Jump to content

Koju konfiguraciju uzeti?


Slađan

Recommended Posts

BIOS sigurno, a sistem verovatno. Koja ti je trenutna verzija BIOS-a (vidi preko CPU-z)?

Verujem da je onaj prvo. Nova ploca je u pitanju.

 

serbska ofc

photo-46746.jpg

Sta tacno nije jasno.. ? 

 

Ajde ajde, mislio si i ti svašta kad si bio mlad, npr da su kompjuteri sranje i za nrdove koji ne jebu.

Od 16 do sad, vise mi se smucilo iskreno.  

 

 

 

934d6bdbb1f3fd670b8faca9c675120b0277ddd5

Edited by DzoniAndj@
  • Upvote (+1) 2
Link to comment
Share on other sites

Zato jer neko hoće to da kupi. A i na šta se žališ, malo li je što i dalje valjaju 720p panele u svemu, kapiram da ih u ovom stadijumu razvoja tehnologije dobijaju tako što iseku savršeno dobar 1440p i prodaju ga ko dva, ruke im se osušile lihvarske

  • Upvote (+1) 1

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

razumem da je osx os na mekovima gde je rezolucija isto oko 2500xkoliko hoces na 13" i 3000xkoliko hoces na 15" al osx nije kao windows da sto je rezolucija veca ikone i sav ekran se smanjuju nego sve ostaje isto i sve ide u gustinu pixela radi boljeg izgleda al na ultrabooku covece od 13" pa to je teski debilizam cak je fullhd mnogo za 13"

Link to comment
Share on other sites

a jebiga, uvek ima nešto novo što možda ne deluje praktično u tom trenutku, visoke rezolucije su sada IN. Jeste skupo ali uvek ima neko ko će to da kupi, a i ti early adopteri svojevrsno oblikuju standard koji se poboljšava da bi na kraju završio u pristupačnoj klasi kao veoma rafinisan proizvod upravo zahvaljujući ovim skupim zajebancijama i ljudima koji su voljni da se zezaju sa istim.

Da niko nije spreman niti u fazonu da kupuje 4K, ne bi se ulagalo u razvoj istog na nekom bitnijem nivou. Jedino smara što industrija mora da izmuze poslednji cent na trenutnim standardima, ovo što šekili kaže.

 

Sa praktične strane, 1080 rezolucija na 13 inča nema mnogo smisla ali realno ta gustina piksela u toj rezoluciji i veličini čini da slika izgleda malo magičnije nego "običan očekivani displej za 13 inča" :D

Ja sam svojevremeno bio u fazonu "ma kakav 4K, preskupo je to, ništa nema za njega, ovo, ono" ali kad sam video kvalitetan 4K ekran prvi put (SONY tv), bio sam u fazonu - pa ovo je sranje :DDD Aaaaali, godinu dana kasnije, opet SONY 4K teve, gledam i ne verujem koliko je lepa, oštra slika i ne naziru se pikseli, pa sam bio u fazonu kao da gledam rl sliku, ne digitalni prikaz iste. 

 

Nažalost vizuelni interfejs, skaliranje i hardverski zahtevi su i dalje rak-rana UHD ekrana ali kontam da će recimo Win 10 to već srediti, a da će ona naredna generacija grafika da pristojno gura 40-60fps bez problema. Tako da za nekih godinu-godinu i po od sada će to sve imati više smisla.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Samo da napomenem da ja nemam nista protiv 4k ekrana generalno, naprotiv to je svakako buducnost, samo sam ono jedared kukao da nema jos isplativog contenta za to. Za nekoga ko radi u Photoshopu ili neku video montažu na laptopu to je do jaja (inb4 a sto to radi na laptopu?). Samo kazem da je potpuno besmisleno to gurati na gaming laptopu jer i oni najjaci jedva guraju 2k na full detaljima. Kako mi rekoše iz Asusa na pitanje - a koju ce igru to da pokrene u 4k? Pa to ti je za desktop, igre ces da igras u 2k a bice super ostro jer se pravilno skalira :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...