overkind Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Заборавио сам да поменем Ремзија и колико је болестан лик, мајко моја :) Свиђа ми се и како Дени лагано губи контролу над змајевима и чини се да то постаје јасно и не само њој. Осим ако цела сцена није била демонстрација њене правичности у коју се онда искења онај племић коме је разапела ћалета. Варис ми је јако занимљив лик; не могу да докучим шта он заиста ради. Има ли неко идеју на шта је мислио кад је рекао да ништа не заборавља? Не сећам се да га је Тирион нешто вређао специјално. Можда одигра неку улогу око двобоја. Ипак је паук, има везе. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Poenta scene sa Deneris po mom misljenju nije bila da se prikaze gubitak kontrole nad zmajevima, vec da taj njen "pravican" nacin vladanja ne pije vodu... Saslusaj svaki dan 300 razlicitih problema plebsa i komonera i resavaj ih i svi srecni u lalalendu, ne vlada se tako... Pogotovo se ne uklapa u njenu viziju sebe, si vido koliko je titula navela kod prvog obracanja :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 pa Varis je Tirionu rekao da "nažalost ne zaboravlja", a radilo se o kontekstu da je Tirion odbranio grad i to mu je ranije Varis i rekao, a Tirion ga je na sudu citirao. dakle, cijenim da je Varis imao u vidu neku vrstu pomoći Tirionu. Poenta scene sa Deneris po mom misljenju nije bila da se prikaze gubitak kontrole nad zmajevima, vec da taj njen "pravican" nacin vladanja ne pije vodu... Saslusaj svaki dan 300 razlicitih problema plebsa i komonera i resavaj ih i svi srecni u lalalendu, ne vlada se tako... Pogotovo se ne uklapa u njenu viziju sebe, si vido koliko je titula navela kod prvog obracanja :D i ja sam shvatio da gubi kontrolu nad zmajevima, sećate se one scene kad su se zmajevi potukli oko ovce, pa mu je ona podviknula, a on kidisao na nju. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Заборавио сам да поменем Ремзија и колико је болестан лик, мајко моја :) Свиђа ми се и како Дени лагано губи контролу над змајевима и чини се да то постаје јасно и не само њој. Осим ако цела сцена није била демонстрација њене правичности у коју се онда искења онај племић коме је разапела ћалета. Варис ми је јако занимљив лик; не могу да докучим шта он заиста ради. Има ли неко идеју на шта је мислио кад је рекао да ништа не заборавља? Не сећам се да га је Тирион нешто вређао специјално. Можда одигра неку улогу око двобоја. Ипак је паук, има везе. Meni je vise to "Nazalost, nista ne zaboravljam" vise delovalo kao "Znam sta si uradio, zahvalan sam ti na tome, ali sada moram da te bacim lavovima da bih ja preziveo, ali cu uvek pamtiti sta si uradio" Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 (edited) i ja sam shvatio da gubi kontrolu nad zmajevima, sećate se one scene kad su se zmajevi potukli oko ovce, pa mu je ona podviknula, a on kidisao na nju. Secam se toga, stalno provlace tu pricu da se zmajevi ne mogu 100% kontrolisati, samo mislim da konkretno ta scena je sluzila da prikaze ono sto rekoh. Tj. 2u1, neposlusnost zmajeva i njen ruling skills. A i ti zmajevi su young niggaz, izgledaju mi kao mladi adolescenti koji se jos glupiraju :> Meni je vise to "Nazalost, nista ne zaboravljam" vise delovalo kao "Znam sta si uradio, zahvalan sam ti na tome, ali sada moram da te bacim lavovima da bih ja preziveo, ali cu uvek pamtiti sta si uradio" Tako sam nesto i ja zakljucio. To sto je Varis uradio je "nista licno" momenat, tako se jednostavno igra ta igra :) Edited May 14, 2014 by Longli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 pa i sama je rekla da hoće da se vežba u vladanju. mislim, već su stigle vesti do nje o stanju u 2 grada koje je "oslobodila" Deni "Linkoln" Targarjen. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 To mi nikako nije bilo jasno, zar nisu svi iz ova dva grada krenuli sa njom kada ih je oslobodila? I ako ne, zasto ne? Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Jasno, i vrlo me interesuje njen dalji razvoj. Ok Piter Dinklage car, ali i dalje Charles Dance dominira serijom, sirova moc isijava iz ekrana kada je scena sa njim, a sa takvom lakocom sve iznosi, majstor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 To mi nikako nije bilo jasno, zar nisu svi iz ova dva grada krenuli sa njom kada ih je oslobodila? I ako ne, zasto ne? pa kaže se da su izabrali vođu između sebe, nekakvog pekara roba, pa se on proglasio carem. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 (edited) :) pa da, vezbao je dzejmi sa bronom, ali koliko moze da iznese borbu samo sa levom rukom? kapiram da ce sledeca epizoda biti odlicna, posto su dosta usporili sa poslednje dve Да ли стварно мислиш да је Тирион, након свих ових сезона, приказан као лик који би ризиковао да свог једноруког /једношаког?/ брата повуче са собом у смрт? Edited May 14, 2014 by brue 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImbaQQ Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Zar ne bese u jednom od trejlera za sezonu cetiri par brzih kadrova lika sa kopljem obucenog u zuto/krem kako se vrti u vazduhu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unknown user 234 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 pa kaže se da su izabrali vođu između sebe, nekakvog pekara roba, pa se on proglasio carem. Butcher, ne pekar :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Face is still adequate :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 zezam se bre za džejmija ljudi, mislio sam da je bio očigledan trol. :D Варис ми је јако занимљив лик; не могу да докучим шта он заиста ради. Има ли неко идеју на шта је мислио кад је рекао да ништа не заборавља? Не сећам се да га је Тирион нешто вређао специјално. Можда одигра неку улогу око двобоја. Ипак је паук, има везе. varis je svojevremeno radio na povratku deneris u vesteros. postoji jedna scena u prvoj sezoni kad arja lovi mačku po red keepu, pa zaluta u donje nivoe, među tamnice. pa tu naleti na glavu zmaja i sakrije se u nju jer varis ima tajni sastanak po tamnicama sa onim likom iz pentosa kod kog su deneris i bratjoj blejali dok se ova nije udala za drogoa. šta je značio onaj nod glavom ka iron throneu nemam pojma. možda ga želi za sebe ko i bejliš, ili za nekog drugog a on samo sebi obezbeđuje dupe u stolici bez obzira ko je vladar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 dis voz ekspekted, ali je sjajno :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 (edited) zezam se bre za džejmija ljudi, mislio sam da je bio očigledan trol. :D varis je svojevremeno radio na povratku deneris u vesteros. postoji jedna scena u prvoj sezoni kad arja lovi mačku po red keepu, pa zaluta u donje nivoe, među tamnice. pa tu naleti na glavu zmaja i sakrije se u nju jer varis ima tajni sastanak po tamnicama sa onim likom iz pentosa kod kog su deneris i bratjoj blejali dok se ova nije udala za drogoa. šta je značio onaj nod glavom ka iron throneu nemam pojma. možda ga želi za sebe ko i bejliš, ili za nekog drugog a on samo sebi obezbeđuje dupe u stolici bez obzira ko je vladar. Gresis. Da je to tako, ne bi je spijunirao i ne bi poslao assasine ka njoj. Mozda Varis nikad ne bi lagao Tyvina, ali nesto ne verujem da je imao visoko misljenje o Robertu i da bi zarad Roberta ugrozio svoje planove.. Edited May 15, 2014 by JoeKerr Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 А који су његови планови? Видиш ја сам скроз заборавио ту сцену са Аријом и да је то био Варис. Не изгледа ми као зао лик, или неко претерано амбициозан, као Бејлиш. Пре неко ко ради у интересу стабилног краљевства, ма ко седео на престолу. Не мислим да заступа једну старну. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kotru Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Видиш ја сам скроз заборавио ту сцену са Аријом bolja je opera? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 А који су његови планови? Видиш ја сам скроз заборавио ту сцену са Аријом и да је то био Варис. Не изгледа ми као зао лик, или неко претерано амбициозан, као Бејлиш. Пре неко ко ради у интересу стабилног краљевства, ма ко седео на престолу. Не мислим да заступа једну старну. Zastupa svoju stranu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted May 15, 2014 Report Share Posted May 15, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 А који су његови планови? Видиш ја сам скроз заборавио ту сцену са Аријом и да је то био Варис. Не изгледа ми као зао лик, или неко претерано амбициозан, као Бејлиш. Пре неко ко ради у интересу стабилног краљевства, ма ко седео на престолу. Не мислим да заступа једну старну. Pitaj na nekom od drugih GoT topica i bice ti odgovoreno! :D 1 10 Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 Gresis. Da je to tako, ne bi je spijunirao i ne bi poslao assasine ka njoj. Mozda Varis nikad ne bi lagao Tyvina, ali nesto ne verujem da je imao visoko misljenje o Robertu i da bi zarad Roberta ugrozio svoje planove.. ne kapiram ovaj deo o robertu? mislim, kako je povezano? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 (edited) евнух. на високом положају. до браде у комбинацијама. тај ради за банку 100%! :) Edited May 16, 2014 by brue 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 meni se cini da je varysov lik ekstrapolacija kineskog saveta evnuha koji su vekovima bili, ako ne pravi vladari carstvom, onda neverovatno moćna institucija u senci imperatora 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts