeduje informacije. jedino što trenutno može da se pročita na tviteru je da se ne zna šta je sa jako mnogo ljudi u obrenovcu i da mnogo njih čeka da bude izvučeno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 koliko su čvrste beogradske obradne od poplava? koje su uopšte? znam da postoji nasip na nbg strani, ali to mi deluje da će biti pregaženo. Nasip na Nbg nije problem, malo su ga usrali s nasipanjem zemlje u korito kad su gradili sojenice prema Ostruznickom mostu ali je i dalje vrlo jak, prakticno najbolji. Problem je Zemun i tamo onaj deo Kalemegdana kod kule Nebojsa, Karadjordjeva ulica i Sajam, tu su ljudi 2006. godine skijali na vodi po ulici. Ali ja i dalje smatram da je BG mnogo manje ugrozen od S. Mitrovice, Sapca ili Obrenovca (jos kad naraste i Sava...) 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 (edited) ако је на 100.000 км квадратних (нека је само толико) пало по 100 л кише по метру квадратном (нека је само толико) ових дана, то је 10 милијарди кубика воде. и сва та вода мора да прође Ђердап. Ђердап пропушта до 16.000 кубика у секунди, што је 57.600.000 кубика на сат, или свега ~1,4 милијарде дневно. шта са овим осталим милијардама које ће пре до Београда Савом и Дрином него од Београда кроз Ђердап. нека део испари, нека се део задржи у подземним водама и коритима и њивама и каналима, али знате ли шта је вишак од само једне милијарде кубика воде... то је кубни километар воде. Edited May 16, 2014 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 kad sam cuo da je Drina imala protok od preko 5000 kubika u sekudni zaprepastio sam se, to je strasno mnogo za reku koja u proseku ima 500 kubika u sekundi не бих да звучим као Кептн Обвијус, али сва вода која је пала ових дана стотинама километара унаоколо ће завршити у Београду.и поготово Смедереву. Smederevo se dobro drzi za sada, problem je samo ovih jebenih kilometar i po od stare luke do tvrdjave gde nema nasipa...meni je neverovatno da pored svega i onih poplava 2006. oni ne naprave jebeni kilometar nasipa od 3 metra, pa koliko to kosta majku mu...jos je to sam centar grada, opstina, sud, sup, zeleznicka i autobuska stanica...ali nadam se da nece biti ko 2006 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Bice zajebano za levu obalu Dunava - Krnjaca, Borca, Ovca.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dullence_ks Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Je l' ima nekog ko je u Sapcu, da nam kaze da li je doslo do promene situacije, ili i dalje pijani navijaju i koliko vredi dolaziti sutra, ako se vec stoji u centru i kisne?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 главна Вучићева хаубица - златно грло, Михајловићева, је дошла да командује одбраном Шапца. локални штаб је распуштен пре око сат времена и постављен је народни посланик за шефа новог штаба. Стефановић, министар полиције, командује у Обреновцу. тамо се води тешка борба за живот око 1000 људи, који већ цео дан чекају на евакуацију, без хране и воде.јављено је да је практично цела војска распоређена на потезу од Уба према Шапцу, ојачавајући одбрану од Колубаре и Саве. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 to je to, sabac mora da se brani kako rece veliki vodja zamisljajuci da je zivojin misic verovatno...ali stvarno, cemu ovo lozenje, tri prsta, zastave i cetnicke pesme http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/465658/Vise-od-3000-dobrovoljaca-krenulo-za-Sabac-Iz-autobusa-se-vijore-srpske-zastave-putnici-pevaju?ref=fbblic http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/sabac-uzivo-navijaci-omladina-policija-uz-pesmu-brane-sabac/55287 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post C Y N I C Posted May 16, 2014 Popular Post Report Share Posted May 16, 2014 Moj matori se vratio pre sat vremena iz Sapca, u jednom trenutku su poslali kuci kompletnu smenu koja je tamo bila od 12 sati tj od podne, kada je bila mobilizacija zaposlenih u drzavnim firmama kod nas u Rumi, inace je Ru na 30ak km od Sapca... nestalo im dzakova i peska, jednostavno su blejalii, smrzavali se tamo... kaze da su poslali previse ljudi a sredstava nema, mnogo njih se privatnim vozilima uputilo tamo, nastalo zakrcenje na putevima a i ovako ih je malo bilo prohodnih, ne mogu da prodju kamioni sa peskom, traktori, bageri za kopanje nista zivo... neki ljudi valjda bleje na centru ispred skupstine, nemaju ni lopate u rukama, haos totalni, a panika vlada samo tako... i jos gore, matori je obican vozac u komunalcu, gomila ljudi iz ostalih firmi poput njega, prvi put se srecu sa takvim stvarima, organizacija 0, ne znaju ljudi ni kako je pametnije dzakove da slazu, ali bukvalno a sami sa sobom u tom poslu... a brane samo stranu reke gde je sabac zbog fabrike lekova, sela sa druge strane Save prema rumi koja pripadaju sremu su vec zrtvovali malte ne, a ljudi se samo oglasavaju i polako pocinju da beze.... a najgore je sto ce mitrovica prva da najebe, sad je ok tamo, bio sam pre 3 sata, ima ljudi i vise nego sto treba za sada, ali ocekuju vodostaj tek sutra i u nedelju da bude jako ozbiljan i niko nema predstavu koliko ce da naraste, a SM je prva na udaru ... Ogromna takticka greska, taj Sabac ima bre sa opstinom preko 70-80 hiljada ljudi i vise, mogu oni sami da se brane, samo da su im umesto svih tih buseva i ljudi poslali kamione sa peskom i dzakove, ovako svi pohrilili na Vucicevo lozenje bre pola ljudi ostalo ispred s.centra, umesto da su branili svoje opstine, okolne poplavljene da sprece dalje itd... sta ce svi ti beogradjani i ostali ljudi kad dodje nabujala sava do BGa, a tada daj boze da ne bude kasno... 9 Quote "I think that gay marriage should be between a man and a woman." Arnold Schwarzenegger Link to comment Share on other sites More sharing options...
lawl_ Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Za sve koji prate http://www.hidmet.gov.rs/ciril/osmotreni/nrt_index.php Uglavnom se podaci ažuriraju svakih 30 minuta. Quote :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
UNTOUCHED4jj Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 jezivo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Je l' ima nekog ko je u Sapcu, da nam kaze da li je doslo do promene situacije, ili i dalje pijani navijaju i koliko vredi dolaziti sutra, ako se vec stoji u centru i kisne?! Нису сви пијани, а и ови што јесу су радили као и сви остали, само што су се спрдали, али су радили. Ко може сутра нек иде, ја ћу вероватно ићи опет само да осушим одећу и мало одморим Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RenTrapnest Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 jeziva kolicina vode Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 (edited) Izgleda da je situacija u Sapcu i okolini, za sada bar, stabilna sto je i najbitnije. Inace vodostaj reka i prognozu za isti mozete pratiti na ovom linku http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/prognoza_voda.php Prognoza za BG i za Savu i za Dunav je da nece stici ni blizu granice vanredne odbrane od poplava, dok je kod Sapca i S. Mitrovice prognoza za period nedelja-utorak da ide i do 170 cm iznad granice vanredne odbrane od poplava. Doduse ovaj javlja danas da su podigli bedem na preko 7m visine, a prognoza je do 6.8, valjda ce da izdrzi... Edit: doduse Velika Morava ide preko granice vanredne odbrane od poplava, a u pm... Edited May 17, 2014 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 10.00 - Премијер Алексндар Вучић именовао Љубишу Диковића за шефа штаба за ванредне ситуације у Шапцу. сад ће се нешто можда и постићи. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Dajte split za poplave, ovo će trajati nedeljama. Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 +1 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Izgleda da je situacija u Sapcu i okolini, za sada bar, stabilna sto je i najbitnije. Inace vodostaj reka i prognozu za isti mozete pratiti na ovom linku http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/prognoza_voda.php Prognoza za BG i za Savu i za Dunav je da nece stici ni blizu granice vanredne odbrane od poplava, dok je kod Sapca i S. Mitrovice prognoza za period nedelja-utorak da ide i do 170 cm iznad granice vanredne odbrane od poplava. Doduse ovaj javlja danas da su podigli bedem na preko 7m visine, a prognoza je do 6.8, valjda ce da izdrzi... Edit: doduse Velika Morava ide preko granice vanredne odbrane od poplava, a u pm... koliko ja vidim ovde dunav kod zemuna u sredu je skoro 650, sto je granica vanredne odbrane od poplava...inace juce zvao babu u kucevu, kaze ona je ok, mada su javili da se izlio pek u klisuri kod sene i turije i presekao put prema pozarevcu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 (edited) Vidis to mi promaklo, ali u svakom slucaju deluje da ce sa Savom biti mnogo veci problem. Predrag Maric obavestio da je popustilo 100m nasipa kod TENT-a, u Obrenovcu su ga nacisto najebali :( Edit: Sad vidim da pise da se podaci azuriraju svakog dana u 12h, dakle nije mi promaklo nego kad sam ja gledao nije bilo prognoze za sredu, to je bio zez, zato mi je delovalo da je "ni blizu"... Edited May 17, 2014 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 mobilizacija mobilizacija mobilizacija... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts