G!!! Posted October 15 Report Share Posted October 15 Ovaj poslednji Ghostbusters Je prosto dosadan, ne znam kako im samo uspeva... Prethodni film je od obecavajuceg prvog dela filma isto zavrsio na dosadnom, a ovaj je prvo dosadnjikav pa onda prosto jadno dosadan. Mislim da je onaj Paul Rudd zaslužan, i ceo taj set bezličnih glumaca/glumica umesto kojih mogu i balvane da postave da glume. Tja 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 16 Report Share Posted October 16 16 hours ago, millanče said: Lol, naša verzija "Srbstanca", Snežana Savić, Mirka Vasiljević, featuring Andrija Milošević kao majstor Žare koji nikad ne napravi vrata, al' pojebe obe 😄 Ceo film je alegorija na šljivovicu 😄 Biković je onaj lepotan u bolnici na početku a posle kad je mator u kafani je Vlasta Velisavljević, samo mislim da je on umro u međuvremenu. a i ne može mirka vasiljević ona već odavno milf kategorija, mora neka mlađa, tipa ona klinka iz munja 2 ili tako neka koja sad ima 20ak godina 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 16 Report Share Posted October 16 51 minutes ago, Lucky said: Biković je onaj lepotan u bolnici na početku a posle kad je mator u kafani je Vlasta Velisavljević, samo mislim da je on umro u međuvremenu. a i ne može mirka vasiljević ona već odavno milf kategorija, mora neka mlađa, tipa ona klinka iz munja 2 ili tako neka koja sad ima 20ak godina 🙂 To, to, pa ispao sam iz praćenja domaće scene odavno, dok sam pisao taj post par puta sam proguglao da proverim ko NIJE umro. :/ Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 16 Report Share Posted October 16 10 minutes ago, millanče said: To, to, pa ispao sam iz praćenja domaće scene odavno, dok sam pisao taj post par puta sam proguglao da proverim ko NIJE umro. 😕 da, ima toga, dosta njih matorih je oko korone otišlo, dal' od korone dal' ovako ... a od ovih mladih bukvalno ne znam nijednog glumca/glumicu, igrom slučaja sam te munje 2 pogledao pa mi ostade u glavi ova što glumi 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 16 Report Share Posted October 16 20 minutes ago, Lucky said: da, ima toga, dosta njih matorih je oko korone otišlo, dal' od korone dal' ovako ... a od ovih mladih bukvalno ne znam nijednog glumca/glumicu, igrom slučaja sam te munje 2 pogledao pa mi ostade u glavi ova što glumi 🙂 Da, opet fejlovah svakako za Mirku, ladno 35. godinu gazi :o @G!!! A ovo je interesantno, Rudd generalno važi za lika koji bude dobar kad dobije pristojan materijal, što znači... Da. Jebiga. I to sa modernim filmovima gde je početak i sredina i nekako, ali finale nikako je definitinvo neki ozbiljniji i veći problem, izgleda da ne umišljam :/ Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 16 Report Share Posted October 16 3 hours ago, millanče said: A ovo je interesantno, Rudd generalno važi za lika koji bude dobar kad dobije pristojan materijal, što znači... Da. Jebiga. I to sa modernim filmovima gde je početak i sredina i nekako, ali finale nikako je definitinvo neki ozbiljniji i veći problem, izgleda da ne umišljam 😕 Rudd glumi sad i u četvrtoj sezoni Only Murders i nije loš uopšte, i u trećoj je bio generalno dobar, sad u četvrtoj je možda još bolji (pošto u četvrtoj glumi Irca kaskadera samom sebi iz treće sezone). I ja pamtim da je generalno kul ovako, ali Ghostbusters nisam hteo da gledam ni onaj prethodni sa ženama što je flopovao a i ovaj novi mi nije delovao nešto posebno obećavajuće. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 16 Report Share Posted October 16 55 minutes ago, Lucky said: Rudd glumi sad i u četvrtoj sezoni Only Murders i nije loš uopšte, i u trećoj je bio generalno dobar, sad u četvrtoj je možda još bolji (pošto u četvrtoj glumi Irca kaskadera samom sebi iz treće sezone). I ja pamtim da je generalno kul ovako, ali Ghostbusters nisam hteo da gledam ni onaj prethodni sa ženama što je flopovao a i ovaj novi mi nije delovao nešto posebno obećavajuće. Tebra, postoje dva nova posle tog što je flopovao sa ženama :D Ja nisam ni jedan gledao, al eto, znam. :D Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 16 Report Share Posted October 16 41 minutes ago, millanče said: Tebra, postoje dva nova posle tog što je flopovao sa ženama 😄 Ja nisam ni jedan gledao, al eto, znam. 😄 opa! ja mislio samo jedan, ali u pravu si sad mi kroz glavu prolazi da je bio i jedan između sa bil marejem valjda?! :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 16 Report Share Posted October 16 9 minutes ago, Lucky said: opa! ja mislio samo jedan, ali u pravu si sad mi kroz glavu prolazi da je bio i jedan između sa bil marejem valjda?! :)) JEst, Afterlife 2021 i Frozen Empire 2024... Go figure :D G! priča o ovom kasnijem (valjda, lol). Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 16 Report Share Posted October 16 4 hours ago, millanče said: JEst, Afterlife 2021 i Frozen Empire 2024... Go figure 😄 G! priča o ovom kasnijem (valjda, lol). da, da, i ja mislim da priča o kasnijem jer je on svežiji. ovaj stariji je sad već retro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 17 Report Share Posted October 17 pici kontent 🙂 afterlife i frozen empire, su dva dela istog reboota nakon sto je zenski fejlovao jer smo mizogena stoka!!1lol afterlife je superica jer se pojavljuju stari glumci (bil marej, dan aykroyd i onaj crnac jebganeznam mu ime), i pici nostalgija i lepo su vozali taj film moze da se pogleda mada je poslednja trecina filma ili tako nesto dosadnjikava i ono kilava ovaj deo je nekako kilav od samo starta, i zao mi je jer mi se ucinilo da su mahom dobro uhvatili poentu u prethodnom delu, a oni je u stvari u sustini izbrisali ... odgledao sam iz tri puta samo zato jer sam odrastao opcinjen originalima lagano su mogli snimiti film samo sa matorcima, bio bi epski u svakom pogledu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 17 Report Share Posted October 17 (edited) 11 minutes ago, G!!! said: mada je poslednja trecina filma ili tako nesto dosadnjikava i ono kilava ... ... lagano su mogli snimiti film samo sa matorcima, bio bi epski u svakom pogledu Oboji me u iznenađeno, e! :D 1. Konan film sa Švarcijem kao matorim Kraljem Konanom 2. Pobesneli Maks finalni nastavak koji može biti i sa Hardijevim, ali OBAVEZNO sa ostarelim i rehabilitovanim Melom Gibsonom... eto ti dve mašine za printanje para, recimo. Holivud je debil :D Edited October 17 by millanče 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 17 Report Share Posted October 17 (edited) The boy and the heron Gibli studio i lenendarni Miyazaki Kakvo nasladjivanje svakom ko voli animaciju, audio i vizuelno retko sta da moze dobaciti ovom delu Ali, radnja je nekako nekoherentna, vise zbunjujuca bar za mene, mozda bih trebao pogledati jos jednom da rascistim sta je pisac tacno hteo da kaze. Steta, nekako je previse toga ostalvjeno za sam kraj dok je pocetak previse razvucen, mada realno mogao bih gledati opet u nekom momentu edit @millanče to ti pricam, potpisujem sve Edited October 17 by G!!! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 21 Report Share Posted October 21 Beetlejuice 2 - https://www.imdb.com/title/tt2049403/ Šta ga znam, ne mogu da kažem da je film dosadan, može da se pogleda, ima pokoju foru, super je što je većina glumaca opet tu. Očekivao sam neki mali kameo od Boldvina i Dejvis, ali posle pročitah da je Tim Barton odlučio da ih ne ubaci jer ne bi mogli CGI-jem da ih naprave da su toliko mladi a uverljivi. Možda i ima smisla gledajući SW CGI slične poteze. SPOJLER AHED! Ono što mi malo smeta je što film u suštini nema neku centralnu radnju nego više nekih mini radnji se pojavljuje i nijedna nije razrađena dovoljno da ima težinu. Monika se udala za Đusa nemamo pojma što, a hoće da mu uzme dušu umesto da to samo uradi kao sa bilo kim drugim, potencijalno najopasnija spodoba je u nekom magacinu gde može svako da je "aktivira" onda Ortega (koja se btw mega raspala šta se ovo događa kao da ima 50 godina) se jednom poljubi sa likom i odmah ide sa njim u afterlife za koji nikad nije verovala da postoji, keva zgine na najgluplji način jer je ujedu dve zmije za koje je mislila da su neotrovne, Vinonin muž kojeg ova iz nekog razloga ne može da vidi i Ortega tuguje odjednom se pojavljuje i biva 3 minuta u filmu u ključnom trenutku. Da ne pominjemo ovog Vinoninog muža to be koji je ope nebitan lik koji tu nešto izigrava bez neke prave role i poente, da bi na kraju kao "otkrio da je tu samo zbog para" što zna bukvalno svako od prvog minuta filma a čak nema ni neku karakteristiku negativca, samo je prosto - prisutan 🙂 Defo takođe sa nula poente u filmu, bez njega bi se radnja jednako odvijala od početka do kraja. Film je nekako kao set nekih mini skečeva koje povezuje nikad tanja nit 🙂 Što ne znači da ne može da se pogleda, posebno iz ugla prvog dela, zanimljivo je što su ostavili te neke momente, kameo, a što da ne i koncept iz originala uz minimum nekog CGI - crv je bukvalno kao iz keca, ovi "službenici" sa malim glavama su full animatronik i tako to. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 28 Report Share Posted October 28 Wild Robot - https://www.imdb.com/title/tt29623480/ Moram prvo da pohvalim vizuelni stil - drugačiji je od ovih dobro poznatih iz studija koji dominiraju scenom, uključujući i Dreamworks čiji je ovo rad. Kolor paleta je zanimljivo odabrana i taj neki blagi shader momenat vrlo lepo uklopljen. U startu možda zahteva neko privikavanje ali vrlo brzo "klikne". A crtani je generalno za preporuku, ono "topla priča za sporo nedeljno popodne" 🙂 Moram da kažem da nisam siguran koliko je za decu, jer je malo "mračnjikav" posebno taj koncept životinja koje jedu jedna drugu - onako vrlo je to vizuelno prikazano posebno u prvom delu filma, mada ne znam, možda klinci to tako ne vide. Film generalno govoreći nema nekog antagonistu, i ne mogu da kažem da vredi juriti rupe, kojih svakako ima. Neću ni da ih pišem ovde da ne bude spojler drugima koji bi gledali film. Možda najčudniji momenat je taj sa "korporacijom" koja nije sigurna šta je - dal' je zla korporacija ili je dobra korporacija i dal' se ophodi dobro ili loše prema okolini oko sebe. U svakom slučaju simpa film. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 28 Report Share Posted October 28 https://www.imdb.com/title/tt27911000/ Terrifier 3 (mislim da je nešto šte će Lucky da voli :D ) Definitivno ne film kakve ja volim, dosta gadnih i teških scena koje nisu za svačiji ukus i stomak, ali sa druge strane apsolutno fascinantno koliko film dobro izgleda i "teče", čitao sam da je snimljen za samo 2 miliona dolara, a odaje utisak bar 15 puta skupljeg horora u produkcijskom i u skoro svakom drugom mogućem smislu. (*nisam veliki fan ni poznavalac horora generalno, čisto neki lični, laički utisak) Ovaj Damien lik što ih piše i režira definitivno ima "ono nešto", ja sam poskidao i prva dva dela da pogledam, ako izdržim, možda postanem fan, ovi su navodno snimljeni za još smešnije manje novce, a izgledaju podjednako dobro. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 28 Report Share Posted October 28 38 minutes ago, millanče said: https://www.imdb.com/title/tt27911000/ Terrifier 3 (mislim da je nešto šte će Lucky da voli 😄 ) Definitivno ne film kakve ja volim, dosta gadnih i teških scena koje nisu za svačiji ukus i stomak, ali sa druge strane apsolutno fascinantno koliko film dobro izgleda i "teče", čitao sam da je snimljen za samo 2 miliona dolara, a odaje utisak bar 15 puta skupljeg horora u produkcijskom i u skoro svakom drugom mogućem smislu. (*nisam veliki fan ni poznavalac horora generalno, čisto neki lični, laički utisak) Ovaj Damien lik što ih piše i režira definitivno ima "ono nešto", ja sam poskidao i prva dva dela da pogledam, ako izdržim, možda postanem fan, ovi su navodno snimljeni za još smešnije manje novce, a izgledaju podjednako dobro. Terrifier je legendarni serijal! 🙂 Definitivno jedan koji preporučujem ljudima koji bi da gledaju horor ali one "prave" krv i brutalna ubistva itd, kao oni treš horori iz osamdesetih. Fora je što to baš nije za svakog, kao što si i sam primetio, i onda zbog toga on generalno i ima slabije ocene na IMDB, prosto film ima scene zbog kojih se "izlazi iz bioskopa" da upotrebim engleski izraz. Samim tim mi je jasno što bi ga neki slabo ocenili. Posebno ako neko ode da gleda misleći da je neki "Scream" klon u pitanju ili slično. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted October 31 Report Share Posted October 31 On 10/28/2024 at 10:46 AM, Lucky said: Terrifier je legendarni serijal! 🙂 Definitivno jedan koji preporučujem ljudima koji bi da gledaju horor ali one "prave" krv i brutalna ubistva itd, kao oni treš horori iz osamdesetih. Fora je što to baš nije za svakog, kao što si i sam primetio, i onda zbog toga on generalno i ima slabije ocene na IMDB, prosto film ima scene zbog kojih se "izlazi iz bioskopa" da upotrebim engleski izraz. Samim tim mi je jasno što bi ga neki slabo ocenili. Posebno ako neko ode da gleda misleći da je neki "Scream" klon u pitanju ili slično. Odgledah i 1 i 2, kec mi je ok, dvojka odlična, oba opet u mnogo čemu impresivna spram svojih skromnih budžeta. I ja sva tri preporučujem najviše iz ovog aspekta za pogledati, čak i ako vam stomak baš "ne vari" dobro ovakve filmove. I ova mala što glumi u 2 i 3 je mnoooogo simpatična. Očekuje se četvrti deo za 2026. Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 31 Report Share Posted October 31 1 hour ago, millanče said: Odgledah i 1 i 2, kec mi je ok, dvojka odlična, oba opet u mnogo čemu impresivna spram svojih skromnih budžeta. I ja sva tri preporučujem najviše iz ovog aspekta za pogledati, čak i ako vam stomak baš "ne vari" dobro ovakve filmove. I ova mala što glumi u 2 i 3 je mnoooogo simpatična. Očekuje se četvrti deo za 2026. dvojka mnogo bolja nego kec svakako, mada je kec ono "proof of concept" bio 🙂 nije film baš za laku preporuku, dosta je on "gory" (ili kako bi se napravilo od gore + y 🙂 pa ono najbolje da neko pogleda tipa uvodnu scenu iz nekog, tipa dvojke, vidi dal' mu to "igra" i onda nastavi da gleda 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 1 Report Share Posted November 1 Smile 2 - https://www.imdb.com/title/tt29268110/ Neko se potrudio da proba da napravi zanimljiv nastavak i nije fejlovao. Čak i prva uvodna scena i ta poveznica sa prvim delom je solidno urađena a kasnije ima nekoliko veoma interesantnih scena koje nisam viđao do sad po hororima. Malo su previše otišli u smeru strave u ulici brestova, osim što ovde ne spavaju ljudi nego se tripuju, ali to sve vreme ima nekog smisla i prati priču tako da se ne raspadne. Nema taj momenat "šoka" kao prvi deo kada se pojašnjava ceo koncept itd, plus to smejanje koje je stvarno creepy u tom kontekstu, ali i dalje drži pažnju sve vreme, a traje preko 2h! Što je minus, normalno! 🙂 Malo mi je smetalo što je u bioskopu majstor odvrnuo zvuk na maks, neko rekao da je to valjda kul kad se gleda film da bude što glasnije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 7 Report Share Posted November 7 Tehachapi - https://www.imdb.com/title/tt21084872/ JR, onaj francuz što radi one ogromne grafite/murale od papira, otišao u Tehačapi zatvor u Kaliforniji da bi sa zatvorenicama napravio veliku sliku na podu. Koliko bilo izrežirano ili ne, svakako je lepo osmišljen film, ne smara, ima dobar tok, nijedan segment nije over-useovan, dohvatio se svačega iz domena dokumentarca ali ga samo donekle obradio... Mene uvek kod tih dokumentaraca zanima taj momenat na šta liče ti zatvori i kakva je organizacija itd i to donekle donosi ovaj film. Recimo nešto što nisam znao je da imaju i "kaveze" bukvalno kao za pse samo veće jer su za ljude i onda tu drže ove najproblematičnije, koji su na otvorenom... No, nije to poenta filma, nego malo taj koncept zatvora, malo te priče ljudi. Inače je zatvor za najteže prekršaje, većina njih je na doživotnoj sa ili bez mogućnosti skraćenja kazne. Ako negde naletite, ok je za pogledati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted November 7 Report Share Posted November 7 (edited) Mnogo dobra stvar, maks. preporuka za Am I Racist https://m.imdb.com/title/tt33034103/ Edited November 7 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted November 9 Report Share Posted November 9 Sideways (2004) jedan od onih sto stoje 15 god na watchlisti konacno se nakanih, nadajuci se nekom korektnom feelgood filmu sa dobrim pejzazima lomio sam se da ugasim nakon prve trecine, ne toliko sto je dosadnjikav i sto je ovaj lead nepodnosljiv, koliko zbog glavne muzicke teme, koja je muzika iz lifta, i ne dozvoljavala da uzmes za iole ozbiljno bilo sta sto gledas predjoh preko toga na kraju nekako, i mogu reci da se nisam pokajao, do kraja film nekako priraste srcu i postane simpatican, iako ne bih rekao da i u jednom segmentu prelazi 'ok' ocenu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9 Report Share Posted November 9 Toxicily - https://www.imdb.com/title/tt31809858/?ref_=nm_flmg_job_1_cred_i_3 Prvo, moram da pohvalim pun u nazivu 🙂 Naši su ga preveli kao "Zatrovana Sicilija" što je možda ok, dosta je upitno ko bi shvatio asocijaciju sa "Toksicilija". U svakom slučaju, u svetlu naše cele priče oko Rio Tinto mislim da je zanimljiva tematika pre svega. Obrađuje Sicilijanski "trougao smrti" koji se nalazi oko Augusta mesta na Siciliji, koje je od kraja šezdesetih kada su krenule naftne buštine i eksploatacija nafte u mnogome promenio pre svega po pitanju broja obolelih i umrlih od raka. Generalno priča priče ljudi - aktivista koji se bore protiv toga, ljudi koji su izgubili svoje bližnje usled svega toga, sveštenika koji svoje mise počinje sa čitanjem imena svih umrlih od raka zbog čega su ga prebacili na drugu lokaciju, nekog nazovi "pokreta otpora", groblja punih beba koje su umrle po porođaju i tako. Problem filma generalno je u tome što nije baš najbolji, nema neki jasan tok niti poentu, bukvalno je kao da je režiser uzeo kameru, otišao u Augustu i prosto snimao određene fragmente života običnih ljudi, i onda ih nalepio jedan za drugim i izbacio kao film. Nema jasnog smera radnje, neke dodatne priče oko toga šta zapravo ti svi ljudi rade koji se oko toga bore itd. Najjači utisak je svakako taj nedostatak sluha za rešenje tog problema baš kao što rekoh iz ugla nas i Rio Tinta. Ako imamo situaciju da u G7 zemlji u sred Evropske unije se ne radi ništa ovim povodom, šta onda mi da očekujemo? Navodno je nakon što su otkrivene te studije itd još tamo neke 1993 ili slično ceo taj deo stavljen pod posebnu zaštitu ministarstva životne sredine, međutim od tad se isto ništa nije promenilo, sve je nastavilo da radi kao do tog trenutka. Tako da ono, ne mogu da kažem da film ima preporuku, ali možda da na bazi toga čovek pročita ponešto na netu oko cele priče, možda je ok motiv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts