Failure.Sanitarium Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Ukratko: Rentiram apartmane putem Booking.com, i kada se gost ne pojavi za rezervisan termin, u skladu sa politikom poslovanja imam pravo da naplatim pun iznos rezervacije. Naravno, ja imam sve podatke tog gosta, adresu, broj kartice, expiry date, CVC kod... E sad, pošto se kod mene, logično, radi i plaća samo u kešu, ja nemam mogućnost da koristim ovu vrstu prinudne naplate. Međutim, gosti ne znaju tu činjenicu, pa me interesuje da li postoji neki POUZDAN način da ja izvučem te pare, a da nije online kupovine nečega i slično. Recimo nešto poput BitCoina ili slično? Dajte neki savet. Poželjno je da mogu da izvučem keš ili makar akumuliram novac i kad skupim neku veću sumu potrošim na nešto korisno (Google wallet?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Zar PayPal ne dozvoljava uplate iz Srbije sad? To mi jedino pada na pamet kad si pomenuo akumulaciju novca. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Kažu da će pustiti uskoro. Odnosno, da su već zatražili konsultacije/pojašnenja od NBS-a. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted August 26, 2013 Author Report Share Posted August 26, 2013 Sad vidim da mi nije potpun naslov topica. Dakle, ja nemam kartični terminal, pa zbog toga ne mogu da naplaćujem na taj način, već moram nekako da se snađem. Recimo, ima gostiju kojima ponudim da plate manji iznos nego što im je bila rezervacija, pa ih uputim da uplatu izvrše direktno na moj devizni račun. Kao što sam rekao, oni NE ZNAJU da ja nemam terminal, a ovaj konkretni gost me jebe i neće da šalje pare direktno, tako da moram da se snađem... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Frka.LOM Posted August 26, 2013 Popular Post Report Share Posted August 26, 2013 Naravno, ja imam sve podatke tog gosta, adresu, broj kartice, expiry date, CVC kod... Aj prosledi te podatke ovde ili na PM pa cu da vidim sta moze sa time. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Aj prosledi te podatke ovde ili na PM pa cu da vidim sta moze sa time. Car :D Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 3 smrti lihvarima Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Aj prosledi te podatke ovde ili na PM pa cu da vidim sta moze sa time. @topic: Ne znam sad bas tacno kako to ide, ali kako si ti opisao ideju, tipa uplatis sebi na PP ili Bitcoin mislim da bi to bilo u suprtonosti s pravilima poslovanja koja si prihvatio na Booking.com. U smislu sad neki svabo tamo dobije izvod svoje kartice na kojoj pise da je uplatio xx para Peri Pericu na paypal, on ce da odmah tamo alarmira, pravi sranja i sl. Njemu na kartici mora da pise nesto tipa "cancelation fee" ili tako nesto. Mislim, nije to sad neko veliko sranje, u smislu da te verovatno ne bi niko pravno ganjao, ali mislim da posle neke tako prijave mogu vrlo lako da te skinu s bookinga, a to ti svakako ne ide u prilog. Dakle moras da vidis s njima i s nasim bankama kako ti to legalno da naplatis kao taksu za otkazivanje jer mislim da ces se u suprotnom naci u problemu. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Pa legalno ce to uraditi tako sto ce uvesti online terminaciju za doticne kartice. Al kontam da ne zeli to jelte. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Realno ti treba terminal za kartice, tako sam ja gostima u hotelu naplaćivao Non-refundable rezervacije preko Booking.com. mislim da drugačije ne može. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Pa da, ali mislim da bilo koja druga transakcija moze dovesti u problem njegovu saradnju sa sajtom kao sto je booking.com. Onda mu bolje da ni ne naplati ispaljenu rezervaciju... A cek kako bi mu pomoglo uvodjenje terminala za kartice? Zar tu ne mora da ide pin? Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 (edited) Gost ostavlja broj svoje kartice na sajtu, a sajt to forvarduje nama. Kada napravi Non-refundable rezervaciju mi mu odmah skidamo pare jer je takav paket. Pin ne treba, transakcija je validna, banka nas zove da potvrdi da nismo lopovi i to je to. Edited August 26, 2013 by AlexG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Aha, pa to je onda i ovo sto Mohi kaze, moras da imas neki dil s bankom na tu temu. Ja sam tvoj post skapirao da treba da stavi ono malo sranje za kartice kao sto imaju u supermarketima :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Mislim da on nema terminal za kartice jer bi onda morao da placa neki porez ili tako nesto?!? Mozda gresim, ali mislim da je to osnovni razlog zasto zeli da prima pare preko PP ili Bitcoina. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Failure.Sanitarium Posted August 27, 2013 Author Report Share Posted August 27, 2013 (edited) Svi ste po malo u pravu. Terminal mi ne odgovara iz vise razloga, prvo zato sto su apartmani u Hrvatskoj, drugo sto se placa odredjeni % banci koji preraste u mnogo para na kraju sezone, a treće sto se desava (jako retko, ali se desi) da gost dodje, bude npr 7 dana, sve bude uredno naplaceno karticom, i nakon povratka u matičnu zemlju gost alarmira zloupotrebu kartice i OPAAA - vrate mu pare. Znam za slučaj gde je domaćin čak slao i kopiju pasoša dotičnog gospodina kao dokaz da je boravio u apartmanu, i bez obzira su pare vraćene gostu. No show (gost koji rezerviše pa se ne pojavi) su jako retki slučajevi, ove godine sam imao ukupno oko 3, i to sve nešto na max 3 noći, tako da još nije kritično. Ali razmišljam da ipak uvedem kartični terminal ako proširim posao. Najveći je problem što sam ja fizički celo leto u Hrvatskoj, a ne znam jel postoji neki vid "online terminala" (lol), kojim bi se "kačio" na moj devizni račun u Srbiji i odatle naplaćivao. Mada mislim da to ne može fizičko već samo pravno lice da radi. Edit: ne primam ja nikakve pare preko PP ili Bitcoin, to sam predložio kao vid prinudne naplate, ovde se sve plaća u kešu. Tako mi i stoji na Bookingu (cash only) - verovatno je to alarm iskusnim gostima koji često koriste Booking da domaćin nema mogućnost da im naplati no show, pa rezervišu za svaki slučaj da imaju backup smeštaj ako ne nađu na licu mesta jeftiniji / bolji. Edited August 27, 2013 by Failure.Sanitarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedpetrov Posted August 12, 2016 Report Share Posted August 12, 2016 Da aktiviram ponovo ovo pitanje. Je li neko uspeo da reši ovo pitanje u vezi sa naplatom preko kartica a za fizičko lice? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 u civilu Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts