Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

Demian

Imam pravo na custom titulu!

• default_large.png
  • Members
  • members.png
  • 1,484 posts

Posted 07 February 2013 - 02:01

Definitivno što se tiče uvoza - iz ruke carinika koji odlučuje da li će poslati na carinjenje ili ne.

Pošiljalac pravno lice - vrednost do 50e, bez carine.

Pošiljalac fizičko lice - vrednost do 70e, bez carine.

U ovo NE ULAZI vrednost slanja odnosno, gleda se samo vrednost robe.

*Naglasite da vam vrednost robe i slanja odvoje na računu. Ako na paketu umesto: 49e roba+ 11e shipping napišu "60e total value" otićiće na carinjenje.

U slučaju kad vam vrednost robe prelazi 50/70e, kao osnovica za carinjenje uzima se sabrana vrednost: VREDNOST+SHIPPING.

Odnosno: 50e + 17e shipping = nema carine

51e + 17e shipping = carinska osnovica 68e. Ovo se dalje računa prema vrsti robe, koja povlači tarifni broj, koji određuje stopu, špedicija itd..

Ovo su smernice za bezbolan prijem paketa u Srbiju. Ovo je carinski zakon. Takođe svrha Carine je kontrola uvoza i izvoza, zaštita konkurencije i punjenje budžeta. Na papiru. U praksi funkcioniše ovo treće.

Primer: Kupljen mobilni telefon na craiglist od fizičkog lica, student, UCLA. Međutim sam telefon je u Atlanti kod keve koja pošalje poštom paket. Ovde stiže faktura iz Kalifornije, mesto otpremanja Atlanta. BAM! Carina.

Momak dolazi i objašnjava banalan problem, kupio je mob od momka u Kaliforniji, poslala njegova keva, gde je problem? Problem je u Carinskom Zakonu, svi tamo razumeju problem, ali konkretno ne mogu ništa da urade. Nisu tu da menjaju zakon tu su da ga sprovode. Kad mogu puste, kad ne mogu ne puste. 

jel i dalje 'vako stoje stvari?

treba neke cizme da narucim za prijatelja. 47e izadju bez postarine

Bring It

slucajno si naleteo na sliku duseka?

da.

al evo izmisliću odgovor, pošto ti se ovaj iznad ne sviđa:

Nije slučajno, uskoro kupujem novi dušek, te sam kucao #mattress, čisto malo da se uputim u tematiku, kakvi sve dušeci postoje, koji proizvođači su najbolji itd. Istraživanje je pokazalo da je onaj Dormeo® i dalje brend broj jedan u Srbiji. Čuo sam i od par ljudi da taj Dormeo® sabija, moraću da odem do njihove prodavnice da probam.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...