Jump to content

Kako naplatiti nekome za uslugu putem kreditne kartice ako nemaš kart


Recommended Posts

Ukratko:

 

Rentiram apartmane putem Booking.com, i kada se gost ne pojavi za rezervisan termin, u skladu sa politikom poslovanja imam pravo da naplatim pun iznos rezervacije.

Naravno, ja imam sve podatke tog gosta, adresu, broj kartice, expiry date, CVC kod...

 

E sad, pošto se kod mene, logično, radi i plaća samo u kešu, ja nemam mogućnost da koristim ovu vrstu prinudne naplate.

Međutim, gosti ne znaju tu činjenicu, pa me interesuje da li postoji neki POUZDAN način da ja izvučem te pare, a da nije online kupovine nečega i slično. Recimo nešto poput BitCoina ili slično?


Dajte neki savet.
Poželjno je da mogu da izvučem keš ili makar akumuliram novac i kad skupim neku veću sumu potrošim na nešto korisno (Google wallet?).

Link to comment
Share on other sites

Sad vidim da mi nije potpun naslov topica.

Dakle, ja nemam kartični terminal, pa zbog toga ne mogu da naplaćujem na taj način, već moram nekako da se snađem.

Recimo, ima gostiju kojima ponudim da plate manji iznos nego što im je bila rezervacija, pa ih uputim da uplatu izvrše direktno na moj devizni račun.

Kao što sam rekao, oni NE ZNAJU da ja nemam terminal, a ovaj konkretni gost me jebe i neće da šalje pare direktno, tako da moram da se snađem... :)

Link to comment
Share on other sites

Aj prosledi te podatke ovde ili na PM pa cu da vidim sta moze sa time.

[roflmao]

 

@topic: Ne znam sad bas tacno kako to ide, ali kako si ti opisao ideju, tipa uplatis sebi na PP ili Bitcoin mislim da bi to bilo u suprtonosti s pravilima poslovanja koja si prihvatio na Booking.com. U smislu sad neki svabo tamo dobije izvod svoje kartice na kojoj pise da je uplatio xx para Peri Pericu na paypal, on ce da odmah tamo alarmira, pravi sranja i sl. Njemu na kartici mora da pise nesto tipa "cancelation fee" ili tako nesto. Mislim, nije to sad neko veliko sranje, u smislu da te verovatno ne bi niko pravno ganjao, ali mislim da posle neke tako prijave mogu vrlo lako da te skinu s bookinga, a to ti svakako ne ide u prilog. Dakle moras da vidis s njima i s nasim bankama kako ti to legalno da naplatis kao taksu za otkazivanje jer mislim da ces se u suprotnom naci u problemu.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Pa da, ali mislim da bilo koja druga transakcija moze dovesti u problem njegovu saradnju sa sajtom kao sto je booking.com. Onda mu bolje da ni ne naplati ispaljenu rezervaciju... A cek kako bi mu pomoglo uvodjenje terminala za kartice? Zar tu ne mora da ide pin?

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Gost ostavlja broj svoje kartice na sajtu, a sajt to forvarduje nama. Kada napravi Non-refundable rezervaciju mi mu odmah skidamo pare jer je takav paket. Pin ne treba, transakcija je validna, banka nas zove da potvrdi da nismo lopovi i to je to.

Edited by AlexG
Link to comment
Share on other sites

Svi ste po malo u pravu. Terminal mi ne odgovara iz vise razloga, prvo zato sto su apartmani u Hrvatskoj, drugo sto se placa odredjeni % banci koji preraste u mnogo para na kraju sezone, a treće sto se desava (jako retko, ali se desi) da gost dodje, bude npr 7 dana, sve bude uredno naplaceno karticom, i nakon povratka u matičnu zemlju gost alarmira zloupotrebu kartice i OPAAA - vrate mu pare. 

 

Znam za slučaj gde je domaćin čak slao i kopiju pasoša dotičnog gospodina kao dokaz da je boravio u apartmanu, i bez obzira su pare vraćene gostu.

No show (gost koji rezerviše pa se ne pojavi) su jako retki slučajevi, ove godine sam imao ukupno oko 3, i to sve nešto na max 3 noći, tako da još nije kritično.

Ali razmišljam da ipak uvedem kartični terminal ako proširim posao.

Najveći je problem što sam ja fizički celo leto u Hrvatskoj, a ne znam jel postoji neki vid "online terminala" (lol), kojim bi se "kačio" na moj devizni račun u Srbiji i odatle naplaćivao. Mada mislim da to ne može fizičko već samo pravno lice da radi.

 

Edit: ne primam ja nikakve pare preko PP ili Bitcoin, to sam predložio kao vid prinudne naplate, ovde se sve plaća u kešu.

Tako mi i stoji na Bookingu (cash only) - verovatno je to alarm iskusnim gostima koji često koriste Booking da domaćin nema mogućnost da im naplati no show, pa rezervišu za svaki slučaj da imaju backup smeštaj ako ne nađu na licu mesta jeftiniji / bolji.

Edited by Failure.Sanitarium
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...