Jump to content

Aqua Parkovi po Srbiji


Recommended Posts

s obzirom da smo dobili već nekoliko akvaparkova, a i par puta je u pričajte pokretana tema o akva parkovima kod nas i koji je kakav, koji je najbolji i tako to, pa kapiram da bi bilo korisno da imamo topik o njima.

 

overio sam ovaj u aranđelovcu, pa da napišem koju reč.

evo ga sajt parka, tu ima svih osnovnih informacija koje trebaju : http://www.aquapark-izvor.com/

 

 

do tamo od beograda treba sat i po. +/- 10 minuta. otprilike trećinu je autoput, ostatak je magistralni put. ne raspada se nešto specijalno, čak su sređivali rupe na jednom delu puta. bio je radni dan, popodne, pa nije bila gužva. skroz opušteno za vožnju. putarina je 90 dinara u jednom pravcu. lako se nalazi, evo mapa gde se nalazi u aranđelovcu i gugl maps lokacija :

bukovicka-banja--mapa-v.jpg

 

https://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&msa=0&ll=44.308096,20.561471&spn=0.022449,0.055747&z=15&iwloc=0004975cb7cd9991f5f37&msid=109794721563573413613.0004975cb4cd640cf9d4a

 

koliko sam video ima baš dosta parkinga. dobar deo je pod nadstrešnicama, ali nisam siguran koliko parkinga pripada hotelu, a koliko parku. kapiram da ne bi bio neki preterani problem za parkiranje, ali vikendom će morati malo da se potraži.

 

ulaz je, po mom mišljenju, skup.

evo ga cenovnik : http://www.aquapark-izvor.com/pub/download/cene_ulaznica_za_aqua_park.pdf

poludnevna ulaznica s indeksom je 300 dinara, i to je najviše što bih im ja dao. soma kinti za ceo dan im ne bih dao.

 

sam akvaprak izgleda vrlo pristojno. svlačionice sa ormarićima u koje možeš da staviš vrednije stvari. wc još uvek nije počeo da im se raspada.

ima gomila ležaljki, ali vikendom je gužva siguran sam. ako vas ima više od dvoje moraćete malo da potražite dovoljno vezanih slobodnih ležaljki. nisu sve pod suncobranima. ali dobar deo jeste. veliki nedostatak je što nemaju kafić da možeš da ispijaš kafe dok se pržiš.

 

nemaju olimpijski bazen. ima osrednje velik bazen, u kom možeš da se brćkaš, ali ne i da plivaš. plitak je, natrpan, a i većina vožnji se sliva u njega.

to je ovaj centralni :

slike_iz_vazduha_5.jpg

 

i postoji pozadi bazen baš za blejanje, nisam ga overio :

tobogani-odrasli-05.jpg

 

postoji tu i bazen za klince, imaju par tobogana tu i za njih. klinci ispod metar 20 ne mogu da idu na ove vožnje za odrasle, deca ispod metar 40 ne mogu na one kao zajebanije.

 

ovde se nalazi spisak vožnji, koristiću ova imena koja su oni tu stavili, da skapirate o kojim vožnjama govorim :

http://www.aquapark-izvor.com/article/navigacija/atrakcije.html

 

što se njih tiče, valja svega tri. i to su :

body slide :

body-slide-v.jpg

freefall :

 

freefall-v.jpg

i boomerang:

turbo-lance-v.jpg

 

sve ostale su dosadne, spore, kratke, potrebne su one gume na naduvavanje (ovo: http://www.aquapark-izvor.com/pub/gallery/img_3173.jpg) i čeka se suviše predugo da bi se došlo na red.

freefall traje najkraće, ali nema ni malo čekanja i zabavan je. takođe za njega i body slide ne treba ta traktorska guma na naduvavanje da bi se spustio. body slide je najbrži. samo se iskrivite da samo petama i ramenima dodirujete toboga i pičite. ima da se čeka, ali brzo ide. ni multi slide nije loš. ne čeka se, ne treba guma, al nije ništa posebno. sve ostale vožnje su meh, i bukvalno se ni ne pokvasiš dok se spustiš, tako da ih ni ne treba overavati, sem ako nemate baš mnogo vremena i nije gužva. za boomerang treba guma, i čeka se dosta, tako da ako je velika gužva ne treba čekati, jer nije baš toliko zabavno. meni je on lično najzabavniji od svih, ali traje dosta kratko, pogotovo ako čekaš dugo.

 

do svih vožnji se dopire iz tog jednog tornja (nemam pojma kako bih ga bolje nazvao), i čeka se dosta. s obzirom da sam ja bio radnim danom popodne, verujem da je vikendom koma čekanje. na neke vožnje smo čekali i po 15 minuta. na svakom toboganu stoji lik koji određuje kad možeš da se spustiš, i čekaju da se lik koji je ušao skoro skroz spusti da bi pustili sledećeg. sledeći jako velik problem je što nisu obezbeđene proklete gume za svakoga po jedna, pa da imaš svoju i samo ideš od tobogana do tobogana. nego čekaš da se neko spusti, uzmeš njegovu, popneš se, čekaš u redu, spustiš se, daš tu gumu, i onda ideš da čekaš opet gumu pa u krug. sam kvalitet tih tobogana nije ništa posebno. ja imam malo izbačenu kičmu, i jebeno sam je odro na mestima gde su spajali tobogane. ne verujem da će ljudima s normalnim leđima uopšte da smeta. ne oseća se da je kvalitet tobogana osrednji, ali kapiram da itetkako hoće kroz koju godinu.

 

što se tiče hrane, ima tu kao "restoran". u stvari je samoposlužna hamburgerija. cene su im bezobrazne, a izbor sranje. mož da jedeš pljeskavicu, belo meso, vešalicu, neka dva sendviča, pomfrit, palačinku i to je to.

pljeka je 300 kinti, belo mesto 350 čini mi se, pomfrit preko 100 i tako.

 

sam akva park ne izgleda loše, uređen je i vidi se da je nov, ali u suštini meni nije bio nikakva preterana zabava. kratke vožnje, gužva, spore vožnje sa pritiskom vode slabijim nego što bi trebalo, gomila debelih klinaca, nemanje kafića. nemanje terena ni za šta. ima kao teniskih terena, al to je za goste hotela. nemaš gde ni loptu da šutaš. preskupa hrana. zbog svega toga im ne bih dao više od 300 kinti. žao mi je što nisam overio neki pravi akvapark negde napolju, pa da mogu da uporedim, ali kapiram da je ovo onako osrednji parkić.

 

ovo su neki moji utisci, da znate šta vas očekuje i na koje vožnje vam se isplati da idete. uz gorivo, ulaz, hranu, pljuge i ostale prateće gluposti, izađe skupo. nešto i ne bih opet išao.

 

recite i vi ostali koji ste bili ovde kako vam je bilo. mogao bi i čabke koju reč da kaže o jagodinskom. može i o onom u bačkom petrovcu ko je bio, taj planiram sledeći da posetim.

 

velk pozdrao.

  • Upvote (+1) 2
Link to comment
Share on other sites

odlicno si opisao ovaj akva park

jedino bih dodao da mi je body slide jako spor ili ne pustaju dovoljno vode da me pogura :D znaci vukao sam se prvih 20 metara

boomerang je ubedljivo najbolja zabava, ali kao sto kaze prota dosta se ceka (i ja sam bio radni dan popodne), tako da te prodje zelja dok dodjes na red

i najvise adrenalin radi kad se spustas na freefall i ne ceka se dugo

 

sve u svemu akva park mi je da se ode jednom godisnje cisto da promenis malo

Link to comment
Share on other sites

OK, hajde ja ću da "obradim" Petroland.

 

Lokacija: Bački Petrovac, 5km od Novog Sada

Kako stići: Kako god do Novog Sada (autoput ili stari put) pa u skladu sa tim ili kroz centar grada (starim putem) ili preko "obilaznice" (auto putem) do skretanja za Bački Petrovac. Oba puta su "laka" i postoje dobri putokazi. U suštini ko ume da dođe do Novog Sada već je došao i do Bačkog Petrovca :) 240 din putarina u jednom smeru iz Beograda.

Cenovnikhttp://www.petroland.rs/aquapark/cenovnik - Skuplji je od Aranđelovca i to solidno.

Parking: Veliki i ima mesta, nije natrkiven

Za lične stvari: Postoje mali sefovi pored ulaza za najvrednije stvari a za lične stvari tipa majce, pantalone, patike dobija se nešto veći locker u "svlačionici" (šator ogroman onaj za svadbe :)) Klonje su montažne (nisu ToiToi nego onako montažni oni kontejneri)

Hrana: Postoje dva veća "food courta", svaki ima po 5-6 lokala - pice, pljeskavice, kebabi i slično. Dosta skuplje nego standardne cene, ali je to i očekivano.

Ležaljke: Ima ih gomila, ali se mora doći ranije da se "zauzmu" pošto je gužva.

Bonus sadržaji: Ima terena za fubal, basket i tako to.

 

Globalno gledano, aqua park je dosta prostran i poseduje jako veliki prostor i ne postoji osećaj "skučenosti". 

 

ATRAKCIJE - http://www.petroland.rs/aquapark/mapa-kompleksa

 

Čeka se jako dugo na svaku od vožnji ukoliko je vikend ili praznik itd. Ne znam kako je kad se dođe u 09 ujutru utorkom po kišnom danu :)

 

Tobogani http://www.petroland.rs/atrakcije/tobogani

Rainbow - Paralelni spust, najdosadnije nešto osim efekta "trkanja", ali generalno za izbegavanje.

Kamikaze - Korektno, recimo na skali od 1 do 10 kamikaza na kojima sam bio, 6.

Tiger - Bezvezni otvoreni tobogan 

Zebra - Bezvezni otvoreni tobogan #2 izuzev što ima nekakvu "mini-kamikazu" na kraju.

King slide - Ovo nije loše, ide se sa gumom za dve osobe. Prvo je standardni zatvoreni tobogan, onda ide veliki pad koji izbaci u "otvoreni slajd", pogledajte slike za bolje razumevanje :)

Crazy Corn - Solidan zatvoreni tobogan (bez gume) - solidna dužina i fine krivine

Black Hole - Isto ok zatvoreni tobogan, glavni štos je kako je "osvetljen" iznutra

Twister - Manje-više standardni twister koji vas na kraju ispusti u levak gde se okrenete dva put i upadnete u bazen :)

 

Bazeni http://www.petroland.rs/atrakcije/bazeni

Bazen sa talasima - Ne znam tačno koja je kvaka sa ovim na "svetskom nivou" ali izuzev onog bolesnog bazena sa talasima iz akva parka blizu Soluna, svi drugi su bezvezni i ovaj je isti takav. Na svkaih sat vremena kreću talasi koji su "onako", što ste bliže početku bazena to su talasi veći ali se svi nabudže i ne daje nikakav specijalni filing.

Bazen za relaksaciju - Ima one česme i vodoskoke i "đakuzi", problem je što je voda jako topla i onda nije nikakvo relaksiranje po iovako vrelom danu :)

Divlja reka - OK je, ako nije pretrpana ljudima :)

Dečiji raj - Ovo moram da pomenem kao jednu od interesantnijih stvari, iako je za decu, jer ima onu ogromnu kofu koja se puni vodom pa padne po ljudima :) Plus pištolje na vodu i tako koješta, realno da nije samo za klince bilo bi skroz zabavno :)

 

E sad, ako se ide Aranđelovac vs Bački Petrovac, ovako na keca ja u korist Aranđelovca vidim jeftiniju kartu a Bačkog Petrovca to što je veliki i prostran, ima terene, imaš kafića i "bašti", imaš ležaljki (ali su sve pune vikendom). Tobogani su manje-više slični, čeka se manje-više isto ... Prednost aranđelovca može biti što su tobogani svi na jednom mestu, pa možda možeš da proceniš gde je manja gužva u samom procesu pentranja i onda da odabereš taj tobogan, ako ti nije bitno na koji ideš. U Petrolendu su podeljeni na dve grupe, pa to malo kvari tu ideju :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Krenuo sam da pišem analizu nekakvu jagodinskog akva parka, ali sam shvatio da me mrzi, pa ću onako lakonski da dam najbolju preporuku, zašto je bolji u odnosu na dva navedena.

 

1. Jeftiniji je ulaz drastično(500 celodnevna)

 

2. Ima olimpijski bazen.

 

3. Ima jagodinsko točeno za 80 dinara.

 

nuff said

  • Downvote (-1) 1

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Niko nije rekao da jagodinski nema tobogane, ja sam samo nabrojao ono što je objektivna prednost u odnosu na ostale, jer me za te ''vožnje'' zabole ko za lanjski sneg, pošto su sve kod nas smešne u odnosu na ponudu po svetu. Ko želi da se baš do jaja opusti ima i bazen sa masažerima i šankom gde možeš direktno da uzmeš novo pivo! :)

 

Na slici se vidi glavno brdo sa 7/8 tobogana (neka su sa druge strane brda)što se spuštaju u 3 različita bazena, dole desno se delimično vidi olimpijski bazen, a oko njega ležaljke, stolovi, suncobrani od trske, tribina, tu je blizu i kafić koji narudžbine donosi. Dole levo su par dečijih mini bazena sa džidža-midžama, Skroz gore desno je teren za basket, a iza brda je bazen sa šankom, podvodnim mazažerima i ''mekom'' podlogom.

 

1882.jpg

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Zato što ne voliš da se voziš na toboganima.

eh ne volim :) adrenalin dzanki sam pa je mozda i to razlog zasto sam se osecao bedno dok sam se spustao tim toboganima.. ima jedan narandzasti tobogan koji je izdvojen od ovih centralnih i do njega se stize metalnim merdevinama, od svih tobogana (u jagodini) to je jedini kojem bih dao prelaznu ocenu..

prevelik ti avatar m8

Link to comment
Share on other sites

ja sam ovde u amerikama bio u nekom ogromnom theme parku koji izmedju ostalog ima izdvojen akva park i mogu vam reci da su i backi petrovac i arandjelovac bolji. Doduse ni u jedan se ne bih nikad vratio, jer mi nikako nije isplativo da cekam po pola sata na jednu voznju koja posle tri spustanja smori. Sto se voznji tice prednost bih dao arandjelovcu jer, ko sto laki kaze, sve su na jednom mestu i mozes dok se penjes lepo da vidis gde je najmanja guzva, a celokupno mi je petroland bolji zato sto je prostraniji i ima onaj lazy river u kom mogu ceo dan da provedem

Link to comment
Share on other sites

Niko nije rekao da jagodinski nema tobogane, ja sam samo nabrojao ono što je objektivna prednost u odnosu na ostale, jer me za te ''vožnje'' zabole ko za lanjski sneg, pošto su sve kod nas smešne u odnosu na ponudu po svetu. Ko želi da se baš do jaja opusti ima i bazen sa masažerima i šankom gde možeš direktno da uzmeš novo pivo! :)

 

Na slici se vidi glavno brdo sa 7/8 tobogana (neka su sa druge strane brda)što se spuštaju u 3 različita bazena, dole desno se delimično vidi olimpijski bazen, a oko njega ležaljke, stolovi, suncobrani od trske, tribina, tu je blizu i kafić koji narudžbine donosi. Dole levo su par dečijih mini bazena sa džidža-midžama, Skroz gore desno je teren za basket, a iza brda je bazen sa šankom, podvodnim mazažerima i ''mekom'' podlogom.

 

Pazi sve zavisi od toga sta ti zapravo ocekujes od akva parka. Ako te za voznje zabole onda ne vidim mnogo smisla u odlasku u akva park :) Mislim bio sam u nekoliko tih akva parkova u inostranstvu, Kipar, Turska i sl, i meni je recimo ovaj u Backom Petrovcu sasvim uporediv s njima, te iz te perspektive ima logike otici u njega i dati pare, jos kad ne bi bilo guzve bilo bi super. Sa druge strane u Jagodini mi dodje kao "malo vise od bazena, malo manje od akva parka", bar po onome sto sam cuo od ljudi i cak i po ovome sto si ti ovde stavio. U tom smislu mi nije problem da se iskesiram 50evra da odem do Backog Petrovca ako ocu u akva park, ali ako mi je bitan olimpijski bazen i pivo onda cu lepo da za 250 dinara odem na jedan od 5 istih takvih bazena u BG i da pijem (doduse malo skuplje) pivo. Ne moram nista da se cimam ili bilo sta. U tom smislu kapiram da je akva park u Jagodini idealan za ljude iz okoline, ali ne vidim smisao u cimanju iz Beograda da bi se otislo tamo. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Ja akva-park u Jagodini ne posmatram samostalno ( u tom obliku ne vidim apsolutno nikakav razlog da bilo ko van kruga od ~40km dođe tu), već kao deo vikend celine koju Jagodina ima da ponudi što pored bazena uključuje i zološki vrt, muzeje i obilazak kulturno-istorijskih spomenika Pomoravlja.

 

A akva-park sam po sebi jebiga, bio je pionirski poduhvat u ono vreme, prvi u Srbiji i tad je bio VAU, a sad je samo malo jači bazen sa par tobogana, i koliko vidim sa slika ova dva novoizgrđena u Aranđelovcu i Petrovcu dominiraju sa ozbiljnijim i izazovnijim toboganima.

 

 

sam kvalitet tih tobogana nije ništa posebno. ja imam malo izbačenu kičmu, i jebeno sam je odro na mestima gde su spajali tobogane. ne verujem da će ljudima s normalnim leđima uopšte da smeta. ne oseća se da je kvalitet tobogana osrednji, ali kapiram da itetkako hoće kroz koju godinu.

 

Ovo je problem i u Jgd, očajan kvalitet tobogana, ljudima su odlažili mladeži na tim delovima gde se elementi spajaju.

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Reci to gastarbajterima što dolaze i kažu da ovoga nema ni u Parizu ni u Beču!  :tf2:

 

Ja sam Jgd aqua park inače bojkotovao sve do prošlog leta jer mi se gadilo sve što je Palma radio za grad, tako da sam tek prošle godine prvi put krenuo da idem, i to samo zato što mi je džabe kao jagodinskom studentu...

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Katastrofa su, realno, na njima pustiš kupus da se spusti niz ulje i sirće i dole dobiješ kupus salatu.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Problem sa dranjem leđa je što su elementi tobogana kao prvo lošeg kvaliteta, a kao drugo (ali najbitnije) loše su spojeni, te se ivice ne naslanjaju savršeno precizno jedna na drugu i dolazimo do ''rende'' površine koja ljudima dere kožu. Ovo sa kupusom sam naravno hiperbolisao da bi dočarao koliko je to loše odrađeno :)

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...