Frubi Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 (edited) do kraja meseca treba da uzmem i7 4770k, mozete li mi preporuciti plocu koja najbolje ide uz njega, raspon za plocu mi je od 120-200e . potrebno mi je da stabilno radi komp, igrice slabo igram, imam 24gb rama kingston hyper x, trebac mi kasnije i 2 ssd diska da ubacim(imam 1 od 1tb sad ). imam chiftekovo napajnje 700w ako to nesto znaci. eto ako vam treba jos neka info vi javite :) edit: f mi se izdrkalo na tastauri :) Edited January 24, 2014 by Frubi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Cheat-tech napajanje 1 Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frubi Posted January 24, 2014 Author Report Share Posted January 24, 2014 f mi se izdrkalo na tastaturi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 ASUS Z87-PLUS 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frubi Posted January 24, 2014 Author Report Share Posted January 24, 2014 nesto naleteh na reviewe da su ove bolesne : gigabyte GA-Z87X-OC GA-Z87X-UD4H sta mislite? znaci treba mi samo da mi radi sve stabilno, jer mi posao zavisi od hardvera. ne klokujem ne radim nista.samo imam dosta aplikacija i mnogo informacija mi vuku programi sto su popaljeni ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Sve preko 50 evra rade stabilno. Šta će ti K verzija procesora ako nećeš da klokuješ? U tom slučaju uzmi običan 4770, ima kompletan feature set za razliku od 4770K gde je par stvari isključeno (za većinu korisnika nebitnih, al eto, možda ćeš nekad koristiti aplikacije koje imaju vajde od TSX-NI instrukcija kad si već sav biznis). I uzmi bilo koju ploču od 100 evra, pa kad kupiš, pusti prime95 da radi 24 sata, ako se ne zakuca, trajaće ti sto godina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Sve preko 50 evra rade stabilno. Šta će ti K verzija procesora ako nećeš da klokuješ? U tom slučaju uzmi običan 4770, ima kompletan feature set za razliku od 4770K gde je par stvari isključeno (za većinu korisnika nebitnih, al eto, možda ćeš nekad koristiti aplikacije koje imaju vajde od TSX-NI instrukcija kad si već sav biznis). I uzmi bilo koju ploču od 100 evra, pa kad kupiš, pusti prime95 da radi 24 sata, ako se ne zakuca, trajaće ti sto godina. gde nebitno, sa K verzijom procesora ne možeš da odradiš FT VM u vSphere ako spremaš VMware ispit! Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 This changes everything! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Farmuješ bitkoine ? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 farm coina najvise zavisi od graficke a ovo sve upucuje na mutlitask poker stolova! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frubi Posted January 24, 2014 Author Report Share Posted January 24, 2014 (edited) jes farmam poker, imam bazu od nekih 7-8 miliona ruku u bazi(30-ag gb baza), imam statistike od igraca i igram dosta stolova u isto vreme i onda nekad kada mi izvlaci statistike od igraca zakuca komp i onda me to iznervira i izgubim 1-2 sekundu ( a igram neke hyper turnire gde imas 10 sec za razmisljanje i onda istice vreme ) , pa onda zelim da izbegnem to zakucavanje i itd. ocu sve da mi sve radi smooth . pored toga imam popaljeno jos pun kurac programa pored koji rade svoj posao ( program koji mi registruje sam turnire,skype,mozila yutub radi,team viewer itd . itd. ) . pa bih zeleo da izbegnem ta zakucavanja sto mi se desavaju. takodje moracu da uzmem i plocu koja podrzava 2x ssd diska u raid 0 rezimu. tako da mi je i to bitno sad ste me zbunili sa tim K , znaci meni ne treba klokovanje vec samo da mi sve radi kako treba . mogu da uzmem znaci i procesor bez ove K oznake ? nisam ni znao sta to znaci da budem iskren , samo sam video da je ovaj K skuplji :) lol (snob) ovo samo zahteva program sto radi statistike(ja sada imam i5 i 12 gb rama i opet stuca/kove ) : Minimum System Requirements: Recommended System Requirements: CPU: Intel Core 2 Duo (or AMD equivalent) RAM: 2+ GB Video: 1024x768 Resolution is Recommended Operating System: Windows XP or Newer with all Service Packs Installed* Microsoft .NET Framework: 4.x or Newer Note: Having a fast hard drive helps Holdem Manager's performance drastically. We suggest using a 7200RPM hard drive or faster (i.e. SSD). Optimal System Requirements:CPU: Intel Core i5 or i7 multi-core 64-bit processorRAM: 8+ GB CPU: Quad-Core Processor RAM: 4+ GB PostgreSQL loves multiple CPUs, so the more CPUs the better. (Intel i5 / i7 or AMD Phenom) Also "Holdem Manager will be adding improvements that will take advantage of quad core/64 bit versions." edit: sad videh da na forumu ovi preporucuju ovu plocu , pa mi vi dajte neku u tom fazonu http://www.asrock.com/mb/Intel/Z68%20Pro3-M/ Edited January 24, 2014 by Frubi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Ne da možeš, nego bi trebalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Pitanje - koji disk koristis? Ako radis to sto treba da radis verovatno ti je baza na hardu negde, a ne u memoriji non stop (ne znam kako ti funkcionise taj program za statistiku), ali ako nemas SSD mozda bi bilo pametno da uzmes i da na njemu drzis bazu. A ovo za K stoji, ako neces da klokujes nema potrebe da ga uzimas, isto i za plocu, nema potrebe preterivati s nekim modelima od 200 evra jer je uglavnom to nadrndano za overklok. Kao sto rekoh bitno je i sa cega ti cita te podatke. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frubi Posted January 26, 2014 Author Report Share Posted January 26, 2014 ja imam neki ovaj 7200 od 1tb ne znma marku :), a uzeci i dva ssd-a jer kao sto si rekao ovaj program vuce sa hdd-a podatke i preporucuju ssd. hvala svima javim sta sam uradio ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 koji holdem koristis? Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 teksas Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 asus grifinche bi bio ok :) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted January 26, 2014 Report Share Posted January 26, 2014 Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frubi Posted January 27, 2014 Author Report Share Posted January 27, 2014 koji holdem koristis? 2-ku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts