FATA Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 imam 2x2gb ddr3 excelram pc1600 cl9 i 4 slota, pa me zanima da li bih mogao da uglavim sledecu memoriju a da mi radi valjano? http://www.kingston.com/us/memory/search/?partid=KTL-TP3B/4G Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 To je memorija za laptop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 (facepalm) da li se isplati da memoriju zunem u lenovo c1000 ili je memorija vrednija od laptopa? :) Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 9, 2014 Report Share Posted January 9, 2014 Ne isplati se. Nego krenule su cene da skaču, upoređujem na Emmiju sadašnje cene i cene od pre dva i po meseca kad sam uzeo komp... nemaju sve komponente od onda, al samo par primera Procesor (i5-3350P) skuplji ~2000 din Kingston komplet od 2x4 GB DDR3-1600 skuplji ~1500, dakle dva kompleta +3000 Kingston SV300S37A 120 GB skuplji ~1000 Jedino su hard (WD Blue od 1 TB) i CM napajanje od 500W poskupeli "samo" ~300 din, odnosno ~400 din... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejan K. Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Planiram da za par dana uzmem laptop sa 17.3'' ekranom. Na kojoj konfiguraciji bi normalno mogla da radi dota2, wot, fm i kolika bi bila cena iste? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 kako uzimas ako ne znas sta uzimas 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted January 15, 2014 Author Report Share Posted January 15, 2014 Planiram da za par dana uzmem laptop sa 17.3'' ekranom. Na kojoj konfiguraciji bi normalno mogla da radi dota2, wot, fm i kolika bi bila cena iste? Recommended CPU: Intel core 2 duo 2.4GHz CPU Speed: Info RAM: 1 GB for XP / 2 GB for Vista OS: Windows 7 / Vista / Vista64 / XP Video Card: DirectX 9 compatible video card with Shader model 3.0. NVidia 7600, ATI X1600 or better Sound Card: Yes Free Disk Space: 2.5 GB http://www.systemrequirementslab.com/CYRI/Requirements/dota-2/11352 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejan K. Posted January 15, 2014 Report Share Posted January 15, 2014 Pa ovo sam postavio da bi dobio neki savet. Da znam tacno sta hocu da uzmem ne bi ni postavljao. Recommended CPU: Intel core 2 duo 2.4GHz CPU Speed: Info RAM: 1 GB for XP / 2 GB for Vista OS: Windows 7 / Vista / Vista64 / XP Video Card: DirectX 9 compatible video card with Shader model 3.0. NVidia 7600, ATI X1600 or better Sound Card: Yes Free Disk Space: 2.5 GBhttp://www.systemrequirementslab.com/CYRI/Requirements/dota-2/11352 Hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorda Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 (edited) Pomoc... cpu: http://www.itsvet.com/proizvod/amd-fx-6300-3.5ghz-14mb/comp_comp_cpu/47/544motherboard: http://www.itsvet.com/proizvod/asus-m5a78l-m-lx/comp_comp_mboard/20/2025 ili http://www.emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-(mb)-mb-am3+-970-gigabyte-ga-970a-ds3p.11.html?productId=36922ram: http://www.gigatronshop.com/memorija/kingston_8gb_2x4gb_ddr3_hyperx_beast_t3_1600mhz_cl9_-_khx16c9t3k28x-16077gpu: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(vga)-amd-radeon-r7-260x-powercolor-turboduo-1gb-gddr5.11.html?productId=38767 ili http://www.itsvet.com/proizvod/msi-geforce-gtx-650-2gb-gddr5-n650-2gd5-oc/comp_comp_vga/24/3481 Iskreno ne planiram da bacam previse para na procesor, a iskreno Intel ne gotiviim, i ne volim jednostavno sam drugaciji od drugih i AMD mi je bestbuy uvek bio iako tu nema nekih bitnih razlika izmedju ta dva procesora istih cena bar po meni, tako da sam guglao da ovaj procesor ima odlicne performanse za njegovu cenu, + OC koji ide na 4.5ghz... Problem je sa maticnom, koja je razlika izmedju ove dve, sem u ceni i visak broja PCI-e slotova? Da li se isplati uzeti skuplju i zasto?! Graficka je stvar ukusa ja mislim, ali ako mislite bolje recite, da se ne zajebem i posle kukam... Napajanje mi je 450w, ali mislim da ce morati da se uzme nesto jace, iako je ovo moje od 450w neko pojacano kurac palac. + bih uzeo jedan hladnjak tj cooler, za procesor jer mozda jednog dana OC-ujem Znaci menjam skoro ceo komp, bez HDD-a koji ostaje i kucista :) Hvala unapred... Ovo je neki plafon mojeg budzeta, tako da ako nesto ne valja predlozite da kupim drugo, ali slicnih cena +/- 2000-3000 hiljade... Da li je pametnije uzeti slabiji procesor, a jacu grafiku? Ne patim od toga da igram igrice na ultramegagigahigh, ali sto da ne, prvenstveno mi treba za fps u doti i cs;go-u konfa... Hvala unapred :) edit: slabo poznaje maticne ploce i tu mi je najpotrebnija pomoc :) Edited January 20, 2014 by yorda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 strogo intel Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Razlike u plocama su znacajne, pitanje je sta hoces. Na primer ova jeftinija nema USB 3.0 i SATA3 portove, sto moze biti dosta bitno. Takodje ne pratim bas AMD platformu, ali mislim da je 760G cipset (jeftinija ploca) lose resenje ako hoces da overklokujes procesor. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 760G je čipset iz 2009, FX-6300 je procesor iz 2012, nemoj uzimati ploču sa 760G. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorda Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Uzecu onda ovu drugu, hvala :) A sta mi preporucujete sto se tice grificke uz tu confu?! Ja sam nekako za te dve gore navedene.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 R7 260X Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Interesantan clanak, uklapa se u nasa baljezganja ovde iako naravno ne mogu bas direktno da se porede cene, kao i neke komponente koje nije bas lako naci kod nas (pogotovu kucista, napajanja i sl): http://lifehacker.com/5840963/the-best-pcs-you-can-build-for-600-and-1200 Dakle predlog u americi za komp (samo kuciste) od $300, $600 i $1200, evo ukratko sta su predlozili, u clanku ima detaljno: Interesantno je da svuda stavljaju optiku, sto je po meni glupost, kao i da komp od skoro 1.000 evra nema i7 procesor, ali je zato graficka nabudzena a tu je i poveci ssd. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Ne bi ti bio zverko ... Before we go any further, we should point out that these PC builds are designed to optimize your all-around computing experience, with some emphasis on PC gaming a i7 u odnosu na i5 kurca ne donosi za igre. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 (edited) Ne bi ti bio Mohi kad ne bi kenjao... Jedino zasta sam rekao da je glupost je postojanje optike u svim kompovima koja je poprilicno nepotrebna. Nedostatak i7 sam naveo kao "interesantno" u smislu da forsiraju grafiku i veci SSD u odnosu na procesor sto je i logicno za prosecnog korisnika. Ako pregledas malo threadove gde su ljudi trazili preporuku za gaming komp (poslednji onaj Duletov) ja sam bio medju onima koji su upravo pricali o tome kako je i7 potpuno nepotreban izdatak. Edited January 20, 2014 by Zwerko 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Interesantno je da komp od skoro 1.000 evra nema i7 procesor Nije interesantno jer im ne treba i7 za gaming. Nema tu sta da se kenja ili ne, lupetas po obicaju samo da bi rekao nesto ali mi nismo prosecni krezubi glasac. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 (edited) slazem se za mohicanom za taj i7a i optika, em sto je jeftina, moze da zatreba kad tad, recimo da instaliraju win koju uzmu uz taj komp, oem win je u toj usa prilicno jeftin :) Edited January 20, 2014 by manson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Interesantno u kontekstu diskusija koje smo ranije vodili ovde, zato sam prokomentarisao. Ali dobro, prihvaticu da nemas kapacitet ni krezubog glasca pa cu crtati sve sto hocu da kazem u bilo kojoj temi gde bi se ti mogao javiti. Sto se optike tice sada i win stize s neta, a neko ko sklapa sam svoj sistem ce ga verovatno staviti na usb. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 mogu ljudi da kupe i gotove konfiguracije, njima uglavnom i sluzi ti sta da kupim tekstoviodu na sajt vide sta je preporuka za pare koje imaju, odu u radnju, traze da im to sastave, i stave os, uglavnom win posto bi da se igrajua na usb ionako ne mogu da ga stave ako taj komp koji su uzeli nece ni da butuje :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Interesantno u kontekstu diskusija koje smo ranije vodili ovde, zato sam prokomentarisao. Ali dobro, prihvaticu da nemas kapacitet ni krezubog glasca pa cu crtati sve sto hocu da kazem u bilo kojoj temi gde bi se ti mogao javiti. Sto se optike tice sada i win stize s neta, a neko ko sklapa sam svoj sistem ce ga verovatno staviti na usb. Koje smo to diskusije vodili? Svako relevantan je rekao da ne treba i7 ali ga je dule ipak kupio jer dule. To si mozda ti imao zustru raspravu izmedju tri mozdane celije koje posedujes. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOOM_ Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Realno i7 se isplati za godinu dana samo kroz potrosnju struje onima koji ne gase racunar 24 h. Verovatno i daleko brze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 mogu ljudi da kupe i gotove konfiguracije, njima uglavnom i sluzi ti sta da kupim tekstovi Ali ovo je bas tekst za one koji sami hoce da prave sistem, a ne da kupuju gotov :) 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 (edited) jedino sto nisi kvotovao ceo moj post, ne uzimas vec gotov pc (tipa dell, hp, neki komp te radnje) nego komponente koje ti hoces. a ko ce da uzme srafciger i sve sklopi i nije toliko bitnooptika dobro dodje, ako u radnji i uzmes win, oem ili full, ubacis dvd i instaliras na brzinuuhvatio si se za tu optiku kao da je toliko bitna stvar sto su je stavili :) realno, to nije nikakav hendikep sto su je stavilii na kraju, ako je to toliko lose kao sto pricas, sto si onda uopste i postavio taj link? sto ne neki bolji? Edited January 20, 2014 by manson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts