f4ts0 Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 I vikendom Šalim se! Pa svracam cesto! Sto bi rekli moji na poslu ne moras dobiti tender ali moras biti prisutan da te vide! 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 (edited) Kao neko ko zivi kao kao nomad u poslednje vreme (za 14 godina u Moskvi, ziveo sam u 5 raznih stanova), mogu da kazem da je mnogo lakse ziveti bez roditelja, pa makar bio i siroma'... Problem jeste u vaspitanju i to pogotovo kod onih koji su rodjeni u BG-u i velikim gradovima - roditeljski dom je tu, da ostanes bez posla roditelji i rodbina pomazu, veze i kontakti u svom gradu. Sasvim je drugacije za ljude koji dodju da rade/zive u vecem gradu. Postoji konkretan izbor - ili ces da uspes i da zivis u tom vecem gradu ili ces da fejlujes i vratis se u svoje "selo". Da ne pricam o odnosu "velikogradjana" sa "pridoslicama". @Ivan i Kili - verovali ili ne, postoje zemlje gde je ekonomska situacija jos gora nego kod nas, pa ljudi ne sede sa roditeljima do 30-40 godina. A to sto se neki od nas secaju Jugoslavije, samoupravljanja i socijalizma i nadaju se da ce se to vratiti ako budu cekali "ozbiljan posao" je problem suocavanja sa realnoscu... Edited April 4, 2014 by ZerBah 3 2 Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post brue Posted April 4, 2014 Popular Post Report Share Posted April 4, 2014 Бата брани Бошкића! 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 ajde neka zwerko i srba objasne kako neko u beogradu da živi solo sa platom od 22 hiljade, pa da se razilazimo polako Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Ja sam mislio da na ovom forumu svi imaju plate od 1k € pa nagore... :( Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 ajde neka zwerko i srba objasne kako neko u beogradu da živi solo sa platom od 22 hiljade, pa da se razilazimo polako pa tesko! sem toga kakva je to karijera za 22 hiljade? na severu nemačke se kreće od 22 hiljade, ali maraka. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 sem toga kakva je to karijera za 22 hiljade? znam da se sprdaš, al odgovoriću ozbiljno: svaka karijera koja zahteva neku licencu za čije je dobijanje neophodno x godina staža, pa su mladi profesionalci srećni ako tih x godina uopšte rade za platu, jer većina volontira. znači pravnici, lekari, arhitekte, revizori... jebiga, političari ne moraju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 ivke drug:( Ja sam mislio da na ovom forumu svi imaju plate od 1k € pa nagore... :( nigga pls:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 ajde neka zwerko i srba objasne kako neko u beogradu da živi solo sa platom od 22 hiljade, pa da se razilazimo polako Pricamo o tome da li neko da radi za minimalnu platu ili da sedi kod kuce i ceka da mu nesto padne s neba. Ako neko s 20-25 godina krene da radi, makar i za minimalac, mnogo su vece sanse da na primer do 30. godine zivota ako je iole normalan, sposoban i ambiciozan dogura do nekog posla koji se placa na primer 40-50k dinara, dakle malo iznad proseka u Srbiji. Ako jos se organizuje s nekim da ima cimera za dvoje ljudi se sasvim ok stan moze iznajmiti za 250 evra sa sve rezijama. Dodajmo na to da ga roditelji nesto dotiraju, kao sto bi ga dotirali i da je kod kuce, sasvim moze ok da se zivi samostalno. Ovde je bilo price da li covek uopste treba da se javi na posao ako je plata manja od 40.000? Ja sam sa 25 godina radio to odrzavanje kompova za 18k mesecno preko omladinske zadruge (ok to je 2005. bilo vise nego danas, ali nije bilo ni priblizno danasnjih 40k). I kad sam nasao posao koji se placa 500 evra mesecno sam naravno oberucke prihvatio. To sto sam i pored relativno solidnih primanja ostao da zivim s kevom jeste taj problem vaspitanja jer ovde nije nista cudno da zivis s roditeljima u tridesetoj godini zivota, sto te zapravo sputava u mnogim stvarima. Ja ne izdvajam tu sebe, ja tvrdim samo da je postavka drustva i dalje takva da nas pravi mrmotima. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 koliko mi se gadi tema i prica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 drzavno vaspitanje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 sivi dom, vaspitanje specijalno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Stoka nevaspitana. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/455159/Ispovest-Miodraga-M-iz-Zajecara-Prodacu-bubreg-da-vratim-dug-zelenasima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 tuga, bas citam danas clanak za nekog lika koji je pozajmio 300 evra i za 5 godina vratio skoro 10.000 evra zelenasima...mada meni i dalje nije jasno koliki mozak treba da budes da uradis tako nesto...pa ako imas da im vracas godinama kamatu mozes valjda tih prvih 300 evra da stvoris nekako Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 Postoji mogućnost da zelenaši ne rade po PS-u. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 niko ih ne tera da pozajmljuju pare od zelenasa, to je najgluplji moguci potez koji neko moze da uradi Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted April 4, 2014 Report Share Posted April 4, 2014 niko ih ne tera da pozajmljuju pare od zelenasa pa ovog lika banka tera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 celo, ako ti treba sledeci put za beogradnocu.com, mogu da ti sredim po 5% pa da pijes evian vodu i ribama da pazaris neko drugo pivo umesto zidarca :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted April 5, 2014 Report Share Posted April 5, 2014 :) Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 To sto sam i pored relativno solidnih primanja ostao da zivim s kevom jeste taj problem vaspitanja jer ovde nije nista cudno da zivis s roditeljima u tridesetoj godini zivota, sto te zapravo sputava u mnogim stvarima. Ja ne izdvajam tu sebe, ja tvrdim samo da je postavka drustva i dalje takva da nas pravi mrmotima. ili je prosto glupo da daješ 100% kamate za stan, kada već imaš stan u posedstvu tvojih roditelja. I onda prosto lurkuješ dok ne napreduješ dovoljno da bi uzeo neki stambeni kredit... Zar ne misliš da je to logičnije malo? :) Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Na ovom topicu svi pricaju kao da smo se burazer i ja rodili sa zlatnom kasikom u ustima Iste, ako ne i gore su bile startne pozicije 90-ih kada sam ja poceo da sljakam. I radio sam i za 100 maraka u pocetku, pa mi nisu placali platu, pa sam se jebavao sa klijentima kao sto je Grmec da mi isplate pare za reklamu u koju sam ulozio svu svoju crkavicu. Na kraju sam otisao zato sto mi se pruzila prilika, a sada saljem posao i pare iz Rusije nasim ljudima (naravno, "cisto zbog toga da bi ih eksploatisao kao najgori tajkun"). Tako da mi popusite malo onu stvar i sedite sa svojim mama i tatama i jedite govna na forumu. 3 3 Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ПУТИН Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 (edited) jebote, ja sam it tehnicar, imam 45k platu i zivim sa roditeljima. pricajte, pricajte jos. da vidim sta me ceka sutra. Edited April 16, 2014 by Carlito Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 ali ti imas dobar smisao za humor, to je plus :D 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Dao sam plus Vici, uspeo je da me iznervira toliko da cu da prestanem da citam ovaj forum - BRAVO VICO! Zelim vam sve najbolje momci. 2 Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts