Sa1Nt Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 da ne otvaram novi topax, sta mislite o ova 2 automobila: http://www.polovniautomobili.com/oglas3928720/peugeot_407_16hdi_full/ http://www.polovniautomobili.com/oglas3625409/opel_astra_j_17cdti/ u zameni za moju taliju plus neki kesh itd.. za pezoa imam neki info, a za ovaj 1.7 cdti astrin motor nikad chuo, pa rek'o da pitam :) plus generalno ako neko ima misljenja nek' se javi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 (edited) Што се тиче астре, ево ти овде информације од човека из прве руке http://www.opelteamserbia.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=27307 мада тек сада видим да је ова са огласа много више прешла, тако да ти ово и не значи нешто Edited November 7, 2013 by штрокан Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine. Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 (edited) pezo je 6,3k a astra 9k ? nije ti problem ta razlika od 3 000 evra ? iako se radi o zameni uz doplatu... Ako nije,onda u rangu od 9000 mozes da biras sta oces... ps. na tvoja oba ponudjena auta u nekoj bliskoj buducnosti bi trebala da se obrati paznja na plivajuci zamajac. Edited November 7, 2013 by SunshineFML` Quote UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 pezo je 6,3k a astra 9k ? nije ti problem ta razlika od 3 000 evra ? iako se radi o zameni uz doplatu... Ako nije,onda u rangu od 9000 mozes da biras sta oces... ps. na tvoja oba ponudjena auta u nekoj bliskoj buducnosti bi trebala da se obrati paznja na plivajuci zamajac. ne mogu da biram jer masa ljudi nece zamenu vec iskljucivo kesh :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine. Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 kopaj,trazi,osluskuj :) proces je to koji traje,nemoj da se zaleces i zavrsis sve na brzinu siguran sam da na 80 % placeva mozes da se pogodis za zamenu al naravno da ce ti auto ( u svakom slucaju ti to ne gine) ceniti dosta ispod cene da bi doplatio vise Quote UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 sacekaj da je prodas ljudski pa dodjite opet na par dana, nalazimo ti nesto ili par hiljada jeftinije ili 2x bolje za te pare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 u zameni za moju taliju plus neki kesh itd.. za pezoa imam neki info, a za ovaj 1.7 cdti astrin motor nikad chuo, pa rek'o da pitam :) plus generalno ako neko ima misljenja nek' se javi :) Poznanik ima tu Astru s tim motorom, super je zadovoljan. Kupio polovnu sa oko 100k km, imao je cini mi se jedan problem, valjda taj zamajac, izaslo ga oko 800 eur popravka, ali osim toga za oko5 godina i 50k km koliko je kod njega ga super sluzi. Vozio sam je, ok vuce a ne trosi puno, tipa realno oko 7 po gradu... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 meni je ta nova astra sranje, a vozio sam se u gtc varijanti sa full opremom (18 tockovi). toliko neudobnosti za te pare jednostavno ne ide ali da vuce, vuce, pa vuce i potrosnju sto se pezoa tice sto si linkovao, izgleda super ali ce 90% kola na slikama da izgleda kao da su nova, sto zbog dubinskog pranja, koje prodje svaki auto koji se prodaje, sto zbog poliranja u pola slucajeva po meni bi isto trebalo da polako prodas to sto imas, vremenom ce mu padati cena ali jbg, skupis sve pare i odes pa probas sta ti se svidja ali i sa majstorom koji ce da ti kaze sta treba da se radi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 ja ne kapiram sto ljudi uzimaju dizela ako ne prelaze bar 15-20k godisnje.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 (edited) GTC je kao prelaz izmedju regularnog i sportskog modela, tako da treba da ima malo kruce vesanje Meni je on ekstra udoban sa obzirom na to koliko je nizak i da ima 18-ice Ali da trosi, trosi mada opet, ja sam ceo život vozio kojekakve drešine bez amortizera, tako da nisam nešto merodavan Edited November 7, 2013 by штрокан Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Kili vozio GTC, opa siroko! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 meni je ta nova astra sranje, a vozio sam se u gtc varijanti sa full opremom (18 tockovi). toliko neudobnosti za te pare jednostavno ne ide ali da vuce, vuce, pa vuce i potrosnju Ja samo da se ispravim, ovo sto ima taj moj poznanik je jedna generacija Astre pre, dakle nije ova najnovija, ali mislim da taj motor nije menjan. ja ne kapiram sto ljudi uzimaju dizela ako ne prelaze bar 15-20k godisnje.. A otkud znas da nece prelaziti toliko? Na primer ja predjem godisnje 20-22k km uglavnom gradske voznje uz naravno neko letovanje i sl. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 rekao sam to apropo tvog kolege sa 5 godina/ 50k kilometara ;) a i koliko znam dragan ima slicnu statistiku gledajuci taliju .. 4 godine 43k nevezano za sam auto.. uzmi da prosecan dizel trosi 6l, prosecan benzinac 8l ne znam kolko je corba u srbiji, racunacu kolko je ovde.. dizel na 100km potrosi 8,19e, benzinac 11,83e na godinu dana sa 10k predjenih razlika je 364e ako je razlika u ceni recimo 2k evra u korist benzinca ti si tek za 5 godina na jednakom, prodajna cena je svejedno smesno pala itd itd ako uzmes atmosferskog benzinca ne moras da brines o turbini,pumpi visokog pritiska itd, stvarima koje kostaju podosta ako crknu jedino kapiram objektivno situaciju gde imas recimo 10k evra i znas ako das na benzinca 8k, 2k ces spiskati sutra na nesto bezveze mislim da treba covek da se iskalkulise objektivno pre nego sto se zaleti.. ja sam pazario ovo cudo koje trosi ko tenk.. ali je bio 2k jeftiniji od 1.9tdi.. sto znaci da imam 50k "free".. vise od toga nisam ni planirao da ga drzim, cim zabodem stalan posao ce pasti nov/iji auto a ovaj leti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Ja kad kupujem auto, određujem sumu koju mogu da dam za njega i ona je fiksna. Ništa što ostane preko neće otići u kasicu za gorivo i slično, pa da računam kako će mi se isplatiti za neko vreme. Dizelaša uzimam, jer živim u zemlji Srbiji, danas mogu da priuštim sebi auto koji troši 13-14l, ali možda već za 6 meseci neću moći, pa prelazio i 5000km godišnje, jer se ovde neke stvari menjaju preko noći i te oscilacije su prevelike... A što se tehničkih stvari tiče, malo je veća razlika u potrošnji između benzinaca i dizelaša, pa jedna Astra sa 1.9 ili 2.0CDTI motorom troši oko 7-7.5l najviše u gradu, dok malo slabiji 1.8 benzinac troši najmanje 10l u gradu, na otvorenom je razlika možda i veća Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 sta vozis trenutno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Dizelaša :-) Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 koji konkretno? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 (edited) Moja prognoza je fiat stilo jtd :D Edited November 8, 2013 by mohican 1 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 (edited) U užoj familiji Clio 2 1.5dCi (najviše vozim) i Vectra 1.9CDTI, a u široj A6 3.0TDI i Grand Cherokee 3.0CRDI, zavisno od potreba i količine novca koju mogu u tom trenutku da izdvojim za gorivo...Dizel, pa dizel jbg :-) Edited November 8, 2013 by BojaNBG Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 ne mogu da biram jer masa ljudi nece zamenu vec iskljucivo kesh :) Sad sam tek skontao da su oba automobila sa istog placa koji nudi i zamenu. Gledaj to da izbegnes, jer ce ti oni sigurno ponuditi bar 500 evra manje od realne vrednosti tvog automobila u zameni, a sa druge strane svoj auto ce ceniti u zameni 600-1000 evra vise kao sto tamo i pise. Dakle na direktnom si gubitku 1000-1500 evra, sto na auto od 9k nikako nije zanemarljivo. Bolje je da das u oglase da prodajes, pa da malo se iscimas, sacekas da naidje neko, prvi si vlasnik, kupljen u Srbiji, to se dosta ceni i brze prodaje od ovih xy uvezenih. Sa druge strane cak da ga das i 500 evra ispod cene opet stedis onih 600-1000 kojih oni podizu cenu. Moj savet - idi da ti procene auto u zameni, ako ti se zuri, po toj njihovoj procenjenoj ceni daj u oglase, cenim da ces ga prodati za manje od nedelju dana. Onda s kes parama idi po placevima, gledaj kola koja oces i jos ubijaj cenu. rekao sam to apropo tvog kolege sa 5 godina/ 50k kilometara ;) a i koliko znam dragan ima slicnu statistiku gledajuci taliju .. 4 godine 43k A ok, nisam uracunao njegovu kalkulaciju predjenih kilometara, nekako sam to propustio. Slazem se ja da tako gledano jeste isplativije uzeti benzinca na male kilometraze. Ali opet ako je usteda jedini parametar onda je bolje da uzme benzinca pa da stavi TNG? Realno ce mu se to isplatiti posle 20-30k predjenih kilometara u maksimumu a toliko ce preci? Po meni je tu pitanje i nekog uzivanja u voznji, jer recimo 1.7cdti Astra i 1.4 (atmosferski, onaj od 90KS) u tom domenu nikako nisu uporedivi, benzinac je kao mrtav konj, dok je dizelas bas lepo zivahan. Nisam vozio Astru s 1.6 atmosferskim, ali kapiram da ga dizelas i dalje dobro sije bas zbog turbine i obrtnog momenta. Jebiga, kad oces da dajes 7-10k evra za kola deluje mi da je i to dosta bitno. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Draganče, ja znam dvojicu sa novom Astrom, benzinci, jedan je 1.6 i 115ks, a drugi je 1.6 i 180ks, ako nisam promašio, i obojica drugara su veoma zadovoljni. Vozio sam ovaj jači model, i zver je auto, al stoji da troši Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 uzmi u obzir i opciju staro za novo uz doplatu, pogledaj ko bi ti procenio auto najvise. jer ipak ako si presao 45k km ne bi trebalo da mu je opala znatno vrednost 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted November 8, 2013 Author Report Share Posted November 8, 2013 sumnjam, kakvi su lihvari :) http://www.polovniautomobili.com/oglas3924026/renault_thalia/ evo je thalia, chisto da vidite shta ide u zamenu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 nemam pojma, sad kad gledam ovako i razmišljam :) deluje mi da to nije baš najpovoljnija cena, iako si prešao jako malo kolima :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted November 8, 2013 Author Report Share Posted November 8, 2013 talije se krecu oko 5-5.5k a moja ima alu felne + 2 seta guma + xenone.. a realno bih je dao za 6k.. 6.5k je stavljeno zbog cenkanja :D btw. passat b6 mi je mega gotivan, al' oni na oglasima su isto presli preko 200k.. mada kapiram da to za vw nije toliki problem :) recimo ovaj: http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1305254_VW_Passat_2006_god Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts