Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme


Guest

Recommended Posts

9 hours ago, mohr said:

Gledao cim izasao i odusevio me, kasnite momci 🙂

pa gledao sam ga i ja tad (doduše sad vidim da mi je neprecizna rečenica) nego sam naleteo sad opet skoro pa rek'o da podelim, možda je neko propustio!

9 hours ago, Dule_smor said:

Pogledah i ja Menu, zanimljivo svakako, ali nekako ocekivano.

čitao sam posle o filmu  da je jedna od glavnih inspiracija neki norveški restoran koji je na sličan fazon, kod bergena, gde su ih odveli na to ostrvo da jedu i onda prosto si "zarobljen" na ostrvu dok ne završiš hranu i moram reći da mi je to najveći horor momenat :))  Podsetilo me na kad sam išao na neki događaj na brod pa kao krstarenje, to je ustvari najbolji koncept za organizatora, nema ono "e moram kući ili kod babe/tetke" pa se narod "ospe" nego brate tu si dok se brod ne vrati u luku :))

 

Link to comment
Share on other sites

On 1/12/2023 at 11:26 AM, mladenq said:

Slicna/ista tematika kao i u The Menu, samo drugacija postavka. Za nijansu bolja ocena na IMDB-u. Ja ne mogu da se odlucim da li mi je bolji. Dosta oscilira, par sjajnih scena/dijaloga, a onda neke gluposti, ovo kao da postaje trend da noviji filmovi ne mogu da odrze kvalitet kako izadju iz tog uvoda/prve polovine.

Pogledah do kraja, ne mogu da kažem da nije zanimljiv film, na trenutke smara (kao i svaki drugi film ovog lika) mada naravno potpuno neshvatljiv u određenim momentima 🙂

Što se tiče kraja
 

Spoiler

 

u pravu si, potpuno je suludo da filipinka misli da će ako ovu ubije da reši "problem". pitanje je vremena kada će ovi otkriti da su na resort ostrvu, mada me čudi da se to već nije dogodilo nekako jer kao ako su već na ostrvu dosta je neobično da sve to vreme baš nijedan čamac ili brod ili nešto drugo ne prođe sa te strane gde su oni, već se sve događa sa one druge. ono, paraglajding parasejling, jet ski toliko toga ima da je nemoguće da ti ne dođe u vidokrug.

druga problematičnija stvar meni je tu crnja koji prodaj suvenire na plaži - šta će on u pustom delu ako tu nema nikoga i ako već nema kome nešto da proda? čak nije ni išao "tiho" nego aktivno prodaje proizvode. ujedno, ako je on tu već u ful opremi i prodaje i ide peške, nekakva "baza" mora da mu bude blizu a ne preko celog brda gde su ove dve krenule.

međutim, možda najgluplji momenat mi je sa večerom. Pod idejom da su se otrovali jer je hrana bila pokvarena, ne vidim kako je to bilo koji šef kuhinje mogao da dozvoli čak i da celo osoblje ide da se kupa (što je takođe nonsens sam po sebi). Ne samo da su mogli da ostave pola osoblja (kao da rusi znaju koliko ih ima u totalu) već su mogli da vrate stvari u frižider na tih pola sata. A onda povrh svega ako su znali da će hrana da se pokvari što prosto nisu izneli drugu hranu?). Imajući u vidu da je to jedan od glavnih momenata filma dosta mi je pokvarilo utisak iako moram priznati da mi je čitava ta scena bila krajnje komična sa prilično vizuelnim povraćanjem koje do sad nisam video na filmu.


 

Ujedno sad guglajući skapirah da je ova što glumi Jaju umrla u avgustu ?! 

Tek sad u decembru su objavili rezultate autopsije, od sepse umrla jer nije imala slezinu.

Link to comment
Share on other sites

da, mislim da sam to negde bio upratio kad se desilo, sranje

pa da, mislim i u menu i ovde mi je problem to guranje u ekstrem, msm taj neki nonsens nerealisticni, cak i za tu surovu elitu, pa se onda sa te pozicije kritikuje, mislim to svaki moron moze smisliti, daj nesto suptilnije koj k...

ali to i jeste jedan od glavnih problema pisanja modernih filmova, i kad se stavi citavo woke sranje na stranu, jednostavno nema dovoljno talentovanih pisaca/rezisera, sve neke pretenciozne prevare

Link to comment
Share on other sites

Bob's Burgers: The Movie  - https://www.imdb.com/title/tt7466442/

Screenshot 2023-01-16 at 08.31.54.png

Šta ga znam, ok je film, ali sam možda očekivao više. Pošto inače pratim BB bio mi je simpatičan kao jedna dodatna epizoda serije samo što traje 1:30h a ne 20 minuta. Ali generalno ni zaplet nije baš neki, nema ni nešto puno dobrih fora, nema ni neki veliki reveal koji se obično čuva za ovakve filmove itd. Nije ni prineti recimo Simpsons filmu, bez obzira na individualni kvalitet serije (možemo da kažemo da je Simpsons generalno bolja serija nego BB) ali prosto vidi se da je mnogo više truda uloženo u taj film nego što su ovi u ovaj. Na drugu stranu nije on dosadan, fino ide tih 1:30h ali je baš kao jedna produžena epizoda.

Link to comment
Share on other sites

Compliance (2012)

Da nisam pre gledanja procitao malo o filmu, i nasao da je snimljen po istinitom dogadjaju, i to bez nekih reziserskih sloboda, nego manje vise kako je i bilo, mislim da bih odustao jedno 5x u prvih pola sata, posto je pocetna premisa suluda, i stvari postaju sve neuverljivije kako film odmice, u fazonu budes, nemoguce da je iko ovoliko glup, ali eto, ipak je moguce.

Film sam po sebi, nista spektakularno, moze se pogledati cisto jer je genijalno dokle ide ljudska glupost, pa kao neki vid zabave u tom smislu, iako ko god pogleda, verovatno ce se nervirati vecinu filma.

Spoiler
 

Mada, sigurno da bar 50% nije ljudska glupost, nego su ljudi impotentni sitni pacovi, posebno ovaj profil osobe, koji je targetirao taj prank caller iz filma, pa kad im iskoci tako neka prilika da maltretiraju druge i da validiraju tu najmanju kolicinu moci koju imaju, kroz figuru autoriteta kao npr policajac u ovom slucaju, jedva docekaju to.

Gledao sam nakon filma te irl snimke i intervjue sa osobama, posebno sa ovom sto je tu bila neki assistant manager sta vec, bukv taj tip retarda.

Fall (2022)

Mislim da je @Lucky nekad komentarisao, tako mi je i ostao u glavi, da mu eventualno dam sansu.

Mene je drzao 'on edge' jer nisam ni najmanje fan visina, ali uglavnom su ocigledni ti glavni plot twistovi.

Moze da se pogleda.

Edited by mladenq
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, mladenq said:

Mene je drzao 'on edge' jer nisam ni najmanje fan visina, ali uglavnom su ocigledni ti glavni plot twistovi.

 

pa da, jesam i to je zapravo poenta filma, što ti je neprijatno sve vreme. nema veze dal' se neko plaši visine ili ne, i ko se ne plaši imaš nelagodni osećaj kad je neko na 200 metara visine na platformi 1m2 🙂

Link to comment
Share on other sites

Deadstream (2022)

Horor parodija. Zabavan, drzi paznju. Moze da se pogleda.

Mislim da su propustili ogromnu, i to jako ociglednu sansu da naprave film znatno boljim, da su otisli sa njim u pravcu u kojem se cini da film ide sve vreme, tj bar se meni cinilo, ali ipak nisu.

Ja sam bio bukv do samog kraja ubedjen, da je on organizovao sve ono, iscimao onu curu, koja je mozda neka glumica nesto, da glumi Mildred, nasao isto neke druge da glume ona ostala cudovista, odradio neki CGI za one duhove na kamerama itd, angazovao isto one ljude da mu se javljaju na streamu sa informacijama, iscimao se za 'specijalne efekte', naravno sve kao deo premium contenta, postavio one propove po kuci, itd, jer se sve nekako cini previse 'convenient' da on naleti na ovo pa na ono pa nadje dnevnik pa nadje nesto drugo itd, i generalno je previse naivno da on dodje tu kao jebeni streamer/content creator bez da je ista pripremio i kao sta god se desi, desi, jer niko ne bi ocekivao da stvarno postoje duhovi i ostala sranja, i u realnosti bi content bio smece, bez pripreme.

I posto sam bio ubedjen da sa tim idu, sve vreme cekam da se neko tu od tih 'njegovih glumaca' javi i kaze kao 'cekaj ovo nije po scenariU', i da ih onda tu izmasakriraju pravi duhovi.

Takav rasplet bi bio malo 'vec vidjeno' ali bi dosta pomogao filmu, mislim ucinio bi ga boljim, jer ovako je realno glup i prenaivan, cak i za horor parodija zanr. Pomogao bi i u kontekstu glume, gde ovaj lik ocajno glumi, tj sve vreme ima iste 'fejk influenser' reakcije, i lupa te neke gluposti, sto bi imalo smisla da je on organizovao sve i zna sta se desava, a ne da se stvarno suocava sa paranormalnim.

Prosto mi neverovatno bilo na kraju da nisu isli sa tim, jer je bio zicer, za dosta kvalitetniji film.

Link to comment
Share on other sites

The Squarehttps://www.imdb.com/title/tt4995790/

image.png

Odgledah ovo i mogu reći da je Triangle of Sadness mnogo bolji film, ako ništa interesantniji i sa više radnje nego ovaj.

Ovaj je opet "jedan dan iz života" i lik prosto pravi takve filmove koji krenu iznenada i završe se iznenada a između je 2:30h rendom bulšit stvari.

Znači u ovom filmu glavni kustos muzeja biva opljačkan na ulici onda posle ide da uzima svoj telefon i novčanik nazad jer je preko FindMy našao telefon, u međuvremenu neki klinac se zalepi za njega jer ga je lažno optužio da mu je on ukrao stvari, pojavljuje se nama omiljena Elizabet Mos kao još jednom zavodnica holivuda 🙂 koja naravno se seksa sa ovim likom (bez razloga i nema ni uvod ni zaključak toga, čist casual seks 🙂 pri tom postavljaju novu izložbu (tj. the square) za koju angažuju neku marketinšku agenciju da napravi reklamu i oni naravno naprave glupost i još par nevezanih scena i eto ga kraj filma.

Link to comment
Share on other sites

Sick of myselfhttps://www.imdb.com/title/tt18816518/

Screenshot 2023-01-20 at 08.35.40.png

Devojka umetnika koji je relativno skoro postao poznat neobičnim kreacijama od (ukradenih) stolica želi da se vrati u centar pažnje ekipe jer je skrajnuta njegovim uspehom. Slučajno joj se dogodi situacija da pas napadne prolaznicu ispred radnje u kojoj radi i pošto joj ona pomogne to postane zanimljiva priča u ekipi ali za jedno popodne nakon čega se momak opet vraća u centar pažnje. Odlučuje zbog toga da uradi nešto drastično!

Blagi spojler u spojleru

Spoiler

 

Pronalazi na netu neki ruski lek koji ima dosta nuspojava od kojih je jedna veliki osip na licu i telu, naduvenost lica i drugi deformiteti i odlučuje da se overdozira njime, što joj i uspeva.


 

Krajnje blesav film od početka do kraja koji ide od drame do komedije i nazad više puta, može da se pogleda.

Link to comment
Share on other sites

Pogledah i ja Triangle of Sadness

Spoiler

Lucky, jasno je da je film polusprdnja i kritika svih tih modernih sranja u izopacenom fensi drustvu, slicno kao Menu, nema svrhe traziti neku logiku i realisticnost...a na karju nije prikazano da li ju je roknula ili ne....nmada ne kapiram gde Karl na kraju trci, video je i on da su u civilizaciji ili sta?

 

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

Ja mislim da ju je definitivno roknula, jer u jednom trenutku je alfa i omega matrijarhata, a u drugom je ova 'ponizava' tako sto joj nudi pomoc u vidu pozicije asistenta influenserke lol, pri cemu je ocigledno da je ova opijena pozicijom koju je stekla na ostrvu.

Tj, bar sam ja tako to doziveo, dok mi je zena recimo rekla, ma jok, nije je ubila, jer asistent influenserke je ozbiljno unapredjenje naspram cistacice na kruzeru, i da ce prihvatiti to, na sta sam joj rekao da lupa :d tj da mislim da definitivno nije to bio cilj tako isforsiranog 'Lord of the Flies' pisanja Filipinke.

Sto onaj trci na kraju? Nemam pojma haha, isto kao sto mi uopste nije jasno sto je onoj njegovoj ribi Filipinka istinski draga i hoce da joj pomogne na kraju iako joj je ova otela jebaca

Link to comment
Share on other sites

@Dule_smor @mladenq

ima neki intervju kasnije sa babom gde ona potvrdi da je roknula ovu tj. da je to i bila poenta te scene, a mislim da sam još negde pročitao.

Quote
Spoiler


Za Harija sam ja pomislio da je on shvatio šta se događa i trči da spasi ženu, e sad može da bude pitanje koju ženu jer može da se posmatra iz oba ugla, ali je meni odmah prva misao kad je filipinka rekla da će da ide sa jajom u šetnju zapravo da hoće da je rokne tipa gurne sa litice itd da bi je prosto izbacila iz "trougla" i mogla da ima ovog samo za sebe. Možda joj to na kraju nije ni bila namera ali meni je tako delovalo, pa sam možda prebacio na Harija koji je to isto skapirao kad već trči kao sumanut kroz šiblje koje ga seče.

Možda je i on video civilizaciju nije nemoguće, jer kao ove kad su išle već se ponešto moglo pronaći usput itd, zanimljiv ugao, ali meni ipak deluje da ide po Jaju.

Jasno mi je Dule za kritiku društva, ceo film je apsurd svoje vrste (na kraju krajeva odakle onoliko govana iz klonje u jednom brodu sa 20 ljudi :))) nego prosto eto i u tom apsurdu kao gledam šta remotely drži vodu a šta ne.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Lucky

Kako si dosao do toga da hoce Filipinka da je rokne? Uopste joj nije bila pretnja, onaj je vec svakako njen na nacin na koji ona hoce, i cini se da je ok sa tim, ja sam vise mislio hoce da ide sa njom jer joj ne vjeruje da je ova uopste sposobna i za sta, tj nece da joj poveri 'ruksak' :DD. Filipinka cak i pre toga u nekoj sceni, na temu tog 'ljubavnog trougla', hoce da ispadne korektna, ne secam se sta je tacno bilo, znam da onaj plavusan nesto hoce da iseljaci, a ona kao ne ne.

Zato mi i bilo glupo da kao na kraju postaje ubica da se ispostuje taj pusto ostrvo manijakalni narativ, jer em nije uopste do tada tako napisana, em preeeeglupo je da misli da moze time da sacuva 'tajnu' da su na jbnom elitnom resortu:D [\spoiler]

Link to comment
Share on other sites

@mladenq

Spoiler

 

ne znam, sad kad me pitaš nemam pojma ali bukvalno se sećam da u trenutku kad je ova rekla e idem sama, i ova kao "ne, idem ja sa tobom" meni se pojavila ta misao da ide da bi je se rešila :)) možda sam nešto potpuno pogrešno zaključio tad ali eto javilo mi se 🙂

za ovaj drugi deo se slažem, ali jbg, preglupo je to kao što je preglupo i da se otruju hranom i svi povraćaju i da helikopter donosi 3 tegle nutele na brod 🙂 ali kao eto, ide u taj setting filma - mislim, preglupo je i da tih X dana kao što rekosmo nisu ništa videli od civilizacije - ni brod ni helikopter ni avion ni paraglajdere i surfere i šta god 🙂 

ako ćemo tako uvek možeš da pripišeš to "trentnom ludilu". kao jeste glupo, jeste da neće uraditi ništa ali eto u tom trenutku je time ona htela da reši taj problem ma koliko je sulud i neće zapravo rešiti problem.

 

 

Link to comment
Share on other sites

47 minutes ago, rbds said:

Mislim da ovaj film imam na eksternom hddu/laptopu preko 15god, vreme torrenta, ali nikako da pogledam. Došla na red lenja nedelja, eon i premotavanje programa.

 

haha, to su ti 2000 posteri za filmove :))

dobar je film, znam da je i ovde bila diskusija o njemu kad se pojavio onomad.

skoro sam ga se setio naravno zbog the boys gde ima referenca 🙂

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Izasao malo izvan holivudskih okvira ovih dana:

Train to Busan (2016)

Ja ne znam sta, osim relativno originalne postavke, nudi ovaj film, pa je na generalno dobrom glasu. Skandalozna gluma, ponasanje likova tragikomicno, prica lolovoz, kraj bolno klise i patetican. Ozbiljno precenjen.

The Wailing (2016)

Ovaj sam gledao odmah dan nakon, pa verovatno ponesen utiskom ovog sa zombijima, nakon prvih 20-30min pomislih da me ceka jos jedno sranje od filma, posebno jer je i ovde gluma upadljivo losa, ali sto je vise odmicao sve me vise i vise osvajao. Na pola sam mislio da je proslo jedno 3 sata, ne sto je dosadan bio, nego nesvakidasnje zanimljiv.

Kraj takodje nije razocarao, i ostavio me sa osecanjem nelagode, slicno onom koji sam imao nakon gledanja VVitch-a.

Viseslojan je, tj bar se trudi da bude, i iako zna biti kontradiktoran i ne uspeva bas u svemu sto pokusava, utiska sam da se definitivno isplati biti strpljiv sa ovim filmom.

Link to comment
Share on other sites

On 2/2/2023 at 7:08 PM, mladenq said:

Ja ne znam sta, osim relativno originalne postavke, nudi ovaj film, pa je na generalno dobrom glasu. Skandalozna gluma, ponasanje likova tragikomicno, prica lolovoz, kraj bolno klise i patetican. Ozbiljno precenjen.

Mislim da se pojavio u nekom pravom trenutku za zombi filmove 🙂 popunio je tu rupu, doneo "brze" zombije i generalno se kao dešava u vozu u zemlji koja je u raspadu, pa ima i taj apokalipsa momenat, vole ljudi te stvari 🙂

Link to comment
Share on other sites

Bones and allhttps://www.imdb.com/title/tt10168670/

Screenshot 2023-02-06 at 08.39.56.png

Ne znam šta bih rekao za ovaj film ali sam sam kriv znajući šta je osnova 🙂 Horor romansa (mislim, nema ovde horora, ali tako se vodi) između dvoje glumaca koje ne mogu da kažem da gotivim 🙂

Film je zapravo baziran na knjizi istog imena (koja je sigurno bolja!) o ljudožderima 🙂 I osnova je možda i interesatna, tj. mogla bi biti, ali ovo vrlo brzo skreće u patetičnu romansu dvoje koji žive na ivici, bez para, margina društva, putuju po americi tražeći ... nešto. Prvo traže kevu od crnkinje, onda posle svoj mir i sreću! 

Mene je smorio, mimo performansa od Mark Rylance koji je stvarno odličan i u ovom filmu. Ova klinka ništa spec (nervirala me još od Escape Room) a ovaj Timoti Kamamber polako se pretvara u tog glumca sa jednom facom koju ume da izvede. Vadi ga još uvek malo Dina 🙂

Ne bih mogao da preporučim, iako bi možda mogao zapravo biti zanimljiv da su ranije odlučili šta film žanrovski treba da bude.

Da li ste videli ovu ženuhttps://www.imdb.com/title/tt14108038/

Screenshot 2023-02-06 at 08.43.29.png

Odlučio sam da se pridružim domaćoj kulturnoj sceni i pogledam ovaj film koji su toliko nahvalili, čak je podobijao i neke silne nagrade.

I iskreno ja skoro ništa dosadnije nisam pogledao 🙂 Iako traje samo 79 minuta, čovek bi rekao idealka, ja sam oko 40. minuta pomislio da gledam film već dva i po sata.

Scenografija i fotografija su odlični, glavna glumica još bolja (glumi tri različite osobe u filmu, sve tri totalno drugačije jedna od druge) ali sve drugo je ... ono. Šta više slušao sam intervju slučajno sa ovom dvojicom reditelja na radiju gde jedan kaže "ljudi pogledaju film i onda se pitaju gde je neka duboka poruka, pa razmišljaju pa izvlače zaključke, ali toga jednostavno u filmu nema", što mi je malo pomoglo da se ne razočaram još više 🙂

Podržao sam ih kupljenom kartom za film, tako da samo napred nek rade i dalje, ali pomalo mi smeta ovaj novi pravac filmova koji samo ispriča neku situaciju iz života (sličan je i onaj Pelikan ali i ovaj The Square itd) gde kao pratiš neko dešavanje u koje smo odjednom upali, to se nešto dogodi i mi opet odjednom bivamo izbačeni iz njega i idemo ili na naredni deo priče ili na kraj filma. 

Link to comment
Share on other sites

The Hurt Locker (2008)

Nije da sam imao neka specijalna ocekivanja od 'realisticnog' americkog filma o ratu u Iraku, koji je rezirala zena koja nema nikakvog dodira sa ratom u biografiji, zato ga i pogledah tek sad, kad je tesko bilo sta probrati novo da valja, ali sam svakako iznenadjen kako je ova komedija od filma uzela tonu oskara koj k...

Msm, da, verovatno na 'muh ptsd' sentiment i zbog nedostatka ikakve ozbiljne konkurencije te godine, a mozda se i neka ozbiljna kampanja gurala u pozadini, da ova postane prva zena reziser koja je uzela oskara (jer krajnje je vrijeme bilo je li!), posto na stvarni kvalitet ne vidim kako je moglo.

Bilo kako bilo, film se 'vodi' kao realistican prikaz zivota americkih vojnika tokom rata u Iraku, tj deminerskog odreda, i bez tendencija da ostavi neki politicki komentar, a mislim da svakome (i bez ikakvog vojnog iskustva) ovde mora odma biti jasno da ovo veze sa realnoscu nema, gde imas glavnog lika (klise wild card karikatura), koji ide i ne postuje nikakav protokol, skace na 15 bombi po sceni kao kapetan amerika i deminira ih pesnicom, istovremeno je i potpuno otupeo zbog ratnih uzasa, ali i nije, nego je sjeban!

Klasicni retardirani americki ideal ratnog heroja.

Ostatak americkih vojnika su manje vise nemi posmatraci u vecini scena ili hodajuci stereotipi, i nemaju neki uticaj ni na radnju, ni na likove, recimo u kontekstu neke komandne odgovornosti, uzimajuci u obzir sta izvodi ovaj glavni.

A film je politicki neutralan, tj osvescen, koliko i prosecni americki korisnik Reddita, Ameri nisu tu da razore zemlju, nego da u miru deminiraju bombe, dok su Iracani svedeni/dehumanizovani na pokretne bombe, okidace za bombe, ubice dece itd.

To sve na stranu, film ne uspeva ni u drugim stvarima, nemamo nikakvu pozadinu za likove, niti je narocito ulozeno truda da se objasni njihova motivacija, i da se priblize gledaocu, narocito glavni lik, i jednostavno ne maris ni za koga od njih, i puca ti da l ce da umru, sto efektivno dovodi do toga da ne postoji nikakva tenzija/napetost u filmu, i samo smara.

Rezime, postoji vec tonu americkih ratnih filmova koji se mnogo ozbiljnije bave tim uzasima rata, i koji su za klasu bolji od ovog, koji ne nudi nista novo, i poprilicno je naivan. Jedina pozitivna stvar u vezi filma petominutni cameo Ralf Fajnsa!

Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, mladenq said:

Rezime, postoji vec tonu americkih ratnih filmova koji se mnogo ozbiljnije bave tim uzasima rata, i koji su za klasu bolji od ovog, koji ne nudi nista novo, i poprilicno je naivan. Jedina pozitivna stvar u vezi filma petominutni cameo Ralf Fajnsa!

Ne mogu da se setim imena filma, ali postoji jedan Izraelski film na sličnu temu koji je zapravo mnogo bolji i često sam ga pominjao kad se pominje i ovaj, ali sad nema načina uopšte da mi padne napamet kako da se prisetim njegovog imena.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...